2018. április 22., vasárnap

Logo

Címlap Lapszemle Vádemelés Keller László ellen

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Vádemelés Keller László ellen PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerk.   
2011. április 11. hétfő, 12:04
Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Keller László volt közpénzügyi államtitkár ellen hivatali visszaélés miatt.


Az ügyészség szerint az egykori szocialista közpénzügyi államtitkár 2004-ben törvényi felhatalmazás nélkül gyűjthetett adatokat a Somogy megyében vadászó politikusokról, illetve Polt Péter akkori és jelenlegi legfőbb ügyészről. A 2004 óta húzódó ügyet a politikus mentelmi joga miatt akkor felfüggesztették, ám 2010-ben újraindították. Keller szerint sem közpénzügyi államtitkárként, sem országgyűlési képviselőként nem élt vissza hatalmával, célja csak annyi volt, hogy fényt derítsen a közvagyon megkárosítására.

Az ügyészség közleménye szerint a Miniszterelnöki Hivatal egykori közpénzügyi államtitkára, volt országgyűlési képviselő 2004-ben indított vizsgálatakor a gyanú szerint jogellenesen gyűjtött adatokat a Somogy megyében, 2001-től történt vadászatok ügyében. Az adatokat Keller egyebek mellett a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól, a megyei földművelésügyi hivataltól és vadászati társaságoktól kérte be.

Ezekben a főügyészség szerint olyan személyes adatok voltak, amelyekből következtetni lehet az érintettek személyére, vadászati szokásaikra, személyi kapcsolataikra, anyagi helyzetükre, esetleg gazdasági, politikai kapcsolatrendszerükre is.


Az ombudsman szerint törvénytelen volt az eljárás

Keller a magyar vadásztársaságoktól adatokat kért be arról, hogy bizonyos közéleti szereplők, köztük Polt Péter akkori és jelenlegi legfőbb ügyész, illetve politikusok kikkel vadásznak? Keller a parlamentben 2004-ben azt kérdezte Polt Pétertől: etikusnak tartja-e, hogy ő, mint jelentős közjogi méltóság, együtt vadászik nem pusztán gazdasági vezetőkkel, hanem folyamatban lévő, bűncselekménygyanús ügyek érintettjeivel, esetleg gyanúsítottjaival is.

Péterfalvi Attila egykori adatvédelmi biztos az ügy kirobbanása után vizsgálatot indított, törvényt sértett-e Keller László, amikor magyar vadásztársaságoktól adatokat kért be arról: bizonyos közéleti szereplők, illetve politikusok kikkel vadásznak. Az ombudsman arra jutott, nem volt törvényi felhatalmazás arra, hogy ezeket az adatokat Keller László kezelhesse, ezért még akkor elrendelte a közpénzügyi államtitkár birtokába került vadászati naplók és trófeabírálati összesítők megsemmisítését.


Belebukott

Keller László 2002. július elsején lett a Miniszterelnöki Hivatal közpénzügyi államtitkára. Posztjáról 2004 októberében távozott, mert Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök nem számított tovább munkájára. A volt szocialista képviselő akkor azt mondta, sorsát vadászati érdeklődése pecsételte meg, ami "túl sokak érdekét sértette" és elfogyott körülötte a levegő.

Akkor az ügyészség kénytelen volt felfüggeszteni a nyomozást, mivel az Országgyűlés nem szavazta meg a volt államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését, így nem lehetett őt kihallgatni.

A politikus a 2010-es országgyűlési választáson már nem szerzett mandátumot, így a Legfőbb Ügyészség újból rendelkezett a nyomozás folytatásáról. Keller közleményben reagált az ügyészségről kiszivárgott információkra, melyben azt írta: sem közpénzügyi államtitkárként, sem országgyűlési képviselőként nem élt vissza hatalmával, célja csak annyi volt, hogy fényt derítsen a közvagyon megkárosítására.

Keller azt is írta, meg van győződve róla, hogy legkésőbb a bírósági eljárás során bebizonyosodik, megalapozatlanok az őt ért vádak. A volt államtitkár utalt arra, hogy egy egykori munkatársa esetében a vele szemben folytatott eljárásban ez már megtörtént.

forrás:Index.hu 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (60)
60 2011. április 21. csütörtök, 16:59
zsiguci
Éppen eredeti dokumentumot közöl.Ez nem hír, ez tény.
59 2011. április 21. csütörtök, 16:34
VascodaGama
A magyarhirlapot jelen allapotaban hirforrasnak tekinteni olyan ostobasag, mintha egy rozsdas 100asszoget hasznalna valaki iranytukent.
58 2011. április 21. csütörtök, 11:41
zsiguci
http://www.magyarhirlap.hu/belfold/heller_helyeselte_a_veres_megtorlast.html


