2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Itthon Találós kérdés a fenntartható költségvetésről

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Találós kérdés a fenntartható költségvetésről PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerki.   
2012. március 20. kedd, 18:11
Záporoznának a paradicsomok a savanyú igazmondó felé? Jobban szeretjük a színes és zavaros meséket, amikben csak jó híreket mondanak?

 

A legutóbb tehát odáig jutottunk, hogy született egy képviselői dolgozat, amely feltárta a város gazdálkodásának a következő problémáit:

1. Az önkormányzat bevételei csökkentek, ezért az idei költségvetés 1,4 milliárdos helyi iparűzési adó (hipa) bevétel mellett 4,6 milliárd. Mi tesszük hozzá: öt éve 2,1 milliárdos hipa mellett 5,5 milliárd Ft volt.

2. Az idei költségvetés a Pannon hipa-jából félretett pénz felélését folytatja, ami jó esetben a jelenlegi önkormányzati ciklus végéig tart ki.

3. Az alaposan megemelt ingatlanadóból már helyi lakosok dobják össze a költségvetés mintegy 15%-át, a tervek szerint 734 millió Ft-ot.


Fontos dolgokat mond el a képviselői dolgozat. De ha észrevették, a derékba tört városon, és a Lexbókán sajnálkozásnál nem megy tovább. Nincs benne javaslat, de még egyetlen magakellető frázis sem arról, hogy mit kellene tenni. A jövő az özönvíz, kész.

Így mivel nincs szó vesztegetve arra, hogy miként kéne hozzálátni a gazdaságilag fenntarthatatlan tendenciák megváltoztatásához, az a szó sem szerepel benne, hogy takarékosság, visszafogás illetve van erre számos rokon értelmű kifejezés…

Tényleg, mi történne nálunk azzal, aki kiállna az emberek elé a következővel: megköszönjük a település érdekében a növekvő anyagi áldozatvállalást, de önmagában még ez sem elég, további intézkedésekre van szükség. A jövőnk érdekében, amit nem szabad felélnünk!

Záporoznának a paradicsomok a savanyú igazmondó felé? Jobban szeretjük a színes és zavaros meséket, amikben csak jó híreket mondanak?

De ha jobban is szeretjük, tényleg azt gondoljuk, hogy azok után, a végelszámolásnál nincs egy egyre nagyobb számokkal dobálózó hármas pont?


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (42)
42 2012. április 05. csütörtök, 17:50
szintén vállalkozó
"Igaznak" Ember, a pótmunkát nem elrendeli valaki, hanem benyújtja a vállalkozó, valamilyen extra,előzetesen nem látható feladat okán. Ez volna a célja. Nálunk meg arra használták, hogy ezzel mentsenek ki zsozsót maguknak az arra "illetékesek", hogy előzőleg jól "bírálták" el a pályázatot.
41 2012. április 05. csütörtök, 13:00
Csak a tényeket
Igaz! Amit írtál nem igaz, egyiküknek sincs joga pótmunkát elrendelni!
40 2012. április 05. csütörtök, 08:23
Igaz
Pót munkát a képviselő testületnek, és bizonyos összeghatárig a polgármesternek volt-van joga elrendelni. A beruh. alpolgármesternek nem volt és most sincs. Persze érthető, hogy egyesek el akarják terelni magukról a figyelmet.
A beruházásokat két jól fizetett munkanélküli, a Városfejlesztőben sok százezerért semmit sem csináló GYM., és a hivatali állásban bújtatott GK. javaslatai alapján rendelte el a testület, vagy polgármester.
39 2012. április 04. szerda, 19:57
csucsu
Akárki akármit mond. A mostani testület alkalmatlan a város vezetéséhez. A csukát ne is említsük.Oda se kellett volna engedni. Pótmunka király.. naja... Néhány polgártárs elég gyorsan felejt. Tópark.. stb stb.
38 2012. április 02. hétfő, 13:50
szintén vállalkozó
Feljelenteni?
Attól ugyan mi változna?
Eddig sem voltam benne a "csapatban"ezután sem leszek.Ezen semmilyen feljelentés nem változtat, csak ha eltűnik ez a testület.
37 2012. április 02. hétfő, 08:17
jj
Van itt gond ugy látom,a tiszteletlenségen kivül is!!! Nem tálcán -csak az tisztességes elbirálást várnánk!!
36 2012. április 01. vasárnap, 23:03
Vállalkozó
Szintén vállalkozó! Barátom!

