2018. április 22., vasárnap

Logo

Címlap Lapszemle Gigaprojekt elvetve

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Gigaprojekt elvetve PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Anna   
2011. március 28. hétfő, 19:03
Minden településen számít a lakosság véleménye. Sikeres civil akció.
A Magyar Nemzet írása Törökbálintról.

Megdöbbentő, hogy 2007-ben Magyarországon egy szakhatóság le merte írni, hogy nincs környezeti hatása egy ezerlakásos, tízhektáros óriás-lakótelepnek, amely egy város lélekszámát egyharmadával növelné, és a gyümölcsösök helyére 97 százalékban lakásokból álló betontengert tenne.

Ezen háborogtak minap a parlament önkormányzati és területfejlesztési bizottságának tagjai a kis Sukoróként elhíresült, Törökbálintra tervezett izraeli gigaprojekt engedélyeztetésének furcsaságait firtatva. Az óriástelepre rábólintó környezetvédelmi (!) hatóság álláspontján a képviselők akkor hűltek el igazán, amikor kérdésükre, hogy miként lehetséges hatások nélkülinek minősíteni egy ilyen betonkolosszus-rengeteget, a következő választ kapták: itt nem atomerőműről vagy szénbányáról van szó. Így szólt a minisztériumi illetékes, aki a maga részéről lezártnak tekintette volna a vitát, szemlátomást nem értve a résztvevők megrökönyödését. Annyit végül kénytelen volt elismerni, hogy az engedélyeztetés során valamiféle „demokratikus deficit alakult ki”.

Lehet így is nevezni.

De hozzáfűzendő, hogy ez a deficit legalább akkora, mint amekkora különbség van egy atomerőmű, egy szénbánya és egy alkotmányellenesnek minősített új városrész között. Az óriás-lakótelep engedélyezése és a döntésből a lakosság kifelejtésének meglehetősen kacskaringós története példaértékű. A demokratikus deficitet ugyanis ezúttal a civileknek sikerült befoltozni. S ez azért is nagy szó, mert egyelőre nagyon kevés esetről számolhatunk be, amikor a helyi lakosság alkotmányos jogainak durva sérelmét pusztán civil kezdeményezéssel sikerült orvosolni.

A gigaberuházás ügyének kivizsgálását még decemberben rendelte el ötpárti egyetértéssel az Országgyűlés szakbizottsága. A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, valamint a megyei kormányhivatal alkotmánysértést és szabálytalanságok tömkelegét találta, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára az állampolgárok érdeksérelmét állapította meg, a földművelésügyi tárca szintén hiányolta a lakosság tájékoztatását.

Pedig évekig minden annyira szépen és gördülékenyen haladt előre!

Igaz, a lakótelepnek helyt adó rendezési terveket lépésről lépésre úgy módosítgatták, hogy a családi házas övezetbe egy szép, nagy, jó magas tömbökből álló betonrengeteg kerülhessen. Az építési engedélyeztetés során sem került homokszem a gépezetbe. Láttuk, a környezetvédelmi szakhatóságok szerint nincs hatása egy ilyen óriásfejlesztésnek. („Nem atomerőmű.”) Hiszen nem változott volna az infrastruktúra, a közvilágítás, a szennyvízelvezetés, a forgalom, az ideköltöző gyermekek számára a földből nőtt volna ki iskola, óvoda, bölcsőde, magától épültek volna orvosi rendelők, járdák, pluszparkolók, szeméttárolók. A zaj, a környezeti rombolás csak 15-20 évig tartott volna, a felépült betontömbök pedig az ott élőktől csak az eget takarták volna el.

Tehát ez nem tétel.

Másfelől azért mehetett minden ilyen zökkenőmentesen, mert a lakosságot – az önkormányzat szerint – „a helyben szokásos módon” értesítették arról, hogy a családi házas övezet ezentúl egészen sajátos értelmet nyer a településen. A helyben szokásos mód pedig azt jelentette (igazi XXI. századi módszer), hogy rajzszeggel kitűzünk papirosokat a városháza egyik falára, aztán valaki vagy arra jár és belenéz, vagy nem.

Volt, aki nem nézett bele – az érintettek cirka száz százaléka. Ez már az ő bajuk volt, mert így csak az első munkagépek érkeztével szembesültek a tízhektárnyi építkezés kihívásával, valamint azzal, miféle környezetet szánt unokáik részére a „demokratikus” városvezetés.

Amikor mindezért reklamálni merészelt a helyiek érdekeit képviselő egyesület, tudatták vele, spórolni kell a papírral, mert néha bizony le is lopják a terveket a hirdetőfalról, de ettől a tájékoztatás még jogszerű. Ezt az álláspontot nem osztotta sem az országgyűlési biztos, sem számos szakhatóság. „Tájékoztatási hiányosságok merültek fel”, „a lakosság érdeksérelme megállapítható”, „sor került az érintett közösségek kizárására” – így fogalmaztak az ügyet vizsgáló illetékesek a rajzszöges-kifüggesztéses technikáról.

Az információhiány nem csak a lakosságot sújtotta Törökbálinton. A parlament szakbizottságának meghallgatására azért nem ment el a polgármester, mert sajnálatos módon több napon át lefagyott a levelezési rendszere, ahová a meghívót küldték. Ezzel párhuzamosan a szintén meghívott jegyző levelezési rendszere is csődöt mondott. Kiadott közleményük szerint tehát nem kaptak meghívót. Az egyetlen bökkenő, hogy akkor hogyan mondhatta le a polgármester még az ülés napján a részvételét. Ha jól értettük, a város elöljáróját még fel is hívták telefonon az ülés napján, ekkor azonban már sajnos nem volt ideje átrendezni a programját…

Minderről a helyi lap a következőképp számolt be:

"Újabb kutatások szerint Szapolyai János azért nem ment el a mohácsi csatába, mert nem kapott meghívót. A következmények ismertek. Tanuljunk a történelmi példázatból! Mert lassanként kezdünk olyan benyomást kelteni, mint az az egyetemi felvételiző, aki a tíz pontot érő esszékérdésre: milyen országépítő reformokat hajtott végre IV. Béla, átlátva a szitán, egy egész oldalnyi fehér papírra ennyit jegyzett le: Semmilyeneket, mert belefulladt a Csele-patakba.”

Túllépve a tájékoztatási bonyodalmakon, érdemes áttekinteni, hogy egy ekkora volumenű, tíz fázisra tervezett, emberöltőnyi építkezés engedélyeztetése során miként lehetséges, úgymond, elfelejtkezni a lakosságról. Ők beleszólhattak volna a folyamatokba, ha az önkormányzat nem utasítja el az úgynevezett ügyfélstátusukat.

Annak ellenére, hogy papírforma szerint az építési hatósági eljárásban ügyfélnek minősül „minden olyan természetes és jogi személy, akinek jogát vagy jogos érdekét az ügy érinti”. Nem tudom, ki minősülhet érintettnek, ha nem az ott élők. Ám a jelek szerint az önkormányzat úgy látta: őket biztosan nem érintené, ha családi házuk mellett többemeletes, megnövelt épületmagasságú betontenger – egy szép alma- és egy még szebb körteformába öntve – 15-20 év alatt valahogy odakerülne.