Olvasd columbus,hátha korlátoltságod nem akadályoz a tisztánlátásban.
57 2011. április 19. kedd, 13:16
Colombus
Olvasgatom itt a kommenteket, kiváltképp zsiguci korlátoltsága szórakoztat. Olyan elvakult, hogy a spinakkert is tőkesúlynak nézi, ha ezzel egy jót kommunistázhat.
56 2011. április 16. szombat, 19:40
bár-zenészek
A vak zongorista és a süket dobos párbeszéde:
Na mi van, táncolnak már? - kérdezi a zongorista.
Miért, már játszunk? - kérdezi a dobos.
55 2011. április 15. péntek, 12:27
szaglószerv
szerintem Te/Ön a pénz szagát érzed/érzi...
54 2011. április 15. péntek, 12:19
nemár
Hát igen. a 16 milliór aki írt 80-ra befejezett munkához. Emlékeztek a közmeghallgatáson amikor ezt valaki felvetette, akkor a Turai úr lehajtott fejjel valamit motyogott rá, hogy azért lett végül ennyi, mert "jelentkeztek lakossági igények is", és ennyivel elintézte. És a választási kis füzetében benne volt, hogy milyen elégedett a faltól-falig utcafelújító módszerrel (azaz a 16ra kiírt és 80ra végződő projekttel) és a jövőben is így szeretné elvégezni a felújításokat. Na most nekem van itt összeesküvés elméletem, vagy itt nagyon büdös valami?
53 2011. április 15. péntek, 12:17
optikus
...tesztelési fázisban lévő szemüveg kipróbálásához keresek önként jelentkezőket!

szemüveg adatai: tetszetős megjelenés, csőlátás kiküszöbölése (egy piros és egy narancs színű lencsével - a lencsék könnyen cserélhetőek!)

a próba időtartama alatt a teljes nyitottság elvárt

tapasztalatokról beszámoló: kb 4 évente (általában ősszel)

jelentkezni az alábbi címen lehet: leacsolatassalkukacenmegremelekponthu
52 2011. április 15. péntek, 10:39
bagoly mondja verébnek
Mindkét párt emberekből áll, akik amint hatalomhoz jutnak, isteneknek kezdik képzelni magukat, annak minden ódiumával együtt. Egyik sem jobb a Deákné vásznánál.

Igaz ez a városvezetésre is. Azt csinálnak, amit akjarnak, nincs, ami vagy aki gátat szabjon nekik. Sajnos, a most sztárolt fidesz sem tesz semmit, hiszen van mit oda-vissza mutogatniuk egymásra.
51 2011. április 15. péntek, 09:53
dilidoki
zsiguci egy elvakult, csőlátással megáldott boldog ember. Felépített magának egy hamis világot, sok mindent nem lehet vele csinálni, legfőképpen komolyan venni nem szabad.
50 2011. április 15. péntek, 09:45
mosónő
Az már egyszer igaz. Ne mossuk össze. Kellert meg a Kúrcsányt, Hunvaldot ne mossuk össze az mszp-vel, ugye Zsiga? :)

Nem itt mossák a 8-ast össze a Fidesszel, ők mosták bele magukat a fideszbe. Lehet, hogy neked ez nem tetszik, de ez van, szemüvegtől függetlenül. Az emlegetett elvtársak a cocikra hoztak szégyent, ezek meg a fideszre.
Mindkét párt hagyja és hagyta ezt. Ennyi.
Ezt csak az látja, aki levette a szemüvegét...
49 2011. április 15. péntek, 09:41
smiley
Szegény zsigucit akkor is bántják, ha van rajta egy jellegzetes kalap és akkor is, ha nincs.
48 2011. április 15. péntek, 08:57
zsiguci
Nekem meg az jut az eszembe , hogy más szemében a szálkát, magatokéban a gerendát nem veszitek észre.Ti pont ugyanolyan elfogultak vagytok,csak a másik oldalra.
(A nicknév a véletlen műve, semmi szándék nincs benne.)
(Az egykori nyolcast kár összemosni a Fidesszel)
47 2011. április 15. péntek, 08:32
nagymama
Szerintem érzi ezt Zsuguci is, nem véletlenül választotta ezt a nick-nevet. Nekem erről Mikszáth A fekete város Bibók Zigája jut eszembe (Vince, az apja könyörgött neki: - "Zsiguci, csak a Zsuskát hagyd meg nekem!", ugye emlékeznek?)

