2018. április 22., vasárnap

Logo

Címlap Lapszemle Fut a polgármester

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Fut a polgármester PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kohalmiadam   
2011. február 01. kedd, 23:14

Érdi hírek az egyenlítő blogról


Érden is megorroltak a zemberek, akik ráébredtek, hogy a maradék demokratikus jogukat (t.i. a gyülekezési) még felhasználhatják érdekeik védelmében. Érthető, hogy nem bírták tovább: olyan ingatlanadót kaptak a nyakukba, amely mindenfajta szociális érzék híján készült. Mostantól minden lakóingatlan után 400 forint/négyzetméter összeget kell kifizetni, nem lakóingatlanként történő hasznosítás esetén 800 forintra ugrik a négyzetméterenkénti ár. Felére csökkent viszont a bejelentett lakók után járó kedvezmény. Mindezt persze előzetes egyeztetés nélkül, kiskirály módjára, ahogy az már a fideszes önkormányzatokban mostanában szokássá vált.

Nem zavarná ez Mari nénit és Pista bácsit sem (bár az esetenként háromszorosára nőtt ingatlanadóval csökken a vasárnapi ebéd esélye), ha igazságos lenne a teherviselés. Ezt ítélje meg Ön, kedves Olvasónk: Érden ugyanakkora négyzetméterdíjat kell fizetni egy udvarvégi pottyantóssal ellátott komfort nélküli putriért, mint egy ötfürdőszobás, úszómedencés házért. Nem kell baloldalinak lenni, hogy az ember kiszúrja ezt az aprónak nem nevezhető igazságtalanságot.

Ez aztán betett a Városi Együttműködés Programjának. Mari nénik, Pista bácsik pártállásuktól függetlenül elsétáltak a városházához, megmagyarázni, hogy ez így nem jó. Ott voltak rajtuk kívül a pártok, jelölő egyesületek képviselői is, úgymint MSZP, Jobbik, Civil Érdek, KDNP(!). Békések voltak, közel ezren, és számonkértek. Együttműködést, igazságot, demokratikus döntéshozatalt, szociális érzéket. Ha lehet hinni a kósza híreknek (többnyire pedig lehet), T. Mészáros András polgármester két rendőr kíséretében hivatala hátsó bejáratán távozott. Ezzel elérte, hogy immár a felelősségvállalást is számonkérhessék rajta.

Most, hogy állítólag jobban kéne élünk, mint négy vagy nyolc éve, egyre többen mennek az utcára, megkérdezni, hogy miért nincs így. Budapest, Esztergom és Érd után nem kell jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy megjósoljuk: egyre több békés tömegdemonstrációra lehet számítani. Persze lehet a szocik hisztériakeltéséről beszélni, de akkor mit keres ott a Jobbik, és főleg a Nagy Nemzeti Szövetséges, a KDNP? Úgy tűnik, elég volt, pedig még csak három és fél hónap telt el a választások óta.

forrás:egyenlitő.blog

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (5)
5 2011. február 15. kedd, 14:25
Tóbiás
Fut a Turai ? Remélem jó messzire - Törökbálintról !
4 2011. február 04. péntek, 08:37
polt
Lupus, hol élsz Te?

Mikor Turai "a mi emberünk", "ért hozzá", "becsületes" - ezt hallom mindenfele.

Lupus, Téged kezeltetni kellene. Meg engem is...
3 2011. február 02. szerda, 20:43
kekó
1%
2 2011. február 02. szerda, 11:13
Lupus
A példa lehet raghadós is.
Ez már 1848-ban is így volt.
Úgy érzem ideje volna már egy dolgozatban összeszedni mindazt ami e lapokon, más újságokban, valamint a hozzászólók soraiban megjelent.
Súlyos anyag lehetne. Tán még a polgármesteri asztal is megreccsenne tőle...
1 2011. február 02. szerda, 10:46
hm
nem tetszik, hogy milyen cinikusan írsz a KDNP ről. Ki ő neked az ellenséged?
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!