2018. április 22., vasárnap

Logo

Címlap Lapszemle Nem lesz kis Sukoró a város szélén

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Nem lesz kis Sukoró a város szélén PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Anna   
2011. március 24. csütörtök, 00:14
Visszavonják a kis Sukoróként elhíresült, Törökbálintra tervezett, ezerlakásos izraeli lakópark megépítését lehetővé tevő rendezési tervet,


A beruházás engedélyeztetése során súlyos érdeksérelmet és számos szabálytalanságokat állapított meg a Pest megyei kormányhivatal, és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa.

A parlament önkormányzati és területfejlesztési bizottság március 22-i ülésén Turai István, a város fideszes polgármestere tájékoztatta a testületet a rendezési terv  visszavonásáról, miután bocsánatot kért a városvezetés korábbi döntései miatt. Elismerte, hogy  korábban hibás döntéseket hoztak, mivel  nem kalkuláltak ilyen méretű lakóteleppel, és nem maximálták a tervekben a kertvárosi rész mellé építhető lakások számát.

Fülöp Sándor ombudsman hangsúlyozta: az óriáslakótelep ügyében az önkormányzat döntése a beruházói érdekeket szolgálta, a lakosság érdekei pedig sérültek. Láng Zsolt, a bizottság fideszes elnökének javaslatára a bizottság egy tartózkodás mellett megszavazta, hogy a Pest megyei kormányhivatal ügyészségi óvást kezdeményezhessen az óriáslakótelep építési engedélyének visszavonására.

Zvi Frank, a beruházó Shikun Binui vállalatcsoport vezetője szerint jogszerűen vásárolták fel a földeket, „ártatlanul és jóhiszeműen milliárdokat fektettek be az üzletbe”.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (105)
105 2011. március 26. szombat, 14:27
Galamus
:)
104 2011. március 26. szombat, 10:43
SZER
Galamus. Na erről ennyit! Ez így totál korrekt. Nem gondolod?
103 2011. március 26. szombat, 10:39
na, ennyit erről
Kedves Galamus, nem kell egyetértenünk, szerencsére vélemény- és sajtószabadság van.

De ebből az egész ügyből eljutni egészen addig, hogy a zorbán viktort még mindig támogatják???

Egy kis komolyságot, kérem!

Itt több ezer lakos (családok, gyermekek, szülők) életkörülményéről van szó, akik jogosan küzdenek "az egészséges fűződő alkotmányos jogukhoz".

Ami Önnek is kijár, kedves Galamus, és pártállástól függetlenül mindenkinek, ebben az országban.

Az óriáslakópark okozta károk pártszimpátia-mentesek.
Remélem, ebben egyetérthetünk.
102 2011. március 26. szombat, 10:36
kukta
Tisztelt Galamus! Nem kell aggódnia! Én momentán nagyon penge levest főzök, de arra álmomban sem mernék gondolni, hogy az Önhöz hasonló gondolkodásúakat levesbetétként használjam.
101 2011. március 26. szombat, 10:29
Galamus
Ha tudnék konkrétumot, elmondanám. Nem tudok, de számomra ez az ügy így logikus. Olvasva benneteket, úgy látom, van még tartaléka Orbán Viktornak. "Megyünk a levesbe."
100 2011. március 26. szombat, 10:28
na, ennyit erről
Ami az összeesküvés elméletet illeti: Fülöp Sándor ombudsman éppen most van pengeváltásban a Fidesszel más ügyben, pont ő lenne az, aki a párt szekerét szeretné tolni???

És mi van a megállapított jogsértésekkel, alkotmánysértéssel?

Abból semmi sem lenne igaz??

Ezért börtön is kijárhat egyeseknek, álljunk meg egy szóra!

Nézzük meg, mi történt itt az elmúlt öt-hat évben!

És ebben a szoccerek is benne voltak, hisz például 2007-ben Keller et. vezetése alatt megállíthatták volna az egész projektet, tokkal-vonóval, már ha azt annyira akarták volna?

És mi van óvoda ügyben?
Ez is országos Fidesz mutyi lenne?

Kétlem.

Egy újabb helyi mutyi, amit senki sem akar most bevállalni.

És ki adósította el a várost? Mennyi időre?
Több milliárd forint tartozás? Ki fogja azt visszaadni?
Ez lett volna a jó városkezelés?

Ki áll még emellett a polgármester mellett?

Szerintem már senki, a Fidesznek ez már csak ballaszt.

Igen, TURAI A PÁRT SZÁMÁRA BALLASZT!
99 2011. március 26. szombat, 10:12
partizán
Galamus ne haragudj, de értelmetlen amiket összehordasz.
amatőr okfejtések. egyszerűen felesleges. galamus névvel persze értem a zsigerből fakadó gyűlöletet a jobbközép párt irányába. De tisztelt galamus hidd el, hogyha valaki fideszes attól még nem eredendően rossz. ez fordítva is igaz! A meglepődésedet sem értem azon, hogy egy nagyobb fidesz által vezetett fórumon 'elmeszelték' a fideszes városvezetésünket! Na ez az, amit nem tapasztalhattunk az elmúlt majd 1 évtizedben semmilyen téren.

Továbbá Zsigucival együtt érdeklődve várom a belső információkat a zsidó'befektető'csoportról? Kinek léptek a lábára'? Milyen érdekcsoport? Szerintem túl sok Rejtő Jenőt olvastál....
Tovább nekem elegem van az izraeli befektetőkből! Magyar befektetőket szeretnék látni Magyarországon!
98 2011. március 26. szombat, 10:09
na, ennyit erről
Tényleg "a bosszú és a pénz vezérelte" pártakcióról lenne szó?

Alig hinném.

A Fidesz már csak azért sem haraphatott bele "önnön testébe", mint azt szépen írja, kedves Galamus,
mert Turai és egy-két fegyverhordozója nem számít annak az országos nagypolitikában!

Ha pedig itt elkezdődött volna, ilyen ellenszélben, egy húsz évig tartó gigaépítkezés, akkor évekig azt hallgathattuk volna, hogy íme, ez a Fidesz Sukorója, (az MSZP-é ugye a Velencei-tó melletti "álomkaszinó".)

Nohát, ezért nem vállalták odafent ezt a projektet.

A két Sukoró ugyanis rengeteg hasonlóságot mutat, és senki sem szeretne odafentről bírósági tárgyalásokra járni ,mint teszi azt most Sukoró-ügyben egy-két szoci nagykutya.

Miért kell ebbe többet belemagyarázni???

Helyi mutyi, amit a parlamenti bizottság összes pártja (beleértve az LMP-t, az MSZP-t és a Jobbikot is( leszavazott!!!