Ha igaz a vélekedésem, Zsigucinak is fekete ez a város, csak narancs színű a szemüvege.
46 2011. április 14. csütörtök, 22:17
MlékM
Zsiguci!
Az a baj, hogy már nem is látsz a narancsködtől.
Mit gondolsz? Emlékszel még a Medicatus-lakótelep engedélyeztetési menetére? Vagy a Kárász-féle vállakozás melyik párt kasszáját tömte ki a kampányidőszak előtt a pótmunkázásokkal? (Csak emlékeztetőül: 16millióval nyertek pályázatot és 80-ért teljesítették a munkát.)
Szerinted melyik párt polgármesterjelöltjét szokták 10%-os Pista-ként emlegetni "faluszerte"? Tudod, hogyan, miből és mennyiért épült az új ovi?
Tudod, hogy az egykor harcos és következetes vezetöje miért is van már annyira csendben?
Emlékszel még te a Maksi, Árvay, Győrfi, Solti-féle bagázsra? Persze Palkóné és Hajdú TANÁR ÚR is ott volt velük. Szerinted tényleg nem kellene ide egy közpénzügyi átvilágítás? Még ha a Keller-féle elszánt, buldog-makacssággal is kellene szembesülnünk?
Nem tudom mi a bánatot akarsz?
Értelmesnek tűnsz, jól forgatod a szavakat.
Nem lehetne néha építő is a gondolatod?
Nem akarsz inkább ténylegesen is tenni a városért?
És Segíteni nekünk csak fele ekkora energiával a megújulásban?
45 2011. április 14. csütörtök, 20:51
.
http://torokbalint.varosatyak.hu/
44 2011. április 14. csütörtök, 19:44
zsiguci
Arra emlékszem ,hogy Keller együtt kampányolt Elekkel az úttal meg zajvédőfallal, de a tény mégiscsak az , hogy S.Gabi időszakában valósult meg mindkét projekt.Arra is emlékszem, hogy mekkora forgalom zúdult vele a város belterületére, mert az elkerülő utat nem voltak hajlandóak beemelni a projekte.Talán arra is emlékszünk néhányan , hogy mekkora ellenállást fejtettek ki egyes ,magukat zöldnek mondó emberek, hogy a 12 tonnás súlykorlátozás NE LEGYEN bevezetve még a híd megépítése előtt, függetlenül attól, hogy ez rögtön kivitte volna a teherforgalmat,mert VOLT és VAN alternatív útvonal. Hogy turul nem épült keller alatt a érthető, a szocik irtóznak mindentől ami nemzeti jellegű.A betonszaurusz biatorbágyi,talán ott tessék reklamálni, meg Kunczénél aki FB tag volt ott. És hogy keller kooperatív lenne? Hát ez egyszerűen nem igaz.
43 2011. április 14. csütörtök, 16:45
Jusztismorg
Respect Keller László.
42 2011. április 14. csütörtök, 11:57
MlékM
A párthovatartozás, a stílus, az egyéni rokonszenv mind-mind fontos dolog.
De egy (köz)ember megítélése esetén vannak más szempontok is.
Pl. a tettei, eredményei, amit hátrahagyott.
Keller László országgyűlési képviselőként messzemenően kiállt Törökbálint mellett. Ott volt minden fontos programon, közvetlen kapcsolatot tartott mindenkivel, akivel csak lehetett. Azt hiszem nem tévedek nagyot, ha azt mondom Selmeci Gabika idejében és most sem így mentek, mennek dolgaink.
Kelleri időben indult az elkerülő út, a zajvédőfal építése. Sokkal inkább nézte a nagy közösség érdekét, mint párttársaiét. Éssszerűen mentek még a beruházások is. Nem épült (válságban!!!) 20 millióért turulkilövő bázis, befejezettlen betonszaurusz a tó partján, saját pénzből befejezhetetlen és fentarthatatlan iskola. Sőt! Amíg a kirekesztő és inkooperábilis pártpolitizálás nem tette be a lábát városunkba, addig Turaival is egészen jól együtt tudtak működni.
41 2011. április 13. szerda, 20:37
lassú
"Pápá", az indiánok úgy fejezték be, hogy "UFF". De lehet, hogy a mai dakoták más nyelvet beszélnek.
40 2011. április 13. szerda, 20:20
ősbálinti
Keller idején ugyanaz ment nálunk, mint ami most Eszergomban. Csak akkor nem cikkeztek róla. Az akkor még működő Tb TV-ben Győrfi képviselő nem átallotta azt nyilatkozni, hogy szándékosan teszik testületi üléseket a parlamenti elfoglaltságával azonos időre, mert minek jött ide.

Az akkori testület nagy része most is testületi tag. Rajtuk ki és mikor kéri számon a tetteiket? Lenne mit.
39 2011. április 13. szerda, 09:49
jobbközép
Kellert lehet szeretni és nem szeretni. Nem ezzel van a probléma, hanem azzal, hogy néhányan - kizárólag Törökbálint vonatkozásában - úgy emlegetik, mintha minden rossznak ő lenne az okozója. A mostani, magát fideszesnek mondó vezetéssel minden rendben van?Mindent Keller rontott el a közel egy éves polgármestersége idején? Ezért indul ügyészségi vizsgálat, ezért van minden beruházással probléma, ezért vizsgálódhat Budai Gyula? Ezért került a csőd szélére Törökbálint?
Kik akadályozták meg, hogy a Tóparknak törvényes szabályozási terve legyen - még ma sincs - kik gondolták úgy, hogy nincs szükség tőlük közérdekű kötelezettségvállalásra? Nem kell sokat gondolkodni rajta! A mai városvezetés többsége - teljesen mindegy a politikai hovatartozásuk. Szégyen ami itt történik, nemcsak rájuk, de ránk nézve is. Nem hiszem el, hogy a fidesz csak ilyen béna csapatot tud összehozni, vagy ha igen valóban el kell gondolkodni a miérteken.
38 2011. április 13. szerda, 08:18
Pápá
Tisztelt "egyfideszes", te biztosan nem egy fideszes vagy, de ez a magánügyed.