Ha te olyan biztos vagy ebben, akkor mért nem teszel feljelentést, te lehetnél a Lex törökbálint elindítója.
35 2012. április 01. vasárnap, 18:44
szintén vállalkozó
"A pályázati anyag bontásánál jelen vagyok és előttem bontják fel a versenytársam ajánlatát is, tehát honnan tudja a minimum három pályázó közül melyik alá kell ígérni, és mennyivel?"

Onnan, barátom, hogy mindhármat ők hívják, és gondolom előtte leegyeztetik az ajánlati árat.(Ennyire nem nézhetsz ostobánk bennünket.)
34 2012. április 01. vasárnap, 10:52
Pedro
Az a baj Frizbi, hogy még a mondat elejét sem érted amit leírtam, csak fújod azt az ostoba hazudós dumádat.Képtelen vagy felfogni, hogy némi IRÓNIÁVAL (Az ironikus jelentés nem feltétlenül magától értetődő, néha tragikus, néha humoros jelentést ad az eredeti közlésnek. Richard Rorty amerikai filozófus szerint az ironikus gondolkodás használata segít megőrizni a képességünket a szabadságra, a megújulásra.) irtam Utcanévtáblák kft-t, amit rajtad kívűl egyébként mindenki értett. Szerintem olvasgass még.
33 2012. április 01. vasárnap, 10:46
Vállalkozó
jj!

A hozzászólásomat a segítség szándéka vezérelte, és semmiképpen nem a lekezelés, sértegetés.

Internetes fórumokon a tegeződés nem a lekezelést jeleníti meg, hanem az egyenrangúság zászlaja. Hozzászólásom egyáltalán nem kioktató, viszont azt most biztosan mondhatom, hogy az Önkormányzat biztos nem fog tálcán munkát kínálni se neked se másnak! A részemről a témát befejezettnek tekintem.
32 2012. április 01. vasárnap, 09:27
jj
A jó szándékú segitést örömmel fogadom,de a lekezelő -tegezve kioktatót kevésbé!Nem tudom nem volt világos "vállalkozó"-nem munkája nincs a hozzám közel álló közel 4 év tizede T.bálinton vállalkozónak,ugy helyben mint Diósdon,Biatorbágyon-Budaörsön-Bián-Érden -sőt Pesten a megrendelői megelégedésére, -hanem a helyi önkormányzat nem tisztel meg csak egy szúk kört azzal,hogy munkát végeztessen velük!! Ajánlom üsse be a Google-be a ifju mester linkjét-és nézzen szét a Neten jobban-ne csak 4 barátját kérdezzen meg-meg fog lepődni-különben én sem ismerem önt-és ettől még önt valószinű az önkormányzatnál is ismerik!Ezért kérek segitséget a helyi képviselőtől-remélem választ kapok a kellő tisztelet meg tartása mellett!!
31 2012. március 31. szombat, 19:11
Vállalkozó
JJ!

