2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Lapszemle "Parajelenségek"

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

"Parajelenségek" PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Csikász Brigitta   
2012. április 07. szombat, 11:14
Rendőrök vizsgálják, történhetett-e sikkasztás az önkormányzati milliókból működő törökbálinti városőrségnél.
A HVG online írása.

Paranormális tevékenység zajlik az önkormányzat felé elszámolt számlák alapján a törökbálinti városőrségnél, legalább is az egyik kizárt elnökségi tag rendőrségen megtett feljelentéséből ez derülhet ki. Előfordult ugyanis, hogy úgy tankoltak egy autóba, hogy az kétszáz kilométerre messzebb volt. Ez és más ügyek miatt az érdi rendőrök vizsgálják, történhetett-e sikkasztás az önkormányzati milliókból működő egyesületnél.

Miként lehetett a törökbálinti városőrség autójának – egy Suzukinak – ötven literes tankjába a benzinkúton adott számlák tanúsága szerint 60-70 liter benzint tölteni, vagy miként lehetett az autót teletankolni úgy, hogy a jármű kétszáz kilométerre volt a benzinkúttól? Hogy lehetett az egyesület egy tucat tagja helyett mintegy kilencven főre biztosítást kötni?

Többek között ezekre szeretett volna választ kapni Kecskés János, az önkormányzat által támogatott egyesület elnökségéből kizárt tag. A férfi az elmaradt magyarázatok miatt nyílt levélben hozta a helyiek tudomására, milyen kérdések merültek fel benne a városőrség működésével kapcsolatban. „Mikor hajlandó a tagsági viszonyokat rendezni és a beszerzéseket átláthatóan intézni, az alapszabály szerinti módon a döntésekbe elnökségi tagokat bevonni, a tagságot tájékoztatni?” A volt városőr továbbá azt kérte egykori társaitól, szorgalmazzák a közgyűlés összehívását az egyesület elnökénél, hogy visszaállítsák a szervezet alapszabály szerinti működését.

Kecskés János véleménye szerint a 2009 decemberében megalakított Törökbálinti Városőrség Egyesületnél (TVE) visszaélések történtek; a helyi közbiztonság javítására létrehozott városőrség vezetői nem a szervezet alapszabálya alapján végzik dolgukat. „Mindössze néhány ember önhatalmúlag dönt súlyos – elsősorban – pénzügyi kérdésekben, miközben az alapszabály előírásait folyamatosan megsértik” – állította a volt elnökségi tag. Levelében ír arról is, hogy kérte Géczy Krisztiánt, a TVE vezetőjét, egyben a helyi Fidesz-frakció vezetőjét, hogy „tegyék rendbe a folyó ügyeket”, de semmi sem történt.

Ezért Kecskés János végül feljelentést tett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon (PMRFK). Az egyesület pénzeinek kezelésével kapcsolatban felmerült visszaélések gyanújára konkrét eseteket említett, így a következőt is. A városőrség 2010. június 3-án vásárolt egy Suzuki SX4-es típusú autót a Törökbálinttól kétszáz kilométerre lévő Tamásiban. A járművet négy nappal később vették át, és indultak vele vissza – az autópálya matricán szereplő dátum alapján – délután négy óra után pár perccel. „Ehhez képest valaki a járműbe az egyesület pénzéből, az egyesület nevére kiállított számla tanúsága szerint 23 perccel az átvételt követően Törökbálinton tankolt” – közölte a hatósággal Kecskés János.


A rendőrség nyomoz

Emellett az egyesület vezetője – mint Kecskés a rendőrségnek elmondta – úgy kötött csoportos biztosítást a városőrség tagjaira, hogy a hivatalos létszámnál, 12 főnél jóval többet, 93-at jelentett be. Mivel ezt a TVE pénzéből fizették, azzal mintegy egymillió forint kárt okoztak a szervezetnek. Kecskés János feljelentése alapján a nyomozást elrendelték. A PMRK sajtóreferense, Kovács Viktória arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy „az ügyben az érdi kapitányság folytat eljárást sikkasztás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. „Az érdi nyomozók mintegy tíz tanút hallgattak meg, illetve több nyomozati cselekményt hajtottak végre.” A rendőrök jelenleg a bizonyítékokat értékelik ki és a szakértői véleményekre várnak – közölte a sajtóreferens.

