2018. április 22., vasárnap

Logo

Címlap Lapszemle Összefogást sürget az új frakcióvezető

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Összefogást sürget az új frakcióvezető PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gombás Bálint   
2011. március 12. szombat, 13:19
Géczy Krisztiánt választotta meg a törökbálinti Fidesz képviselőcsoportja frakcióvezetőnek. Az új frakcióvezető az emberekkel való együttműködést, együtt gondolkodást tekinti fő feladatának.

 

A Helyi Téma cikke:

- Milyen nehézségekkel néz szembe idén a város?

- A településünkön minden ügy fontos, de vannak kiemelt jelentőségű dolgok. Ilyen a Törökbálinton található mobil telekommunikációs telefontársaság adójának  az  elvonása, amely Törökbálinton mindenhol érezteti hatását. Komoly adóbevétel-kiesésről beszélhetünk.

Ugyancsak gondot okoz a tükörhegyi beruházás ügye is. Ezeket a problémákat eddig is és ezután is a lehető legjobban próbáljuk kezelni, szeretném, ha fajsúlyos ügyek méntén a törökbálinti civil szféra is megszólalna.

Persze, hibát mi is vétünk, emberek vagyunk. Mindkét eset azi kívánja, hogy a képviselő-testületen belül nagy legyen az összefogás, az az összefogás, ami országos szinten a nemzeti Összefogás keretein belül valósul meg.


- Hogy lehet összeegyeztetni, hogy annak a kormánypártnak a tagja, tagjai, amely a telekommunikációs adó elvonásáról hozott döntést, most mégis ennek hatásait igyekszik enyhíteni?

- Nagyon örülök, hogy a kormány számos döntésének köszönhetően elindította azokat a változásokat, amelyek az egész ország fejlődésére hatnak, hiszen ezek a döntések végső soron a törökbálintiak érdekeit is szolgálják. A frakció nagyon egységes, kiáll a kormány intézkedései mellett, mindamellett, hogy nekünk elsősorban  a  helyi  érdekeket, embereket kell képviselnünk.

Tehát a közeljövőben megkeressük a kormányt, ahol is kifejtjük véleményünket és érveinket amellett, hogy gondolják át az említett iparűzési adó jövőbeli elosztását, és bízunk benne, hogy érveink és munkánk eredményeképpen a kormány esetünkben megfontolja az újraelosztás feltételeit.


- Mi jót hoz ez az év Törökbálintnak?

- Jelentős teher volt az új iskola megépítésének szükségessége. Nagy többséggel szavazta meg a korábbi képviselő-testület a beruházás elindítását, a kérdésben komoly egyetértés volt. Ennek az iskolának a sorsa nyomta a lelkünket, óriási költség, de boldog feladat is a város életében, hiszen rengeteg gyermek kerül újonnan, első osztályosként az iskolákba, ami fontossá és szükségessé tette ezt a fejlesztést. Legutóbb például összesen nyolc első osztály indult a város két iskolájában, ami jól mutatja a városban lakók gyermekvállalási hajlandóságát. Nagy segítség volt, hogy az új kormányzat az Új Széchenyi Terv keretében vállalta a megépítését és az üzemeltetését is ennek az iskolának. A fent említett beruházáson kívül igyekszünk további, kisebb léptékű fejlesztéseket is megvalósítani, de ezek a munkák jellemzően a hétköznapok során fognak megvalósulni.


- Mennyire számítanak a lakosság véleményére, javaslataira?

- Nagyon fontosak a visszacsatolások. Egy olyan önkormányzatban, ahol a Fidesznek és szövetségeseinek a többsége biztosított, ennek még nagyobb jelentősége van. Fontos szerep hárul a helyi civil   szervezetekre, egyesületekre, hiszen ezek a csoportok olyan szakemberekkel állnak kapcsolatban, akikkel esetleg az önkormányzat közvetlenül nem.

A Fidesz-frakció egységes abban, hogy minél szélesebb körben vonjuk be a lakosságot a különböző döntések előkészítésébe. Erre jó példa volt a múltkori közmeghallgatás, ahová rengeteg ember jött el. A fő téma egy új adónem bevezetésének lehetősége volt. Végül a lakossági érvek, érdekek meggyőzték a testületet, lemondunk az új adónemről. A visszacsatolás fontos azért, hogy a település működőképes maradjon, élhető környezetet teremtsünk, ahol az emberek jókedvűek és bizakodóak.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (98)
98 2011. március 27. vasárnap, 09:51
zsiguci
Géczynek lövése sincs arról mit kellene tennie.Hogy ő lenne fideszes? Ez a hét vicce.De ezt" vallomás 2.0" címmel már megírtam.Szerintem közelebb áll a valósághoz.
97 2011. március 27. vasárnap, 09:14
Nyissz
Ami kilóg azt majd levágják
96 2011. március 26. szombat, 09:27
Galamus
G. Krisztián tökéletes fideszes, kiválóan elsajátította a fidesz-marketinget. Összefogást hirdet, mint pártvezére. Csak éppen OV. senkivel nem fog össze semmiben. Majd meglátjuk, hogy képviselőnk mennyire lóg ki pártjából.
95 2011. március 20. vasárnap, 10:38
Esox Lucius
Te haha, ha te reggel elmész a "hivatalba" akkor te mint főállású politikus a "hivatalba" vagy.

Általános iskola 5. osztály, haha!
94 2011. március 20. vasárnap, 10:09
haha
Szerintem te meg Lázár János vagy,beosztásba és kijelentésbe biztos.
93 2011. március 19. szombat, 20:34
Ál-haha = partizán
Tudod mi a baj veled haha?CSUKA, vagy Gabi stb.

Hogy rombolsz. Megint. Amikor meg rövidet húzol, akkor nyers , arrogáns stílusoddal magadat is kellemetlen helyzetbe hozod, meg azt is akinek a szekerét tolod. Kell ez neked? Semmi szükség feszültség keltésre.
92 2011. március 19. szombat, 20:16
haha
Csuka már nem tag a Géczy meg haz...dik te meg ...hm.
91 2011. március 19. szombat, 19:28
Esox Lucius
haha (Csuka?)

Hívd fel a Géczit. Telefonszáma még biztos megvan.
90 2011. március 19. szombat, 19:09
haha
Ha lehetne egy kérdésem?
Hány fő van regisztrálva ma a Fidesz Törökbálinti szervezetébe?
A frakció hány főből áll?
Ki tudja erre a választ?
Köszi a segítséget.
89 2011. március 19. szombat, 18:47
(@)
Galamusnak igaza van, ezen szocializálódtak. Nem ítélem el, de nézzétek, hány káder-gyerekből lett fidesz-vezető (Orbán, Stumpf, Kövér, estig sorolhatnám, nincs köztük egy valóban bányász, kohász vagy földműves-származású sem), ezek mind egyenlőbbek voltak az egyenlők között, ezt látták, ezt csinálják, jó 9 éve bizony a fidesz baloldali populista párt lett. Nincs kulturált minta sem előttük. A támogatóik szidják a szocikat (joggal), de legyen szemetek a fidesz hibáira is, emberek!