Azt nem értem, hogy helyi internetes oldalon, vagy újságban nem hirdetsz. Miért? Vedd figyelembe, hogy törökbálint közel 15.000 lakosú település, Én a bálintinfón hirdetek és láss csodát jónéhány munkát ennek köszönhetek, igaz éves díja van, de több éve ott vagyok így már olcsóbb is. Sőt még az oldalamat optimalizálják a keresőre is azért nem kell fizetnem. Ajánlom figyelmedbe ezt. Vagy az újságot ott is hirdetek. Tudod az elégedett törökbálinti ügyfeleim miatt már budaörsön, biatorbágyon és érden dolgozom rendszeresen ennyi. Ja és 20 éve vagyok vállalkozó.
30 2012. március 31. szombat, 18:52
jj
Számon kérjük akkor a Kalauz....stb ...kézbe vehető reklám oldalak terjesztőit,hogy miért nem lett mindenkinek kézbesitve,de a Neten elég sok fórumon ott van na és az Önkormányzat???-a helyi képviselőtől is megkérdezem-bár abba a zárt körbe nem lehet bejutni akik munkát is végezhetnek....Még annyit a Web oldal még csak 1 éves-de 1979 óta a lakatos tevékenység reklámozva van!!
29 2012. március 31. szombat, 18:05
jj
Tiszta sor akkor - vállalkozó,hogy a szerencsés körből nem lép ki ön-ismerősök között megtárgyalják egymás közt-és van mikor a pályázat megjelenése után csodát látunk-néhány napon belül már kész is a munka -eléggé rejtélyes ugye-de ha már felhivta a figyelmemet utána járatok,miképpen működött-működik ez igy önök között!!!
28 2012. március 31. szombat, 17:04
Vállalkozó
Nos reklámban szerintem nem sok sikert értél el, legalábbis itt Törökbálinton. Gyorsan megkérdeztem négy barátomat, hogy halott-e már a fent nevezett oldalról. Nos egymástól függetlenül azt mondták, hogy sohasem! Akkor milyen reklámról beszélünk?

A másik jó-néhány pályázaton részt vettem, itt és más településen, de olyat még nem hallottam, hogy úgy is alád ígérek. A pályázati anyag bontásánál jelen vagyok és előttem bontják fel a versenytársam ajánlatát is, tehát honnan tudja a minimum három pályázó közül melyik alá kell ígérni, és mennyivel?

Ez agyrém, ilyen csak olyan állít, aki soha nem vette a fáradságot, hogy pályázzon, pláne nem vásárolta meg egyszer sem a pályázati anyagot, mondván úgy is le van zsírozva. Most meg itt kesereg és vádaskodik. Igen valóban van olyan, hogy alá ígérnek egy munkának, de ez akkor a bontáson derül ki. Általában így nyerik a pályázatot.
27 2012. március 31. szombat, 08:37
jj
http://www.racsember.hu/
Lakatosmunkák Azonnal
www.racsember.hu
Önálló vállalkozásomat 2008-ban indítottam, viszont a tapasztalataimat Édesapámtól szereztem, aki évtizedek óta ebben az iparágban dolgozott
26 2012. március 31. szombat, 08:32
jj
Kedves Perhaps!! Tényleg komolyan gondolja,hogy itthon ülve várta az idősebb-majd később ifjabb,hogy munkát kapjon???-Ne nézze le egy több mint 30 éve vállalkozóként dolgozó apát/már nyugdijas/és fiát!!Több helyen hirdetik a Neten-is és több kézben fogható reklám felületen is!Pályáztak is többször-de mint mát emlitettem ,közölte vele "a mindig nyertes vállalkozó" -ne próbálkozzon-láthatja hiába,mert a munka az övé lesz,mert ha kell alá igér az árnak mert azt a pályázat elbirálása előtt nyitott könyv neki!Sajnos ez van,még ha kételkedik is!!Nem csoda ha már az ifjabb még egyszer nem is próbálkozik!!
25 2012. március 30. péntek, 10:08
Perhaps
Kedves (jj)

A kommunikáció a XXI. sz. megoldása sok problémára. Szerintem az Önére is az lett volna. Ha egy vállalkozás azt akarja, hogy tudjanak róla, akkor hirdetni kell, megismertetni azzal a környezettel, amiben vállalkozni szeretne. Szerintem Önnek be kellett volna mennie a Polgármesteri Hivatalba, bemutatnia a vállalkozását, mihez ért, milyen tevékenységeket képes ellátni (csúnya szó: portfólió bemutatása). És valóban beregisztrálni abba a rendszerbe, amit valaki már leírt itt előttem. Ha otthon ül és vár, az nem biztos, hogy elegendő lesz.
Aztán ha ezt megtette, és ennek ellenére úgy érzi, hogy kijátszották, akkor már jogosan mérgelődhet.

