2018. április 22., vasárnap

Logo

Címlap Itthon Késés

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Késés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerk   
2013. április 30. kedd, 23:32
Májustól egyelőre még nem lesz változás a Budapest agglomerációs buszközlekedésében.

 

A Volánbusz Zrt. a járműbeszerzés eredményes lezárása esetén akár már az idén átveheti új autóbuszok beállításával a fővárosi agglomerációs buszjáratokat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn. Közleményében az NFM emlékeztet arra, hogy a uniós és hazai előírások szerint a BKV-nak 2013. május elsejével át kellett volna adnia feladatait.

A fejlesztési minisztérium a vis maior esetén alkalmazható jogszabályi lehetőséggel élve meghosszabbította a fővárosi közlekedési társaság megbízatását az ellátás zavartalan biztosítása érdekében, az átmeneti időszakban a BKV tovább üzemeltetheti a vonalakat. Májustól tehát nem lesz változás a Budapest és kilenc agglomerációs település - Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Solymár, Szigetszentmiklós, Törökbálint - közötti buszközlekedésben - hangsúlyozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A Volánbusz Zrt. folyamatosan készül a járatok átvételére. A társaság járműbeszerzési tendere az érintett szervezetekkel egyeztetett műszaki és szakmai követelményekkel jelenleg is folyamatban van. A korszerű autóbuszok tervezett forgalomba állításának köszönhetően a szolgáltatási színvonal a menetrendi szerkezet és tarifák fenntartása mellett emelkedik majd - emelte ki a szaktárca.

A minisztérium a kilenc település közel 160 ezer lakójának folyamatos ellátása érdekében hozott a jogszabályi keretekhez illeszkedő döntést az autóbuszjáratok további sorsáról. A vonalak átvételével a kormányzat az elavult technológiával és műszaki körülmények között működő fővárosi közösségi közlekedés ésszerűsítéshez is hozzájárul - közölte a szaktárca.

 

forrás: hirado.hu

 


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!