A társadalmi részvétel elve egészen sajátosan tükröződhetett a telep megrajzolásakor is. A tervező cég vezetője szerint például a helyiek azért tiltakoznak, mert „sajnos hazánk társadalma – önhibáján kívül – kevésbé felkészült a változások befogadására, és a demokráciával összefüggő tájékoztatási rendszer nem működik még tökéletesen”.

Nagyon úgy tűnik, hogy a civilek nekifeszültek, de akárhogy is igyekeztek felkészülni a változások befogadására, sajnos nem sikerült nekik. Mindenesetre a szabálysértések tömkelegét látva a parlament szakbizottsága kénytelen volt felhívni az önkormányzat figyelmét, hogy lesz szíves tiszteletben tartani a társadalmi részvétel fontosságát, és a rendezési terveknél a hatásokat is vegye figyelembe. Turai István, Törökbálint fideszes elöljárója most megígérte, hogy eleget tesz az ombudsman ajánlásainak, eszerint alakítják a terület sorsát, és a végén még az érintett lakosság is ügyfélstátust kaphat saját városában.

Hát, ezt is megértük!

Miközben Budapest mellett karéjban épülnek a gigalakótelepek, érdemes lenne megfontolni a döntési helyzetben lévőknek, hogy van élet a választások után is. Vagyis a lakosság nemcsak szavazóbázis, hanem egyének sokasága, akik a képviseleti jogukat egy időre a megválasztott politikai erőkre ruházták.

Aki hosszú távra tervez, annak megéri ezt átgondolni.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (83)
83 2011. április 13. szerda, 08:03
csak úgy mondom
"Pápá", Neked mi bajod? Talán a kitelepítések miatt, de Tb. többségében szoci-ellenes. Mindegy, hogy melyik párt, csak ők nem. Nem így van? Keller idején a testület nem a városért, hanem Keller ellen politizált. Szerinted mennyibe került ez Neked vagy nekem? Felvették a fizetésüket, de érdemi munkát nem tudtak felmutatni érte. Lebonyolítottak egy újabb választást, az sem volt ingyen. Az eredmény, hogy Turai lett a polgármester. Sokra mentünk vele. Ezeket az embereket kellene kártérítésért perelni, ha lehetne.
82 2011. április 12. kedd, 21:10
Pápá
Keller elvtárs

Felejtse már el Törökbálintot! Eléget mérgezte a levegőt, nem kell itt senkinek fogja fel végre! Volt egy lehetősége és elk...-ta, hogy a gyurcsány nevű főnökét idézzem.
81 2011. április 03. vasárnap, 21:26
Keller László
A szégyen-gyalázat jeligére válaszolok:

16 éven keresztül segítettem Törökbálint fejlődését. Mindig az vezérelt, hogy a kitűzött fejlesztésekhez hogyan lehet forrásokat találni. Az akkor hatályos jogszabályok szerint állami forrás az Anna-hegy csatornázására nem állt rendelkezésre. Mégis sikerült olyan megoldást találnunk, amellyel a cél megvalósítható volt. Később polgármesterként arra is találtam megoldást, hogy az Anna-hegy hiányzó részén a közművesítés megoldható legyen. Az én feladatom itt ért véget. Nagyon sokan, akik politikai indulatok nélkül szemlélték a tevékenységemet értékelték a munkámat. A megvalósítás az önkormányzat és viziközmű társulat feladata volt. Ha valaki úgy érezte, hogy korrupcióval valósult meg a beruházás, akkor nem hozzám, hanem az ügyészséghez, rendőrséghez kellet volna fordulni. Én azt nem szerettem volna, ha a megszerzett támogatást azért kell visszafizetni, mert az állami pénzből nem csak a támogatható cél valósult meg. Személy szerint egyébként egyetlen ingatlannál sem volt érdekeltségem. Ami Turai úr díszpolgárságát illeti: miközben Csuka Attila, mint a FIDESZ vezetője értésemre adta, hogy ha ő nem lesz alpolgármester általam jelölve, akkor visszajön Turai úr, azaz ennek megfelelően folyt a háttérben a szervezkedés, aközben a FIDESZ képviselők javaslatára az akkori többség díszpolgári címet adományozott Turai úrnak. Én polgármesterként tettem a dolgomat, a testület többségének döntése szerint jártam el. Az nem engem minősít, hogy az elődöm miközben a visszatérésén fáradozott, nem ellenezte az ő visszatérésén dolgozók javaslatát.
Tisztelettel:
Keller László
80 2011. március 31. csütörtök, 04:55
hegylakó
Tisztelt (patakparti) !

Mielőtt véglegesítené a Keller László képviselői és közpénzügyi államtitkári munkájáról kialakított véleményét, kérem alaposabban tájékozódjon a munkásságáról.
A volt képviselő remélhetőleg reagálni fog a (Szégyen - gyalázat)
kommentben felvetettekre, hiszen a jelek szerint olvassa ezt a fórumot.
Amennyiben nem válaszolna az említett írásban megjelentekre, úgy gondolom átkellene értékelnie a kedvenc politikusáról kialakított véleményét.
79 2011. március 30. szerda, 22:06
na, ennyit erről
Próbáljunk az ügyre koncentrálni.

Mindenki úgy vegye ki a részét a nyomásgyakorlásban, ahogy tudja/képes rá.

Célunk, hogy családjaink ne egy 20 évig tartó építkezés mellett lakjanak, és ingatlanjaink értéke megmaradjon.

Ésszel haladjunk előre.

Hogy ki volt benne a mutyiban, majd a parlamenti vizsgálat úgyis kideríti, félő, hogy a jegyzővel vitetik majd el a balhét, van egy ilyen érzésem...
78 2011. március 30. szerda, 21:28
patakparti
Keller Lászlót lehet szeretni és nem szeretni. De hogy parlamenti képviselőként messze többet tett a településért, mint mások a 9. választókerület képviselőjeként, azt objektívan nézve a helyzetet nem lehet nem elismerni.
77 2011. március 30. szerda, 19:45
...
....
76 2011. március 30. szerda, 17:27
Szégyen - gyalázat
Keller Úr !

Amikor Önt megkeresték az Anna- hegyi emberek a közművesítés során feltárt korrupciós ügyek tisztázásának segítése végett, egyrészt mint Területi Országgyűlési Képviselőt, másrészt mint Közpénzügyi Államtitkárt.

Akkor az Ön részére összeállított rendkívül korrekt anyagot Magához sem akarta venni.

