2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Család Mozogjon velünk és hozza Magát formába!

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Mozogjon velünk és hozza Magát formába! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerk   
2012. augusztus 24. péntek, 16:26
A Törökbálinti Újság és a Jazmin Pilates megajándékozza egy ajándék Pilates vagy aerobik típusú alakformáló órával.

 

Jeletkezzen be és ingyen részt vehet az egyik tetszőleges nagycsoportos órán.

Pilates óra: szerda 19 óra, szombat 10 óra

Aaerobik típusú alakformáló óra: szombat 9 óra


Az órán való részvételhez előzetes bejeletkezést kérünk a létszám miatt  a 06/30 604-95-29-es számra vagy az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. A meghívást szeptemberben lehet igénybevenni.

További információ: www.jazminpilates.hu

Pilates: a test és a lélek tornája!


A Pilates technika nem csak ahhoz jó, hogy formáljuk alakunkat, jobb legyen a testtartásunk, rugalmasabb és mozgékonyabb legyen a gerincünk, hanem számos elemét a mindennapokban is hasznosítani tudjuk. Testtudatunk fejlődésével és koordinációs képességeink javulásával sok energiát megtakarít a szervezetünk. Egy esés során az erős és rugalmas izmok nem sérülnek annyira, mint az edzetlenek.

Segítheti más sportteljesítmények javítását és sérülések megelőzését.

Egy nehéz tárgy felemelése előtt bekapcsolhatjuk a Pilatesben használt képzeletbeli övet, ezáltal védjük a derekunkat és nagyobb erőkifejtésre vagyunk képesek.

Még a párkapcsolatban is hasznát vehetjük, ha mélyizmaink erősek. A Pilatesben használt képzeletbeli öv része a gátizomzat is, amely alulról tartja a szerveket. Egy erősebb és rugalmasabb gátizomzat szexuális életünkben is változást hozhat, több boldogságot tudunk adni kedvesünknek. Az eredmény már tíz alkalom után is észlelhető. Jobb lesz a közérzetünk, hát- és ízületi fájdalmaink megszűnhetnek. Egy év gyakorlás után pedig akár teljes testi és lelki átalakuláson mehetünk át. Jó tudni, hogy a módosított gyakorlatok által mindenki a saját képességeinek és felkészültségi szintjének megfelelően haladhat a Pilatessel. Ajánlott mindenkinek kortól is fizikai állapottól függetlenül. Gyerekeknek játékos formában és férfiaknak is.


Alakformáló óra

Az óratípus magába foglalja azokat az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, melyekkel a teljes test átmozgatása valósítható meg. Az óra 10 -15 perces intenzív bemelegítéssel indul, majd nyújtással előkészítjük a foglalkoztatásra kerülő izomcsoportokat. Ezután következik 35 -40 percben az egész testre kiterjedően, valamennyi izomcsoport megmozgatásával az erőfejlesztő program. A gyakorlatok végrehajtásához használunk segédeszközöket (kézi súlyzót, súlylabdát, soft-ballt gumikötelet vagy szalagot stb.).  Az óra egy relaxációs és nyújtó résszel zárul, amely keretében megnyújtásra kerülnek az órán megdolgoztatott izmok.

 


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!