2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Itthon Kivonul Magyarországról a Baumax

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Kivonul Magyarországról a Baumax PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. január 21. szerda, 19:21

Alapos mérlegelés után, a nehéz gazdasági körülményekre hivatkozva döntöttek így, 14 áruházat zárnak be.

A Baumax alapos mérlegelést követően azt a döntést hozta, hogy visszavonul Magyarországról. A vállalat a közleményében úgy fogalmaz, hogy ezentúl teljes figyelmével az ausztriai, cseh és szlovák piacra kíván koncentrálni, és ezeket az országokat az új értékesítési koncepcióra átállítani. Ezzel tovább bővült az az egyébként sem rövid lista, amelyen az országot elhagyó neves multicégek állnak.

A Baumax 2014 októberében új értékesítési koncepciót mutatott be, amelyre az osztrák, cseh és szlovák áruházak 2015 őszén állnak át. Annak érdekében, hogy a vállalat ezt a célt mielőbb, és a folyamatban lévő restrukturálással párhuzamosan meg tudja valósítani, minden erőforrását összpontosítania kell. Ez azt jelenti, hogy a Baumax visszavonul a magyar piacról – áll a közleményben.

"Mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk és Magyarországtól el kell búcsúznunk."- nyilatkozott Michael Hürter, a Baumax igazgatótanácsának elnöke.

A 14 áruházat áprilisig bezárják és a munkavállalók megfelelő támogatást kapnak, ennek kidolgozása folyamatban van. A telephelyek ingatlanjait az XXXLutz Bútorlánc veszi át. A hvg.hu megkeresésére a cég közölte, hogy 788 alkalmazottat érint a bezárás, az őket érintő intézkedések jelenleg kidolgozás alatt vannak. A Baumax lapunkkal közölte, hogy a cég átrstrukturálás alatt áll és a már említett három országra fókuszálnak.

A barkácsáruházak forgalma és nyereségtermelő képessége évek óta zuhanórepülésben van, az építőipar válság utáni hanyatlása és a felújítások visszaeső piaca miatt. A Baumax magyar leányvállalata 2013-ban 22,8 milliárd foirnt árbevétel mellett vaskos, 3,2 milliárdos adózott veszteséget szenvedett el. Korábban bezárt, és távozott az országból a Bricostore lánc, a Praktiker német anyavállalata csődöt jelentett, és hosszas huzavona után csak a napokban sikerült vevőt találni a láncra.

(A hvg.hu nyomán)

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!