Miután a dossziét a Mérnök Úr mégis az Ön kezébe adta és egy hét múlva újra találkozott az emberekkel a korrupciós ügy tisztázása végett, akkor Ön azt a " jó tanácsot" adta nekik, hogy --- EMBEREK NE FIRTASSÁK AZ ÜGYET, mert akkor akár többe is kerülhet a beruházás.
Ez után az eset után Ön Törökbálint díszpolgárává avatta Turai Istvánt.
Ezek után helyesebb lett volna, ha nem ír a fórumon.....
75 2011. március 30. szerda, 12:05
zsiguci
Ez kiváló gondolat a politikusokkal kapcsolatosan.Bár egy valami mindenképpen okozhat némi fennakadást.Hol találunk olyan politikust, aki azt érti munka alatt amit mi?
74 2011. március 30. szerda, 11:50
zsiguci
Elek úr jobban tenné ha hallgatna.Nem elég, hogy ostoba hozzá, mint hajdu a harang öntéshez, de ráadásul 2009 bőszen megszavazta a lakótelep építést.Egyetlen valóban korrekt lépés az lenne a részéről ha lemondana.Vagy megvárja ,hogy írásban szólítsuk fel néhány százan? Rajtam nem múlik.
73 2011. március 30. szerda, 11:45
Szövetség
blama, ez tényleg így van. Tetszettek olvasni: Mekk-Elek Úr a helyi témában így fogalmaz a lakótelep kapcsán: "Az összes törvényes eszközt felhasználjuk, hogy a lakosság érdekei nem csorbulhassanak."

Tudjátok én mit vennék be az alkotmányba? Azt, hogy politikusoknak tilos beszélni és interjút adni. Csak és kizárólag cselekedniük szabad.
72 2011. március 30. szerda, 11:24
blama
Tisztelt helyi és nem helyi álnéven és valódi néven fórumozó politikusok!

Lehet nagyokat mondani, lehet fényezni, lehet a másikat retkelni, lehet ígérni, bármilyen színekbe is bújtak a T. politikusaink. Egy nagyon fontos kérdést tisztázzunk! Eddig hol voltak a lakótelep kapcsán az elmúlt 5 évben? Mit TETTEK (!) eddig a lakótelep ellen? Turai Úr, Keller Úr, Csenger-Zalán Úr és többi képviselő urak és hölgyek? Bármit is tettek, az úgy tűnik gyenge volt. Rosszul fogalmaztam, amit tettek az pont a problémát generálta!

Civilek oldják meg a problémáinkat? Nem röhej uraim? Szőke Péterék nélkül ez az ügy a mai napig sehol nem lenne. Ma meg már a parlamentben beszélgetnek róla... Ha meg belegondolok, hogy mi lenne ha urambocsá' Sz. Péter nem civil lenne, hanem egy országgyűlési képviselő vagy polgármester, akkor hová juthatott volna ez az ügy, ha így idáig tudott jutni.

T. politikusainkra nézve ez oltári blama és szégyen!
Ezen tessenek elgondolkodni és nem csak a saját pecsenyéjüket sütögetni!
71 2011. március 30. szerda, 10:49
--gergő--
Igen, ha már Csenger úrnak nem akaródzik lépni ebben az ügyben, és végignézi pozíciója kihasználatlanságával ölbetett kézzel az egészet, pláne hogy a vállalhatatlan Turiaja még mindig vígan vezetgeti a várost, akkor legalább Keller úr tegyen valamit! Az nem lehet, hogy mindenki magunkra hagy.
70 2011. március 30. szerda, 10:12
nemár
Akármi is történt, akárkivel, akármilyen pártban egy a fontos: a még most is garázdálkodási joggal bíró és hatalmon lévő képviselők NE tehessék ezt a jövőben. Ehhez ha bárki bármit hozzá tud adni, akkor tegye meg: ha Keller úr tehet valamit ez ügyben, akkor kérjük tegye meg Törökbálintnak, ha a Csenger-Zalán tehet valamit, akkor ő is tegye meg. KÉRJÜK!!! Hagyjuk már ezt az MSZP_FIDESZ agyrémet. Aki ilyen szinten ragad le az árt a városnak. Egy biztos: a mostani vezetés alatt vált Törökbálint botrány és közröhej tárgyává, előre az visz, ha a velük foglalkozunk.
69 2011. március 30. szerda, 09:45
tréfa répa
Kedves Fórumozók!

A tréfát félretéve. Nehogy már itt drága jó vadászgató Keller elvtárs arra használja ki ezt az égbekiáltó disznóságot, hogy saját magát mosdatgassa kb olyan szinvonalú dumával, hogy bezzeg Ő csak 19 tyúkot lopott ,nem huszat. Ez olyan hiteltelen, hogy szinte közröhej.

Lássuk már emberek, hogy most nem fidesz vs. maszop meccs van, hanem civil emberek vs. önző helyi kiskirály politikusok összecsapás!

Ha pártos irányba kanyarítjuk ezt az ügyet is, akkor soha nem lesz ebben az országban tisztes rend.

sziasztok
68 2011. március 30. szerda, 09:30
partizán
Uraim!

Most tegyük félre a politikai ellentéteket. Mindkettőben van valami igazság.

Keller Úr!

Szavaiból úgy vettem ki, hogy a Tó-Park beruházásból még nagyobb gond is lehet. Ezt már én is régóta hangsúlyozom.

Azt is tudjuk, hogy a CSUKA képviselő úr nyomta gőzerővel a projektet, nem törődve semmivel.
Ezen kívül tudjuk, hogy a tóparkos kocsi annak idején napi rendszerességgel állt meg a háza előtt. ( gondolom nem virágot vitt neki)

Miért nem indítványoz egy ügyészi vizsgálatot?????


Az szolgálná közjó érdekét, ha végre kiderülne minden és aki bűnös nyerje el méltó büntetését.
67 2011. március 30. szerda, 09:14
zsiguci
Sajnos azok az Mszp többségű önkormányzatok, ahol a polgármestert nem ők adják, általában működésképtelenek. Az megy kicsiben, mint a parlamentben. A mszpéseknek a település/ország érdekénél fontosabb pártjuk érdeke, a hatalom megszerzése (és immár bebetonozása), és zsebeik tömése. Ennek érdekében inkább ellehetetlenítenek mindent (falvat, várost, országot), a konstruktivitás pártvezetői szintről tiltott. Már régen százezres tüntetéseknek kellene lenniük országszerte, de egyelőre a nyugat többet tesz szabadságunkért, mint mi magunk. Kezdhetnénk kicsiben, egy néhány ezer fős tüntetésre a polgármester ellen már felfigyelne a média. (Legalábbis az a fele, ami még megmaradt szabadnak...)
ráismersz 2002-2010-re Galamus?Valami hihetetlen csőlátásban szenvedsz.
66 2011. március 30. szerda, 08:03
Na?
Keller Úr!

Ugye azt még Ön sem gondolja komolyan, hogy 300 milliárdos beruházásokról a helyi nyighajok döntenek. Sokkal inkább a parlamenti kávézó lehet a helyszín.
65 2011. március 30. szerda, 07:58
na, ennyit erről
Mindentől függetlenül, ne hagyjuk, hogy pártpolitikai viták miatt az összefogás sérüljön.