Súlyos értékrendi válságban vagyunk évtizedek óta, nem a tisztességes emberi értékeknek van becsülete. Amikor az informatikus szemlesütvmondja, hogy az apja buszvezető, akkor nagy baj van. Én nem szégyellem a "munkás" szüleimet.

Funkcionális analfabéta huszonéves friss-diplomások alkothatnak jogszabályokat, demagóg alkotmányt helyesírási hibákkal - de honnan lehetne fogalmuk róla?

Amikor a "mi kutyánk kölyke" lophat, amennyit csak bír, az nem jó felé vezet.

Galamusnak igaza van, baj van, régóta és nagy.

Amíg egymásnak estek, esünk, addig azok, akik ellen szólnunk kellene, nevezzük őket Kurruptéknak - bocsánat a kifejezésért, de - röhögnek a markukba.
88 2011. március 19. szombat, 17:30
Galamus
A Fidesz már hosszú ideje valójában a legbaloldalibb parlamenti párt Magyarországon. Ezt legkevésbé a soraiban lévő volt MSZMP funkcionáriusok és párttagok bizonyítják, sokkal inkább elképesztő mértékű populizmusa, a hatalom centralizálása, a fékek és ellensúlyok lebontása, a lojalitásnak a szakértelem fölé rendelése (ebbe fognak belebukni egyébként, kár, hogy a számlát mindannyian fizetjük), egyszóval a cselekedeteik, mellyel szisztematikusan lebontják a demokráciát. Sajátos kis magyar abszurd, hogy nálunk ezt nevezik jobb oldalnak. Sajnos az Orbán hívők nincsenek tisztában a valódi, klasszikus értelemben vett jobboldali értékrend mibenlétével. A szocikat, komcsikat szidják, s nem veszik észre, hogy ez így milyen nevetséges.
87 2011. március 19. szombat, 17:28
(@)
Amíg botor módon egymást b...ják, addig "T(imur)" és csapata szabadon garázdálkodik a városban.
86 2011. március 19. szombat, 15:44
Őrzők őrzője
sentinel (őrszem), mindegy kiről – minden szoci, libsi ugyanolyan – írja az új alkotmány kidolgozása kapcsán: „Számára a régi is megfelelt, aminek a létrehozásánál a volt pártállam emberei bábáskodnak, nos ez őt helyezi kényes kontextusba, nem az új készítőit.” Részletkérdés, hogy embert legfeljebb mérlegre szoktak helyezni, kontextusba biztos nem. Lényegesebb, hogy a régi alkotmány létrehozásánál mások mellett olyanok bábáskodtak mint Orbán Viktor , Kövér László vagy az esetleg régi pártállami embernek is nevezhető Pozsgay Imre, aki viszont az új alkotmány készítésénél megbecsült miniszterelnöki tanácsadó. „Szikár tény.”
Féltem sentinelt, nehogy a lelkes libsizésben, szocizásban véletlenül… - utána meg késő legyen magyarázkodni.
85 2011. március 19. szombat, 10:33
sentinel
Bizony felebarátom más véleményünk.Bele kell törődnöm,ahogyan neked is.Ez a demokrácia.Off.
84 2011. március 19. szombat, 10:26
Galamus
Értelmetlennek találom folytatni veled e purparlét. Off.
83 2011. március 19. szombat, 10:09
sentinel
Maradjunk talán annyiban , hogy nincs ilyen ország,ha lenne ideírtad volna.Én viszont soha nem szeretnék olyan országban élni amilyet ti szeretnétek. Kis Jánostól véleményt hallani a készülő Alkotmányról,különösen is ott bábáskodtak lesújtót , nem nagy kunszt,az ellenkezője lenne az.Számára a régi is megfelelt, aminek a létrehozásánál a volt pártállam emberei bábáskodnak, nos ez őt helyezi kényes kontextusba, nem az új készítőit.Hogy mi "lett" volna Orbán terve az talán ma már indifferens, mert nem történt meg, ellentétben a 80% felduzzasztott hiánnyal,az bizony megtörtént.Merre haladunk? Hát kinek a pap,kinek a papné.Nekem megfelel.
82 2011. március 19. szombat, 10:01
Galamus
Kis János nem a demokráciát definiálja, hanem a készülő alkotmányról mondja el lesújtó véleményét, amit osztok. Az alkotmány pedig meghatározza a demokrácia minőségét, ez nálunk most tovább fog romlani. Én szívesen élnék olyan országban, ahol "alkalmazták Kis János tanait". Néhány nyugat európai ország egyébként ilyen. A szocik és liberálisok bűneit nem szeretném kisebbíteni. Orbán első terve egyébként az volt, hogy az államadósságot megnöveli (milyen érdekes, hogy mára pedig ez lett az általa hangoztatott legnagyobb probléma), de ezt az EU nem engedte neki. Ezzel valóban növelte volna kiszolgáltatottságunkat. Bármilyen megállapítást "megengedek" neked, s remélem ezt mindig megteheted majd, és én is megtehetem a jövőben is. Fóbiám nincs, szomorúságom van csak, mikor azt látom, hogy merre haladunk.
81 2011. március 19. szombat, 09:41
sentinel
Kis János véleménye nem a demokrácia definicíója.Kis János egy olyan világképet erőltet amire nincs igény.Vagy létezik olyan ország, ahol alkalmazták Kis János tanait?
Attól volt demokrácia, hogy kilötték az emberek szemét?Ezért van lassan külön börtönfrakciója a Libsi és szoci politikusoknak? Nem akarlak elkeseríteni, de én azt állítom , hogy nem demokrácia az amikor ezt meg lehet tenni,nem demokrácia, amikor az a "jó" és "európai" politikai kurzus ismérve, hogy maximálisan kiszolgáltatja az országot külső érdekeknek, az államadósságot 80% feltornázza, és még azt állítja, hogy ez nekem jó.És ezt megengeded nekem megállapítani? Na ebből az áldemokráciából nem kérek többé,és az előző kurzusból sem.Autokrácia kiépítése? Súlyos fóbiáid lehetnek.
80 2011. március 19. szombat, 09:28
Galamus
Jól érted. Tavaly áprilisig valóban demokrácia volt. (Megengedem, annak árnyékában valóban történtek nagy bűnök.) Azóta viszont az autokrácia kiépítése folyik. Kis János előadásának részletét sikerült megnézni?
79 2011. március 19. szombat, 09:20
sentinel
Szóval ha jól értem, akkor 2002 2010 között csodálatos demokrácia volt kis hazánkban, lánglelkű KISZ vezető Fleto miniszterelnökségével?
Aki szerint el lehet menni?Vagy nyugodtan lehet nem rendszeresített fegyverekkel lőni a tüntetőket? Aztán a rendkívül demokratikus Heller asszony megállapítja, hogy itt 2006-ben senkit sem lőttek meg?
Ennyire mást értünk demokrácia alatt?
78 2011. március 19. szombat, 08:35
Galamus
Kedves sentinel, áprilistól mégis csak a demokrácia megcsúfolása folyik. Ha elvonatkoztatsz Fletó-fóbiádtól, és nem érzelmi alapon tekintesz Orbánra, látni fogod. Neked is ajánlom pl: http://www.noltv.hu/video/3276.html De ez a fórum a helyi ügyekről szól, bár a nagypolitikától teljesen elvonatkoztatni azért nem lehet.
77 2011. március 19. szombat, 03:27
ÁL-haha
aki értette az iróniát a """" fiktív"""" irományomban, az tudja, hogy miért írtam alá Esox Lucius Müllert.