Turai elvtársnak van miért mosakodnia a közvélemény előtt, azon csodálkozom, hogy a pártigazgatói szinten még nem kapott megrovást.

Bár ez is már csak idő kérdése.

Addig még javíthat a helyzetén a rendeletek (ombudsman által kért) módosításával.
97 2011. március 26. szombat, 09:46
zsiguci
Galamus ,ha ezt állítod, írd ide a konkrétumot.Hol lépett rá, milyen érdekcsoportnak?
Ha nincs ilyen, akkor csak találgatsz,elméleteket gyártasz valami ködös bosszúról.
(mellesleg ha én törvényhozó lennék, sokkal egyszerűbben "állhatnék bosszút" egyszerűen az agglomerációs törvényben megtiltanám a hasonló építkezést, mondjuk egy egyszerű magasságkorlát és beépítési százalék szigorítással, melyet alkalmaznék a már elbírált, de még meg nem kezdett építkezésekre is, de még számtalan más törvényes megoldással megtehetném ezt.)
96 2011. március 26. szombat, 08:26
Galamus
Mint írtam, én is örülök, hogy így történt. Az pedig, hogy az orsz. fidesz betesz ennek a befektetői csoportnak, nem azért van, mert a Shikun&Binui éppen zsidó érdekeltség, hanem mert ez a csoport valahol máshol rálépett a fidesz gazdasági csoportjának lábára. Ez a pénzről, és bosszúról szól, ti magyarázzátok bele az antiszemitizmust. De erről többet mondani nem kívánok, aki meg akarta érteni, az már régen megértette.
95 2011. március 26. szombat, 08:10
zsiguci
"Az egyetlen magyarázat erre a sikerre, hogy a fidesz vezetők ki akartak cseszni a befektetővel,"
(Aki, mint a bevezető cikkből kiderül az izraeli Zvi Frank a Club Aligás.Hát ezért mondják többen, hogy egy antiszemita kártya a részedről.)

Galamus ezt írtad, szerinted egyetlen logikus magyarázatnak, amire többen is azzal a véleménnyel éltek, hogy hibás következtetés, se nem logikus, (de ha az a fenti a logikája,) se nem egyetlen magyarázat.Te magad írod, hogy az ilyen ügyeket el szokták tussolni,nehogy rossz fényt vessen a pártra.Hát most nem tették!Ez volna a bajod?
Helyi mutyi, ami fent, és ez helyes ,kiverte a biztosítékot.Én a magam részéről e tekintetben elégedett vagyok.
94 2011. március 26. szombat, 07:49
Galamus
Az látható, hogy Turai mester görcsösen kapaszkodik székébe, csak a közvélemény komoly nyomására szakítható le onnan. Indokoltnak tűnik egy tömegdemonstráció...
93 2011. március 26. szombat, 07:44
Galamus
Miféle antiszemita kártya? Leírtam egy egyszerű, logikus magyarázatot arra a (sajnos) furcsaságra, hogy miért lett az országos fidesz egyszerre az igazság bajnoka, s miért harapott öntestébe. Ahelyett, hogy ezen elgondolkoznátok, egyfolytában félreértelmezitek szavaimat, s annak ellenére, hogy légből kapott vízióitokat szájbarágósan cáfoltam, még mindig olyan dolgokat magyaráztok bele, ami nincs benne.
Elképesztő.
92 2011. március 26. szombat, 01:26
dézike
A lakossági fórumra pedig érdemes lesz felkészülnie kedves polgármesterünknek! Még valaki megkérdezheti tőle,miért kötött szerződést azzal a Shikun&Binui céggel, amely évek óta hülyíti az embereket a Club Aliga felújításával. Meg kell nézni, mi történt ott, amióta megvette a "komoly befektetőcég"! Semmi. Kedves Galamus, olcsó trükk az antiszemita kártya,ide ez most nem lesz elegendő...
91 2011. március 26. szombat, 00:54
na, ennyit erről
Kérdés, hogy a sarokba szorított önkorm. vezetőség még meddig húzhatja, főleg egy ilyen megosztott, és a botrányból kimaradni szándékozó helyi Fidesz táborral a háta mögött.

A döntésekért a jegyzőt is felelősség terheli, ő felügyelte a törvényességet, ugyebár.

Tükörhegy képviselőjének a helyében pedig most nem sokan lennének, főleg így, a lakossági fórum előtt.
90 2011. március 26. szombat, 00:19
Galamus
Nem gondolom, hogy ennyire félreérthető lett volna, amit írtam.
89 2011. március 26. szombat, 00:07
vox populi
Kedves Galamus!

Érdekes az okfejtése.

Ezek szerint ez egy olyan mutyi, ami a helyi politikusok bevonása nélkül, csak úgy magától elkövetődött...

A befektető pedig végig tűrte, hogy elkövessék rajta a mutyit...

Most pedig a nagy Leleplezésbe az "előzetesen egyeztetett forgatókönyv" szerint bekapcsolódott az ombudsman (Sólyom László jelöltje) a minisztériumok, a kormányhivatal és az előző kormányban is szerepet vállaló államtitkár helyettes úr (Szaló Péter dr.).

Micsoda összefogás lehetett!!! Istenem! És még azt a sok szabálytalanságot is direkt helyezték el, hogy most legyen mit felderíteni...


Mindenképp egy összeesküvéselmélettel akar előrukkolni???

Miért nem lehet belenyugodni, hogy ezúttal a pofátlan helyi mutyi kiverte odafenn a biztosítékot?
88 2011. március 25. péntek, 23:38
Galamus
Helyi mutyit a pártok (bármelyik!) el szokták tussolni, pontosan azért, hogy ne legyen botrány, ami visszaüt a pártra.
A befektető ezzel nem jár jól.
Csak azért rugózom, mert szeretném, ha gondolkoznánk.
Egyébként minden párt "szemét", de van, amelyik kicsit jobban.
87 2011. március 25. péntek, 23:34
vox populi
Amúgy meg biztos dübörög az antiszemitizmus, tehát ha mondjuk egy libanoni befektető jött volna, akkor a helyiek még kétezer lakást is elnéztek volna, ugye , kedves Galamus?
86 2011. március 25. péntek, 23:25
vox populi
Helyi mutyi, pártszinten nem tudtak róla, és a botrány végül most vállalhatatlanná vált.
Ilyen egyszerű.

Nem kell ezt bonyolítani.

Amúgy a befektető jár a legjobban, úgysem adott volna el ezer lakást, amúgy meg úszik az adósságban.