Történt, ami történt, megtörtént.

Most a civil összefogáson a sor, pártszimpátiától függetlenül.
Érdekelne, írt-e már levelet a TKE Elek Sándor úrnak?
Csenger-Zalánnak Zsolt úrnak is elment a levél?
64 2011. március 30. szerda, 07:52
na, ennyit erről
Ha az MSZP tényleg meg akarta volna hiúsítani ezt a gigaépítkezést, akkor még kisebbségben is lehetett volna tiltakozni, és parlamenti bizottsághoz (ott ugye többségben voltak) közigazgatási hivatalhoz, ombudsmanhoz fordulni.

Miért nem tették meg????

Érdekelne, hogy a képviselő-testületben üldögélő ellenzéki képviselők MOST mit tesznek az ügyben.

És eddig vajon mit tettek???
63 2011. március 30. szerda, 07:48
Pici Pont
"Valóban igaz, hogy a törökbálinti képviselőtestület feloszlatta magát. Az indítvány azért került elő, mert nem működött elég hatékonyan a Polgármesteri Hivatal Keller úr vezetése alatt és éltünk alkotmányos jogainkkal. Sajnos a polgármester behozta a nagy politikát a városba ami elrettentő volt. Lelassult mindent. Sajnálatos, hogy Keller úr mindig személyeskedett az ellenzéki képviselőkkel, ez is oka annak, ami most történt Törökbálintotn.

Az új polgármesteri választások január környékén várhatóak, addig Keller úr ügyvivőként marad, akárcsak mi képviselők is. Mi szerettünk volna közösen dogozni a baloldali polgármesterrel de ezt épp ő maga akadályozta meg."- nyilatkozta a STOP-nak, Géczy Krisztián a FIDESZ-KDNP törökbálinti politikusa.
62 2011. március 30. szerda, 07:36
zsiguci
Még a végén megkönnyezem Keller úr hozzászólását.Tiszta lelkiismeret és Ön! Valahogy hamisan cseng.Tekintettel a pl Berkecz Mária és többi Ön "áldásos" működése nyomán megalázott ember számára.Na de a tárgyra. Tessen idevésni ,aztán volt-e parlamenti vizsgálat,országos botrány,esetleg beterjesztett-e törvénymódosítás e tárgyban az agglomerációs törvényhez az Ön részéről?Nem! Leszavazta a fideszes többség.JUJUJUJUjjj.És ebbe Ön csendben szépen belenyugodott .Se Népszava cikk,se Népszabó, se semmi.Ugyan.
Tó-park.Ugyanezt tudom mondani,de talán az Ön Kuncze kollegája aki FB tag volt ott, vagy Pimpernel úr aki a minisztériumból avanzsált oda,talán tevőlegesen is segíthetett volna önnek, ha komolyan gondolja.De hát nyilván egy kis színház, egy kis durcás topogás, aztán minden maradt a régiben.Lenyomta Önt egy kis helyi mitugrász? Ezt még leírva látni is röhejes.
61 2011. március 30. szerda, 06:30
Galamus
Sajnos azok a Fidesz többségű önkormányzatok, ahol a polgármestert nem ők adják, általában működésképtelenek. Az megy kicsiben, mint a parlamentben. A fideszeseknek a település/ország érdekénél fontosabb pártjuk érdeke, a hatalom megszerzése (és immár bebetonozása), és zsebeik tömése. Ennek érdekében inkább ellehetetlenítenek mindent (falvat, várost, országot), a konstruktivitás pártvezetői szintről tiltott. Már régen százezres tüntetéseknek kellene lenniük országszerte, de egyelőre a nyugat többet tesz szabadságunkért, mint mi magunk. Kezdhetnénk kicsiben, egy néhány ezer fős tüntetésre a polgármester ellen már felfigyelne a média. (Legalábbis az a fele, ami még megmaradt szabadnak...)
60 2011. március 29. kedd, 23:57
Keller László
Tisztelt Fórumozók!

Eddig is figyelemmel kísértem a vitát, de nem kívántam személyesen megnyilvánulni. Most, hogy a személyem is előkerült kénytelen vagyok. 2007-ben amikor értesültem a 2005-ös történésekről azt kértem a testülettől, hogy rendeljünk el változtatási tilalmat az érintett területre és vizsgáljuk meg a rendeletet.Ekkor még nem volt kiadott építési engedély. Ezt a fideszes többség leszavazta. 2007. októberében a Fidesz többség feolszlatta a testületet. A mostani ügy kapcsán jut eszembe, hogy milyen jó lett volna hasonló civil összefogás a Tó-park nyomulásával szemben, amit akkor Csuka úr vezényelt és hatását tekintve lényegesen nagyobb jelentőségű, mint a Tükörhegyi projekt. Természetesen ezt sem akarom lebecsülni. Azt azért sikerült elérnem, hogy a Tó-park területén nem került kiadásra építési engedély, pedig volt rá akarat. Sajnálom, hogy 2008-ban a tiszta közéletre törekvést felülírta a korrupció támogatása. Lelke rajta mindenkinek. Én jó lelkiismerettel távoztam Törökbálintért vállalt szolgálatomból.
59 2011. március 29. kedd, 21:48
tréfa répa
Kedves spiegelberger!

Na, mondom én. A Turaiék is okosba' össze tudtak fogni, ha egy jó kis zsíros PPP-ről volt szó ezek szerint. Gondolom van a suliban intelligens tábla meg aranykilincs, így lett négyzetmétere 1 misi.

Ne félj, amikor a lakóparknak való területet adták el, nem voltak ilyen igényesek...
58 2011. március 29. kedd, 21:31
spiegelberger
Kedves tréfa répa!

nem is rossz az ötlet, szerintem mindenki benne lenne,
olyan PPP-konstrukciót képzelnék el, mint amilyenben a hely iskolánk is épül, csak így és itt kerülhet több milliárd forintba egy ekkora iskola.

Turai úrhoz kéne fordulni egy kis know-how-ért.