Nem kell semmit keverni,se nem spekulálni.

Esox Lucius nevű kommentelő pedig abszolút nem G.K.( Aki figyelte írásait,az rájöhetett) Úgy látom, hogy egy jobb közép beállítottságú bálinti 'partizán', akinek elege van a helyi politikai figurák nagy részéből.VÁLTOZÁST AKAR! Mint itt oly sokan.

Kedves Esox Lucius. Már írtunk egymásnak, tényleg egyezik a véleményünk sok mindenben. ( bevallom, csúnya módon , de akkor más néven írtam) de hát így megy ez itt ' Banánfalván' = Törökbálinton, a Banán Köztársaságban.

Reméljük nem sokáig és akkor megismerhetjük egymást.

Legutolsó sorban szeretném, ha egy picit változna a hangnem. Bili nevű picit messzire ment. Ne csináljuk ki egymást teljesen a mocskos politika miatt! Teljesen értelmetlen! Ebben felelőssége van minden érintett félnek.
76 2011. március 18. péntek, 22:00
Esox Lucius
ÁL-haha,..... az írásod nagyon szimpatikus!

Esox Lucius nem Géczy, nem Elek és semmiképpen sem Csuka. Esox Lucius egy elkötelezett lokálpatriota, aki sokszor elgondolkodik azon, ha ő is közszereplő lenne, valyon ő is "elkurvulna" e?

Csuka Attila nem a fő problémaja törökbálinti elitnek, nem szabad megfeledkeznünk Turai Istvánról aki egy túlélő dinoszaurusz a településen. Egyetlen célja a kiemelt nyugdíj, lassan eléri azt..... szeríntem le is mond utána. Ugy legyen!
75 2011. március 18. péntek, 19:18
sentinel
Érdekes, amikor Fletoék elvonták a pénzt a megyei fejlesztési tanácsoktól (is) nem hallatszottak ilyen jajongások.Egyébiránt nagyon kevés önkormányzat képes akkora adót kivetni és beszedni , mint Törökbálint, tehát egyáltalán nem ez az általános.Ebből következően az önkormányzatok 90 % a normatív támogatásra szorul, amit senki más nem tud biztosítani mint az állam, mint jövedelemtulajdonos.Ez messze nem lojalitás kérdése, és nem szent miniszterelnöki kéz kérdése, hanem szikár tény.És hogy ördögi -e az elmúlt kilenc hónap? Remélem azok számára akik ide juttatták az országot 2002-2010 között- ördögi.Ez a minimum.
74 2011. március 18. péntek, 18:40
Galamus
Orbán egyre nagyobb hatalmat akar magának. Az önkormányzatok a normatív támogatásra lesznek rászorulva, minél lojálisabb lesz egy adott önkormányzati vezetés a legfőbb hatalomhoz, annál többet csipegethet majd a szent miniszterelnöki kézből. Ördögi, akár csak az eddigi 9 hónap. (Arról nem is szólva, hogy még nagyobb lesz a pénzhegy, amin ücsöröghet. Majdnem azt írtam, amiből csipegethet...)
73 2011. március 18. péntek, 18:20
Galamus
Mint tudjuk, polgármesterünket arra is figyelmeztették ideje korán, hogy könnyen előfordulhat: A Telenor (akkor még Pannon) iparűzési adóját elvonják a várostól, ezért nem szabadna ennyire eladósodni a bizonytalanra. Turai mester erre azt válaszolta: "Nem lehet a kormány érdeke az, hogy ilyen helyzetbe hozza a várost." Ennyit bölcs, előrelátó vezérünkről, akiben ha kis gerinc lenne még, már régen lemondott volna. Bukását így sem kerülheti el, párttársai, illetve a spirituális vezető beáldozza. Könnyet ejteni érte nem fogok.
72 2011. március 18. péntek, 18:08
(@)
Index-en most:

"Három adót is bukhatnak az önkormányzatok cím alatt:

Az iparűzési, a gépjármű- és akár az idegenforgalmi adót is elvehetik a kormány tervei szerint. A közel 600 milliárd forinttal együtt az iskolákat is vinnék."

Jó reggelt, fidesz által támogatott polgármester és testület! Ti ezt mióta tudjátok? Akkor miért nem ennek megfelelően döntöttetek? Na ez lesz a putypurutty.
71 2011. március 18. péntek, 18:04
purutty
Na most szóljál hozzá, Krisztián, ezt a lakoságot bármibe is bevonni? Van itten egy komoj ember is?
70 2011. március 18. péntek, 17:54
putty
Olyan elvontak vagytok! Vitya = Viktor = Győző?
69 2011. március 18. péntek, 17:48
Galamus
Ja, és semmiféle hal nem vagyok! Sem pedig bárki a politikoszok közül. Ezt a vonalat talán hanyagolhatnánk is, jót tenne a fórum színvonalának.
68 2011. március 18. péntek, 17:46
Galamus
Ha "az új frakcióvezető az emberekkel való együttműködést, együtt gondolkodást tekinti fő feladatának", akkor összeütközésbe kerül saját pártjával, ott ui. ez tilos. (Erre ugye nem kell az elmúlt 9 hónapból példákat citálni!?) De sokkal érdekesebb, hogy az országos fityusz (ami ugye Orbán Csakazigazatmondó Viktor tulképpen) levette védő kezét a törökbálinti fityuszról. No de hogy lehet ez? Talán azért, mert ez is megéri nekik annak érdekében, hogy borsot törjenek a Tükörhegy IV terület fejlesztését végző vállalkozói csoportra. És ez miért lehet? Csak nem léptek rá ezek a jóemberek valahol máshol a Vityáék lábára?
67 2011. március 18. péntek, 17:38
ÁL-haha
Ez egy fiktiv sztory volt. Néhány mondat meg lett változtatva. A müller egy fantázianév.

Már olvashattak ilyet.
66 2011. március 18. péntek, 17:32
hal-ász
Tisztázzuk, az Esox Lucius nevű kommentező Géczy Krisztián és a horgászboltban művelődött így ki? (Ez a csuka latin neve ugyanis).

Az ellenség keze bettete a lábát?
65 2011. március 18. péntek, 17:18
Schellenberg
Lupus = Esox Lucius (ami ugye csukát jelent) = Müller?

