2018. április 22., vasárnap

Logo

Címlap Itthon Gyula bácsi elment...

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Gyula bácsi elment... PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kürti Miklós   
2013. január 26. szombat, 15:35
“Bölcs eleganciával megvárta a lázas készülődésünket,
a díjátadást, és a megnyitót, mert nem akarta "elrontani"!


Szép számú közönség a Magyar Kultúra Napján, javarészt ismerősök, alkotók, művészet-kedvelők, a hozzájuk tartozó barátok, ismerősök. A műv.ház kiállítócsarnokában ezúttal Hadik Gyula alkotásai sorakoznak a falakon, és néhány kisebb szobor itt-ott, az alig látható fehér posztamenseken.

A megszokott, visszafogottan elegáns tárlatmegnyitó alatt a terem, mint hasonló alkalmakkor mindig, zsúfolásig. Érdeklődőn  figyeli a hallgatóság Kelle Antal útmutató gondolatait, s ahol rálát, az elemzés tárgyát képező művet is. Ezek jórészt ismertek, ám közel sem annyira, mint a köztereink hangulatát jó ideje megszínesítő szobrok, felnőttek, s gyerekek kedvencei, a "bronzkecske", a "kutyás kislány" és a közfigyelmet leginkább megmozgató kései alkotás, a Diós-kerti 56-os emlékmű.

Tudtuk, tudták is sokan, hogy igen beteg, meggyengült, nem is volt érezhető, hogy  tisztelői, barátai közül ide várná őt most bárki is. Mégis, egyszerre drámai és megható, hogy épp ezen a napon, ezen esti órában hagyott itt minket, szobrai és grafikái között, hogy az elválás annyira fájdalmas azért mégse legyen.

Csupa elmélyült, beszélgető, poharazgató, a régi ismerősök arcait kutató látogató, akik közül tán senki sem sejtette e késői órán, hogy  már többé soha nem szegeződik rá az a hunyorgó, derűt sugárzó, fürkésző huncut-kék tekintet, amely mögé annyi tudás, bölcsesség és emberszeretet lopakodott be a tenger-sok megélt év alatt.

Béke veled, Gyula bácsi!

 


 


A birtokomban lévő teljes képanyag itt látható.

 

forrás: mikipapa-blog

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!