Ő ismeri a konstrukciót. Bár az óvodai konstrukció sem semmi...
57 2011. március 29. kedd, 21:18
tréfa répa
szép kis történet ez.
Szerintem javssolni kéne a rutinos törökbálinti városvezetésnek, hogy ha már lesz gigalakópark, akkor csak kéne már egy sukorói kaszinóvárosból, Törökbálinton át a Fővárosba vezető kibővített 16 sávos autópálya is, néhány jóárasított völgyhíddal kialakítva és intermodális csomóponton a szintén jóárasított 4-es metróval összekapcsolva.
Molnár Ágnes professzor asszony és Petykó Zozó intézhetné az uniós zsetont, a Vitézy Dávid tervezné a közlekedési kapcsolatokat, persze az összes rokont bevéve a buliba. A nyugdíjas Tocsik Márti intézné szolid sikerdíj ellenében a kisajátításokat, a közbeszerzéseket szigorúan a Pacsika Ügyvédi Iroda bonyolítaná, Tátrai Miki vigyázna a vagyonra, Hunvald Gyuri és a HM szerezne pár olcsó ingatlant, Papcsák polip-tanácsadó cégei osztanák a tanácsokat, a Strabag pártparitásos alapon szigorúan a Közgéppel konzorciumban kivitelezne és természetesen a Hagyó Miki- György Pista duett menedzselné a projektet, valamint Pintér és Gergyényi Petya vigyázna a biztonságra. Ja, és Pavel Dudolgo összedobna pár feljegyzést kézzel a koncepció lényegéről - biztos, ami biztos.
Mit szóltok? Szerintem nem hangzik rosszul.
De komolyan, mégis mire számítotok ebben a KNO mutyiországban?!
56 2011. március 29. kedd, 21:07
ein Berliner
elnézés, Szilágyi Péter az LMP képviselője, mellesleg az önkormányzati bizottság tagja, aki szintén ki volt akadva a törökbálinti mutyin
55 2011. március 29. kedd, 21:01
túloldal
Hajrá Törökbálint! Gratulálok, hogy így kiálltok Magatokért!

Igaza van na, ennyit errőlnek, folytassátok a harcot!

Veletek vagyunk!

egy budaörsi
54 2011. március 29. kedd, 20:59
ein Berliner
Tegnap délután téma volt ügyünk a Parlament plenáris ülésén, ahol az LMS-s Szilágyi Péter képviselő firtatta egy hasonló, szentendrei eset kapcsán a belterületbe vonások visszásságait.

Figyelnek az ügyünkre!

Akit érdekel, megnézheti a parlament honlapján a hozzászólásokat. (tegnap 14.00 ás 14.30 között volt)
53 2011. március 29. kedd, 20:23
Aloha
Igen, valóban, ez lehetne a követendő példa!
Főleg abban az esetben, ha valamit tényleg el akarunk még érni. Ne hagyjuk elveszni azt amit eddig kicsikartunk! Hála ezért a Magyar Nemzet Újságírójának, aki nem hagyta annyiban a dolgot, és leírta a tényeket! Annak ellenére hogy ki milyen oldalon áll!
Gyerünk, csináljuk! Most már fejezzük is be a dolgokat, ahogy kell!
52 2011. március 29. kedd, 20:08
na, ennyit erről
Kedves Fórumozók!

Az ügy mentén olyan összefogás jött létre, amely példaértékű, és amelyre nem számított T.városvezetésünk. Nagyot csalódtak.

Ne hagyjuk veszni ezt a közös akaratot.

Mindegyikünk tegye félre saját pártszimpátiáját, és gőzerővel Csenger-Zalán Zsolt felé meneteljünk!

Petícióírás a TKE feladata, Csenger-Zlánnal átvetetni, internetre feltenni, választ szintén közölni a tükörhegyiekkel!

részt kell venni a képviselő-testületi üléseken, mindig legalább egy emberünk (az ügyet képvisel) legyen benn!

Elek Sándornak levelet írni, természetesen nyílt levelet, elvégre ő lenne Tükörhegy megválasztott képviselője!
Válaszát közölni!

Kerthelységbe levelet írni, én is kiváncsi vagyok, le merik-e hozni!

Minden EGYES képviselőnek, személyre szabott levelet írni, és megkérdezni, mit tesz/tett annak érdekében, hogy az ombudsman ajánlásait teljesítsék!

Ezek a fő feladatok, és természetesen az ügyészségi óvás.

Csenger-Zalán Zsoltnak a politikai hitelessége forog most kockán.

Ígéreteit számon kell kérnünk rajta.

Remélhetőleg a józan eszét használja és nem vállalja fel ezt a hetedhét határra szóló mutyit.

A Fideszben sem hülyék üldögélnek, kis Sukorót senki sem akar/mer bevállalni, mert majd ezt hallgathatják az MSZP-től éveken át.
51 2011. március 29. kedd, 19:48
Füles
Kedves na, ennyit erről!
Önnek véleményem szerint teljesen igaza van Csenger-Zalán Úrral kapcsolatban! Talán még valóban nem veszett el a fejsze nyele....
Meg kéne adni az esélyt neki!
Aztán uzsgyi az ügyészség...
50 2011. március 29. kedd, 19:35
Big
Én a részemről megszavaznám neki a Joseph Pulitzer emlékdíjat!
Idén akár át is vehetné! Nem gondoljátok?
49 2011. március 29. kedd, 19:32
bálinti
Annál szánalmasabb dolgot nehéz elképzelni, mint mikor egy ilyen horderejű disznóságot a civilek oldalán feltáró újságírót azért antiszemitáznak, mert egy, az ügyben érintett külföldi "befektetősről" - az információátadás jegyében - leírja, hogy történetesen milyen illetőségű...

Tudják én anyai ágon zsidó családból származom, vannak kitelepült rokonaim a csodaszép Izraelben, de (vagy épp ezért) erről a megközelítésről azt gobdolom, hogy nem szabad követni. Ebben az ügyben igenis érdemi információ, hogy a befektető külföldi. Az olvasót érdekli, hogy akkor mégis honnan való, ez triviális. Olvasmányosabb lenne, ha a szerző inkább 2 körmondatot írna arról, hogy külföldi, de nem mondjuk meg honnan való? Ez elég röhejes volna.

Szóval az ennek az ügynek nyomán antiszemitázók ne csináljanak magukból bohócot, kérem, mert ez tényleg olyan ciki, hogy szinte már én érzem magam kellemetlenül! Az ilyesmi az ostoba ember fegyvere, ha már észérvei elfogytak!
48 2011. március 29. kedd, 19:23
na, ennyit erről
Kedves Galamus!
Kedves T.F!

Most lehet cikizni a Magyar Nemzetet, és elő lehet jönni az izraeli jelzővel (mellesleg: ha leírjuk, hogy ír gázoló, az is rasszizmus???).

Próbáljunk már az orrunknál tovább látni.

Ha Turaiék meglátnák ezt a levelezést, örülnének a markukban.

Abszolút vakvágányra visznek ezek az irányok, ráadásul teljesen feleslegesen.

A lényeg az összefogás lenne: a TKE próbáljon szervezni petíciót, Csenger-Zalán Zsolttal még talán együtt lehet működni, irány az ügyészi óvás, és a Pest megyei kormányhivatalban is reménykedhetünk.

Egy biztos: széthúzással csak Turaiéknak és a mutyiban részt vevőknek kedvezünk.

Ne tegyük meg nekik ezt a szívességet!!

Foglalkozzunk saját ügyeinkkel, és okosan!
Pártállást félretéve, az ügyre koncentrálva.

Mindannyiunk érdekében.
47 2011. március 29. kedd, 19:15
K szektor
Míg el nem felejtem. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a Szabó Anna - bárki is legyen - egy olyan korrekt nő, mint akikre ezerszámra lenne szükség - kiváltképp a hazai sajtóban!!! Talán azért van még mindig némi pislákoló remény, mert létezik néhány olyan újságíró, akinek a becsület, a tisztesség és az igazság szeretete a fontos!!!