Sajnos én is azt tapasztalom, hogy a regisztrált vállalkozások kiértesítése az utóbbi időben már nem működik. Nem értem, miért!
24 2012. március 30. péntek, 09:22
jj
vállalkozó-nem hülyeség-nézték,amikor megjelent nagy részt meg volt ,hogy kivégezheti a munkát/virágtartó pl/aki valakinek a valakije az kapta a munkákat,még ha állandó pótmunkázás is lett szinte mindennek a vége!!
23 2012. március 29. csütörtök, 20:45
Frizbi
Pedro!

Attól lenne ténykérdés, hogy te mondtad? Ennél azért erősebb érv kellene, mert az már bebizonyosodott, hogy krónikus hazudozással, nem létező Kft-kel próbálsz itt mindenféle hírekbe hozni embereket.
Amit te mondasz az nem tény hanem maszatolás, meglehetősen együgyű hírbehozás iszonyúan gyenge kísérlete.

Milyen érdekes, hogy a jelenlegi helyzetről nincs véleményed sem "ténykérdésed"!
22 2012. március 29. csütörtök, 17:11
Vállalkozó
jj!

Ez hülyeség, ha nézted volna a helyi honlapokat, ott megjelent a regisztrációs felhívás, én például a bálininfón találtam rá kb. három éve. Regisztráltam és időnként jöttek is a felhívások pályázatra. Ez kb. másfél éve véget ért, azóta nem jött semmiféle jelzés, valószínűleg Elek Sándor nem tartja fenn ezt az igazságos rendszert. Győzzön az olcsóbb a helyiek közül. Szerintem most is győz helyi, csak nulla pályázattal gondolom, mert pályázatról semmi hír.
21 2012. március 29. csütörtök, 16:31
jj
Érdekes 1979 óta van vállalkozó a családban-2008-tól már a második generáció,de soha semmiféle tájékoztatót nem kaptak,pedig szolgáltatók-vajon miért?Volt mikor alvállalkozóként dolgoztak egy helyi vállalkozónak aki közölte is,ne próbálkozzanak,mert ugy is megtudja mennyiért vállalják és ha pár forinttal is de alá igér-és ő max neki dolgozhat-ennyi!!! Szomorú-de ez van,nem beszélve az Érdi vállalkozókról akik szintén jobban kapnak munkát mint az itteniek!!
20 2012. március 29. csütörtök, 13:37
Pedro
Ugyan ,ugyan,elgurult a gyógyszered Frizbi? Lehet, hogy most a Turaival nyaralgatnak, de csuka hozta őket, ez ténykérdés.Mint ahogy az is ténykérdés, hogy cs azóta kritikus, mióta elkerült a húsosfazéktól. Lehet ezt negligálni, de sajnos a tények ettől tények maradnak.
19 2012. március 29. csütörtök, 07:27
Vállalkozó
Nos, magam részéről nagyon helyes dolognak tartom, hogy helyi vállalkozók dolgozzanak helyi munkákon. Úgy emléxem, hogy Csuka úr bevezette a helyi vállalkozóknál a regisztrációt, és minden pályázati lehetőségről értesítést kaptak. Amióta Elek Sándor az alpolgármester ez a gyakorlat megszűnt a regisztráltaknak. De nem szűnt meg a Majerszer kft-nek, illetve még néhány haveri cégnek. Ez azért érdekes nem??? holnapra kigyűjtöm a haveri cégek sorát!