Ki ő?
64 2011. március 18. péntek, 13:24
hihi
haha
63 2011. március 18. péntek, 11:45
haha
Marházni ugye nem szabad hihi ?
Ezért te kis bugyuta!
62 2011. március 18. péntek, 09:52
hihi
haha

Próbáld ki amire bíztattalak, hogy ne legyen zavaros!
Barátkozz, adj, tégy jót másokkal!
61 2011. március 18. péntek, 09:33
ÁL-haha
Bár elég szívtelen ember vagyok, szívemből beszéltél, ezeket irkálom én is( mivel más dolgom nincs),hogy felfigyeljenek már rá de semmi reakció.
'Az' nem elvakult embereket nem lehet átverni?Pedig ahhoz értek a legjobban!!

Az ilyen jellemtelen korrupt emberek, mint amilyen én is vagyok még sajnos nagy mellénnyel verik a szájukat itt Törökbálinton mert van egy országgyűlési képviselő aki támogatja mindenbe őket mert úgy ugrálnak ahogy akarja.Engem most már nem támogat mert rájött, hogy milyen aljas ember vagyok.A sok elrontott beruházásomat,
( pl. az ÚJ ISKOLA) amik után aztán jól élek, neki kellett megoldani. DE ÉN EZT IS JOBBAN CSINÁLTAM VOLNA!! ÉS ezért is baj, most már nem úgy ugrálnak nekem, ahogy azt én akarom!

Ha valaki rosszat ír vagy mond, mint amit én is csinálok jó ideje mindenkivel, akivel csak tudok,mert csak ehhez értek, akkor máris ugranak és kicsinálnak, magyarul az igazságot közlik, hogy az mindenki számára kiderüljön.

Ez a valóság ma Törökbálinton. Én voltam a mesterük!
Ez ellen kellene harcolni, mivel most engem támadnak jogosan, csak lenne mindenkinek mersze.
Mivel én egy 'muszáj Herkules' vagyok, nekem van bőr a képemen. Pl:utánanéznének valóságot irkálunk vagy irkálok( egyébként legtöbbször azt írják, DE EZ NEKEM NEM JÓ!) és megváltozna a véleményük az ilyen selymesen beszélő talpnyaló frakcióvezetőről, mint amilyen én is voltam!!!!!!!!!!!

Ezt megtanulta az elmúlt pár évben a többi naplopótól, legfőképpen tőlem. ( bár azóta elég jól élek, szerettek is érte a hivatalban dolgozó nők. Vagy az órámért szerettek?..hm .. már nem is érdekel, utánam a vízözön)

Még egy szó( az utolsó szó jogán):figyelmet néha ő tereli el, úgy ahogyan én csináltam, amikor védtem a babámat, mert ez ( az igazság) túl cikis volt neki is és nekem is és ekkor jön a
Csukázás, nem is értem, hogyan jönnek rá, hogy én írok, és mindig meg magának kérdez és válaszol ( itt magamból indulok ki, mert nem tudom elviselni az igazságot),hogy lekerüljön a porondról, ahogyan én is lekerültem. Csak ezt is primitíven csinálja, mint ahogyan én próbálkozok tavaly ősz óta.

Két éve még úgy ment be az irodámba,hogy bajba(N) vagyok segítsél( csináljunk egy zsíros állást), rá két perc múlva már úgy csináltam, hogy az ő ötlete legyen, nehogy engem vegyen utána elő.
Az irodába(N) a sok naplopó közül a "hozzám közel állók" ezt tanúsítják. Még a markomban vannak. Sietnem kell, mert nem sokáig lesz ez így. ( még a végén tényleg kérvényezni fog valaki egy teljes körű ügyészi vizsgálatot az elmúlt évek pótmunkáival és beruházásaival kapcsolatban)

Jellemtelen ékezet nélküli.(ez volt a jelem az óvodában)

Lupus Esox Lucius Müller
60 2011. március 18. péntek, 09:23
haha
hihi

Ez nekem zavaros amit írtál. Feltevések,oktatások.
Írd meg nyíltan,akkor megtudom ki vagy.
59 2011. március 18. péntek, 09:09
hihi
haha teszel is valamit, vagy csak itt firkálsz? Vannak barátaid? Vannak szövetségeseid? Tudsz lobbizni? Mert enélkül semmire sem mész! Barátkozz, adj, tégy jót másokkal!
58 2011. március 18. péntek, 08:37
haha
Reminder!!!!!!!!!!
A szívemből beszéltél, ezeket irkálom én is,hogy felfigyeljenek már rá de semmi reakció.
Az elvakult embereket nem lehet felrázni?
Az ilyen jellemtelen korrupt emberek még sajnos nagy mellénnyel verik a szájukat itt Törökbálinton mert van egy országgyűlési képviselő aki támogatja mindenbe őket mert úgy ugrálnak ahogy akarja.
Ha valaki rosszat ír vagy mond akkor máris ugranak és kicsinálják nehogy kiderüljön.
Ez a valóság ma Törökbálinton.
Ez ellen kellene harcolni csak lenne mindenkinek mersze. Pl:utánanéznének valóságot irkálunk vagy irkálok és megváltozna a véleményük az ilyen selymesen beszélő talpnyaló frakcióvezetőről!!!!!!!!!!!
Ezt megtanulta az elmúlt pár évben a többi naplopótól.
Még egy szó:figyelmet néha ő tereli el mert ez túl cikis és ekkor jön a Csukázás meg a Pistázás meg magának kérdez és válaszol,hogy lekerüljön a porondról csak ezt is primitíven csinálja.Két éve még úgy ment be a Csuka irodájába Attila bajba vagyok segítsél, rá két perc múlva már az ő ötlete volt és lehülyézte.
Az irodába ezt mindenki tanúsítja.
Jellemtelen ékezet nélküli.
57 2011. március 18. péntek, 01:00
Kalman69

Kedves "Bili" és "Nem feledni"

Oldalunkon a hozzászólásokat nem kötöttük regisztrációhoz, így mindenki szabadon, és gyorsan tud reagálni hírekre, véleményekre. Sem hitbéli, sem politikai másként gondolkodás nem ok moderálásra. De annyi a kérés, hogy célzottan bántó, trágár, sértő, a mások magánéletébe beavatkozó hozzászólások ne kerüljenek ki.

56 2011. március 18. péntek, 00:50
Athos
Pont az érintett képviselő és képviselő asszony áskálódó kommentjeivel lennének tele.Ezen is érdemes lenne elgondolkodni.A rendszer így jó ahogy van.Mellesleg érdekel a folytatás Bili!
55 2011. március 18. péntek, 00:27
jóizlés
Talán érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy a hozzászólások regisztrációhoz legyenek kötve!
54 2011. március 18. péntek, 00:06
minusz egy
Nem vagyok Csuka, de érdekel!
53 2011. március 17. csütörtök, 23:04
Bili
Csuka emlékszel xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx? Tovább is van, mondjam még?
52 2011. március 17. csütörtök, 22:50
Nem feledni
- R.Gy.-né (8 általános)=xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,xxxxxxx xxxxxxx
- csuka nem vállalható a Fidesz számára, sebaj elindul "függetlenként" e derék xxxxxxxxxxxx ember
- R.Gy.-né választások előtt nem írhatta alá a független jelöltet támogató szórólapokat, mert nem indulhatott volna fidesz logo alatt, nem is írta, DE akivel tehette aláíratta úgy, hogy TUDTA: biztos kizárás a következmény (párt alapszabálya egyértelműen fogalmaz)-ez volt csuka és R.GY-né célja!!!
- R.Gy.-né később persze követi xxxxxxxxx, kilép választások UTÁN, de előbb ugye becsaptak és kizárattak (aláírások) rendes embereket, hogy aztán a csuka diktátor leendő belterjes pártegyesületébe vigyék át a "szegény" kizártakat. Legyen akik gyűjtsék nekik a kopogtatókat, ragasztgassák plakátjaikat. EZ KÉREM A FORGATÓKÖNYV!
- miért rombol állandóan ez a két ember?
- lehet közutálatban, xxxxxxxxxx a többség érdekeit képviselni,szolgálni?
51 2011. március 17. csütörtök, 22:48
Miért néznek hülyének?
Esox geczy lucius!

