2018. április 22., vasárnap

Logo

Címlap Itthon Megállapodás az agglomerációs járatok jövőjéről

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Megállapodás az agglomerációs járatok jövőjéről PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerk   
2013. szeptember 06. péntek, 10:37
Eredményesen zárultak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat közötti egyeztetések a Budapest határát elhagyó agglomerációs buszok jövőjéről.

 

A 2013. szeptember 4-én, Budapesten megszületett megállapodás szerint a BKK hálózatába illeszkedő, jelentős fővárosi utasforgalmat bonyolító járatok működtetését a jövőben is a Fővárosi Önkormányzat rendeli meg közlekedésszervezőjén keresztül, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Volánbusszal együttműködésben.

A járatok a budapesti tarifarendszer és a BKK menetrendi rendszere integráns részét képezik a továbbiakban is, azokon így elérhetőek lesznek a FUTÁR és az új elektronikus jegyrendszer szolgáltatásai. Az agglomerációs vonalakon a jövő év első felében új autóbuszok jelennek meg.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Tarlós István főpolgármester januári megállapodásának megfelelően tehát a megújuló járműpark és a növekvő szolgáltatási színvonal mellett az utazóközönség továbbra is a megszokott, változatlan feltételekkel veheti igénybe a járatokat.

Az együttműködés a közösségi közlekedés versenyképességének jelentős javulását hozza magával, nemcsak a budapestiek, hanem Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Remeteszőlős, Solymár, Szigetszentmiklós és Törökbálint lakói számára is.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - Fővárosi Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatal)

 


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!