2018. április 22., vasárnap

Logo

Címlap Itthon Vigyázz, Kész, Pénz!

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Vigyázz, Kész, Pénz! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerk   
2012. december 06. csütörtök, 09:46
A pénzügyi versenyre 3-5 fős általános iskolai csapatok nevezhetnek január 10-ig.


December 5-én felállt a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűrije, melyben Csonka András színművész mellett a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal, valamint az RTL Klub és a K&H Csoport képviselői  dolgoznak az év során. A versenyre 3-5 fős általános iskolai csapatok nevezhetnek január 10-ig.

„Úgy gondolom, nélkülözhetetlen, hogy tájékozottak legyünk saját pénzügyeink tekintetében. A felnövekvő generáció szemléletformálása és későbbi tudatos pénzügyi döntésekre való felkészítése kiemelten fontos a K&H Csoport számára. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő játékos, kreatív feladatai arra ösztönzik a diákokat, hogy minél tudatosabban foglalkozzanak a pénz világával, ugyanis  meggyőződésünk, hogy ezt gyerekkorban kell elkezdeni megtanulni" – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.


„Nálunk nem volt nagyon mereven kezelve a zsebpénz, vagyis nem volt havonta egy fix összeg. Ugyanakkor nagyon szerencsés gyerekkorom volt, mert amit nagyon szerettem volna, azt megkaptam a szüleimtől. Ennek ellenére sosem voltam erőszakos kisgyerek és a szüleim korán megtanítottak a pénzbeosztási, takarékossági technikákra is. Az én időmben például divat volt az iskolai takarékbélyeg, mint a takarékosság egyik formája, ez népszerű volt az osztálytársak körében is. A legnagyobb dolog, amit a saját pénzből vettem, az egy diplomata táska volt, erre nagyon vágytam, annak idején mindenki ilyet szeretett volna. Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekeknek időben elkezdjük megtanítani a pénz értékével való bánást, akár azt is, hogy néha meg kell vonnunk magunktól dolgokat ahhoz, hogy legyen némi tartalékunk. Úgy gondolom, hogy ez egy folyamatos tanulás, amit nem lehet elég korán elkezdeni, hiszen az ember még felnőttként sem mindig úgy bánik a pénzzel, ahogyan tanácsos lenne.” – mondta Csonka András színművész, énekes és RTL II műsorvezető, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.


„Mindannyian tapasztaljuk, hogy pénzügyi döntéseink egész életünkre hatással vannak, lehetőségeket és korlátokat teremtenek számunkra. Ezért fontos már gyerekkorban kialakítani a tudatos pénzügyi szemlélet alapjait. Egyre gyorsuló világunkban a most felnövekvő generáció számára talán még a korábbiaknál is fontosabb mielőbb megtanulni, mi a pénz szerepe mindennapjainkban, és hol van a helye értékrendszerünkben. Az MNB és a Pénziránytű Alapítvány maga is számos lépést tesz a fiatalok pénzügyi műveltségének fejlesztése érdekében, emellett nagyon fontosnak tartom a K&H pénzügyi vetélkedőjét is" – hangsúlyozta Szalay György, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Kultúra Központjának vezetője.


A K&H Csoport az első forduló legjobb pályamunkáinak kiválasztására és a döntő zsűrizésére Dr. Grimm Krisztinát, a Gazdasági Versenyhivatal Fogyasztóvédelmi Irodájának vezetőjét, Szalay Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Kultúra Központjának vezetőjét, Csonka András színművészt, Vidus Gabriellát, az RTL Klub kereskedelmi igazgatóját és Kohári Editet, a Frame Film Kft. ügyvezető igazgatóját kérte fel. A zsűri munkájában dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági banki üzletág vezetője és Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója is részt vesz.

 


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!