Hajrá Kedves Anna!
46 2011. március 29. kedd, 19:10
K szektor
Egyszerűen nonszensz az a mutyisorozat, amit a törökbálinti városvezetés produkált itt a rendezési terv és az átminősítések kapcsán. A srácok szellemi kapacitása nem túl összetett persze: nem bonyolították itt túl, hanem a régi jó kis recepthez nyúltak, amikor a gyümölcsöst szépen bel- majd építési területté minősítették, oszt jóárasítva eladták. Így megy ez, sok ész nem kell hozzá, viszont az olcsón vásárolni kedvelő ingatlanbefektetővel lepacsizott bizniszből azért ezt a kis szívességet is nyilván nem hagyták viszinzatlanul a város vezetői felé...

Ez a lényeg maguknak, ugye polgármester "Úr"?! Itt majd épül egy betonszörnyeteg, itt fulladhatunk meg a családommal mialatt a fél életünk egy brutális építkezés mellett telik el. A gyerekeim felnőnek, mire itt újra fű nőne, ha egyáltalán hagynak itt egy tenyérnyi földet, amit nem betonoznka le... Gondolom addigra a nem éppen Nobel-díj várományos városvezetőink már gondtalanul töltenék nyugdíjas éveiket a balaton-felvidéken a lopott pénzből.

Szégyeljék magukat!!! csak tudnám, hogy ki az Isten haragja választotta ezt a gyökeret polgármesternek, ehhez képest még az a félkegyelmű Keller elvtárs is egy csillag volt az éjszakában... Hol van ilyenkor a fidesz vezetése, és miért nem adnak egy tockost ennek a kártevőnek!!!
45 2011. március 29. kedd, 19:05
Aloha
Tisztelt Egybegyűltek!
Valóban hagyni kéne már azt a bizonyos antiszemita kártyát. Kissé unalmas. Elvtársak ti pedig foglalkozzatok mással! Például kicsit emlékezzetek vissza a 2006-2008-as évekre. Ki is volt akkor a polgármester? Én még emlékszem azokra az időkre! Tán nem éppen Keller Elvtárs?
Ő például miért nem akaródzott rendet tenni?
Hmmm. Gondolkodjunk csak kicsit...
44 2011. március 29. kedd, 18:59
ein Berliner
Ez az ügy egyébként az Index.hub-n a Népszabadságban és a TV2-ben, és a Hálózat TV-ben(stb.) is megjelent, és mindenhol le volt írva, hogy izraeli a befektető.

Akkor most minden sajtóorgánum zsidózott??

Mennyivel egyszerűbb ebbe az irányba elmenni, mint kimondani azt, amit az ombudsman is kimondott: trükköztek a tervekkel, az önkormányzat becsapta a lakosságot, néhány hivatal pedig ehhez asszisztált.

Ez a lényeg. Aki más irányba akarná vinni ezt az ügyet, az sajnos Turainak és a hozzá hasonlóknak ad muníciót.
43 2011. március 29. kedd, 18:53
ein Berliner
Kedves T.F!

Ha jól látom a cikkben, ami azért elég hosszú, mindössze egyetlen egyszer szerepel az izraeli szó, a befektetőről pedig szinte semmi negatívum.

Hol van itt a hívószó? Kinek és hogyan adtak volna eddig hívószót??

Ha a befektető "velencei lenne vagy belga", vagy libanoni, akkor azt is nyugodtan le lehetne írni.

A befektetőnek egyébként van még pár vizsgált ügye, most akkor azt se vizsgálják ki, mert Izraelben van bejegyezve a cég????

Szabó Anna egyetlen egy cikkében sem zsidózott, a befektető cég bejegyzési helye minden cikkében jó ha egyszer szerepel, ennyit az ügy ismertetése pedig megkíván.

Ha zsiványságról van szó, miért lehetne elbújni a bejegyzési ország mögé??

Ha pedig nincs szó zsiványságról, akkor miért ne lehetne leírni, honnan érkezett a befektető?

Joav Blummal sem az volt a baj, hogy izraeli, hanem az átminősített földek értékkülönbözetével, amivel a magyar államnak kárt okozott.

A csibészségnek és a bejegyzési országnak egymáshoz SEMMI KÖZE!

Még csak ilyen sugallat sem szerepel a kis Sukoróról szóló MN cikkekben!!!
42 2011. március 29. kedd, 17:34
Galamus
Az összefogást üdvözlöm. Már megint szándékosan félreértesz. Zsiguci, ha nem érted, amit leírtam, akkor inkább kérdezz kérlek!
41 2011. március 29. kedd, 17:14
értékeljük!
Nem a Magyar Nemzet a kedvencem, de Szabó Annával és Szőke Péterrel Törökbálintnak nagy szerencséje van.
40 2011. március 29. kedd, 15:49
zsiguci
Nem tudsz ilyenről?Mondok egyet :Traubisoda.
39 2011. március 29. kedd, 15:42
zsiguci
Látom galamus nem adod fel.Mindenképpen be szeretnéd áldozni az ügy mentén létrejött összefogást?
38 2011. március 29. kedd, 15:05
Galamus
A "Magyar Nemzet" nevét viselő sajtótermék (valamikor milyen jó kis újság volt. Emléxem, a módszerváltás idején kézről-kézre adtuk egymásnak, mert nem lehetett belőle eleget kapni) ma mint pártsajtó fungál. (A stílusát meg inkább hagyjuk is.) A benne megjelenő írások politikai célból, megrendelésre készülnek. Ezen most sokan fel fognak horkanni, de attól még sajnos így van.
Vagyis ez az írás is azért jöhetett létre, mert engedélyezték, hogy a pártlap asszisztáljon a párt egy önkormányzati vezetőjének elmeszeléséhez. Annak, hogy ez így történhetett, persze én is nagyon örülök. Szabó Annának gratulálok, számos témát tudnék neki ajánlani még, de nem hiszem, hogy az ezekről készülő oknyomozó riportok megjelenhetnének a MN-ben.
37 2011. március 29. kedd, 15:02
TF +
Egyetértek TF-fel. Az izraeli kihangsúlyozása a mai társadalmi környezetben kellemetlen mellékzönge. Nem tudok arról, hogy "származását maga elé tartva" csinált volna bármit a befeketető. Én is az azon a véleményen vagyok, hogy mi se elé ne tartsuk, se utána ne kössük, ezt hagyjuk ki a játékból.
36 2011. március 29. kedd, 14:11
Gobio
Bálint Márton munkássága nehezen vethető össze Zimándyéval.
Ez utóbbi felbecsülhetetlen károkat okozott az Antiszemita káté megírásával (társszerző volt),de cselekedeteiben állítólag nagyon is humánus, karitatív ember volt itt a faluban.
Bálint Márton gyanítom sokkal kevesebbet ártott, de meglehet, hogy kevesebbet is használt. A középszer átka és előnye...
35 2011. március 29. kedd, 13:35
darázs
Vagy a kommunista igazgatóról iskola.
34 2011. március 29. kedd, 13:34
zsiguci
Még az is, hogy Károlyiról utca van elnevezve.
33 2011. március 29. kedd, 13:24
Abcugzimándy
Kedves T.F.