Ki volt a beruházási tanácsnok ebben az időben, aki sülve főve együtt volt a hallal? Géczyke! Jól megújult a helyi fidesz
50 2011. március 17. csütörtök, 22:37
Reminder
Geczykém

Megköszönted már, hogy annak idején az általad folyamatosan gyalázott, pistapolgár, meg a halnevú nem hagyott két gyerekkel az utcán tengődni?
Emlékszel, amikor apósod kirúgott a családi cégből, mert ott is kavartál, aztán kirúgott az asszony is, majd belekezdtél a horgászbótba, amibe pár hónap alatt szintén belebuktál. Ott kavartál munka és család nélkül a híd alatt, és akkor ez a két simlis, pistasimlis, meg csukasimlis a hónod alá nyúlt, hogy ne dögölj éhen. Eddig nyaltad a turai meg a csuka seggét, és köpködtél a csengerzalánra, hogy alkoholista meg minden,az elek meg semmire sem jó. Most farpofát váltottál. Kirúgattad a fideszből azt az idős hölgyet is, aki évekig kampányolt melletted, fájós lábbal hurcolta a szórólapjaidat, amíg meg nem ismert! De te is tudod, hogy Törökbálinton legalább 64 volt fideszes tudja, hogy ki vagy! Összefogás? Hagyd ezt a 70-évekbeli párttitkár szövegét! Téged csak a lóvé érdekel semmi más
49 2011. március 17. csütörtök, 22:23
Esox Lucius
Csuka ideje lassan lejár, jön az elszámoltatás, jön az ügyészség.... hiszen ő volt a beruházásokért felelős alpolgármester. Az elhibázott, felelőtlen beruházások felelősért kiálltanak!

Minap jártam az Alsóerdősor utcában,..... faltól-falig szanált.....kérdem én, ki volt az a f@sz aki körbe viakolorozta a fákat? Valószínűleg nem nőnek többet, így nem szakítják fel a betont, de ha mégis pár millióért ki lehet javítani.....
48 2011. március 17. csütörtök, 20:21
ŐŐŐ
r2d2 írta: "Így is tuti leverné Donáldot mint Csuka a Szabaczkit"

1: csuka aláírásokat lejmolt Fideszesektől, galádul csőbe húzta őket, hátukon jutott be.
2: babája nemcsak asszisztált, ő a fő gonosz.
3: csuka sajnos tehette, így nyomatta a kampány-beruházásokat, mindent megígért a külterületek lezsírozott részeiben a szavazatokért. A faluban nem kedvelik ezért is indult külterületes körzetben.
4: beteges ego: én csináltam mindent szépet, én vagyok a polgármester első számú helyettese, én vagyok a beruházások atyaúristene, én leszek a polgármester, én leszek a polgármester, ééén leszek a polgármester.
5: csuka mai napig romból, áskálódik pedig rájöhetne már, hogy ez a veszte.
6: személye egyre kínosabb, hamarosan teljesen magára marad, ha továbbra is RGY-nére hallgat.

Csuka főállású alpolgiságának vége, jó volna, ha akadna munkahelye, kevesebb ideje lenne a többi ember kicsinálását célzó kisded játékára.

Bárcsak a védelmi erőket is a többség jólétének mihamarabbi elérésének a szolgálatába lehetne állítani!
47 2011. március 17. csütörtök, 10:16
neme
Kedves ppp,
Hagyjad,ezzel csak magát égeti le.
46 2011. március 17. csütörtök, 09:47
ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ
Már ez Csukázás is unalmas, amikor valami cikis mindig előveszi valaki,hogy elterelje a szót magáról.Meglehet nézni a hozzászólásokat,mindig figyelemelterelésre megy ki a játék.Kijelentem nem vagyok Csuka!! /Mindig csak akkor amikor a Géczy-t szidják,ez nem lehet véletlen/
45 2011. március 17. csütörtök, 09:33
ppp
kedves ???????????????????? !


Te most a Csuka vagy pedig a Gabi vagy?
Ne itt éljétek ki kisebbségi komplexusaitokat!
Már unalmas.
44 2011. március 17. csütörtök, 07:11
Gratula
Kedves "r2d2"!

Azért a hintalóval szemben már nem vagyok én olyan bizonyos az esélyében!!!
43 2011. március 17. csütörtök, 02:15
r2d2
Rendben mz/x várjuk a nagy megtisztulást. A kérdés, hogy megtisztítás lesz, vagy megtisztulás. Nagyon nem mindegy.

Mellesleg nem a Krisztián (55%) kapta a legnagyobb lakossági támogatást, hanem a Pista (59%), mert gondolom százalékban kell Krisztián szereplését első helyre vennünk. Szavazatszámban (258) ugyanis az alsó mezőnyben szerepelt.
Szerintem azt is kipróbálhatná viccből Krisztián, hogy maszop színekben indul, Donald kacsát meg elindítjuk fideszes színekben ellenében.
Így is tuti leverné Donáldot mint Csuka a Szabaczkit.
42 2011. március 17. csütörtök, 01:42
????????????????????
Géczy úr!
Az ön által megszavazott Szabadczki Péter külsős bizottsági tag egyéb elfoglaltsága miatt nem ment el a Városfejlesztési bizottság ülésére. Ez ez lett volna megválasztása óta az első rendes ülés!!! Mi a véleménye az álláshalmozásról? A politikai munkatársak, rokonok álláshoz juttatásáról, az üzlettársak állához juttatásáról. Ön is politikai állásban volt a polg. hivatalban, amikor nem volt munkája! Most van?
41 2011. március 16. szerda, 23:50
pepitában
Viktor és pártja kapta az összes párt közül a legnagyobb arányú lakossági támogatást, bizalmat, felhatalmazást!

Rossz hírem van hamiskodók: Viktor és pártja népszerűsége csak csökkenni fog, ezt garantáljuk.

Borítékolom a tisztuláson áteső Fidesz következő választási vereségét! Tehát se vele de inkább nélküle! Hass, alkoss, gyarapíts!
40 2011. március 16. szerda, 22:23
mz/x
Krisztián kapta az összes képviselő közül a legnagyobb arányú lakossági támogatást, bizalmat, felhatalmazást!

