2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Család Kiút a krízisből

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Kiút a krízisből PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sződy judit   
2011. február 12. szombat, 18:34
Bántalmazott anyák számára szervezett tanfolyamot Jaksity Kata a Bona Dea otthonban.

Az UN WOMEN novemberben indította Művészetekkel a magabiztosságért és önérvényesítésért elnevezésű képzését, hátrányos helyzetű nőknek.
A tanfolyam ötletgazdája és megvalósítója városunk lakója Jaksity Kata műsorvezető, támogatója az Avon Magyarország. A Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány Bona Dea Családok Átmeneti Otthonának lakói bántalmazott vagy krízishelyzetbe került anyák. Legtöbbjüknek sem képzettsége, sem önbizalma ahhoz, hogy talpra álljon. A szervezők bíznak benne, hogy a tanfolyamon  a résztvevők önismerete, emberismerete és a világban történő önmegítélésének képessége javul. A tantárgyak között szerepel például dráma-pedagógia, tánc, beszédtechnika, smink, fodrász órák, valamint kézművesség, kézimunka foglalkozás.

- Úgy gondoljuk, hogy alkotni nem csak öröm, de az alkotó tevékenység kitűnő lehetőség az önkifejezésre, sikerélmény szerzésre, önbizalom építésre, és így a magabiztosság valamint az önérvényesítés erősítésére. Jó előkészítése a munka világába való beilleszkedésnek – nyilatkozta Jaksity Kata. 


Idézet, a képzés néhány résztvevőjétől:


Brigi /26 éves/ és lánya Emma: "A művészeti tréning olyan volt a jelen helyzetünkben, mint egy napsugár egy barlang mélyén. Egy anyaotthon, ketten a gyermekünkkel. Nincs kiút, nem tudod, hova fordulj segítségért. Aztán jött ez a kurzus és önbizalmat adott, jó emberek vettek körül, akik segítenek, már csak a jelenlétükkel is. Ezt szeretnénk továbbítani az egyedülálló szülőknek: mindig van remény, van, aki hozzon lámpást. "

Vivien /20 éves/ lánya, Zsani: „A szombati napok számomra a kikapcsolódásé, a felhőtlen szórakozásé, amit köszönhetünk a Kata által összehozott csapatnak és Kata társaságának:)! Már csütörtökön írjuk egymásnak az sms-t, hogy haha már csak két nap és jön a szombat:) Lázasan várjuk, hogy újra ott legyünk! Sokat jelent ez nekünk, mert ott nem tologatnak minket, mint egy bútort, hanem foglalkoznak velünk és tanácsokkal látnak el, ami nekünk nagyon fontos és egyben hasznos is! Én csak köszönetet tudok mondani a csapatban dolgozóknak, hogy ilyen hihetetlen kedvességgel és odafigyeléssel foglalkoznak velünk! És ha egy mód is van rá, míg élek szeretnék ezekre a foglalkozásokra járni...”

Noémi /27 éves/, kislánya Lilla: „Ez a tanfolyam felnyitotta a szememet, arra nézve, hogy másképp is lehet állást keresni, továbbá olyan embereket ismerhettem meg, akikre büszkén felnézhetek: a nehéz helyzetek megoldása erőteljes mikro társadalommá kovácsolt minket. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a klassz csapatnak.”

 


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!