2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Itthon Különbségek és hasonlóságok

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Különbségek és hasonlóságok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bernát Dániel   
2012. július 12. csütörtök, 21:49
Beszámoló a Bálint Márton iskola cserediák programjáról.

 

Az Európai Unió Egész Életen Át Tartó Tanulás Leonardo programjának keretében idén áprilisban iskolánk látta vendégül a programban résztvevő országok tanárait és diákjait.  A kétéves program, melynek ez volt a záró találkozója, a Tempus Közalapítvány támogatásával jöhetett létre. Németországból, Romániából, Törökországból, Spanyolországból és Bulgáriából érkeztek hozzánk diákok és tanárok.

Vasárnap reggel 9-kor kezdődtek a programok iskolánk bemutatásával, majd a diákok megtartották a saját országukról szóló prezentációjukat. Este közös bowlingozással zártuk a napot, amit mind a diákok (külföldi-magyar), mind a tanárok nagyon élveztek.

A hét nagy része közös munkával telt. A különböző nemzetek különböző szokásairól beszélgettünk, s erről készítettünk iskolánk médiaszakos diákjainak segítségével filmet. Ennek levetítésére csütörtökön került sor, és azt hiszem, hogy nyugodtan elmondhatom, nagyon jó alkotás született.

A szabadidőben megmutattuk nekik Budapestet, voltunk a Csodák Palotájában, a Parlamentben, megnéztük a Budai Várat. A városnézés után összeszedtük  az összes külföldi diákot, bejártuk a vásárcsarnokot, majd az estét egy olyan Pub-ban töltöttük, ahol mutatták kivetítőn a Real-Bayern München meccset, és ez nemzettől függetlenül mindenkit érdekelt. (Nemcsak különböző, de hasonló szokásaink is vannak Zavarban van) Az este további része opcionális volt, a cserediákok többsége ízelítőt kapott a magyar éjszakából.

Csütörtök délután Szentendrére majd  Visegrádra kirándultunk, ahol volt, aki bobozott,  volt aki felment a Fellegvárba , hogy eltöltse ezt a fergeteges napsütéses délutánt. Az estét a búcsú buli zárta, az érdi központi kávéházban, ahol hajnali 1-ig buliztuk. Úgy gondolom, hogy mindenki nagyon élvezte az estét!

Péntek már a búcsúzásról szólt, de azokkal, akik csak délután utaztak, még egy jót fociztunk az iskola udvarán.

A projekthétnek hála a cserediákok és fogadóik szoros barátságokat kötöttek, gyakorolták és fejlesztették nyelvtudásukat, és életre szóló élményekkel gazdagodtak. Nem beszélve arról, hogy közös erővel milyen remek film született ez alatt a hét alatt. És bár a film a kultúrák közti különbségekről szól, a hét többi részében azt hiszem inkább a hasonlóságokat találtuk meg. Zavarban van

 


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!