2018. április 23., hétfő

Logo

Címlap Archívum 2009 Június

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
feed-image .
Keresés a hírekben

2009 Június


Május 9: keletről a Győzelem – nyugatról az Európa PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sziráki András   
2009. május 31. vasárnap, 12:56

Törökbálint Önkormányzata május 9-én ünnepelte Magyarország Európai Unióhoz történt csatlakozásának ötödik évfordulóját és az Európa Napot. Az ünnepség szónoka, Csenger-Zalán Zsolt abban furcsa helyzetben volt, hogy a saját beszédéből idézhetett, amelyet öt éve a helyi képviselő-testület döntése miatt nem mondhatott el.

 

Bővebben...
 
Ügyfél, szolgálat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: - te   
2009. május 31. vasárnap, 12:46

Dr. Horti István jegyző 2008. októberi beiktatása után elég hamar benyújtotta a testület elé a Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztésére vonatkozó elképzelését, amelyhez meg is kapta a támogatást. A strukturális változtatások egyik elemeként a valamikori Népjóléti Iroda Szociális Iroda névvel 2009. januártól az ügyfélfogadást és a hagyatéki ügyintézést is végzi.

Bővebben...
 
Rendkívüli ülés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: hidvégi   
2009. május 31. vasárnap, 12:44

Meghívás a Városnapokra

Székelyudvarhely polgármestere, Bunta Levente a május 28-tól 30-ig első alkalommal megrendezett Székelyudvarhelyi Napokra meghívta Turai István polgármestert egy kétfős delegáció kíséretében. Turai István nem tudta a meghívást elfogadni, ezért általános helyettese, Csuka Attila, valamint Hajdu Ferenc és Gyarmati Mihály képviselheti városunkat a rendezvényen. A helyi képviselő-testület soron következő ülését május 28-án tartja, ezért a delegáció egy nappal később, 29-én tud utazni. A hivatalos külföldi látogatás számlával igazolt kiadásait a testület az idei költségvetés terhére biztosítja.

 

Bővebben...
 
Komáromi pontonhíd - könyvajánló PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Emese   
2009. május 31. vasárnap, 12:37

A szerző, Csernok Attila, tipikus monarchiabeli családból származik: magyar, német, szláv, katolikus és protestáns vér folyik ereiben, távoli rokonaként említi Csernoch János esztergomi érseket. Apja horthysta tiszt állatorvosi végzettséggel, fiaként 1945 után - az akkoriban előnyösnek aligha nevezhető származása ellenére - gazdasági diplomát szerez, részt vesz a gazdasági reform előkészítésében, majd karriere csúcsán 1973-tól a Magyar Nemzeti Bank elnökhelyetteseként az iparpolitika alakításában jut számára jelentős szerep. Erről a posztról akkor köszönt le a nyolcvanas évek elején, amikor úgy érezte, nem érthet többé egyet a gazdaságot gúzsba kötő hivatalos pénzpolitikával - így került a Medicor akkor létrehozott brazil leányvállalatához, hogy aztán több mint két évtizeden át irányítsa az önállóvá vált céget.

 

Bővebben...
 
Panorámás legelők PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. május 31. vasárnap, 12:27
 

Településfejlesztés, anno 2001

 

Az alábbi írást a 168 Óra 2001. június 30-án megjelent száma közölte. A cikk átolvasása ma, Törökbálint új településfejlesztési koncepciójának kidolgozása közepette hasznos lehet.

Nagy József három helyi közéleti embert szólaltatott meg: Turai István akkori és jelenlegi polgármestert, Maksi Józsefet, a Településfejlesztési Bizottság akkori elnökét és Árvai Lászlót, aki az idő szerint a Fidesz elnöke.

A cikk kapcsán érdemes elgondolkodni azon, hogy mi történt azóta, mi az, ami változik, és mi az, ami nem.

 

Bővebben...
 
Törökbálintnak csak jobb és még jobb adottságú területei vannak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sziráki András   
2009. május 31. vasárnap, 12:12

Beszélgetés Schuchmann Péterrel, a törökbálinti területfejlesztési koncepció munkaanyagát kidolgozó PESTTERV Kft. ügyvezető igazgatójával

Bővebben...
 
Szolgálatba lépett PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Emese   
2009. május 31. vasárnap, 11:51

A külszolgálatra rendelt Kassai András rendőr őrnagy távozásával megüresedett törökbálinti rendőrőrs parancsnoki posztjára Brecsok Zsolt rendőr százados kapott egyéves megbízást. Riportunkban az alig egy hete munkába álló fiatal parancsnokot mutatjuk be.

 

Bővebben...
 
A magyar belső konfrontációból mások profitálnak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: - sza   
2009. május 31. vasárnap, 11:44

Herczog Edit európai parlamenti képviselő törökbálinti fóruma

Május 11-én, az MSZP helyi szervezetének a párt Európa parlamenti (EP) választási listájának második helyén szereplő Herczog Edit volt a vendége. Előadásából megtudhattuk, hogy Brüsszel sok szempontból még ma is messze van a magyar politikától és a hazai média látóterébe sem fér bele. Herczog Edit az MSZP helyzetéről is mondott néhány értékelő szót, ami nem csoda, hiszen a pécsi polgármester-választás másnapját írtuk.

Bővebben...
 