Ezért is volt jobb a Csuka alpolgármesternek.
18 2012. március 28. szerda, 17:31
Frizbi
Úgy tűnik Pedro beadta a névváltoztatási kérelmet, mert a jelenlegi nick-je elhasználódott azzal, hogy hazudott egy nagyot.

A Kolibrit alkotó Vokány klán viszont nem csuka hanem turai és géczy barátai. Turaival nyaralgatnak, és géczyvel kanalazgatnak a városőrségben. Mellényúltál Pedro-Névtelen.
17 2012. március 28. szerda, 17:17
névtelen
Frizbi!

Próbálkozz a Kolibri Kft-vel, hátha megtalálod.
16 2012. március 28. szerda, 16:55
Frizbi
Pedro!
Hazudtál, megbuktál.
15 2012. március 28. szerda, 16:43
Pedro
Rossz helyen kerested. A V.Attila -féle "Utcanévtáblák" Kft-nél keresd. (Némi iróniával)Látszik , hogy új fiú vagy a csuka fanok között.De lesz neked is pótmunka, ne aggódj.Látom nagyon harcoltok érte.
14 2012. március 28. szerda, 15:45
F. Tú
Itt csak a Pedro kampány indult el
13 2012. március 28. szerda, 15:25
Frizbi
Végig néztem a hivatalos törökbálinti honlapot,aztán az egész NET-et, de olyat, hogy Utcatáblák Kft. sehol sem találtam. Legközelebb Pedro olyat hazudj aminek van valami alapja, az talán hihetőbb!
Tudod: sánta kutya...
12 2012. március 28. szerda, 10:17
Pedro
Nocsak elindult a csuka kampány fijugg?( Úgy látom teljesen mindegy mit írok, abcug a válasz.)
Csuka ugyanúgy nyakig benne volt mindenben, sőt néhány haverját (K.Zoli,Utcatáblák Kft, stb) pontosan ugyanúgy tolta, mint amit ti most felrótok másnak.Ha tetszik ez nektek, ha nem.Ez ténykérdés. Igen én szeretném leváltani őket, minél előbb ,annál jobb.
11 2012. március 27. kedd, 23:45
Ritter
Jó, hogy Csuka képviselő úr írt valamit, mert legalább van miről vitatkozni.
Ha az ellenzékre vár a város akkor élete végéig várhat. Az Mszp kollaborál a fidesszel, Fernengel pedig apró kis előnyökért árulgatja a szavazatát Turainak.
Hajrá Csuka Attila!
10 2012. március 27. kedd, 23:36
Péter
Szerintem a Csuka cikk abszolút hiteles, mert egy egyszerű elemzés, tárgyszerű politikai állásfoglalással, különösen ami a lakossági adókat illeti. Nehéz vele vitatkozni. Ráadásul hiteles azért is, mert a 2010-es önk. választások előtt legfeljebb Csenger Zalán tudhatott az adómódosíásóról. Esetleg elmesélhette az eleknek, de az sem biztos. Úgyhogy Csuka teljes joggal fogalmazhat meg véleményt a várost érintő parlamenti döntéssel, annak hatásaival kapcsolatban. Ő legalább képes egyáltalán megfogalmazni valamit.

