2018. április 23., hétfő

Logo

Címlap Archívum 2009 Szeptember

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
feed-image .
Keresés a hírekben

2009 Szeptember


Ellenfél nélkül PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sziráki András   
2009. szeptember 03. csütörtök, 10:27

Mielőtt Pista bácsi, a mezőny apja megrázza a csengőt és ezzel elindítja az új politikai évadot, könnyen lehet, hogy titokban Attila bácsira pillant. Tekintetük találkozik. Ám Pista bácsi nem ezen, hanem saját magán lepődik meg. Ugyanis reflexszerűen megkérdi Attila bácsit: kezdhetem? Attila bácsi pedig szárazon biccent. Persze, hogyne. Ezt még biztosan te indítod el…

Bővebben...
 
Bizottsági jegyzetek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Emese   
2009. szeptember 03. csütörtök, 10:24

A forró nyár ellenére a szeptember 3-i testületi ülést előkészítő fontos előterjesztések kerültek a szakbizottságok asztalára. Többségük egészen közelről érinti a lakosságot, ezekből emelnék ki néhányat.

 

Bővebben...
 
Építkezés a patak völgyében PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -te   
2009. szeptember 03. csütörtök, 10:17

A nyár folyamán a Beruházási Iroda élére új szakember került Vékony Tamás személyében, akitől az aktuális beruházásokról kapunk rövid helyzetképet.

 

Bővebben...
 
Önkormányzati hírek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. szeptember 03. csütörtök, 10:15

Egy augusztusi lakossági meghallgatáson a következő fontos, városunkat érintő kérdésekre kaptam választ Csuka Attila alpolgármestertől, illetve a beruházások helyzetéről szóló beszámolóból.

 

Bővebben...
 
Rendőrségi hírek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. szeptember 03. csütörtök, 10:12
Bővebben...
 
Szeretnél-e mindig játszani? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Emese   
2009. szeptember 03. csütörtök, 10:05

2007.12. 20.-án Géczy Krisztián önálló képviselői indítványával zöld utat kapott egy átfogó törökbálinti játszótér program. Ennek szellemében 2009.03.26.-án a testület többek között egy újabb játszótér létesítése mellett döntött, a Téglagyári bolt mögötti ligetes területen. A lakók számára ilyen-olyan csatornákon meglehetősen későn megismert döntés heves tiltakozást váltott ki.

Bővebben...
 
Megkésett vallomás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Emese   
2009. szeptember 03. csütörtök, 10:03

Ebben a kis írásban az István név kulcsszereplővé válik, mint valami deux ex machina.

2009. augusztus 20-án ünnepélyes keretek között felavattuk Bogár István karmester, zeneszerző, tanár, Törökbálint díszpolgárának síremlékét, amelyet a család, és a Törökbálinti Önkormányzat közösen állított. A Strauss zenekar itthon, és külföldön egyaránt jól ismert, népszerű vezetője, Bogár István 1937 augusztusában, István napon látta meg a napvilágot, és 2006. december 26-án, István napján hunyta le örökre szemét. Egyszerű, vörös gránit sírkövén egy hatalmas, karcsú violinkulcs, körülötte a barátai, tisztelői, a sírral szemben családja, özvegye, Edit asszony, gyermekei, veje unokái, rokonai.

Bővebben...
 
Megjelent a településfejlesztési koncepció második tervezete PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. szeptember 03. csütörtök, 09:46

20-25-ezresre növekedés és a fenntarthatóság varázsigéi

 

Néhány hete Törökbálint önkormányzatának honlapján olvasható a település területfejlesztési koncepciójának második tervezete. Ez már önmagában is előrelépés, hiszen az első anyagon - szerzői jogi védelemre hivatkozva – rajta szerepelt, hogy annak mindennemű másolása, többszörözése tilos. Az önkormányzat viszont nem zárja el az anyagot a nyilvánosságtól, főként, ha ezt a Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesület szóvá is teszi.

Bővebben...
 
Tükörcserepek 2009 augusztusából PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gáldi György   
2009. szeptember 03. csütörtök, 09:42

M0 cserepe

Gyanítom, messze nem az utolsó cserép íródik ebben a témában is, a napokban most már tényleg nekiláttak a kivitelezők az M0 bővítésének. Ez egyrészt nagyon jó hír, hiszen utáltuk rendesen, hogy sokszor nem az M0 a település terelőútja, hanem a forgalmához képest elégtelen kapacitása miatt a város az M0-é. Az is jó, hogy a bővítés után a déli harántirányú közlekedés lehetősége gyorsabb és kiszámíthatóbb lesz, de ezt még meg is kell élni.

Bővebben...
 
Diákmeló EU-s szinten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sziráki András   
2009. szeptember 02. szerda, 12:45

Beszélgetés a 21 évesen Brüsszelben gyakornoki tapasztalatot szerzett Fundelits Istvánnal.

Bővebben...
 
Zöldúton bringával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sződy Judit   
2009. szeptember 02. szerda, 12:35

Milyen jó lenne, ha nem csak busszal vagy autóval közelíthetnénk meg biztonságosan a környékbeli településeket! Van rá mód, csak meg kell dolgozni érte.

Bővebben...
 
Művésztelep az alsóudvarban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Emese   
2009. szeptember 02. szerda, 12:23

Elmélkedés a 10. Törökbálinti Nemzetközi Művésztábor kapcsán, továbbá morgolódások a „házi” szobrászról, színháztól és építészekről, avagy a hatalom dialektikája

Bővebben...
 