Arra kérlek, tartsd tiszteletben a véleményem! Remélem, hogy a Keller által képviselt politikai stílus az utolsó húsz év rosszízű emlékei közé kopott. Ezt az ország világosan kifejezte a választásokon.

Ha hiszed, ha nem nem vagyok Orbán-fan, de ettől még elutasítom a Keller stílusú politikusokat. Keller legnagyobb bűne szerintem - a közpénzügyi bohózata mellett - hogy bizalmat szavazott Gyurcsánynak az öszodi beszéd után, amivel segített továbbra is erkölcsi válságban tartani azt országot. Ezért újra leírom, nem érdekel mi történik Keller Lászlóval. Ha hibát követett el akkor kapja meg a büntetését, ha nem akkor majd felmenti a bíróság.

Ennyi és a magam részéről OFF!
37 2011. április 13. szerda, 07:54
lac
Kellerre sok mindent kiabáltak, aztán kiderült, hogy mégsem igaz. Lehet, hogy most is ez lesz?
36 2011. április 13. szerda, 07:49
csak úgy mondom
Zsiguci 33. igazad lehet. Azt azért látni kell, hogy a politikai elitnek vannak közös gazdasági édekvonalaik. A nagy pártellentét csak látszat, mondhatni sokszor színjáték. A golfpályán, a vadászaton, a fehér asztalnál, teniszezés közben stb. sok közös ügylet köttetik. (Emlékezz a Tocsik-ügyre. Akkor az a hír járta, hogy a fidesz kevesebbet kapott, mint remélte, dojcstomi azért robbantott.) Lehetséges, hogy az elvtársai lábára is rálépett Keller L., de azt lásd be, hogy most nem az elvtársai üldözik.
35 2011. április 13. szerda, 07:27
egyfideszes
egyértelmű, hogy 'az ég Önnel jeligével' és a PÁPÁ jeligével beírogató ugyanaz a személy. Nincs is ezzel semmi gond, csupán azzal, hogy stílusa felidegesített. Nagyon rossz fényt vetnek a jobboldalra az ilyen megnyilvánulások.

Attól még, hogy nem szimpatikus valaki vagy éppen volt politikai ellenfél volt ( olyan szagú a komment), lehetne normálisan reagálni.Nem ennyire cinikusan.

Én jobboldali vagyok, de az pl. nagyon érdekel, hogy a TÓ- Park megszavazásakor, miért nem támogatták a Keller úr felvetését, miszerint a Tó-Park ajánljon fel 1%-ot ( építményből) az önkormányzatnak..

Ez így volt Keller úr? Én így hallottam és bevallom őszintén, hogy tetszett az ötlet. (Már ha igaz volt.)

Válaszolna kérem?
34 2011. április 12. kedd, 21:18
Ég Önnel!
Azt nem értem, hogy Keller miért nem hagyja békén Törökbálintot? Miért nem írogat a sóskúti hírmondóban, vagy a tárnoki közlönyben? Ennyi volt Keller úr, egyáltalán nem érdekel, mi történik önnel!
Ki mint vet, úgy arat, vagy aki szelet vet, vihart arat. Elsöpörte önt, a történelem, foglalja el magát végre valami mással! Jó egészséget kívánok!
33 2011. április 12. kedd, 21:00
zsiguci
Előkerestem 2004-ből ezt a Keller nyilatkozatot.Visszautalnék az 1.számú hozzászólásomra.Ha valaki alá akar tenni Lacának, az szerintem nem valószínű hogy fideszes,sőt egészen valószerűtlen.


Az államtitkárság megszűnését Keller azzal magyarázta, hogy "elfogyott körülötte a levegő". "Sorsomat igazából a vadászati érdeklődésem pecsételte meg", utalt márciusban megkezdett vizsgálatára, melyben a somogyi erdőgazdaságok működése kapcsán kezdte áttekinteni "a vadászati szokásokat". "Azok a gazdasági erők, amelyek ebben a folyamatban érdekeltek voltak, tudták érvényesíteni akaratukat", mondta.

