2018. április 22., vasárnap

Logo

Címlap Itthon A kettőhetvenkettes

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

A kettőhetvenkettes PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerk   
2013. március 21. csütörtök, 13:01
A Volán nem tudja átvenni az elővárosi járatokat, avagy rajtra kész az unortodox 272-es.

Az agglomerációt a BKV járművei és sofőrjei szolgálják majd ki, csak éppen a Volánbusz alvállalkozójaként - számol be róla a Népszabadság.

Semmilyen feltétel nem adott a főváros környéki buszjáratok átvételéhez a Volánbusz társaságnál - ez derült ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM) tartott legutóbbi egyeztetésen, ám a tárca politikai okokból mégis ragaszkodik a szolgáltatóváltáshoz - olvasható a Népszabadság szerdai számában.

A tárgyalófelek a lap információi szerint arra jutottak, hogy az agglomerációs járatokat továbbra is a BKV üzemelteti majd saját járművekkel és sofőrökkel, csak éppen a Volánbusz alvállalkozójaként.

A Volánbusz március 1-jén írt ki pályázatot 2013. május 1-je és 2014. január 31-e közötti időszakban történő szolgáltatásra a jelenleginél 35-40 százalékkal kisebb teljesítményre. A fővárosi közlekedési társaság, illetve a felügyeletével megbízott (BKK) viszont még nem adta be pályázatát. A cégvezetők ugyanis olyan ajánlatot szeretnének tenni, ami nyereséget is hozna. Ám ilyen szerződésre kevés esélyük van, jó esetben a jelenlegihez hasonlatos feltételek és díjtételek mellett folytathatják ugyanazt a tevékenységet - írja a lap.

A Népszabadság korábban azt írta: elképzelhető, hogy még a legöregebb BKV-buszoknál is leharcoltabb járművek vihetik májustól a Budapest környéki utasokat. Ráadásul a tender kisebb teljesítményre is szól úgyhogy kevesebb és tömöttebb járatok várhatóak az agglomerációban.

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!