Hét határra szóló Szent István ünnep PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Emese   
2009. szeptember 02. szerda, 12:00

„Hallgass, fiam, atyád intelmére, s ne vedd semmibe anyád tanításait! Hallgasd hát meg, fiam, fogadd el szavaimat, akkor nagy lesz száma élted éveinek.”

Szent István

 

Bővebben...
 
Haza, laposban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sziráki András   
2009. szeptember 02. szerda, 11:56

Augusztus 21-én beszélek egy barátommal, azt mondja, megbolondult nemcsak az ország, de a környéke is. Hallgassam meg a rádiók hírblokkjait, a három vezető hír szinte azonos: 1. A romákat gyilkoló fanatikusok… 2. Sólyom László látogatását nem kívánatosnak minősítették a szlovákok, ezért nem megy szobrot avatni. 3. Másnap, Szentendrén várhatóan összecsapás lesz a feloszlatott Magyar Gárda és a rendőrség között, nagyban folynak az előkészületek.

Bővebben...
 
Veszélyes a tűzijáték! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sziráki András   
2009. szeptember 02. szerda, 11:49

Nem szívesen hozakodom elő a lapban a személyes történeteimmel. Ám az alábbi balesetemen annyira meglepődtem, hogy már a tömegben a mentőkocsit vizslatva - szerencsére volt mivel - egyből közérdekűnek tekintettem.

Bővebben...
 
Balintisport.hu kontra futballedző PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. szeptember 02. szerda, 11:46

Augusztus 19-én meglepő nyílt levél fogadta a balintisport.hu olvasóit. A portál – mellesleg komoly munkát végző - gazdái, Süveges Péter és Szoboszlai István ilyen formában fordultak Miskei Attilához, a TTC NB III-as labdarúgó csapatának edzőjéhez, aki a chat rovatában deklarálta, hogy többet nem nyitja meg a honlapot, annak nem nyilatkozik és az üzemeltetőit felelősnek tartja az őt ott ért támadásokért.

Bővebben...
 
Minden fronton erősített a TTC PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sziráki András   
2009. szeptember 02. szerda, 11:42

A Törökbálinti Torna Club NB III-as labdarúgócsapatánál a nyáron nagy volt a jövés-menés. A fő hír, hogy rövidebb budaörsi kirándulás és hosszabb ausztráliai tartózkodás után visszatért a csapathoz Tóth Ákos, a gólvágó. Ákos a TTC három-négy évvel ezelőtti felfutásának főszereplője volt, hiszen szorgalmasan rendelte középkezdéshez az ellenfeleket. A játékkedve mellé remélhetőleg a jó kondícióját is rövidesen visszanyeri, ám egyelőre kissé „tapasztaltabb” termettel is két meccsen két gólt szerzett és a harmadik találatunkban is benne volt a keze, pontosabban a lába.

Bővebben...
 
Megalakult a TTC öregfiúk csapata PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sziráki András   
2009. szeptember 02. szerda, 11:03

Augusztus 22-én lejátszotta első mérkőzését a TTC öregfiúk csapata és egyelőre nem bírt Gyúró legjobb tizenegyével. A félidőbeli 1:1 után a hazaiak 3:1-re nyertek. A csapat – az elsőről lévén szó, történelmi – gólját Rutkai Sándor szerezte. Pilis Péternek a balintisport.hu internetes portál számára írt tudósítása szerint: „a fiatalabb korátlagú gyúróiak megérdemelten nyertek a második félidőben légszomjjal is küzdő, most debütáló törökbálintiakkal szemben”. A csapat összeállítása a következő volt: György - Sárdi János, Pénzes József, Haraszti Zoltán, Gonda Imre - Deák Mihály, Zimon Gábor, Hegedűs Imre, Kiss Zoltán - Flegár György, Lipők András.

Csere: Veres Zoltán, Fábián Béla, Kiss János, Ádám József, Rutkai András, Rutkai Sándor. Csapatvezető: Zima Flórián.

Bővebben...
 
Nem a legforróbb nap 2. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sziráki András   
2009. szeptember 02. szerda, 10:12

Ez is egy „megoldás”

 

 

- Meghalsz Rodenbücher! – süvít bele a kiáltás a Hungária körúti éjszakába.

Rodenbücher ránézésre nem tűnik betegnek. A labdát két kezében a fején megtartva liheg, várja, hogy csapata, az MTK lebonyolítsa cserét, azután majd elvégzi a bedobást. A probléma tehát az ő részéről nem egészségügyi természetű, és az sem valószínű, hogy az üvöltő bajtárs talizmánját egy egri lovas túra emlékeként a szimatszatyrában hordaná, az indulatnak tehát más okai vannak. Például a játékos fizikai közelsége, álló célponttá válása.

Bővebben...
 
Nyári karate hírek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Schvarcz Péter   
2009. szeptember 02. szerda, 09:45

 Gasshuku 2009, Dunaújváros

Idén lesz 35 éve, hogy a stílusunk, a JKA Karate meghonosodott Magyarországon. A szervezet kiemelt eseménye a minden nyáron megrendezésre kerülő Gasshuku, melyen idén is Tanaka Masahiko 8. danos, és Sawada Kazuhiro 7. danos japán instruktorok tartották az edzéseket. A szakmai program anyagának gerincét a formagyakorlatok elsajátítása, gyakorlása, valamint azok mozdulatainak csiszolása alkotta, de természetesen a küzdőgyakorlatok is helyet kaptak az edzésprogramban.

Bővebben...
 
További cikkeink...
«ElsőElőző12KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 2
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!