Rossz hírem van hamiskodók: Krisztián népszerűsége csak nőni fog, ezt garantáljuk.

Borítékolom a tisztuláson áteső törökbálinti Fidesz következő választási sikereit! Tehát vele és ne ellene! Építs, ne rombolj!
39 2011. március 15. kedd, 08:56
zsiguci
derry, a Gamesz Törökbálinton 1990-ben megszűnt,soha nem volt önkormányzati,másrészt előbb dolgozott ott nem utólag csináltatott munkahelyet,csak a tény kedvéért.A többiek vagy személyre kreálták a munkahelyet,vagy megtartották.Legalábbis ,ha jól emlékszem.
38 2011. március 14. hétfő, 20:12
derry
Árvai karbantartó stb. volt,helyileg a volt GAMESZ épületében évekig,tehát önkormányzati dolgozó volt ő is.
37 2011. március 14. hétfő, 18:37
zsiguci
Az elődök mind álláshalmozók voltak? Én másképp emlékszem.Szerintem az Árvainak nem volt önkormányzati állása,a Hajdúnak igen,Csukának meg főállású alpolgármesterként igen.Géczynek igen.
36 2011. március 14. hétfő, 18:31
nini
Ki más mint Elek Sanyika.Ezt akarja tíz éve.
35 2011. március 14. hétfő, 17:39
Kísért_a _múlt
(vallomás 2.0) megint remekül parafrazeált, most éppen a Helyi Téma interjút.
Az interjú buta, nagyképű, semmitmondó válaszait olvasva nekem is rögtön a 70-es éves politikai sematizmusa ugrott be, a primitív KISZ-, párttitkár duma.
Nem gondoltam, hogy 40 év múltán újra előkerül ez az egypárti mentalitás a naftalinból.

Szóval Géczy a frakcióvezető. Na, de ki a helyi pártvezér? Vagy az egy következő lépés lesz az álláshalmozó ífjú töröknél?
Szép névsor előzné meg: Árvai László, Hajdu Ferenc, Csuka Attila... ha jól emlékszem.
34 2011. március 14. hétfő, 10:56
jojo
Nem szép. Bár ez még mindig a kisebbik rossz.
Jobb mint az óradealer.
33 2011. március 14. hétfő, 10:50
kimaradt
Na és ne hagyd ki a felsorolásból Zsiguci a Városőrséget, géczy "Kft"-jét. Tavaly 14 millió, az idén 6 millió megy el rá az adófizetők pénzéből. Ezt a pénzt inkább a rendőrségnek kellett volna adni, ha már közbiztonságról van szó.
Meg kell hagyni ezermester ez a géczy: óvoda beruházásnál beruházási tanácsnok, Városőrség vezető, most már frakcióvezető. És mindezt érettségivel! Mindehhez meg a Turai asszisztál. Szép kis csapat!
32 2011. március 14. hétfő, 10:22
(@)
Ha igaz lenne a lakossággal való együttműködési szándék, akkor már léptek volna, de ugyanúgy döntenek, mintha nem is lett volna lakossági tiltakozás, parlamenti vizsgálóbizottság, ombudsmani állásfoglalás, nem lett volna közmeghallgatás, vagy azon mindenki csupa Ferenc József lett volna ("Minden natyon szep, minden natyon joh, mindennel natyon meg vatyok elegedve").
31 2011. március 14. hétfő, 09:51
zsiguci
Géczy nyilatkozatából sajnos süt a butaság.Mintha eddig ott sem lett volna,úgy tesz.Utolsó válasza pedig, nos a szánalmas jelző túl pozitív.
Géczy Úr! Önöknek nem mostantól kell a lakosságot bevonni a döntés előkészítésbe, Önöknek ez a feladata jóember! A civilszervezeteket így "an block" hova szeretné bevonni a tekintetes úr? Mondjuk a Hagyományőrző tánckart a pénz elbokázásába?Édesjóistenem, van egyáltalán Önben valami vízió arról, hogyan kell működtetni egy Önkormányzatot? Hogy nem az az első, hogy állást csináltatok magamnak?
Géczy.Volt nagyjából 8-9 évetek arra, hogy bizonyítsatok, ez látványosan nem sikerült.Jobb lenne békésen visszavonulni, amíg tönkre nem teszitek a 2014-es választási esélyt.
(És most válaszolok arra is , miért nem lehet véleményt nektek közvetlenül mondani.Azért, mert aki bennetek kritikával illetni merészel, azt minden módon megbosszuljátok, ellehetlenítitek a munkájában,kizárjátok,kiutáljátok mindenhonnan.Ti személyes sértésnek vesztek mindent, ami veszélyezteti a pozíciótokat, a nem is kicsi tiszteletdíjat, amiért , legyünk őszinték érdemi munkát nem végeztek ás nem végeztetek soha.Az lenne a legtisztességesebb,ha szépen visszadnátok a mandátumot, mert MÉLTATLANOK vagytok rá.Nem kellene megvárni, amíg kaptok erre 8000 ezer aláírással felkérést.
30 2011. március 13. vasárnap, 19:59
vártam
Egyetértek Zsigucival!

Szép estét Mindenkinek!
29 2011. március 13. vasárnap, 19:20
haha
Vissza az eredeti vágányra!
Géczy átalakítani akar!
Mire képes ez a fiú talán leírták neki mit kell csinálni?
28 2011. március 13. vasárnap, 18:44
zsiguci
Ez kizárólag baloldali fórum?Mitől? Hogy csak ilyen korlátolt gondolkodásmóddal lehet ide írni mint a tied?
Erre nem gondoltam, mint ahogyan azt sem , hogy jön ide Orbán Viktor.Milyen kritikát nem bírok? A butaságot , az ostoba gyűlölködést nem bírom.Fogalmad nincs róla mi a terror, az viszont egészen biztos.
27 2011. március 13. vasárnap, 18:13
anonim
Kedves data!
Szerintem ez egy olyan fórum, ahol bárki véleménye megjelenhet. Nem gondolom, hogy a korrektséget egy 13 000 ezres kisvárosban kizárólag a politikai hovatartozás határozná meg. Nagyon sokan vannak/vagyunk akiknek Törökbálinton elege van a helyi pártpolitikából. Lásd az utóbbi évek történéseit!
26 2011. március 13. vasárnap, 17:07
data
Már csak Mátyásnak hiszek!
25 2011. március 13. vasárnap, 17:06
data
Zsiguci! Akkor miért vagy egy baloldali fórumon, ha nem bírod a kritikát?
24 2011. március 13. vasárnap, 14:46
zsiguci
data, van egy hozzászólási szint, amit nem kéne alulról közelíteni.Orbánfóbiádat máshol éld ki.Én meg Gyurcsányról gondolom ugyanezt.Ettől most jobb lett valami?
23 2011. március 13. vasárnap, 14:42
data
Bukott a Fidesz törökbálinton, hiteltelen gazember banda. Meg is kellene szüntetni. Ahogy elnézem az unióban sincs másként, havonta esik a népszerűség 4%ot. Hova ez a sietség?