De azért lehet még rajta egy kicsit rugózni, kedves Galamus!Ha már mindenképp azt akarja belőle kihozni, hogy milyen szemét a Fidesz. Tessék csak!
85 2011. március 25. péntek, 23:16
Galamus
Biztosra veszem, hogy ha a BEFEKTETŐ (irreleváns, hogy zsidó, gój, arab, vagy marslakó) a fidesz vezetőknek kedves lenne, ez a lakópark megépülne. Teszem ezt a megállapításomat az eddig történt kormányzásukat látva. (Persze már az ellenzékben elkövetett dolgaik is ilyen kormányzást predesztináltak.) És nehogy azzal jöjjön most valaki, hogy szoci vagyok, mert őket sem szerettem (sőt a szadesz lopásaitól is sugárban hánytam), és most sem ejtek értük könnyet. (Mondjuk ők legalább a demokráciát nem bontották le...)
84 2011. március 25. péntek, 23:03
Galamus
Leírtam azt a szót, hogy "befektető". Szerinted ezzel voltam antiszemita. Már megbocsáss, de azon felül, hogy nevetségessé tetted magad, elárultad azt is, hogy tele vagy előítéletekkel, melyektől nem tudsz szabadulni. Az ilyen gondolkodást legalább annyira megvetem, mint az antiszemitizmust.
83 2011. március 25. péntek, 22:55
zsiguci
"Az egyetlen magyarázat erre a sikerre, hogy a fidesz vezetők ki akartak cseszni a befektetővel,"

Nem magyaráztam ebbe semmit, ezt írtad.Hát ugyan miért akarna egy jobboldali kormány egy befektetővel kicseszni,.....
Ez engem bármiben minősít?Ugyan.Kár lenne abba az irányba terelni a dolgot, amit sejtetsz,nem erről van szó.
Galamus,nem magyaráztam én ebbe semmit, te sejtetsz és sugallsz. szerintem feleslegesen,Ha ez a befektető hottentotta lenne ,akkor is keresztbe kellene feküdni neki,ez a kormány legalább megteszi,remélem.
82 2011. március 25. péntek, 22:33
Galamus
A Fidesz-kormányt tényleg nagyon nehéz pozitív kontextusban leírni. De ez nem az én problémám, hanem mindannyiunk problémája, valamint elhiheted, hogy ettől én nagyon rosszul érzem magam. Az antiszemita utalást se próbáld belemagyarázni abba amit írtam, ezt te hoztad elő, téged minősít, én visszautasítom. Minden más, amit leírtál mérhetetlen naivitásodról árulkodik. Kormányunk ezidáig csak olyan dolgokat cselekedett, ami neki volt jó. Ez is ilyen. De ez most véletlenül találkozott azzal, amit mi is szerettünk volna. Csakhogy ez olyan ritka volt az utóbbi 10 hónapban, hogy aki nem vak, annak szúrja a szemét.
81 2011. március 25. péntek, 21:42
zsiguci
Galamus hozzászólásaiból azért kiderül, hogy olyan opció nem létezik számára,hogy bármilyen pozitív kontextusban leírja a Fidesz-kormány szavakat. De ez legyen az ő problémája, ha ettől érzi jól magát. Szerintem a dolog ettől egyszerűbb. Van olyan döntés, legyen az fideszesnek mondott város vezetőinek döntése, ami, miután egyáltalán eljut kormánypárti felső vezetőkhöz, nem vállalható, nem támogatható. Ne felejtsük el, hogy Törökbálint senkivel sem egyeztette ezeket a döntéseket,2005!-ben akkor még emlékeim szerint nem Fidesz kormány volt és az a kormány sem tett semmit.Azt feltételezni sem merem, hogy pont olyan paktum kötettett esetleg 2005-ben , mint Blum úrral,bizony szoci kormányszinten!
Értem, hogy nagyon kényelmes galamusnak egy kis antiszemita utalással rúgni egyet az ízlésének nem megfelelő kormányon, de szerintem egyrészt téved, másrészt olyat lát bele ebbe a történetbe ,ami nincsen benne. Véleményem szerint az a szikár tény, hogy volt egy kis magánmutyi egyes helyi fidesz pozíciót betöltők részéről, amire most! 2010-ben ráirányult a figyelem és a hivatalos szervek,bizottságok,sajtó tették a dolgukat, mert a dolog akárki csinálta,vállalhatatlan.Kedves galamus ilyesmire a szoc-lib kormányok alatt nem volt példa, ezért megértem zavarát.
80 2011. március 25. péntek, 21:24
Lupus
Igaza lehet Galamusnak és Szőke Péternek is.
Fontos csatát nyertünk, de koránt sem győztünk még a háborúban.
Valamint jól beszélt Gobio is: Lesz-e büntetőjogi felelősségrevonás?
Lesz-e nyilvános mea culpa, tevőleges jóvátétel, kártalanítás? Metrt kár ért minket, ehhez kétség sem férhet. És még fog is, ahogy elnézem a Tóparkot, az ottani betonszauruszt, a tönkretett nádast, füzest.
Sőt! Újabban a Kerekdombra és környélére is fáj már a foguk. Oga ugyan mit terveznek? hogy erdőtelepítést nem, az bizonyos...
79 2011. március 25. péntek, 21:07
Galamus
Minden elismerésem Péteré. De senkinek nem tűnt fel, hogy egy országos fideszes testület meszelt el egy fideszes önkormányzati vezetést? Ez csak nekem nem tűnik életszerűnek? A nemzeti együttműködés kormánya, ami eleddig senkivel sem működött együtt, most elkezdte ezt, ráadásul a civilekkel (akikre ezidáig magasról tett), annak érdekében, hogy egy fideszes városvezetés botrányos működésére rávilágítson, és az ügyre még pártsajtóját is ráuszította. Tényleg mindenki ennyire naiv? Az egyetlen magyarázat erre a sikerre, hogy a fidesz vezetők ki akartak cseszni a befektetővel, és ennek érdekében bevállalták ezt az öngólt is. Még egyszer: Péteréket érdemeit ez nem csökkenti, de azért még használ6juk a fejünket!
78 2011. március 25. péntek, 20:37
tüdőgondozó
Az alábbi linken olvasható Szabó Anna és testvére dicsérete és március 15-én átadott kitüntetése. Úgy gondolom,e fórum hozzászólói csak egyetérthetnek az elismeréssel.

http://muk-press.hu/?p=415
77 2011. március 25. péntek, 14:01
hiteltelenné vált emberek
Re: 64. 2011. március 24. csütörtök, 23:42
Szőke Péter


Tisztelt Szőke Péter ,

olvasva bejegyzését , azért az elgondolkodtató, hogy egy településnek tényleg a saját polgármesterétől kell megvédenie magát ?


?

Ezt az embert nem azért választottuk (mostmár többedszerre), hogy a településünk hiteles képviselője legyen ?


Ezt persze önkritikusan is irom....

De szégyellem, hogy ilyen polgármesterem van.