"Ha az ember tisztább közéletet akar, az nem mindenkinek tetszik. Ha csak a Fidesz ügyeivel foglalkoztam volna, nem fogyott volna el körülöttem a levegő. Ma a levegőt nem a Fidesz osztja" - mondta Keller.
32 2011. április 12. kedd, 20:59
lea
Én sehol nem olvastam a büntetőeljárási törvényben, hogy az ügyészség a vádat a sajtóval vagy a sajtóban közli.
31 2011. április 12. kedd, 20:55
lakatos
Akkor a Budait is majd meg fogják vádolni, mert a munkáját végezte?
30 2011. április 12. kedd, 20:52
lakatos
Tény, hogy a vadászat, a tenisz, a golf soha nem a melósok műfaja volt. Én sielni is azért nem kezdtem, mert már a cucc is drága. Ezzel nem vagyok egyedül.
29 2011. április 12. kedd, 20:51
zsiguci
Ezt mondom én is.Rossz helyen kereste.
28 2011. április 12. kedd, 20:49
csak úgy mondom
Hol van a közpénz, kérdezed. Olvasd el a cikkket, amihez írunk! Idézek: "Keller közleményben reagált az ügyészségről kiszivárgott információkra, melyben azt írta: sem közpénzügyi államtitkárként, sem országgyűlési képviselőként nem élt vissza hatalmával, célja csak annyi volt, hogy fényt derítsen a közvagyon megkárosítására."

Nem jött össze neki.
27 2011. április 12. kedd, 20:43
zsiguci
Ne legyetek ennyire demagógok.Hol van ebben a közpénz?Közpénzről,esetleg akkor beszélhetnénk, ha valamelyik állami tulajdonú társaságnál merülne fel "ingyen" vadásztatás, de ez elszámolásilag lehetetlen, egy magántársaságnál ehhez senkinek semmi köze sincsen.Attól, hogy Keller ezt vélelmezi?Mert bizonyítani,azt nem tudta!(Igen, egyébként elég sok egyszerű ember is jár vadászni.Nem kell ezt túl misztifikálni.)Legalább ennyi dolog eldőlhet teniszpartikon,vagy vitorlázásokon (lásd Kóka puma)ott sem a bányász a szignifikáns.Attól válhat(!) bűncselekménnyé, hogy jogtalanul tett valamit, teszem azt beosztására hivatkozva olyan adatokat kért, ami törvénytelen, mert nem volt joga hozzá.Azt nem olvastam sehol , hogy a vád indítvány a sajtóhoz került volna, de erről nem engem kell kérdezni, hanem a hírt közreadó sajtóst.
26 2011. április 12. kedd, 20:25
(@)
Mi nem azért kezdtünk el kommentezni, mert zavar a közpénzek felhasználásának módja és mértéke?

Akkor ha ezt keller László tette, az mitől vált bűncselekménnyé?

Vagy hamarosan értünk is eljön majd a nagy fekete/kék autó?
25 2011. április 12. kedd, 20:19
lassú
Szerinted az érdekérvényeítő képességgel nem bíró, némán leépített bányász, kohász, vegyész vagy mezőgazdasági dolgozó járt tipikusan vadászni? Keller rátapinthatott valamire.

Más választ vártam Tőled, Zsiguci. Mondjuk ezt: Igen, minden szívességért egyszer kérni szoktak valamit (vö. Keresztapa/.

Nem, nem szokás, hogy a vádlott a sajtóból értesüljön a vádemelésről.
24 2011. április 12. kedd, 16:04
zsiguci
Szóval egyvalamit tisztázzunk.Ha azt feltételezed,hogy mondjuk vadászatot alkalomadtán szívességgel viszonozzák, akkor minden más meghívást(vacsora,vitorlázás stb) is igen. Másodszor csak azt lehet viszont szolgálatra kérni aki vadászik, tehát a nem vadászó ( egyetemi oktató vagy közalkalmazott, köztisztviselő )eleve kiesett.Az kétségtelen tény ,hogy a fontos pozíciókat betöltők egy része vadász, de egy másik része meg nem. Mivel Laca csak a vadászókat kezdte el nyomozni, talán nem elvetemült dolog azt feltételezni, ha Polt Péter véletlenül golfozott volna akkor golfpályák tulajdonosai lettek volna az üvegtekintet látókörébe.
23 2011. április 12. kedd, 15:44
csak úgy mondom
Zsiguci, azok, akik elit vadászatokon vettek részt, s tudnék neveket sorolni, jórészt az államigazgatásban dolgozott, egyetemi oktató vagy közalkalmazott, köztisztviselő volt, akik a 90-es években nettó 10 ezer Ft körül vittek haza. Ebből nem futotta vadászatra. Csak ebből a családot is alig tudták fenntartani. Vadászatra meghívták őket. A szívességet pedig viszonozni kell. Szerinted mivel tudták viszonozni?

Én sem tartottam már akkor sem jónak a megközelítést, amivel Keller próbálkozott, de most visszavágnának neki. Remélem, nem sikerül. Nemtelennek tartom a dolgot.

A vádindítványt az első fokú bíróság küldi meg a terheltneka, aki nem a sajtóból értesül róla. Hogyan jutott ki a tartalom?
22 2011. április 12. kedd, 15:12
zsiguci
(9. § (1) A vad az állam tulajdonában van.)

