2018. március 17., szombat

Logo

Címlap Kultúra Szinikritika - I love musical

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Szinikritika - I love musical PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Edit   
2013. február 04. hétfő, 22:25

I love musical - musical 2 részben.
A Budaörsi Játékszínelőadása 2013.02.01-én.


Ének:

Csengeri Attila
Gregor Bernadett
Gulyás Balázs                       
Illés Dániel
Jegercsik Csaba
Kecskés Tímea
Laurinyecz Réka
Molnár Gyöngyi
Páder Petra
Pásztor Ádám
Pikali Gerda
Koncz Eszter
Stróbel Dóra
Szakács Tibor

Díszlet: Fodor Viola
Jelmez: Fógel Adrienn
Zenei vezető: Csengery Dániel
Korrepetitor: Grósz Zsuzsanna
Koreográfus: Kadala Petra, Molnár Éva
Rendező munkatársa: Bíró

Rendező: Salamon Suba László


Az előadás előtt remek hangulatot varázsolt egy brilliánsan zongorázó csinos, fiatal hölgy. A zongorán álló kis lámpa, a félhomály még hangulatosabbá tette a jelenlétét, a zongorázását. Felgördült a függöny és ismerős dallamok csendültek fel Presser Gábor és Adamis Anna Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musicaljéből és Bob Fosse, John Kander, Fred Ebb zeneszerzők Chicago kabaréjából.

Ezek a fiatalok a zene szerelmesei. Dalolva búsulnak, dalolva örülnek. Fantasztikus produkciót alkottak a  profi koreográfusok, Kadala Petra, Molnár Éva és Salamon Suba László rendező jóvoltából. Külön dicséret illeti a prózai színészeket a zenei teljesítményükért Csengery Dániel zenei vezető és Grósz Zsuzsanna korrepetitor nagyszerű munkája eredményeként. Grósz Zsuzsanna az előadás részese is volt a zongorázásával, később a tánctudásával is. A színészek énekesként nagyon kitettek magukért. Csak egy-két hamis hang hangzott el. Néha nehezen volt érthető a szöveg, de ez még neves operaénekeseknél is előfordul. A tánctudásuk felejthetetlen. Remek koreográfia szerint bravúros volt a mozgásuk egyenként is és együttesen is. Az éneklésükkel és a táncukkal zsigerig ható érzéseket váltottak ki. Az előadás méltó utóda a Képzelt riport  egy amerikai popfesztiválról 1973-as bemutatójának

Igazságtalan lenne bárkit is kiemelni, de a közönségnek megvoltak a kedvencei. Pikali Gerda nagy tapsot kapott. A Chicago kabaré All That Jazz számával igen hatásosan indította az előadást. Kicsit rosszul gazdálkodott a hangerejével, a végére úgy tűnt, nincs hova fokoznia e dögös szerelésű kokott bemutatkozását, de végül megbirkózott vele. Mindig élmény a színpadon látni. A színésznők közül magasan kiemelkedik Molnár Gyöngyi teljesítménye. Mozgáskultúrája lenyűgöző. A Cabaret előadásával mindenkit levett a lábáról. A közönség hangos tetszésnyilvánítással jutalmazta. Kecskés Tímea is kitűnt a női szereplők közül, hangsúlyos volt a jelenléte. Laurinyecz Réka nőiességével hívta fel magára a figyelmet, szexisen kokettáló volt. Gregor Bernadettet egész este valami szomorúság lengte körül. Tette a dolgát, de semmi pluszt nem adott bele. Jegercsik Csaba játéka, mozgása rendkívül szórakoztató volt. Tetszett Szakács Tibor önfeledtsége. Csengeri Attila szép énekhangjával örvendeztette meg a közönséget. Páder Petra, Koncz Eszter és Stróbel Dóra, a férfiak közül Gulyás Balázs, Illés Dániel és Pásztor Ádám profin előadott táncukkal, éneklésükkel járultak hozzá az előadás sikeréhez. Öröm volt ennyi tehetséges színészt egyszerre látni. Az előadás címe már sugallja a zene, a musical szeretetének élményét. Aki eddig netán nem szerettte a musicalt, ezután az előadás után biztosan megszerette. A látványos produkció közben igen szép, elgondolkodtató mondatokkal is szembesülhettünk: "Valaki mondja meg , milyen az élet? Valaki mondja meg, miért ilyen? Valaki mondja meg , hogyan kell élni?” Továbbá megtudhattuk, hogy e fiatalemberek mit gondolnak az életükről, egymásról? Hogyan éreznek, miről álmodnak? Erről énekelnek, közben fergetegesen táncolnak. Ha valaki különleges színházi élményre vágyik, ne hagyja ki ezt az előadást.

 

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!