És sajnálom, hogy ennyire palira lett véve az egész település - szépen , sunyin, a háttérből.
76 2011. március 25. péntek, 13:49
van még tisztesség TURAI Úr !
Családunk minden tagja nevében GRATULÁLOK !!

Nagyon szépen köszönjük SZŐKE PÉTERnek és a hozzá hasonlóan az ügyet konzekvensen és eltántoríthatatlanul képviselő Tükörhegyieknek kitartásukat és rendithetetlenségüket !

Hihetetlen, hogy ebben a korrupt SUNYI környezetben mégiscsak lehet valami eredményt elérni, ami a közösség 99%-nak érdeke.

(Az 1% pedig szégyelje magát !)

További erőt - kitartást és jó hétvégét !!!!!

KÖszönjük !
75 2011. március 25. péntek, 11:11
Alibaba
Nekem mindegy meddig tart, csak addig se épüljön elém egy eget is eltakaró betondzsuva. A rókákat és sasokat szívesebben nézen, míg kertvárosi rész nem lesz a lenti rész is egy-két picike (maximum 2 szintes, hogy ne értéktelenítse el az ingatlanomat) bölcsi, ovi kíséretében...
74 2011. március 25. péntek, 11:02
Kuplung
Spiegelbergernek teljesen igaza van! Gyanítom, lesz még itt egy jófajta kis csörte. Ami persze rekord hosszúságú is lehet!
73 2011. március 25. péntek, 11:01
bambika
Ha olyan polgármesterünk lenne, mint Szőke Péter, akkor már rég nem itt tartana Törökbálint. Kívülről úgy tűnhet, hogy minden idejét a lakótelep elleni harc köti le, de ez messze nem így van. Munka és család mellett a TKE elnökeként millió más dolga is van neki és természetesen a TKE többi elnökségi tagjának is és mindazoknak, akik szívesen segítenek be alkalmanként a munkájukba, hogy környezetünket minden szempontból szebbé és jobbá tegyék.
Másoknak ez fő műsoridőben fele ilyen jól sem megy, úgy tűnik.
Ha kizárólag szakértők ülnének a város élén, akkor nem kellene mutyizniuk, hogy megéljenek vagy jól éljenek, tehát legközelebb majd erre kell figyelni, hogy ha választunk, akkor a város vezetése szempontjából valamilyen területhez jól értő és szociálisan érzékeny embereket válasszunk meg!
Más kérdés, hogy ha ezek az emberek nem indulnak, nem is tudjuk őket megválasztani és megint marad a nem szavazás, hiszen ki szavazna arra, aki csak a politizáláshoz ért...
72 2011. március 25. péntek, 10:32
helyierő
Elnézést:
Érthetetlen, miért tagadta meg az ügyfél státust az önkormányzat az egyesülettől.
71 2011. március 25. péntek, 10:30
helyierő
Egyetértek Zsigucival.
Érthetetlen, miért nem tagadta meg az önkormányzat az ügyfél státust az egyesülettől.
70 2011. március 25. péntek, 10:24
anyátok
Egyik éjjel azt álmodtam, hogy az "almában" elkezdték az építkezést a beruházók. Nem tudom, az álmoskönyv szerint ez jót jelent-e vagy rosszat, de a lakótelep látványa még álmomban is szörnyű volt és gondolom ébren sem lenne kevésbé az.
Minden esetre, ha valaki tud héberül, akkor kideríthetné, hogy a beruházó pontosan milyen korrupciós ügybe keveredett bele Izraelben, de velük van tele a hazai sajtójuk, ha minden igaz!
Még hogy ártatlanul, meg jóhiszeműen vásároltak itt telket!
Nevetséges...
69 2011. március 25. péntek, 10:08
Mardel
Emberek! És azt tudja valaki, hogy ha a táskás ember egyszer Beindul, akkor visz is valamit a táskájában? Vagy csak dokumentumok vannak benne? Esetleg más is????
Rossz az aki rosszra gondol!
68 2011. március 25. péntek, 08:39
zsiguci
Az építésügyi hatósági eljárásokban ügyfélnek minősül az a természetes vagy jogi személy, továbbá jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, akinek (amelynek) jogát vagy jogos érdekét az ügy érinti, továbbá akit (amelyet) hatósági ellenőrzés alá vontak, valamint akire (amelyre) nézve a hatósági nyilvántartás az adott üggyel összefüggésben adatokat tartalmaz.
67 2011. március 25. péntek, 08:21
(b&s)
Köszönöm a Tükörhegyi Egyesület sok-sok munkáját.
Gratulálok!
Ők is azt bizonyítják, hogy ha "jó emberek vannak jó helyen" sok mindent el lehet érni!
A "rossz" emberek viszonyt ne csak menjenek, hanem feleljenek is a súlyos hibákért!
66 2011. március 25. péntek, 01:24
Lokalpatriota
Sajnos Turai István végig hazudta az elmúlt időszakot. Hazudtak reggel, délben meg este,hogy klasszikust idézzek! Nem lesz ez másként a jövőben sem.
Próbál időt nyerni, s lavírozni. Komoly motiváció van a projekt mögött ez nyilvánvaló! Egyébként épelméjű ember nem ad építési engedélyt egy zöldövezeti kertvárosrészbe egy monstrum 4-5 emeletes lakótelep megépítésére. S mivel, ez így van, ezért ő mindig a lakótelep mellett lesz!
65 2011. március 25. péntek, 00:42
Szövetség
hahóóóóóóó. A táskás ember! Meséljetek még róla! Talán valami fontosat nem tudunk?
64 2011. március 25. péntek, 00:42
Szőke Péter
Kedves hozzászólók!

Tavaly augusztusban hadat üzentünk. A háború folyik, sajnos még nem ért véget. Már több csatát is megnyertünk, mint ahogy ezt a mostanit is, de a háborút még nem!
Fontos ez az állomás, mert remélem már nyilvánvalóvá vált a beruházó és az önkormányzat számára is, hogy a helyzet megoldásra vár! A beruházó nem volt kompromisszum kész, az önkormányzat verbálisan volt csak segítőkész. A polgármester augusztusban azt mondta, hogy ő és az önkormányzat már nem tud semmit tenni. Talán a civilek.
Vesztett helyzetből indultunk, de megvívjuk a háborút! Nem engedjük életünket, gyermekeink jövőbeli életét tönkretenni, városunkat élhetetlenné tenni, ingatlanjainkat elértéktelenedni!
Egyre többen vagyunk és komoly támogatásunk van, ez ugye már nyilvánvaló!

Fontos tény:
A beruházónak még érvényes építési engedélye van. Ezt meg kell még akadályozni, kerülve a kártérítés lehetőségét. Bízok az ügyészség józanságában és alkotmányos jogérzékenységében!