16 hozzászólónak. Rossz kiindulási pont akár a vadászatot akár más hobbyt úgy megközelíteni, hogy ilyen drága meg olyan drága, meg ki csóró ki nem.A vadászat nem önmagában drága vagy olcsó,ellehet vadászgatni normálisan is , rengeteg egyszerű ember vadászik. Nem érdemes ezeket összekeverni mondjuk Erős Jánossal vagy a többi milliárdossal, nincs ennek értelme.Ők sok mindent megtehetnek , amit mi nem, de ez a világon mindenütt így van.Egy közepes puska ma már egyébként 150 ezer forintért megvehető, de hát autóból is van Mercedes meg Suzuki is. Ki volt csóró vagy nem , ennek mi a lényege?Magadról is azt írod akkor még az voltál, nyilván most már nem.Akkor most téged is csesztetni kellene, hogy miből? Tudom , hogy egyszerű dolog valamely társadalmi csoportból ellenséget kreálni, csal semmi értelme, ez csak a politikusoknak jó.Sőt, messzebb megyek,a vadászat a rendszerváltás előtt kizárólag elvtársi sport volt, trófeás vadakat csak ők ejtettek szinte.Lásd Városliget ,Múzeum.Keller sok mindent rosszul kezdett, ezt is.A saját elvtársaival találkozott nagy számban a vadászati naplókban az a helyzet.Most is tudnék olyan állami területet, ahol volt Kiszes a "bérlő".Igen egyoldalúan munkálkodott Laca.(alighanem Benedek Fülöp is "vadásztatott" talán Szekeres elvtit, de valahogy ezt nem látta a homályos üvegszem.)Egyáltalán nem üldözi senki, inkább ő üldözött másokat emlékeim szerint.Sőt , hogy a politikai viszonyok olyanok ma amilyenek, abban neki és stílusának oroszlánrésze van!
21 2011. április 12. kedd, 14:54
zsiguci
Szerintem te tudod rosszul.A vad az állam tulajdona, a vadászati jog jogosultja számára átengedi a vadat, a kiváltott és kifizetett krotáliák számának megfelelő mennyiségben.
20 2011. április 12. kedd, 14:50
Zarathustra
Azt megnézném, amikor a gengszterváltás utáni elit tagjai egyszer csak imígyen szólnak:

- "Kedves elvtársaim, cégtársaim, vadásztársaim, padtársaim és zárkatársaim!"
19 2011. április 12. kedd, 14:17
mai újsághír
"Semjén körül a napokban forrósodott föl a levegő, amikor nyilvánosságra került az a levele, melyben a vidékfejlesztési minisztert arra szólítja föl (vadászati védegyleti elnökként), hogy lehetővé kell tenni a szalonkák és más védett madarak, állatok gyérítését, kilövését. A levél tartalma ellen számos szervezet - köztük a Magyar Madártani Egylet - is fölemelte szavát."
18 2011. április 12. kedd, 14:11
lac
Gondoljatok csak a dojcstomi-féle beléptető rendszerre, utána kellen nézni, anno mennyi mindennek akart Keller utánajárni, de a szocik tényleg elbénázták.

Viszont a fidesz máig ellenségként kezeli Kellert a gyenge próbálkozásai miatt. Orbánék tanultak belőle, létrehozták az elszámoltatási kormánybiztos hivatalát élén Budai Gyula volt katonai ügyésszel. (Zsiguci, nem kérdezed, ő melyik rendszerben lett katonai ügyész?)

Bárcsak Budai úr Törökbálint irányába is vetné a tekintetét!
17 2011. április 12. kedd, 14:02
vadász
Zsiguci, roszzul tudod, a vad a vadászati jogosult tulajdona.
16 2011. április 12. kedd, 14:00
csak úgy mondom
Zsiguci, én "nagyvadakkal" kezdtem vidéki gyerkként dolgozni. Én akkor nagyon csóró voltam. El sem tudtam képzelni, hogy valakinek van annyi pénze, amennyibe ez a hobby került. Csak az elbeszélésekből hallottam, mikor kit ki hívott meg vadászni, mennyibe kerül egy öltözet ruha, bakancs, köpeny, látcső. Egy jó közepes puska egy nagyon jó autó ára volt.

Nem kezdett Keller rossz nyomon haladni, amikor ez után kezdett érdeklődni, ki kivel és miből, csak elbénázták ezt is, mint minden mást is a szocik. Polt Péter csóró egyetemi oktató volt, mielőtt legfőbb ügyész lett volna, neki ugyan miből telett? És a többinek?

Éppen az bizonyítja, hogy jó nyomon haladt, hogy máig üldözik érte.
15 2011. április 12. kedd, 13:44
Keller László közleménye
Nem okozott meglepetést Keller László volt közpénzügyi államtitkárnak, hogy a médián keresztül értesülhetett az ügyészség vádemelési javaslatáról.

Tekintettel arra, hogy a mentelmi jogának megszűnését követő egy évben a nyomozó szerv a nyomozati iratok megismertetését követően példátlan módon nem adott lehetőséget a vallomástételre, sőt 2011. január 11-e óta nem válaszolt arra a kizárási indítványra, melyet az ügyészség ellen nyújtott be az érintettség miatti elfogultságuk okán, így az eljáró bíróságnak elsőként az ügyészség eljárását szükséges majd minősítenie.