ahol Zimándy Ignácnak, az Antiszemita Kiskáté szerzőjének iskola viseli a nevét, ott sok minden elképzelhető.
32 2011. március 29. kedd, 13:23
zsiguci
Kedves T.F.egy csöppnyi kiegészítést, ha megengedsz. Nem feltétlenül arról van (lehet) szó amit te izraeli ellenességről írsz.Nyilván ez is lehetséges, de szerintem ez az ügy semmiképpen nem az, bárhogyan is szeretnék valakik azzá tenni. Sokkal inkább arról lehet szó , hogy vannak olyan vállalkozások, amelyek származásukat "maguk elé tartva" úgy gondolják, bármit megtehetnek.
31 2011. március 29. kedd, 13:17
leila
Tulajdonképpen nagyon szerencsés ez a polgármester és a T. képviselők. Hogy egy ilyen civilizált civil szervezetbe akadtak bele. Akik bár keményen, de tisztességesen harcolnak. Ha ez véletlenül egy más helyekre bekötött szervezet volna (pl a befektetőhöz hasonló körökbe, vagy keleti szomszédainkhoz stb), akkor ebben az önkormányzatban senkinek nem lenne ma egy darab ép lába vagy keze sem. És tulajdonképpen azt is megérdemelnék. No és az sem lenne más, mint csupán egy "demokratikus deficit"!!!
30 2011. március 29. kedd, 11:57
T.F.
Amellett, nagyon derék dolog, hogy Szabó Anna kiáll egy ilyen úgy mellett bátran, még ha Fideszes polgármester is a hunyó, az a baj, hogy az időről időre felbukkanó izraelizés tudhatjuk, hogy milyen embereknek ad egy hívószót. Én nagyon kerülném azt, hogy egy egyébként komoly ügy, aminek a súlyosságához semmit nem ad hozzá, hogy izraeli a befektető, vagy sem, kapcsán ezt ennyiszer szóba hozzam. Azért mert nagyon sok ember, aki a személyes frusztrációját-agresszióját a zsidóságra vetíti, annak nagyon jó olaj ez a tűzre. Egy komoly lapnak nem szabadna ilyen emberek ilyen tüzére olajat adnia. Szerintem a Törökbálintiaknak nem érdeke, hogy ebből a történetből sokaknak az izraeli szál maradjon meg. Le lehet írni, de túl van már hangsúlyozva ez a dolog, és már inkább a hangulatkeltést szolgálja, mintsem az ügyet. Méltatlan egy komoly újsághoz, hogy emberek ezreit erősítse saját személyes problémáinak csupán vélt okában (izraeliek). Pláne amikor világosan látszik, hogy a helyi vezetés a hunyó igazából. És a történet lényege nem az, hogy "már megint az Izraeliek", hanem: "már megint a politikusok".
29 2011. március 29. kedd, 11:09
T.F.
szerintem is erős szó ide a zsarolás. Ha a Csenger például MSZP-s lenne, akkor már hetedhét világra benne lenne mindenféle cikkekben, hogy mellesleg az új főépítész - véletlenül - a testvére, és senkit nem érdekelné, hogy becsületes ember. Örök probléma: a mieinknek elnézzük, az ellenfélnek a szemére vetjük.
28 2011. március 29. kedd, 10:45
Liget
Juhéjj! Nagyon jó a cikk! Végre valami vidám ebben a témában! De nyugtával dícsérjük a napot! Hajrá TKE, Hajrá Törökbálint! Maradjunk kedves helyes kis városka, - falura még jobban rá áll a szám -. Aki pedig lakótelepre akar költözni - polgármesterünkkel és a stábjával az élen - mehet azonnal Budapestre, Gazdagréten rengeteg lakás van eladó! Nem kell itt közéleti szerepet vállalni, lehet nagy betonkolosszusban Budapesten is lakni,meg tán munkát is találnak arrafelé valamit. Az ő álmuk is teljesül, és tán a mienk is, hogy élhető marad Törökbálint!
27 2011. március 29. kedd, 10:29
csattogós lepke
Kedves "na, erről ennyit"!

Szerintem a tények felemlegetése nem tartozik a zsarolás kategóriába. Egyébként semmi problémám nincs a főépítész asszonnyal, mindössze az állás elfoglalásának körülményeire utaltam. Nem így kellett volna! Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Ettől függetlenül sok sikert kívánok neki is és az országgyűlési képviselőnek is.
26 2011. március 29. kedd, 10:12
na, ennyit erről
Csenger-Zalán Zsoltnak van a legtöbb vesztenivalója az ügyben, szerintem lépni fog.

A testvérével zsarolni nem éppen etikus, mert a szóban forgó személy becsületes, szakmailag rátermett, mellesleg semmiféle mutyiban nem vett részt.

Csenger-Zalánnal a Fidesz-frakciótagok szemébe kell néznie mostanság, miközben összesúgnak a háta mögött, nem hinném, hogy ezt szeretné a továbbiakban is., ne felejtsük, mindössze néhány hónapja ül benn a Parlamentben.

Egyébként többször is, nyilvános fórumokon megígérte, hogy segít az igazság helyrebillentésében. Ezeket visszavonni már nem lehet.

Amennyiben mégsem tartaná a szavát - ezt kétlem - akkor annak súlyos következményei lesznek, mert nemcsak a lakosságot csapná be, hanem saját magát is lejáratja, hitelességét vesztené.

Bármikor számon kérhető rajta az ígérete, én a TKE helyében már csak vele beszélnék és leveleznék, mert Turai szava - láthattuk jól - már semmit sem ér.

Csenger-Zalán is tudhatja, hogy az ügy még folytatódik, nem éri meg neki a saját nevét meghurcoltatni.

Még időben kiszállhat.
25 2011. március 29. kedd, 10:06
valaki
Tisztelt Csenger Zalán Zsolt Úr!
Nem akar elgondolkodni esetleg valamin? Nekem lenne egy tippem. Most még mentheti a becsületét! Persze amíg nem késő.
24 2011. március 29. kedd, 09:54
Füles
Hát igen!
Emberek Szabó Anna nem sokat totojázik! Ha a arról van szó, kiáll a helyi érdekek mellet. Sok itt lakó helyett is! Lehúzza a vizes lepedőt a simliskedőkről. És ahogy elnézem, nem ijed meg a saját árnyékától sem! Ha több ilyen gondolkodású ember ülne a képviselői testületben, biztos nem jutottunk volna idáig!
Köszönjük Szabó Anna! És valóban, illik gratulálni a kitüntetéséhez is!
23 2011. március 29. kedd, 07:51
így is lehet
Gratulálok Szabó Annának! A cikkhez is és a március 15-i kitüntetéséhez is.
22 2011. március 29. kedd, 07:46
csattogós lepke
Tartok tőle, hogy országgyűlési képviselőnk -ígéretei ellenére - nem sokat fog/tud tenni a helyi viszonyok megváltoztatása érdekében. A rokon, az alkalmazott helyi pozícióba segítése nem erre utal. (Utólagos pályazattal legalizált főépítész tesó, bizottsági külsős hely a (volt)cége ügyvezetőjének.) Sajnálom hogy így van, ezekkel a lépésekkel sokat rontott a megítélésén. A régi, mutyizós világot idézi.