Kérek mindenkit, hogy támogassa a munkánkat!
63 2011. március 25. péntek, 00:40
nana
Elek Sanyi? Ki az? Tükörhegy IV ügyben meg pláne. Csak a mellét veri, hogy kezdeményezett egy találkozót a befektetővel. Ez már jól mutat a szórólapján, úgyhogy itt véget is ér az ő szerepe.
62 2011. március 25. péntek, 00:29
nemár
A Turai a Kerthülyeségben említi, hogy szinte becsületsértésig fajulnak a névtelenül kommentezők őrá vonatkozólag bizonyos fórumokon. Hát nem tudom melyikre gondolhatott...
61 2011. március 25. péntek, 00:28
Kastély
Liget, jusson eszedbe ez, amikor majd hamarosan meglátod a nevét mint polgármester jelölt. ;)
Addigra majd a csillagokat is elhozza nekünk az égről.
60 2011. március 25. péntek, 00:27
spiegelberger
Egyetértek azokkal, akik óvatosságra intenek. Véleményem szerint hosszú hadjárat elé nézünk, a képviselő testület majd vacillál, menti majd, ami menthető,és aki becsületes, az felvállalja az ügyet.
Ezen túl hosszú pereskedés elé nézhetünk, akármelyik oldal is kerül ki győztesen/vesztesen, mert mind a lakosság, mind a beruházó ki tudja majd mutatni a forintosítható veszteségét.

Egy biztos azonban: akik mindezért felelnek, és "nem vették észre" azt a töméntelen mennyiségű szabálytalanságot, amit a vizsgálatok most végre kiderítettek, azoknak most főhet a fejük.

Nekünk, tükörhegyieknek most minden eddiginél jobban össze kell fognunk az érdekérvényesítés miatt!!!!
59 2011. március 25. péntek, 00:23
Liget
Ja, lehet, hogy leült tárgyalni a Sanyi, arról én is hallottam valamit. De emelt egyetlen egy szót is Tükörhegy érdekében az Önkormányzatnál, hogy azért át kellene a testületi fiúknak gondolni, hogy hogyan is lehetne ezt a történetet megakadályozni? Én úgy tudom, hogy csak az ÖK kövét fújja. Tükörheggyel max szóban ért egyet, azt is úgy hogy senki ne hallja meg... Legalábbis a nép körébe nem jutott el nagyon az egyetértése. A tettek mezejére soha nem lépett, és semmit nem vállal fel értünk! Igy van, vagy így van! Bár mi szavaztuk meg! Birkák
58 2011. március 25. péntek, 00:18
spiegelberger
A tükörhegyi képviselő is biztos képviselte a saját ügyét...
57 2011. március 25. péntek, 00:18
Halotti tor
Köszönet mindenért a Stábnak aki ezt kiharcolta! Ugyanakkor óva intek mindenkit még a pezsgőbontástól!
Nyugtával dicséjük a napot!
A fejfát a lakóparkra majd csak akkor tegyük fel, ha már 100% el lehet hantolni a hullát!
Tényleg, egy képletes lakópark temetést a végén össze kellene hozni, melynek a halotti tora valóban örömünnep lehetne! :-)
56 2011. március 25. péntek, 00:17
Kastély
Elek Sanyi mit tett? Azt olvastam egyszer leült tárgyalni a beruházóval. Ez is valami nem? Vagy már semminek nem tetszenek örülni?
55 2011. március 25. péntek, 00:12
uno momento
Valaki mondja már meg, vajon ezt olvassák az illetékes elvtársak? Nagyon kíváncsi lennék...
54 2011. március 25. péntek, 00:11
Liget
Apropó!
Végig gondolta már valaki, hogy Elek Sanyi Tükörhegy képviselője mit is tett ezért az ügyért? Ha jól tudom, azon kívül, hogy semmit nem vállalt fel a küzdelemből és a Tükörhegy mellett történő kiállásból, szerintem semmit... Vagy tévedek?
Kinek a képviselője Elek úr????
53 2011. március 25. péntek, 00:10
Szövetség
Meséljetek már erről a táskás emberről!!! Hadd tudjuk meg kivel dolgozik a Turai.
52 2011. március 25. péntek, 00:08
különbusz
Én is hallottam, hogy a testületin nem volt szó erről nagyon. Komoly a brigád, mi?
51 2011. március 25. péntek, 00:08
figyelő
Bizony, Szabó Annának nagyon köszönjük! A múltkor pont számolgattam, már legalább egy tucat cikket írt miattunk/értünk!
50 2011. március 25. péntek, 00:07
Örömkönny
Hálás köszönet mindenkinek azért, amit ezért az ügyért tett, mármint azért, hogy a nulláról és a vesztes oldaláról fáradtságot, időt, energiát nem kímélve utánajárt a dolgoknak, és eljutott ez az ügy idáig. És megcsillant a remény, hogy továbbra is olyan körülmények között élhetünk, ahogy elképzeltük, és nem olyanok között, ahogy mások elképzelték! Köszönjük Szőke úr!
Aki pedig a másik oldalon állt, és nem úgy politizált, ahogy az egy közösségért elvárható lett volna, az nagyon nagyon szégyellje magát, és vonja le a konzekvenciát, mert van min változtatni, ha közösséget akar képviselni! És itt nem feltétlen a Turai úrra gondolok, hanem a Tisztelt Képviselő Testületre is! Mindenesetre a sok borzalom után értékelendő, hogy legalább visszakoztak!
49 2011. március 25. péntek, 00:06
táskás ember
Ennyire.
Eddig is hülyének néztek minket.

De egy parlamenti szakbizottsággal, kormányhivatallal és ogy.biztossal már nem mernek kekeckedni.

Minden jegyzőkönyv és vizsgálati jelentés kinn van/lesz a parlament honlapján, bárki ellenőrizheti az ott elmondottakat/leírtakat.