Keller László biztos abban, hogy a bírósági eljárás ugyanarra az eredményre fog vezetni, mint az vezetett egykori "tettestárs" munkatársa esetén: bűncselekmény hiányában az ügyészség vádja alóli felmentő ítélet születik. A volt közpénzügyi államtitkár abban is bízik, hogy az ügyészség egyszer azokkal a személyekkel szemben is eljár, akik az ingyen vadászatokkal károsították a nemzeti vagyont.
14 2011. április 12. kedd, 13:34
zsiguci
Nem érdeklődött itt senki az ön személye után,mindössze egy újsághírre reagálunk.Érdekes meglátás, hogy az"állam" fizette a vadászatokat? Mondjuk protokollvadászatoknál ez így van mindenhol, de azért arra a szerény tényre azért felhívnám a figyelmet, hogy a vad az állam tulajdona.Fogalmilag kizárt ,hogy az állami tulajdonú vadászati jogosult saját magának fizeti ki a vad ellenértékét, azért ,hogy valakit "ingyen" vadásztasson.Ha pedig trófeabírálat volt és a vad bekerült a vadászati beírókönyvbe és az egyéni lőjegyzékbe
, azt egyszerűen nem lehet letagadni,"ingyenesíteni", a vadászatra jogosult ezt nem tudja elkenni,letagadni.
.Más kérdés, hogy egy protokollvadászat egyéb költségeit, mondjuk kifizeti egy minisztérium.
Ön olyan szinten gyűlöli a politikai ellenfeleit, hogy az már beteges.Jó, hogy kikerült a parlamentből és egyéb közfunkcióiból,nagyon nem zokog egy elvtársa se ön után.
13 2011. április 12. kedd, 13:08
Keller László
Tisztelt Fórumozók!