Újabb 11 milliárd, mert Orbán terrorban érzi magát, persze pályázat nélkül, mint itt nálunk.
22 2011. március 13. vasárnap, 12:24
Mekk mester
Mekk Elek mester kellemes perceket szerezhet gyerekek mellett felcseperedett embereknek - mekk...
21 2011. március 13. vasárnap, 09:28
balu
Ez nagyon érdekes.Önnel kéne összefogni? Miben? Újabb adóemelésben?Újabb átgondolatlan belterületbe vonásokban? Eddig sem volt Önnek fontos a saját pénzén kívül semmi,most azt gondolja a Fidesz szavazók ostobák és elhiszik egyetlen szavát?
20 2011. március 13. vasárnap, 00:00
Administrator
Kedves "haha" és "futár"
Oldalunkon a hozzászólásokat nem kötöttük regisztrációhoz, így mindenki szabadon, és gyorsan tud reagálni hírekre, véleményekre. Sem hitbéli, sem politikai másként gondolkodás nem ok moderálásra. De annyi a kérés, hogy célzottan bántó, trágár, sértő, a mások magánéletébe beavatkozó hozzászólások ne kerüljenek ki.
19 2011. március 12. szombat, 21:49
leleplező
Vagy tény vagy nem tény. Ameddig nem tény, addig feltételezés. Mihez kell kritikus tömeg? Világosíts már fel légy szíves. Földindulás :) annak már a meghallgatáson el kellett volna indulnia. Ennyi pótmunka és elrontott beruházás sehol nincs a világon.

Ennek ellenére nem tűröm, hogy durván sértegessen bárki is. én sem tettem ezt. kérem az ADMIN-t, hogy lépjen fel! Ilyen durván ne itt írogasson, ha meg akar védeni valakit, hanem menjen fel a www.csukaattila.hu-ra. Nálam ezzel lejáratta magát és azokat is akiket véd.
18 2011. március 12. szombat, 21:32
data
Leleplezőnek! a 14-re.

A bizonyítatlan dolog, nem azt jelenti nem történt meg, csak azt, hogy még nem jött össze a kritikus tömeg, hogy öngerjesztő legyen.... és elinduljon a földindulás. Szerintem jobb is neki, hogy nincs bizonyítva még, ami késik nem múlik!
17 2011. március 12. szombat, 21:21
leleplező
Megkérném az Adminisztrátort, hogy lépjen fel hatékonyan az ilyen durva megnyílvánulás sértegetés ellen, mint amit "haha" írt.

Lehet, hogy nem te vagy, de van egy mondás Madarat tolláról embert barátjáról! Ha ilyen emberek védik őt és a sleppjét....mit gondoljak magáról az emberről?

Most eléggé leégetted magad, de nem csak magad, azt is akit így próbálsz védeni. Kérlek az elkövetkezendőkben moderáld magad és számolj tízig, mielőtt ilyen durván megsértesz bárkit is.
Köszönöm!
16 2011. március 12. szombat, 21:03
haha
Hát itt van az elterelés nem Csuka nem Turai nem képviselő.Ez nem jött össze!
Leleplező te egy xxxxxx xxxxx kísérletező ember vagy!
Amit írtam az igaz lehet utána járni nem kell nekem hinni.
De ezt te jól tudod!
15 2011. március 12. szombat, 20:39
Hirsch Mór
Sajnos, rossz választás. Személyesen nem ismerem, a megnyilvánulásaiból ítélve gyenge képességű. Csuka forma köszön vissza.......
14 2011. március 12. szombat, 20:39
leleplező
kizárásos alapon és amiért nem tud válaszolni megmondom, hogy ki a "haha".

vicces nevet választott, pedig nem olyan vicces a helyzet. Végignéztem összes kommentjét. Rothauszkynét nagyon védte. Gusztustalannak nevezett minden tényfeltáró hozzászólást. Ki védheti ennyire a kilépett képviselő ásszonyt' és ki rágalmazhatja bizonyítatlan dolgokkal Géczy Krisztiánt??

Hát csak saját maga, vagy Csuka Attila. Gratulálok, lebuktatok!
13 2011. március 12. szombat, 20:35
haha
Jó olvasást és gondolkodást!
Jó hétvégét mindenkinek.
12 2011. március 12. szombat, 20:23
Kata
és Ön személyes ismerőse vagy ellenfele? Gondolom csak ezért ossza ezeket meg.

Nekem azért ez a 100Milliós dolog sántít. Mintha egy krimit olvasnék.
11 2011. március 12. szombat, 20:18
haha
Bocs még három lakatos ipari a pontosságért.
10 2011. március 12. szombat, 20:13
Kata
kedves haha!

Ezeket honnan tudja ilyen pontosan? Kicsoda maga?
Ezek olyan feltételezések, amiket egyértelműen bennfentesek tudhatnak, márha igazak. Ha jól tudom, nem csak 8 osztályt végzett. Mi igaz abból amit mondott?

Mert ezek szerint Géczy a következő Csuka?

Nem kell nekünk Csuka 2.0,sem Rothauszkyné... Miért nincs egy normális ember?
9 2011. március 12. szombat, 19:42
haha
A Tükörhegy IV szavazásában ő is aktívan részt vett.Az új iskola megszervezésében aktívan részt vett/kilopta a pályázatot és 100M. el akarta adni csak nem jött össze,ezután rögtön kirúgták illetve megszűnt a határozatlan időre szóló megbízatása/.A Tópark hirdetésében és a pénz lenyúlásában aktívan részt vett.Az új óvodában is aktívan bezsebel egy csomó pénzt.Aki útjában van mindenkit kirúgatott a főnökével/Zsolt a vége/.Lehetne sorolni még sokáig de bemelegítésnek ez is elég.
Bőven,ugye?
8 2011. március 12. szombat, 19:15
futár
A legnagyobb xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxx ember akar minket kitanítani akinek a nyolc osztályon kívül semmije nincs még hitele sem!!!!!!!!!!
Most már jöhet a reklám valamilyen név alatt.
Ez nem személyeskedés,ez tény!!!!!
Fúúúúúúúúúúúúúúúúúúj!
7 2011. március 12. szombat, 17:51
nyelvész
Dedves Delyó!
Örülök, hogy figyel!
6 2011. március 12. szombat, 16:34
Dejó
Kedves "nyelvész"! :-)

Hogyan is írta?

"Hibát nem véteni, hanem ejteni szoktak/szoktunk."

Ez bizonyára igaz, mint ahogy az is, hogy a "baj"-t pontos "j"-vel írjuk, de sebaj, értem/értjük mire is gondolt...