A rendőrség eljárását azonban a volt egyesületi tag lassúnak találja, és meg is kifogásolta az ügyészségen azt, hogy amikor az ügy előadójánál újabb, a jogellenes pénzkezelést alátámasztó információkat akart elmondani, a nyomozó a folytatólagos tanúkénti kihallgatás helyett a panaszirodához irányította. Kecskés újabb adatai egyébként arra vonatkoztak, hogy a szervezet 2010-re vonatkozó mérlegéből kiderült, a városőrség szakmai vezetői egész évre kaptak javadalmazást, holott az egyesületet csak 2010 márciusában jegyezte be a bíróság a társadalmi szervezetek közé. A férfi arra is felhívta a rendőrök figyelmét – és ezt az adóhivatalnak is bejelentette –, hogy a tavalyi beszámoló alapján dologi kiadásokat csoportosítottak át személyi jellegű kifizetésekre, amire nincs lehetőség. Az önkormányzati támogatásból megmaradt összeget ugyanis vissza kell fizetni.


A városvezetés elégedett

A törökbálinti polgármester a rendőrségi vizsgálat ellenére úgy látja, minden rendben van a városőrséggel. Turai István a hvg.hu-val azt közölte, hogy az egyesület tagjainak munkája elengedhetetlen, mert nem csak nappal, hanem éjszaka is vigyázzák a közbiztonság fenntartását. A törökbálinti városőrök együtt dolgoznak a rendőrökkel, a közterület-felügyelőkkel és a mezőőrökkel, illetve részt vesznek városi rendezvények biztosításában – részletezte Turai a feladatokat. Mindezért a közpénzekből 2010-ben mintegy 14 millió forinttal, 2011-ben hatmillióval támogatták az egyesületet. Idén pedig 6,5 millió forinttal gazdálkodhat a városőrség.

A pénzzel minden alkalommal hiánytalanul elszámoltak – hangsúlyozta levelében Turai István, megjegyezve, hogy azokat ellenőrizték is és szabálytalanságokat nem találtak. Hozzátette azt is, hogy a megmaradt összegek visszafizetését az önkormányzat nem kérte. „A támogatási szerződésben nem szerepel megkötés, hogy az a működési költségeken belül milyen arányban fordítható bérköltségekre, illetve dologi költségekre.” Turai István egyben felhívta a figyelmünket arra, hogy a városőrséggel kapcsolatban minden megtalálható az egyesület honlapján.

„Véleményem szerint, sajnos, ebben az ügyben is tetten érhetőek helyi politikai ambíciók, sértődöttségekből következő peres helyzetek” – írta a polgármester. Ezt azonban ő az egyesület belügyének tartja, amibe nem akar beleavatkozni. Hangsúlyozta, hogy az egyesület munkáját mindaddig támogatják, amíg nem igazolódik be azzal kapcsolatban bármilyen jogsértés. „Egy ilyen helyzet a támogatás azonnali megvonását jelentené” – közölte. A rendőrségi vizsgálatra vonatkozó kérdésünkre pedig azt válaszolta Törökbálint első embere, hogy az ügyben az önkormányzat részéről még senkit sem hallgattak meg.


Lejáratás

A Törökbálinti Városőrség Egyesület elnöke, Géczy Krisztián megkeresésünkre hangsúlyozta, hogy a szervezet „működése eddig is és ez után is, törvényesen és az egyesületi szabályok betartásával történt.”  Közölte azt is, hogy városőrség létszáma nyolcvan-száz fő körül van, amivel „Törökbálint egyik legnagyobb létszámú egyesülete”, amely jelentősen hozzájárult a város bűnüldözési statisztikáinak javulásához. A szerkesztőségünknek megküldött kimutatás szerint a helyi rendezvények biztosítása mellett többek között rongálókat füleltek le, rendőrségi szemlékhez hatósági tanúkat biztosítottak, ittas fiatalokat vittek haza, valamint segítettek idős embereknek abban, hogy megfelelő ellátáshoz jussanak.