Az "okos a paraszt a vásár után" örökbecsű mondással kalpcsolatban meg az jutott eszembe: hány "vásárban" kell részt venni az okosodáshoz?
21 2011. március 28. hétfő, 23:28
bambika
Ez az első cikk a témában, amin tudtam nevetni. Egy szép alma és egy még szebb körte.
Kár, hogy a testület űlésén szóba sem fog kerülni, vagy ha mégis, akkor majd jót nevetnek a táskáikon ülve és nagyjából ennyi, amire számítok.
20 2011. március 28. hétfő, 23:10
Moszat
Hogy lehet egy magára valamit is adó utazási iroda annyira dilettáns, hogy egy vásári parasztról nevezi el a céget?! (Tui)
19 2011. március 28. hétfő, 23:02
drukker
Hamarosan ócsó telek is eladó lesz. 10 hektár régészeti terület egyben vagy szeletben eladó! Kalandorok kíméljenek, az ár alkuképes.
18 2011. március 28. hétfő, 23:00
Kastély
Próbavásárlás?

Hogy szól a mostanában sűrűn hallott mondás? Okos a paraszt a vásár után! :)
17 2011. március 28. hétfő, 23:00
Szövetség
ne felejtsétek, hogy a Gardenville lakásai nem nektek vannak fenntartva, hanem a bálinti fiataloknak, hogy találjanak olcsó lakást, hogy közel legyenek anyukához-apukához. (forrás: Turai I.) Múlt héten ki is volt plakátozva a helyben szokásos módon mindenhova: "olcsó lakás tükörhegyen bálinti fiataloknak eladó."
16 2011. március 28. hétfő, 22:52
na, ennyit erről
Kedves Drukker!

Milyen igaza van! Tényleg kéne csinálni egy próbavásárlást.
Érdekelne, mennyiért és milyen konstrukciók mellett mérik a semmit.
15 2011. március 28. hétfő, 22:42
qui prodest?
Tehát végre szeretnénk látni, hogy annyi ígérgetés után a TKE kap ügyfélstátust (ahogy azt polgármester úr megígérte)és az ombudsman ajánlásait is betartják (ezt is megígérte).

Kíváncsian várjuk egyébként a bocsánatkérést is,valamint azt, hogy a felelősök megnevezésére is sor kerül.(belső vizsgálatot is ígért).

Csenger-Zalán Zsolton a sor!
14 2011. március 28. hétfő, 22:38
drukker
Így van ez. Soha ne ébreszd fel az alvó oroszlánt!!!
13 2011. március 28. hétfő, 22:36
na, ennyit erről
Kedves Moszat!
A tükörhegyiek érettek a változásra. Ez így van.
12 2011. március 28. hétfő, 22:33
drukker
Apropó! Pistapógár nagyon hallgat mostanában. Bezárkózott az irodájába? Vagy mi a szösz?

Vagy távmunkában dolgozik? Jobb lenne is, ha elmenne dolgozni, különben mivel fogja Tibit visszaküldeni. Üres táskával csak nem mehet. Mi szólnak majd a szponzorok!
11 2011. március 28. hétfő, 22:31
most akkor mi van?
Aki befizet a Gardenville Tükörhegyre, az meg is érdemli! Az önkormányzat pedig beláthatja, nem érdemes ujjat húzni az itt élő csendes többséggel, akik valóban nem kívánják nézni a "környezeti hatásoktól mentes", ezerlakásos óriáslakótelepet!
10 2011. március 28. hétfő, 22:30
Moszat
Tevező kollégának üzenem, hogy az országban egyedül a tükörhegyi civilek érettek meg a változásra. Mindenki más - aki részt vett ebben a mutyiban - még mindig az országunkat megnyomorító korrupció - remélem utolsó - mohikánjai.
9 2011. március 28. hétfő, 22:30
drukker
Magam is gondolkodom, hogy befizetek egy pecóra. Jó biznisz! Tuti vétel!
Biztos nagyon sokat leelőlegeznek mostanában. :)
8 2011. március 28. hétfő, 22:29
(@)
Nincs ma olyan kereslet, hogy tervezőasztalról megvegyék a még nem kész semmit. Nem akarok a beruházónak magas labdát adni, ezért nem írom, aki érti, értse, de gyorsan kenne az önkormányzatnak a sok javaslatra, véleményre lépnie.
7 2011. március 28. hétfő, 22:15
na, ennyit erről
Apropó!

A Gardenville Tükörhegyet a mai napig hirdeti honlapján a tisztelt beruházó. Vagyis, bármikor, bárki befizethet előleget/foglalót egy-egy lakásra...
6 2011. március 28. hétfő, 22:06
feladat
Projekttervező megtervezte,előadta, megmondta. Ő már csak tudja az okosságot. Ja, hogy mindezt csak úgy foghegyről? Hát ha egyszer ez a stílusa. De tényleg, miért nem jó nekünk a betontengert nézni???
5 2011. március 28. hétfő, 21:57
Ombudswoman
Megérdemelné már a lakosság az igazságot, mert küzdünk rendületlenül, igaz sajnos az ellenfél sem hagyja alább! De előbb utóbb csak rájönnek az önkormányzatnál, hogy nem érdemes velünk újat húzni, hiszen lesznek még önkormányzati választások.
4 2011. március 28. hétfő, 21:33
na, ennyit erről
azért azt elismerhetjük, hogy az egyik legszebb rész, amikor a gigaprojekt tervezője pökhendin beszól a lakosságnak.

Hogy "nem felkészültek a változásra"!

Hogyan lehet ennyire lenézni az itt élő családokat?
3 2011. március 28. hétfő, 20:54
(@)
Gratulálok Szőke Péteréknek, mindenkinek, aki segítette a civil összefogást, további eredményes munkát kívánok nekik, mert ezzel sajnos biztosan nincs még vége. Ha kell, hívjon, segítünk.
2 2011. március 28. hétfő, 20:38
nemár
Nagyon jó cikk!!! Az egész ország a törökbálinti urakon röhög!!! És az egész ország tudhatja, mire képesek a törökbálinti lakosok!!!
1 2011. március 28. hétfő, 20:17
qui prodest?
Club Aliga, Tükörhegy - a befektetőnek hosszú távon megéri

a lakosságnak - sem rövid, sem hosszútávon nem éri meg

kérdés: az önkormányzat kinek az érdekét képviseli?
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!