Azt már nehéz lesz letagadni.
48 2011. március 25. péntek, 00:02
figyelő
Úgy hallottam, hogy a mai testületin nem nagyon került szóba a visszavonás. Most ennyire hülyének vagyunk nézve?
47 2011. március 24. csütörtök, 23:48
tákás ember
Szerintem ez úgy mehetett, hogy "ártatlanul és jóhiszeműen" sorolgatták át a földterületeket is. Nem??
46 2011. március 24. csütörtök, 23:43
táskás ember
Látom, látom,kedves Moszat.
45 2011. március 24. csütörtök, 23:41
Kalman69

Pénteken 1-kor hallgassátok a Lánchíd Rádiót! A lakótelepről lesz szó, itt találtam meg a műsort:
www.lanchidradio.hu/musorajanlok/zoldgomb_%E2%80%93_pentek_
13051355_musorajanlo_20110318_0

44 2011. március 24. csütörtök, 23:33
Moszat
Látod ezt, táskás ember?
43 2011. március 24. csütörtök, 23:18
táskás ember
a 23.kommentben rejlik a lényeg. Ki, hová, és kinek visz vissza táskát mindezek után???
42 2011. március 24. csütörtök, 23:17
Moszat
Hölgyek és Urak!
SZABÓ ANNA.
SZABÓ ANNÁnak hívják a Magyar Nemzet tehetséges, kitartó (mellesleg elbűvölő) újságíróját, aki Szőke Péterrel vállvetve kikaparta mindannyiunknak ezt a (szelíd) gesztenyét. Jól jegyezzétek meg a nevét, mert egy élet kevés, hogy megháláljuk neki mindazt, amit értünk tett (én megkísérlem, egy életem, egy halálom).
És jegyezze meg minden olyan svindler, aki Turai Pistikével egy iskolába járt, mert jaj nekik, ha SZABÓ ANNA megorrol rájuk!
41 2011. március 24. csütörtök, 22:58
táskás ember
Ekkora civil ellenállásra szerintem nem voltak felkészülve az elvtársak.

Szőke Péterék egyesülete nemcsak hegyeket, hanem ezek szerint "táskákat" is megmozgatott!

Gratulálok a példaértékű munkájukhoz!
40 2011. március 24. csütörtök, 22:33
sbs
Tetszik Szövetség kommentje, nagyon egyet értek. Kivéve, azzal, hogy "Turai egy fideszes bőrbe bújt karrierista". Mert szerintem inkább egy fideszen bőrbe bújt bűnöző.
39 2011. március 24. csütörtök, 22:26
robi
Egyet értek az alábbival. Még csak belegondolni is rossz, hogy civil felügyelet nélkül mire lenne képes egy ilyen testület, élén nagy vezérével. Bezony, bezony - a polgárainknak védekezniük kell politikusaik ellen. Hajrá Törökbálint!
38 2011. március 24. csütörtök, 22:21
leila
Ma egy vidéki ismerősömmel beszélgettem, aki hasonló önkormányztai visszaélésekről mesélt. Én pedig elmeséltem neki, mekkora civil összefogás alakult ki nálunk Törökbálinton, hogy tegyünk a gátlástalan, önző és egyenesen kizsákmányoló visszaélések ellen. Tátott szájjal hallgatta. Ha minden településnek lenne egy ilyen újságja és ilyen civil szervezetei, nem tartana ott az ország, ahol. Minden elismerésem mindenkinek, aki aktívan részt vesz az "ellenzéki" munkában!!!
37 2011. március 24. csütörtök, 22:09
leinformálható úriember
Tisztelt j&j!
Tényleg érdekelne, visszakérik-e a táskát.
36 2011. március 24. csütörtök, 22:08
SZER
És remélhetőleg lesz itt is előbb-utóbb elszámoltatás. Csak sajnos a malmok ezen a környéken sem őrölnek gyorsan.
35 2011. március 24. csütörtök, 21:53
A TASSZ jelenti
Most megint ott tartunk, ahol a múltkor, amikor városvezetésünk állítólag nem kapott meghívót a parlamenti vizsgálóbizottság ülésére, aztán valahogy kiderült, hogy mégis, majd az is kiderült, hogy telefonon még az ülés előtt lemondták a randevút. Hiába, nekik még ez is sikerült: lemondani egy olyan meghívást, amit meg sem kaptak.
Ami pedig a mostani üléssel kapcsolatos, meglehetősen sajátos polgármesteri beszámolót illeti: megvárjuk az ülés jegyzőkönyvét, hogy ismét kiderüljön, ki hazudik.
34 2011. március 24. csütörtök, 21:44
Kuplung
Tisztelt Turai István Polgármester úr!
Szeretnék Öntől egy dolgot kérni. Talán elmondhatom a törökbálintiak nevében is,legyen olyan jó, a továbbiakban válogassa meg hogy kikkel üzletel! Mert ha ez így folytatódik, derékba fog törni (ha még nem tört) politikai karriere! A népszerűsége, pedig ahogy e kis fórumon is tapasztalható, már a múlté.
33 2011. március 24. csütörtök, 21:44
A TASSZ jelenti
Pistapógár beszámolója a bizottsági meghallgatásáról szóló meglehetősen hiányos, de legalább nosztalgiaébresztő a rendszerváltás előtti korosztálynak.
32 2011. március 24. csütörtök, 20:20
katka
Es most Zvi Frank karteritest kovetel?
Tulajdonkeppen maga a telek/terulet mar az o tulajdonaban van? Mi lesz akkor ott? Eladja?
31 2011. március 24. csütörtök, 20:10
Z.K.
A cikk valóban benne volt a tegnapi MN-ben. Köszönjük a cikk írójának!
30 2011. március 24. csütörtök, 19:51
nemár
Mi van????? A polgároknak kell megvédeni Törökbálintot a vezetőitől és döntéseiktől??? Ha ez a cikk tényleg benne volt a Magyar Nemzetben, akkor egy egész ország előtt égünk a polgármesterünk miatt! Lehet, hogy ez tényleg egy következmények nélküli ország? Vagy csak Törökbálint következmények nélküli???? Tényleg ekkora lúzerek vagyunk? Bambán végignézzük ezeket az ámokfutókat, akik ha nem "a" szimpatikus pártban lennének és annak hátán szörfölnének, akkor a világ tudomást sem venne róluk és emberi és szakmai "kvalitásaikról"!!! Lassan már szégyellem, hogy itt lakok TB-on!!! Komolyan.
29 2011. március 24. csütörtök, 19:24
szorri vagyok
Hát, ebből nem úgy tűnik, hogy szétveti a bűntudat és húde bocsánatot akar kérni. Úgy látszik ezzel csak a parlamenti bizottságot próbálta lágyítani.
A mi fejünkre magasról...
28 2011. március 24. csütörtök, 19:05
Pistapógár beszámolójából
"Március 22-én tartotta meg a Parlament Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottsága a
Tükörhegy IV lakóterület építésével kapcsolatos panasz kivizsgálásának eredményeiről. A
bizottsági ülésen meghallgatták a minisztériumok képviselőinek állásfoglalását, valamint a
Jövő Nemzedék Országgyűlési Biztosának (JNOB) jelentését. Ez utóbbi ugyanabban a
változatban került a bizottság elé, mint amilyen formában – tervezettként – nálunk járt februárban. A JNOB álláspontja szerint azért, mert minden érintett véleményét szeretné megkapni a végleges állásfoglalás kialakítása érdekében. Az ülésen szót kapott még Szőke Péter, a Tükörhegyi Közéleti Egyesület elnöke, és engem is meghallgattak. Jeleztem,
hogy részletes választ adtunk a JNOB jelentés-tervezetére, és ismertettem azt az állásfoglalást, amelyet a Testület a február 24-i ülésén egyhangúan fogadott el. A bizottság arról hozott határozatot, hogy
1. a településrendezési eljárásokban jövőben fokozott szerepet kell, hogy kapjon a társadalmi részvétel, melynek szerves részét kell képezzék a civil szervezetek,
2. a jövőben indítandó településrendezési eljárásokban kiemelten, és hosszú távra kell
vizsgálni a településrendezési eljárások kumulatív hatásait,
3. felkérik a Kormányhivatalt, hogy Tükörhegy IV. szabályozási terv engedélyezése, és az
építési engedélyek kiadása vizsgálatát lezáró esetleges törvényességi észrevétel tétele
során vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy szükséges-e ügyészi eljárást indítani, és ha
igen, azt kérik megtenni."
27 2011. március 24. csütörtök, 18:33
törökbálinti
A város lakóitól mikor fog bocsánatot kérni Turai?
26 2011. március 24. csütörtök, 18:14
egy választó
Tisztelt Képviselők!

