2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Itthon Budaörs válasza az útdíjra: nem fizetik az M1-M7 világítását

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Budaörs válasza az útdíjra: nem fizetik az M1-M7 világítását PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. január 07. szerda, 19:59

Budaörs nem fizeti tovább az M1-M7-es bevezető szakaszán a villanyszámlát az útdíj bevezetése miatt - jelentette be a város független polgármestere, Wittinghoff Tamás.

 

Wittinghoff Tamás polgármester kedden levélben értesítette a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központot, hogy Budaörs önkormányzata a továbbiakban nem fizeti az autópálya és a lehajtók közvilágítását, tekintettel arra, hogy az M1-M7-es közös bevezető szakaszán útdíjat vezettek be, és ezzel a közlekedési feltételeket egyoldalúan megváltoztatták - olvasható a városvezető közleményében.

A polgármester szerint az M1-és és M7-es autópályák Budaörsöt keresztülszelő közös bevezető szakasza a helyi közlekedési hálózat szerves részeként üzemel, ennek megfelelően a város – bár nem lett volna kötelezettsége – jelentős, többmilliárdos fejlesztéseket, bővítéseket hajtott végre, részben saját, részben a területén működő vállalkozásokkal közösen.

 

Hozzátette, hogy ezeket a beruházásokat térítésmentesen átadták állami tulajdonba, ezen felül pedig jelentős részt vállaltak az útszakasz napi üzemeltetésében, például a város fizeti a főpálya és a lehajtók közvilágítását is. De a közlekedési feltételeket egyoldalúan megváltoztatták a közös bevezető szakasz fizetőssé tételével, ezért a polgármester a 2002-ben megkötött világítás szolgáltatás üzemeltetése tárgyú megállapodást február 28-ával felmondta. Mivel az útdíjfizetési kötelezettség január 1-től érvényes, a felmondási idő alatt sem kívánják a közvilágítás költségeit vállalni, így az erre az időszakra eső számlákat továbbítják a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak - tette hozzá a városvezető, aki szerint a döntésről tájékoztatják az Elműt is.

Eközben kedden kiderült, a Fidesz hajlik még az alkura az útdíj ügyében. Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke legalábbis azt mondta, a párt egyeztetéseket tart szükségesnek azokról a január 1-jétől díjköteles útszakaszokról, amelyek esetében a helyi képviselők és polgármesterek sem értenek egyet a díjfizetési kötelezettséggel.

A hvg.hu cikke nyomán

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!