2018. április 22., vasárnap

Logo

Címlap Lapszemle Hitel hitel hátán

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Hitel hitel hátán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerk.   
2011. január 11. kedd, 01:33
Időzített bomba ketyeg az önkormányzatoknál
Az MNO írása.


Újévtől vége az önkormányzatok felelőtlen adóssághalmozásának. Beélesített aknák a helyhatóságoknál. A jövőben nem lehet felelőtlenül eladósítani, valamint a csőd szélére juttatni a településeket és az önkormányzati tulajdonú vállalatokat- írja a Magyar Nemzet.

A parlament ugyanis január elsejével szigorított azon az engedékeny szabályozáson, amely az önkormányzatok számára szinte korlátlanul biztosította a hitelek felvételének a jogát.

Ezentúl csak független könyvvizsgáló engedélyével vehető fel új kölcsön, és a számvevők ellenőrzik a városi vállalatok működését is. A települések adóssága az elmúlt öt évben megháromszorozódott, elérte az ezermilliárd forintos mértéket. Az önkormányzatok alatt ketyegő bomba a következő két-három évben robban fel - olvasható a Magyar Nemzetben.

Szorul a hurok a felelőtlenül gazdálkodó polgármesterek és az önkormányzati tulajdonú vállalatok vezetői körül: a továbbiakban már nem görgethetik maguk előtt a korábban felvett hiteleket. Olyan adósságokról van szó, amelyeket már csak újabb kölcsönökből tudtak törleszteni a települések, és ez a gyakorlat általában csődhöz vezetett.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!