Pedro!
Ha változást akarsz, akkor szállj le a magas lóról, és próbáld tágítani a meglehetősen szűkös látóköröd.
9 2012. március 27. kedd, 23:19
Péter
Pedro!
Ki váltja le a testületet? Talán Te?
Borítékolom, hogy a következő testület 60-70%-ban ugyanezekből az emberekből fog állni, és tudod miért. Mert az ostobaságod nagyképűséggel párosul, és nem veszed észre, hogy a zemberek mennyire nem kíváncsiak a szövegedre. Emlékezetezlek, hogy Csuka választást nyert a fidesszel és anélkül is.
A többi is nyerni fog, mert nem értitek a zemberek nyelvét és gondolkodását.
2014 októbere után tovább írogathatod esténként a butaságaidat.
A polgármesteredet pedig Eleknek, Csukának, Hajdúnak,esetleg Geczynek fogják hívni.
8 2012. március 27. kedd, 21:50
lelo
Én pedig úgy látom, hogy a Csukára vannak a beírások kihegyezve, értelmetlen a választások után a csukára mutogatni, regnálók nézzetek magatokba!

Egy dologban jobbak a csukánál! Sógort, rokont testvért előnyökhöz juttatni, amit a csukának nem tudtak beadni.
7 2012. március 27. kedd, 15:45
Pedro
Kálmán. Nincs ez egy emberre "kihegyezve", mindössze csak Csuka kezd úgy viselkedni, mintha semmi köze nem lenne a mostani helyzet kialakulásához és elkövette a kis szösszenetét, tehát kényszerűségből merült fel a neve, egyébként leírni sincs kedvem, annyira képmutatónak tartom.
Márpedig a testületet le kell váltani,mielőbb!
6 2012. március 26. hétfő, 10:51
Azbeszt
Jós!

Részben egyetértek veled. De ne feledd, hogy minden parlamenti párt támogatta az adó szétosztását! Vagyis az MSZP, LMP, Jobbik helyi képviselői sem tettek semmit Törökbálintért. Ezért nem maradt más lehetőségük, minthogy visszafelé mutogatnak.
5 2012. március 26. hétfő, 09:51
Jós
Valóban jó kérdés, hogy a helyi kormánypárti képviselők hallatták e a hangjukat a pártközpontban, vagy inkább befogták a szájukat és kussoltak a pozícióik féltése okán.
De 2014-ben az önkormányzati választásokon majd jönnek, hogy szavazzunk rájuk. Ha megkérdezzük, hogy miért, akkor vajon mint mondanak? Hogy OV.-t meg kell védeni a nemzetközi támadásoktól? Összeesküdött a világ Orbán megdöntésére, ezért fontos, hogy Törökbálinton is a fidesz győzzön, mert megmutatjuk, hogy nem leszünk gyarmat? Ne törődjünk most azzal, hogy helyi képviselőik nem álltak ki a városért és egyébként is alkalmatlanok. Most meg kell védeni a hazát! Szavazz a fityeszre!

Szerintem ez lesz a szöveg. És a néptömegek majd könnyes szemmel vonulnak szavazni.
4 2012. március 26. hétfő, 02:32
Egyetért
Meg sem mert szólalni, nehogy konfrontálódjon. Ez egy parlamenti képviselő. Szánalmas... A pereputtyával együtt.
3 2012. március 25. vasárnap, 23:58
Kálmán
Néhány dologban egyet értünk Pedro, de teljesen felesleges egy emberre kihegyezni a helyzetet. Persze az lehet, hogy ez a cél, nem csodálkoznék, ha ez így lenne.

A pénzköltésről lehet vitatkozni, akár másképp is lehetett volna... De akkor ez 14 ember döntésein múlott nem egy emberén. És akkor még ott vannak a hivatal emberei is, némelyiknek igen nagy befolyása van a dolgok alakulásában. Nem látok rettenetes dolgokat.

Azt látom, hogy valószínűleg a helyi FIDESZ maradéka marha mód be van szarva, mert hát mondjuk ki, a párt beleszart a törökbálintiak arcába, és ebből semmi képp nem lehet jól kijönni, ezért folyamatosan visszafelé mutogatnak. Pedig azt kell mondjam, hogy nem Csuka Attila testvére a főépítész, nem az Ákom-bákom cég ügyvezetője a külsős bizottság tagja és sorolhatnám....