Tükörcserepek 2009 májusából PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gáldi György   
2009. május 31. vasárnap, 11:36

Langyos cserép

Tulajdonképpen ebben a hónapban semmi különös nem történt. Semmi, ami nem az évszaknak megfelelő ne lett volna. Ment az élet tovább a maga útján, abba az irányba, amit itt Bálinton már megszokhattunk. S miközben ez valahol jó is, mert a gyorsan változó világban a kiszámíthatóságnak is van értéke, ugyanakkor sokszor érzi úgy az ember s környezete, hogy valahol nagyon kicsi pont(ok) ő(k) a gigászok harcában.

Bővebben...
 
Hatmilliós Köztársaság téri finálé PDF Nyomtatás E-mail
Írta: - te   
2009. május 31. vasárnap, 11:34

Újabb milliókba került az önkormányzatnak – értsd alatta, nekünk, adófizetőknek -, hogy az érintett lakossággal való előzetes egyeztetés nélkül döntött a Köztársaság téri volt ABC épületének helyére tervezett 24 lakásos társasház megépítéséről. Amint az újságunkból hónapról-hónapra követhették, a Köztársaság téri lakosok erőteljes, és szervezett tiltakozása meghátrálásra kényszerítette a felelőtlen döntéshozókat.

Bővebben...
 
Emlékezzünk! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -te   
2009. május 31. vasárnap, 11:23

65 év telt el az emberi világ egyik leggyalázatosabb tette óta. Egyre kevesebben vannak már azok a túlélők, akiknek ez a megemlékezés maga lehet a pokol. Mégis évről-évre meg kell cselekedni ezt a nehéz próbatételt majd akkor is, ha már csak a múlt relikviái, a koncentrációs táborok kihűlt kemencéi, megsárgult fotók, karcos amatőr filmek őrzik az emberi lealjasodás dokumentumait, az élő emlékezet már nem.

Bővebben...
 
Nyári táborok az MMMH szervezésében PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. május 31. vasárnap, 11:15
Bővebben...
 
Honnan jön a szeretet? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sződy Judit   
2009. május 31. vasárnap, 11:12

A filmekben, romantikus regényekben, sőt a „való világot bemutató” médiában is már a baba fogantatása pillanatban átjárja az anyát egy semmihez nem hasonlítható boldogító érzés, amely nem tágít, egészen a dédunokák születéséig. A valóság sokszor kicsit más. Sokszor nagyon.

Bővebben...
 
Olvasás napja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mse   
2009. május 31. vasárnap, 11:06

„A te anyukáddal sose lehet beszélgetni, mindig könyv van a kezében!” – panaszolta a kislányomnak egy osztálytársa mamája. Berna nagy kék szeme rám kerekedett, amikor ezt elmesélte, benne a ki nem mondott kérdés, „anyu, te miért nem vagy olyan, mint a többi anyuka?” Igaza lehetett, hiszen a gyerekeket várva az iskola előtt trécselés helyett nekivetettem a hátam a falnak, és faltam egy könyvet.

 

Bővebben...
 
Amire büszkék lehetünk! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. május 31. vasárnap, 11:01

Mit mondtak a külföldiek a magyar nyelvről?

 

Bővebben...
 
Törökbálinti pályázati körkép PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. május 31. vasárnap, 10:57

Az alábbiakban a Törökbálinti Polgármesteri Hivatal által a 2008-as évben benyújtott uniós pályázatok közül a nyertes pályázatokat ismertetjük.

Bővebben...
 
Településfejlesztési Munkacsoport alakult PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. május 31. vasárnap, 10:49

Május 21-én megtartotta alakuló ülését a Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesület Településfejlesztési Munkacsoportja. A munkacsoport fő céljai a következők:

Bővebben...
 
Zöld praktikák PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. május 28. csütörtök, 01:30

Takarítás

 

Évente sok milliárd forintot költünk háztartási tisztító- és mosószereket. A gyártók folyamatosan ontják a takarítást újra és újra forradalmasítani hivatott termékeket, így az utóbbi években a tisztaságra vágyó fogyasztó eszköztára egyre gyorsabban, erősebben bővült tisztító szerekkel.

Bővebben...
 
Csernus doktor Törökbálinton PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sziráki András   
2009. május 28. csütörtök, 01:27

PSZICHO EGYPERCESEK

Csernus Imre pszichiáter május 6-án, Törökbálinton válaszolt az érdeklődők kérdéseire. A színházterembe pótszékeket kellett behordani, ez is mutatja, hogy az emberek – igaz, ha e rendezvény látogatottságából indulunk ki, akkor főleg a nők - szeretnének okosabban élni. Csernus doktor azonban nem sarlatán, már az előadása kezdetén leszögezi: nem tudom mit fognak kezdeni azzal, amit tőlem hallanak.

Bővebben...
 
Soha rosszabbat: tízedik az Elite! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sziráki András   
2009. május 28. csütörtök, 01:21

Kosárlabda NB I. B, Elite Basket Törökbálint

 

Egy cikk címében nem szerencsés olyasmit állítani, ami még nem száz százalék, ám a május 14-én lejátszott Elite Basket Törökbálint - Szedeák 79-106 (14-25, 22-28, 24-28, 19-25) meccset követően a mínusz 27-ről a szegedi visszavágó nem ad okot nagy reményekre. Az Elite-nek így be kell érnie azzal a kiváló eredménnyel, hogy az idei férfi kosárlabda bajnokság másodosztályában nem lesz kilencedik – „csak” tízedik.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 2
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!