Ki az Önök közül, aki érintett ebben a botrányos ügyben? Nyilatkozzon! Jobb lenne, ha maga tenné, az ügyészség úgyis kideríti, de az kínosabb!

- Ki az, aki tevőlegesen részt vett?
- Ki az, ki tudott róla, de nem tett ellene semmit?
- Ki az, aki koalíciós szavazással segítette Palkóné és telektulajdonos társai meggazdagodását a mi kárunkra?

Ez az ügy túlmegy minden eddigi bálinti mutyinál! Egyre több és több kell?

Jelentkezzenek és mondjanak le önként, különben tüntetéssel fogjuk felszólítani az érintetteket a távozásra!!!
25 2011. március 24. csütörtök, 18:09
szép csapat
A referens ......Aki az Aranykéz utcában meggyilkolt gengszternek dolgozott, majd jött Turaihoz táskahordónak.
24 2011. március 24. csütörtök, 17:27
borosgazda
Melyik Molnár Tibor? Talán a promixes?
23 2011. március 24. csütörtök, 16:40
j&j
Nagyon szépen köszönjük SZŐKE PÉTER - nek és a hozzá hasonlóan az ügyet konzekvensen és eltántoríthatatlanul képviselő Tükörhegyieknek.

Akkor most lesz a Molnár Tibornak a táskával egy újabb útja ???? Csak most Turaitól Zvi Frank Úr felé ????
22 2011. március 24. csütörtök, 16:33
partizán
' hibás döntéseket hoztak, mivel nem kalkuláltak ilyen méretű lakóteleppel, és nem maximálták a tervekben a kertvárosi rész mellé építhető lakások számát.'

Dátum : 2009
Projekt felelősök Hivatal részéről: ( akiknek látni kellett a terveket tükörhegy4-ről)

1.Beruházásért felelős! Alpolgármester (2009)
2.Polgármester 2005, 2009
3.Jegyző 2009
4.Főépítész/ Építésügyi hatóság 2005, 2009


MI lesz a következő elrontott döntés?

1.TÓ PARK? Ki is volt az, aki legjobban lobbizott érte?

2.NAP LIGET? Oda is lakások? Miért?

3.Rácz-zuggal mi a terv? Remélem nem lakások...
21 2011. március 24. csütörtök, 15:41
helyierő
majd azok fizetik a kártérítést – már amennyiben bármit is egyszer megítélnek – akik a kárt okozták, vagyis azok, akik a közöség ( a város)vagyoni értékű jogait INGYEN átadták a besorolás megváltoztatásával.

Kártérítési igénye egyébként nekünk,helyi lakosoknak is lehet, mivel most már feketén-fehéren bebizonyosodott, hogy a bevonásunk nélkül, jogszabályellenesen döntöttek az életkörülményeinket, sőt, a közvagyont érintő kérdésekről.
A kedves önkorményzati vezetőség érintett része majd eldönti, melyik félnek fizet, ha majd megállapítják a hűtlen kezelésüket.

Addig pedig el lehet gondolkodniuk azon, hogy megérte-e a várost ilyen nagy bajba sodorniuk, és a személyes felelősségrevonást alól majd hogyan s miképpen tudnak majd kibújni...
20 2011. március 24. csütörtök, 15:28
derry
nagyon örülök,hogy visszavonják a rendezési tervet,de érdekelne az előző hibás döntés mennyibe fog nekünk kerülni?Avagy ki fogja a befektető cégnek majd a kártérítést fizetni?
19 2011. március 24. csütörtök, 15:16
Győző
Igen, kell egy kitartóan elkötelezett újságíró és egy saját érdekeire és erejére ébredő ébredő tömeg, aki nem tűri a közérdekek elleni cselekedeteket. Még több ilyen bátor, kitartó és elkötelezett újságíróra lenne szükségünk, hogy láttassuk: ez az ország a miénk és nem a szerencselovagoké.
18 2011. március 24. csütörtök, 14:14
Szövetség
ennek a magyar nemzetes cikknek az is az értéke, hogy le merték végre írni, hogy fideszes ez a bizonyos polgármester. a jobboldalnak sem erőssége a saját oldalán lévő csúnyaságok kritizálása, de ez egy bátor lépés volt. köszönet Szabó Annának, hogy ilyen figyelemmel segítette a bálintiakat következetesen végigvitt cikkeivel!!!! és lerántotta a leplet, annak ellenére, hogy a Turai egy fideszes bőrbe bújt karrierista.
17 2011. március 24. csütörtök, 14:03
alkotmányos jogerő
A T. képviselőtestület most eldöntheti: kíván-e szembemenetelni országgyűléssel, ombudsmannal, kormányhivatallal, továbbra is védeni szeretné-e az eddig megállapított, múltbeli szabálysértéseket, korrupciógyanús ügyeket.
Ennek minden következményét mostantól egyenként, személyes felelősségük vállalásával tehetik már csak meg.

Már amennyiben ezt akarják.

Van azonban másik út is, mert senkinek, sohasem késő a tisztességet választani.

Aki pedig benne sem volt a mutyiban, annak végképp nincs miért belekeverednie ebbe a botrányba.
16 2011. március 24. csütörtök, 14:00
mizu
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez egy következmény nélküli ország-e? Az marad továbbra is?
Vajon az érintettek mit fognak tenni? Mi lesz a következménye tetteiknek? Nyugodtan fognak aludni eztán is? Szemébe tudnak nézni a választóiknak eztán is?