Anno, nekem a Tantó' néni úgy mondta, ha egy "ly"-al írandó szót csak "l" betűvel próbálunk meg kimondani és úgy is azt jelenti, akkor az nagy eséllyel "ly"-nal írandó.
5 2011. március 12. szombat, 16:18
derry
Nesze semmi.fogd meg jól!
Mondtam is,meg nem is!
4 2011. március 12. szombat, 15:25
zsiguci
Géczy fiam, mintha egy pártitkárt hallanék a 80-as évek elején, a tévében.Se stílus, se mondanivaló.
Egyszerű vagy mint a faék.Nem való ez neked,be kellene látnod.
3 2011. március 12. szombat, 14:38
zed
hihetetlen, hogy a helyi fidesz nem tud egy hiteles, nagyformátumu embert a frakció élére állítani. Ehelyett...
2 2011. március 12. szombat, 14:23
vallomás 2.0
Az alábbi történet megint csak fikció, a valóságos eseményekhez semmi köze.

A Helyi Séma cikke:

- Milyen nehézségekkel néz szembe idén a város?

- A településünkön minden ügy fontos,így az én állásom is valamelyik önkormányzati intézményben, de vannak kiemelt jelentőségű dolgok, leginkább azok amikben benne vagyunk személyesen. Ilyen a Pótmunkafalván található mobil telekommunikációs telefontársaság adójának az elvonása, amely mindenhol érezteti hatását,még Kínában is. Komoly adóbevétel-kiesésről beszélhetünk,az ettől kisebb komolytalan.

Ugyancsak gondot okoz szőlő-hegyi beruházás ügye is. Ezeket a problémákat eddig is és ezután is a lehető legjobban próbáljuk zsebelni, szeretném, ha fajsúlyos ügyek mentén a civil szféra is megszólalna, itt az ólomnál magasabb fajsúlyra gondoltam.

Persze, hibát mi is vétünk, emberek vagyunk,egyébként ha gépek lennénk műszaki hibáról lehetne beszélni, ami a hibás alkatrész cseréjével járna, ami esetünkben szóba sem jöhet . Mindkét eset azt kívánja, hogy a képviselő-testületen belül nagy ne legyen a fogás, az a fogás, ami országos szinten a nemzeti összefogdosás keretein belül valósul meg, Hunwald,Hagyó urak köreit érintve.


- Hogy lehet összeegyeztetni, hogy annak a kormánypártnak a tagja, tagjai, amely a telekommunikációs adó elvonásáról hozott döntést, most mégis ennek hatásait igyekszik enyhíteni?

- Nagyon örülök, hogy a kormány számos döntésének köszönhetően elindította azokat a változásokat, amelyek az egész ország fejlődésére hatnak, bár éppen az előző kérdésre válaszolva azt mondtam, hogy ez nekünk hátrányos, de ne lovagoljunk a tényeken, a döntések végső soron a mi érdekeinket szolgálják, mert gondolkodásra kényszerít, amire eddig nem volt szükség. A frakció nagyon egységes,éppen most lépett ki egy tagunk, kiáll a kormány minden intézkedése mellett, mindamellett ami minket nem érint, hogy nekünk elsősorban a helyi érdekeket, embereket kell képviselnünk, erre éppen most jöttem rá, hogy végre megkaparintottam egy fontos pozíciót megint,ez eddig nem merült fel bennem.

Tehát a közeljövőben megkeressük a kormányt,valahol ott lehet a pedálok fölött, ahol is kifejtjük véleményünket az érveinkből amellett, hogy gondolják át az említett iparűzési adó jövőbeli elosztását,mert a múltban ezt sajnos nem lehet elosztani és bízunk benne, hogy érveink és munkánk eredményeképpen a kormány esetünkben megfontolja az újraelosztás feltételeit, hiszen láthatta, hogy az utolsó forintig el tudjuk pazarolni, sőt még adósságra is futja.


- Mi jót hoz ez az év Pótmunkafalvának?

- Jelentős teher volt az új iskola megépítésének szükségessége, és már erre a mondatra is külön büszke vagyok, pedig semmi értelme.Úgy is mondhattam volna,jelentős döntés volt az új iskola megépítése,hiánya nagy teher volt a helyi oktatási rendszer számára.De ez túl értelmes, meg nem is értem. Nagy többséggel szavazta meg a korábbi képviselő-testület a beruházás elindítását,máskor erre csak kis többséggel került sor, a kérdésben komoly egyetértés volt, ellentétben a többivel, amikor sokat kacagunk. Ennek az iskolának a sorsa nyomta a lelkünket,bár még nem is létezik, óriási költség,nagyon nehéz volt egy ilyen rossz szerződést kötni, de sikerült, de boldog feladat is a város életében,mert máskor a feladatok egyedül szomorkodnak, nincs senki aki rájuk gondolna. Hiszen rengeteg gyermek kerül újonnan, első osztályosként az iskolákba, ami fontossá és szükségessé tette ezt a fejlesztést, a nem újonnan elsősként bekerülő gyerekek viszont másodikosok, ha jól értem magam. Legutóbb például összesen nyolc első osztály indult a város két iskolájában reggel, ami jól mutatja a városban lakók gyermekvállalási hajlandóságát, hiszen képesek voltak három év alatt hatéves iskolakorú gyerekeket megalapozni. Nagy segítség volt, hogy az új kormányzat az Új Széchenyi Terv keretében vállalta a megépítését és az üzemeltetését is ennek az iskolának, tehát ebből is kiderül , hogy sok költségünk nem lesz vele,ezért nagy teher. A fent említett beruházáson kívül igyekszünk további, kisebb léptékű,néhány centis fejlesztéseket is megvalósítani, de ezek a munkák jellemzően a hétköznapok során fognak megvalósulni, mert vasárnap és szombaton, valamint munkaszüneti napokon a fejlesztések szünetelnek.


- Mennyire számítanak a lakosság véleményére, javaslataira?

- Nagyon fontosak a visszacsatolások, mert nélkülük gerjedünk. Egy olyan önkormányzatban, ahol a Fidesznek és szövetségeseinek a többsége biztosított, ennek még nagyobb jelentősége van, a papíralapú számolócédulás visszacsatolások szinte nélkülözhetetlenek. Fontos szerep hárul a helyi civil szervezetekre, egyesületekre, hiszen ezek a csoportok olyan szakemberekkel állnak kapcsolatban, akikkel esetleg az önkormányzat közvetlenül nem, bár ez hülyeség, de nagyon jól hangzik.

A Fidesz-frakció egységes abban, hogy minél szélesebb körben zárjuk ki a lakosságot a különböző döntések előkészítéséből. Erre ugyan nem jó példa volt a múltkori közmeghallgatás,amit természetesen a mi hülye döntésünk miatt kellett előrehozni, ahová rengeteg ember jött el,és nem is mi szerveztük bár féltünk tőlük lehetősége volt. Végül a lakossági érvek, érdekek meggyőzték a testületet, lemondunk az új adónemről egyenlőre, bár nekünk mindegy, ami pénzünk nem lett kevesebb. A visszacsatolás fontos azért, hogy a település működőképes maradjon, élhető környezetet teremtsünk, ahol az emberek jókedvűek és bizakodóak, bár ehhez ránk semmi szükség.
1 2011. március 12. szombat, 13:55
nyelvész
Hibát nem véteni, hanem ejteni szoktak/szoktunk. De nem baly!
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!