Inkább arról kéne tájékoztatni minket lakókat, hogy miért nincs semmilyen érdekvédelmünk a parlamentben. Mert, ami van az egyenlő a nullával. Már régen be kellett volna a magyar államot perelni az iskola építés miatt, a hosszútávú szerződések ellehetetlenítése miatt stb. Ehhez Csenger Zalán Úrnak kutya kötelessége lett volna mindent megtenni, ha már a településünk képviselője lett. De azt állítom, hogy semmi affinitása ebben az ügyben, Ö sohasem lesz törökbálint embere!
2 2012. március 25. vasárnap, 17:08
Pedro
Ugyan kedves Kálmán, mindenki számára hozzáférhető a költségvetésről és a zárszámadásról szóló önkormányzati rendelet. Ha valaki egy kicsit is tájékozódni szeretne, azért megtehette eddig is, nem kell ehhez Csuka "úr" irománya. (Mellesleg amíg benne ült a tuttiban, nem nagyon jelentek meg ilyen dolgozatai"bőszen költhette az adóforintokat különböző pótmunkákra is(óvoda).
Úgy gondolom a város működtetéséhen teljesen más gondolkodásmódra van szükség, ezzel sajnos a jelenlegi "vezérkar" mutatóban sem rendelkezik, meg nincs is rá szüksége, ettől a tiszteletdíj pontosan landol a számlájukon.
Törökbálintnak saját szolgáltatásokat és vállalkozásokat kellene működtetnie már régen (valóban működőt),bevételt generálni, munkahelyet teremteni. Elhiszem, hogy ez sokkal nehezebb , mint adókat emelni és elkölteni azt.
Arról nem beszélve, hogy az adóemelések pont az ellenkező hatást váltják ki, egy rövid idő múlva jelentős adóbevétel csökkenés következik be.(Törökbálint évi 140 milliót fizet ki csak BKV-ra, a jegy és bérletbevételről lemond.Budaörssel közösen már régen saját tömegközlekedést kellene csinálni.)
A Falugazda csoport gyakorlatilag pénztemető,holott bőven találni olyan szolgáltatási területet a város területén,amit egy agilis vezetővel bevételt teremthetnének.
A város "pályáztatási" rendszere szinte kizárja a nem haveri, illetve helyi pályázókat, úgy rossz ,ahogy van, mostanra szinte nincs is...pénz. Itt tízmilliókat lehetne "találni" ha nagyon óvatosan fogalmazok.
Ez a garnitúra semmilyen érdemi előrelépést nem fog tenni,új választás kell Törökbálinton, ha valóban változást szeretnénk!
1 2012. március 23. péntek, 00:17
Kálmán
Kedves Sziráki Úr! (szerki)

A költségvetési vita a bent lévő javaslatokról szól nem ötletelésekről. Csuka képviselő úr a nevezett dolgozatot, ha úgy tetszik mindenki számára áttekinthetővé gyúrta, amúgy meg a hivatalnak ezeket a számokat minden évben a lakosság tudomására kellett volna hoznia, hogy mindenki tájékozódjon.

Örülök, hogy Csuka úr vette a fáradságot és számokban foglalta össze a helyzetet, illetve a változásokat. Azért azt is köszönöm ezen lap szerkesztőinek, hogy eljutottam csuka úr honlapjára, próbáltam másik törökbálinti képviselőnek honlapjára eljutni, de sajnos nem sikerült, ami szerintem szégyen a képviselőkre nézve. Minden képviselőnek kellene, hogy legyen saját tájékoztatási fóruma, ahol a körzetét és a város helyzetét érintő dolgokat leírhatná. Persze akkor máris lenne egy gond, a képviselő azt írhatná le amit akar, és ez már nekik nem megy. Egyedül Fernengel úr küzd egy bloggal. A többi képviselőnek egyénileg semmi megnyilvánulása nincs. Így hát érthető, hogy miét is nem kívánnak saját honlappal előrukkolni.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!