Az országos vezetés előtt már leíródtak a helyi kaméleon típusúak: Turai, Csuka, Hajdu, Palkóné, Elek. A színválasztás sikeres volt, de mint látjuk nem vált be "odafent"! Vajon maguktól távoznak, vagy megvárják a s..gberúgást?

Nos?
15 2011. március 24. csütörtök, 13:50
druker
Ez szuper!

Követendő példa, ami ebben az ügyben történik. Törökbálint nagy bajban van, hiszen vannak még ügyek. Viszont látszik, hogy lehet elérni eredményt és nincs minden elveszve! Egy közös összefogás ereje komoly dolgokra képes, reméljük a mostani városi vezetők levonják a konzekvenciákat!

Az az idő elmúlt, hogy Törökbálint polgáraival bármit meg lehessen tenni!

Köszönet ezért a néhány kitartó embernek! Mi is csatlakozunk, egyre többen leszünk, egyre többen teszünk!
14 2011. március 24. csütörtök, 13:36
alkotmányos jogerő
Gratula Szőke Péteréknek!

Kitartással a sírból hozták vissza az ügyet, éltek és élnek alkotmányos jogaikkal.
Kiderült: egy település lakossága nem (csak) szavazóbázis, hanem ők azok, akiket képviselni illik annak, akit megválasztottak, és akinek bizalmat szavaztak!
Szólni pedig nem csak négyévenként van joguk!
13 2011. március 24. csütörtök, 13:05
jj
Ha Csenger Zalán -kőkemény lett volna,nem fajult volna eddig az ügy és még sok másik ami igen csak rossz irányba forditotta a város lakók sorsát!Most az a kérdés valóban a bocsánat kérésen kivül mi az a kötelező lépés amit sokan meg tesznek a város vezetői közül?-Mert valaminek történie kell!Én is szivből gratulálok a Szőke Péter vezette közösségnek!!
12 2011. március 24. csütörtök, 13:00
Gobio
Kőkeménynek én csak Szőke Pétert és a közmeghallgatás néhány kérdezőjét nevezném. Szerintem a testület és Teneger-Csalán részéről inkább csak a kőkemény deffenzíva sugárzott.
11 2011. március 24. csütörtök, 12:52
zsiguci
Partizánnal teljesen egyet lehet érteni,a mostani,a Fideszt ide manőverezőknek,mutyizóknak távozniuk kell a közéletből.Beleértve a jelenlegi képviselőket ,alpolgármestert is!
10 2011. március 24. csütörtök, 12:10
Szövetség
hogy kőkeményen kiállt a Csenger: ez erős túlzás, azért, mert nyilatkozott itt-ott olyanokat, hogy ki kell vizsgálni a lakótelepet meg ilyenek? mindenesetre támogatta az ügyet és ez jó.
9 2011. március 24. csütörtök, 11:54
partizán
Tényleg úgy gondolom és hiszem, hogy egy új időszak fog elkezdődni. Szívből gratulálok a Tükörhegyi egyesületnek.Ez az Ő vitathatatlan érdemük!
Örülök, hogy Csenger Zalán Zsolt is kőkeményen kiállt az ügy mellett.

A Fidesz/ KDNP-nek komoly megújulásra van szüksége a jövőben, hogyha labdába akar rúgni.

El kell végre fogadni minden egyes képviselőnek, hogy a közjó szolgálata az első feladat, hogyha valaki elmegy közszolgának! nem pedig az anyagi jólét megteremtése. Pláne nem úgy, hogy annak a lakosság issza meg a levét.

Esox Lucius 'barátom' pedig ismételten nagyon jól látja a helyzetet.
Szép napot mindenkinek!
8 2011. március 24. csütörtök, 11:41
Esox Lucius
Vannak használható emberek a környezetében, nem mindenki romlott. A törökbálinti dolgokat én csak "csukaságnak" nevezem, ha értitek, hogy mit akarok mondani. A "csukaságnak" kell gátat vetni és egy vizióval megálldott, a közösségért felelős polgármestert találni.
7 2011. március 24. csütörtök, 11:10
Szövetség
"Turai István polgármesterrel nincs megújulás Törökbálinton. A kikővesedett strukturákat fel kell törni és ez csak az ő személye nélkül lehetséges."

ÍGY VAN!!! a környezetében is mindenki ugyanúgy a megkövesedett struktúra képviselője. ezek a múlt emberei. itt maradtak az előző rendszerből, akármilyen pártban is bújkálnak.
6 2011. március 24. csütörtök, 11:08
Farkas Gábor
Gratulálok az aktív és kitaró Tükörhyegyieknek, az Újság íróinak,valamint a Demonstráció minden résztvevőjének!
Valóban példátlan, de remélem precedens értékű siker.
5 2011. március 24. csütörtök, 11:04
vox
Most a helyi Fideszen a sor, hogy rendet rakjon a saját soraiban. El kellene határolódni azoktól, aki ebben az egész botrányos ügyben szerepet játszottak, és akik ezzel az egész pártot besározták, visszaélve a választók jóindulatával.

Ideje lenne a tisztességes vonalnak lépni.
4 2011. március 24. csütörtök, 10:59
Gobio
Az önkormányzat a jogalkotók zsebét szándékozta gyarapítani.
A felháborító csak az, hogy ha a magunkfajta "zember" pl. 10 perccel megcsúszik a parkolásnál, akkor súllyos ezrekkel vékonyodik a pénztárcája.
Turai és kis társai pedig évek óta megússzák bocsánatkéréssel. Szerintem nekünk szavazó és véleménynyilvánításra jogosult polgároknak van min eltöprengenünk politikai szimpátiától függetlenül.
3 2011. március 24. csütörtök, 10:47
Esox Lucius
Elismerte és bocsánatot kért...... nincs más út mint a konzekvenciát levonni és lemondani, hogy Törökbálint egy felelős vezetőt választhasson.

Turai István polgármesterrel nincs megújulás Törökbálinton. A kikővesedett strukturákat fel kell törni és ez csak az ő személye nélkül lehetséges.

Sajnos elképzelni sem tudom ki indulhatna a polgármesteri székért.....
2 2011. március 24. csütörtök, 10:13
Szövetség
Ez példa értékű! Mégis van eszköz a sunyi és hazug vezetők feletti kontrollra! Köszönet T.bálint nevében!!!!!!!!!!!!!!!!!
1 2011. március 24. csütörtök, 08:38
helyierő
"Az önkormányzat döntése a befektető érdekeit képviselte."
Végre valaki ki merte ezt mondani!
Egy országgyűlési biztos az Országgyűlés vizsgálóbizottsága előtt !
Ha jól látom, a Fidesz képviselői is leszavazták a projektet.
Van min töprengenie a helyi Fidesz/KDNP-nek...
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!