2018. március 17., szombat

Logo

Címlap Kultúra Színikritika

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Színikritika PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Edit   
2012. december 08. szombat, 19:10
Michael Stewart: Szeretem a feleségem vidám, pikáns, zenés játék 2 részben.

A Budaörsi Játékszín 2012.12.05-i előadása


Szereplők

Alvin: Magyar Attila
Cleo: Timkó Eszter
Wally: Szakács Tibor
Monica: Pikali Gerda
Harvey: Urmai Gábor
Stanley: Stubnya Béla
Gina: Mezei Léda

Alkotók

Hangszerelés: Ács Bálint
Zenei munkatárs: Gebora György
Díszlet: Götz Béla
Koreográfus: Kadala Petra
Dramaturg: Németh Virág
Jelmez: Opra Szabó Zsófia
Rendezte: Magyar Attila


A darab két baráti házaspár egymásba gabalyodásának története. Persze, először csak verbálisan. Cleo és Alvin házastársi kapcsolata legalább olyan békés, kiegyensúlyozott, mint Monica és Wally közti kapocs. Lehet, hogy már unalmas ilyen békességben élni? Még rámehet a házasságuk! Az a vérpezsdítő ötlet, hogy tabuk nélkül csinálják, hármasban vagy négyesben őket is lázba hozta. Wally hencegésével, nagyotmondásával felpiszkálta barátja, Alvin szunnyadó férfiasságát, és a sajátját is. Mind a négyen eljutottak odáig, hogy kísérletet tegyenek a közös együttlétre.

E négyes színfoltja Alvin. Igazán szórakoztató figura a 30 évvel ezelőtti szexuális nézeteivel. Kisteljesítményű egylövetűjével monogám és igen maradi. Nem is sejtette, mennyire el van maradva, amikor Wally megkörnyékezte a párcsere ötletével. Már hármasban csinálják az emberek és ő nem tudott róla! Hát sürgősen szereznie kell két nőt! Mit szólna egy szextetthez Cleo, a felesége? Mi lenne, ha másokkal is megosztanák szexuális örömeiket? Hármasban vagy akár négyesben! Hiszen, ha összeszedi magát, még a maximumot is ki tudja hozni a férfiasságából! Igazán különleges karácsonyi ajándék lenne! Cleo elég gyorsan túllépett az erkölcs göröngyein. Még civakodott is. Ő két férfivel dobná fel a szexuális életüket, Alvin pedig még egy nővel. De ha négyes, ahhoz még Monica is kell. Igaz, megrettent a franciaágy láttán, de legyűrte iszonyatát és úgy döntött, a férje kedvére tesz.

Innentől aztán elszabadult a pokol!

A testlázadás két felvonáson keresztül folyt. Michael Stewart író műve nyomán és a dramaturg, Németh Virág tollából rendkívül sziporkázó előadás született. Minden mondat szellemes, ötletes, tele poénnal, szexuális célzatú utalással. Igazán szórakoztató volt! Az első felvonásban elsősorban Magyar Attila Alvinja szerzett derűs perceket. Igen mulatságos volt, ahogy konzervatív nézeteit lazábbra cserélte, ahogy bátorságot gyűjtött a test forradalmához. A színészek az elején a témához képest kissé visszafogottak voltak. A szexuális töltet olykor hiányzott a szövegmondásukból. A poénokat jól eljátszották, de a bizseregésük nem jött át. Kissé leült a darab a felvonás végére. Ezzel együtt a pörgős jelenetekkel, remek koreográfiával, a színészek kiváló tánc- és énektudásával profi munkát láthattunk. Ha az első felvonás okozott is némi csalódást, a második feledtette.

Az előadás innentől kezdve támadás volt a nevető izmok ellen. A felbujtó férj Szakács Tibor volt, a feleségeket Timkó Eszter és Pikali Gerda játszották. Timkó Eszterből áradt a nőiesség, vonzó volt hódító nőként, feleségként is. Pikali Gerda profi játékos volt e csapatban, de nőként hideg maradt. Kár! Szakács Tibor egyenletes teljesítményt nyújtott, bár pikáns ötletei ellenére Walley-ja kissé hangsúlytalan maradt. Összességében összehangoltan, jól játszottak. Magyar Attila kilógott e sorból, remekelt! Különösen a döntő pillanatban, amikor már kis híján a gatyáját is elveszítette. Esetlensége olyan mulatságos volt, hogy folyamatosan nevettetett. Ráadásul dupla teljesítményt nyújtott. A darab rendezőjeként úgy volt jelen, hogy nem vettük észre ezt a jelenlétet. Minden olyan természetesen zajlott. Az előadás második felében az erotikus célzások, mozdulatok, próbálkozások, tettek végre – a témához illően - izgatóak voltak. Igaz túlfűtött erotika nem volt bennük, de a szexuális szabadosság még a nézőkre is hatott.

A nagy ötlet, hogy a két pár párt cseréljen, nekik nem jött be. Abban már kevesebb az izgalom, ha a döntő pillanatban a kalandozni vágyó férjek rájönnek, mégis csak szeretik a feleségüket, a saját párjuk kell nekik. De így van rendjén, mert hol van a többes együttlétek erotikus izgalma a kölcsönös megbecsülésen, szereteten, szerelmen alapuló, egy életre szóló kötelékhez képest?  Bár a darab címe lelőtte a poént, ezzel együtt nem szabad kihagyni ezt a fergeteges produkciót.
 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!