2018. április 23., hétfő

Logo

Címlap Itthon Pest megye felkészült a télre

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Pest megye felkészült a télre PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerk.   
2012. december 13. csütörtök, 21:40
A téli időszakra való felkészülés menetéről tartott rendkívüli védelmi bizottsági ülést a Pest Megyei Védelmi Bizottság.

Az esemény levezető elnöke Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke volt, az eseményen részt vett Rosdy Tamás, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója is.

Megkezdődött a felkészülés a télen várható rendkívüli időjárásra, amelyben a megyei védelmi bizottságoknak és elnökeiknek, valamint a megyei kormánymegbízottaknak fontos feladat jut. Ezért a téli időjárási körülményekre való felkészülés jegyében a Pest Megyei Védelmi Bizottság rendkívüli védelmi ülést tartott 2012. december 12-én. Az ülést Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke vezette le.

Tarnai Richárd az ülés megnyitásaként kiemelte, az új katasztrófavédelmi rendszer világos alá- és fölérendeltségi viszonyokat, felelősségi köröket határoz meg, egyértelmű irányítási rendszereket alakít ki, így képes az állam gyorsan és hatékonyan reagálni a vészhelyzetekben. A kormánymegbízott hangsúlyozta, ennek köszönhetően biztonságosabbá válik az ország, ami közös nemzeti ügy.

Az rendkívüli védelmi ülésen Juhász Attila tűzoltó alezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a megyei és a helyi védelmi bizottságok feladatait ismertette, a honvédelmi katasztrófavédelmi rendszerről, és a téli időszakra történt felkészülésről pedig Vitár Zsolt alezredes, a Pest Megyei Védelmi Bizottság titkára számolt be.

A mintegy 30 fő részvételével lezajlott rendkívüli ülésen kiderült, a felkészülés rendben zajlik, az intézkedési tervek  elkészültek és hatósági ellenőrzések zajlanak, hogy minden készen álljon egy esetleges rendkívüli helyzet orvoslására.

2012. január 1-jén megújult a megyei, fővárosi védelmi igazgatási rendszer, az ezzel kapcsolatos igazgatási és védelmi feladatok végrehajtása, irányítása a területi államigazgatás koordinációjáért is felelős kormánymegbízottakhoz került, 2013 januárjától pedig a járási hivatal vezetői a kormánymegbízottakéhoz hasonló jogosultságokkal bírnak majd. 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!