Köszönöm a személyem iránti érdeklődést. Most egy olyan vádemelésről folyik a vita, amit nekem, az érintettnek még nem volt módja megismerni, mert nem jutott el hozzám. Ellentétben az Index állításával a gyanúsításom alapját képező nyomozati iratoknak nem képezi a részét az Országgyűlésben Polt Péterhez intézett kérdésem. Nem is képezheti, mert a kérdésemnek semmi köze nem volt a bekért vadászati naplókhoz, trófea bírálati jegyzőkönyvekhez és a számlákhoz. Ez utóbbi dokumentumok is a bizonyítékai annak, hogy a nemzeti vagyon elleni magatartás miatt mutattam érdeklődést az ingyenes vadászatok iránt. Azaz arra voltam kíváncsi, hogy aki rögzítve lett a vadászati naplóban, annak a nevére lett-e elbírálva a trófea, és valóban megfizetésre került-e az ellenérték az által , aki vadászatott vagy éppen más - adott esetben az állam - fizette ki az ellenértéket. Az ügyészség médián keresztüli kiszivárogtatására a honlapomon (www.kellerlaszlo.hu)olvasható a reagálásom. A vonatkozó Korm.rendelet szerint a feladatom volt a közélet tisztaságát veszélyeztető cselekedetek feltárása ,elemzése, és szükség szerinti jelzése. Ingyenes vadászatok pedig voltak. A tanúvallomások ezt visszaigazolták. Nem tehettem mást, mint azokhoz a szervekhez fordulni, akik birtokában voltak az egyébként elkülönült információknak. A három dokumentum összevetéséből lehetett volna következtetni az állami vagyon apasztására. Erre azonban nem kerülhetett sor, mert pl. az ÁPV Rt. megtagadta a számlák továbbítását. De az a cég is, aki a feljelentést tette (FAUNA RT. A feljelentést a Perenyei Ügyvédi Iroda tette). A tanúvallomásokból egyértelműen megállapítható, hogy az adatkezelők nem azért továbbították az adatokat, mert én megtévesztettem őket, hanem azért, mert úgy ítélték meg, hogy a vadászati naplók és a trófea bírálati lapok nem tartalmaznak személyes adatokat. Jó lelkiismerettel fogok a bíróság elé állni, és remélem, hogy azok is jó lelkiismerettel élik az életüket, akik most azt élvezik, hogy az ellen lépnek fel,vagy azt próbálják lejáratni, aki esküjének megfelelően sokat tett a tisztább közélet megteremtéséért. Egy kis színes a végére: 1998.-2002. között sokat tettem azért, hogy megakadályozzam a 105 ha törökbálinti laktanya elcserélését néhány budapesti tömblakásra. Sajnos a választások előtt nem sokkal a csere létrejött ( Sukoró nulladik változata). Ki volt akkor a HM-ben a közig.államtitkár? Perenyei úr. Jó gondolkodást mindenkinek.
12 2011. április 12. kedd, 13:00
zsiguci
Biztos jobban tudod, mint én, valószínűleg gyakran jársz vadászni.A kilövés díja mindig változik,lehet 5000 FT de akár több százezer is. A trófeabírálati lapból erre nem lehet következtetni.A trófeabírálati lap a trófea adatait tartalmazza, a vadászati jogosult és az elejtő nevét.Ebből semmilyen következtetés nem vonható le az elejtés költségeiről.
Az összehasonlításról: szerinted a horgászat ingyenes? Fizess be horgásztúrára, mondjuk az Al-Dunán.A halat el sem viheted, de fizetsz érte egy kalap pénzt.Nem láttál még harcsatrófeát?Ingyen van a vitorláshajó?Próbálj meg venni egyet,mondjuk egy 30 lábas Bavariát,több tíz millió.Az ejtőernyőzés olcsó lenne? Vegyél ernyőt, és és fizess ugrásonként.
Szerintem neked elég "szőke" a szöveged,nulla tény,csak a szokásos "én úgy hallottam" módszer.
11 2011. április 12. kedd, 10:59
hajtó
zsiguci, elég szőke ez a szöveg. Az ingyen és a tényleges ár között van egy sáv, a "kedvezményeseké". Nemcsak vadászni költséges, kilőni is. Nagy a "kedvezmények" játéktere, ezt a trófeabírálati lapok bekérése körüli izgalom is mutatja.
Mellesleg, a vadászat akkor fog hasonlítani a horgászathoz, ha halnak is lesz díjnyertes agancsa, aminek az elviteléért kalap pénzt kell fizetni, vagy az ejtőernyős meg a vitorlás is vaddisznót ejt el.
10 2011. április 12. kedd, 09:32
zsiguci
Éppen ma nyilatkozta,Laca, hogy a "közélet tisztasága" miatt vizsgálódott. A vadászatért mindig fizet valaki! Ha társasági tag, tagdíjat fizet, ha vendég akkor a vendéglátó fizet, ha fizetős vadászat akkor a helyi társaság tarifája szerint.Ingyen vadászat NINCS!Szerintem semmivel sem "különlegesebb" mint a vitorlázás vagy a horgászat vagy az ejtőernyőzés.
9 2011. április 12. kedd, 08:48
hajtó
Úgy emlékszem, hogy a somogyi vadásztársaságoknál nem az volt a kérdés, hogy ki kivel vadászik, hanem az, hogy mit fizet vagy nem fizet a vadászatok után. Az adatkérések miatt Keller munkatársát egészen a bíróságig vitték, ahol felmentették. Kellernek 2010-ben a parlamenti ülésen nyilvánosan börtönt ígértek, ugyanis a vadászat különleges sport, nemcsak a vad védett.
8 2011. április 12. kedd, 07:57
zsiguci
Milyen tények?
Mennyiben veszélyezteti a közélet "tisztaságát" ha én vagy bárki együtt vadászik ,mondjuk Bárándy úrral?Vagy Semjénnel? És ha együtt ebédelek velük az nem pont annyira veszélyes a közéletre?
Még egyszer kérdem, milyen tények?
7 2011. április 11. hétfő, 20:12
jéger
Zsiguci,
irigylésre méltó ember vagy: nem hagyod, hogy tisztánlátásodat a tények megzavarják.
6 2011. április 11. hétfő, 15:17
gyors
2010-ben mondta, még jobban előre látott.
5 2011. április 11. hétfő, 15:11
zsiguci
Valamit nem értek.Hogy mondhatta ezt bárki Kellernek az országgyűlésben!(sic), amikor nem tagja a parlamentnek?
4 2011. április 11. hétfő, 15:05
Virág elvtárs, ez már az ítélet
Az az igaz, hogy te börtönbe kerülsz! - mondta Cser-Palkovics Kellernek 2011. február 21-én az országgyűlésben. Azért volt ebben biztos, mert a Fidesz-közeliek nem vadászgatnak. Ők jó emberek, az erdőbe csak túrázni járnak.
3 2011. április 11. hétfő, 14:18
zsiguci
Csacsiság barátom.Eléggé köztudott, hogy az elvtársak szeretnek vadászgatni.Hogy pont az eg szem Polt lenne a főfő, az önmagában vicc, Poltot üvegszemű Laci a főügyésszé történő megválasztása után próbálta macerálni, de akárhova nézett csupa ismerősbe botlott.
Gondolom , nem kell ahhoz nagy szellemi erőfeszítés, hogy Kellert nem Polt váltotta le,ugye,hanem saját elvtársai? Most attól eltekintenék, hogy számszakilag összevessem a fideszes és szoci "vadászok" számát , de hidd el nagyon egyoldalú a mérleg.
2 2011. április 11. hétfő, 13:46
jéger
Ja, pechjére éppen Polt elvtárs és Csányi elvtárs.
Nagyvadak a javából.
1 2011. április 11. hétfő, 12:33
zsiguci
Csodálkozva vette észre, hogy csupa elvtárs került látótérbe.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!