2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Itthon Megszépül a Kegyeleti park 1.

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Megszépül a Kegyeleti park 1. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Starzyński Zsolt   
2012. augusztus 14. kedd, 09:42
Zajlanak a felújítási a munkák a Kegyeleti parkban.


A Törökbálinti Városszépítő Egyesület kezdeményezésére a református templom mögött található Kegyeleti park épületének és sírköveinek felújítása látványos léptekben halad

Mint korábban olvasható volt Elek Sándor felhívásában: „A Nemzeti Panteon Alapítvány és Pádár Vilma budaörsi mecénás nagylelkű adománya lehetővé teszi a Walla kripta teljes rekonstrukcióját, beleértve a Róth Miksa által készített ólomüveg ablakok művészi felújítását is.”

A híres művész és a Walla család temetkezési épületéről lekerültek a graffitik, így újszerű állapotban láthatjuk a kis épületet. Restaurálás alatt vannak az üvegablakok, melyek talán ősszel visszakerülhetnek helyükre. Szintén szembeötlő változás, hogy a régi sírköveken újra olvashatóak a feliratok. Az először sósavval majd más technikákkal szennyeződésmentesített bevésett betűket a szakemberek festékkel kenik be, majd a vájat körüli helyen visszacsiszolják. A kriptához és a sírok között vezető utakat új burkolókövekkel fogják ellátni. A szervezők tervei szerint az átadás a Róth Miksa Múzeum képviseletével, ünnepélyes keretek között fog megtörténni.

Szalczinger József, a Városszépítők elnöke elmondta, hogy több helyi és környékbeli magánszemély is adományokkal támogatja a munkát, ki-ki egy pad, vagy sírkő felújításának költségét vállalja magára.

Jelentkezni Szalczinger Józsefnél lehet, a 0620/911-8904-as telefonszámon.

 


 


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!