Géczy tájékoztatása szerint az önkormányzatnak mindig időben és hiánytalanul elszámoltak. A rendőrségi vizsgálatot méltatlannak és felháborítónak tartja, amelynek célja nem más, mint az ő lejáratása, – mint írta – politikai elképzelései, törekvései miatt. Az egyesület vezetője beszámolt még arról, hogy 2010-ben személyi jellegű kifizetések nem voltak, mert „gyakorlatilag 2010 májusáig nem is rendelkeztek anyagiakkal”. Hozzátette: az önkormányzati támogatást ekkor kapták meg és csak ez után tudták alkalmazni a két szakmai vezetőt, így nem igaz az, hogy ők egész évre kaptak volna kifizetéseket.

Annak ellenére, hogy Turai István és Géczy Krisztián szerint minden rendben a várőrség háza tájékán, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Kállai Gábor szerkesztőségünket arról tájékoztatta, hogy az egyesület működésével kapcsolatban törvényességi felügyeleti ellenőrzés folyik. Mivel ez folyamatban van, annak részleteiről a szóvivő nem tudott beszámolni.


A független képviselő felháborodott az ügyön

Fernengel András, az önkormányzat képviselő-testületének független tagja azonban a polgármesterrel szemben nem látja az ügyet annyira rendben lévőnek. A képviselő egyébként szerkesztőségünk megkereséséből értesült arról, hogy a rendőrség vizsgálja az egyesület működését. „A kellemetlen dolgokat nem közlik a képviselőkkel, így ezt sem hozták a tudomásunkra. Az ügynek azért sem örülök, mert tizenhat éve vezetem a Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesületet , amelynek tevékenységét nem milliókkal, hanem csupán évi 150 ezer forinttal támogatja az önkormányzat” – fejtette ki véleményét a képviselő.

Elmondta azt is, hogy nehezen tudja elfogadni, hogy egy civil szervezetet túlzottan dotálnak, mivel az önkormányzatnál megszorítások vannak és meg kell húzni a nadrágszíjat. „Azt pedig elfogadhatatlannak tartom – tette hozzá Fernengel András –, hogy egy közhasznú egyesületnél személyi kifizetések vannak. A Kerekdombnál például ingyen dolgoznak.” A képviselő szerint egyébként is felháborító, hogy 45 éves nyugdíjazott rendőrök azért kapnak pénzt, hogy ráböknek a térképre, aznap merre menjenek járőrözni. „Ezt a rendőrség is meg tudná tenni” – hangsúlyozta Fernengel.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (168)
168 2012. április 13. péntek, 22:26
vélemény
A véleményem az, hogy már megint nem azok kapják az anyagi elismerést, akik egyébként az utcát koptatják éjjel. Nos ha valaki megérdemelné a juttatást, akkor azok az emberek, akik most egy nagy ló...t kapnak, meg egy kis kedvezménynek álcázott semmit, és a vezetők ezt így jónak tartják. Ha Én lettem volna a vezető, magam vettem volna fel legutoljára valamiféle anyagi elismerést. Nem van ez így jól!
167 2012. április 13. péntek, 19:45
xy
Itt nem a városőrségről szól a dolog hanem a sok ellopott milliókról amit a vezetők eltulajdonítottak tőlük és nem arra használták fel a pénzt amire kapták hanem saját magukra.
A felhasználás körülményei nem tisztázott.
A közpénz elköltése elszámolással jár.
Aki ezt az elszámolást úgy veszi át,hogy meg sem nézi az is elkövet valamilyen bűnt.
Ha az elszámolásokat nézem nem csak két ember kevés fizetése van benne,de ha igen akkor mire ment el a többi millió?
Cáfolatot ebben az ügyben nem láttunk csak nyilatkozatokat/minden rendbe van!/.
Politikai karrier csak fut és ez a lényeg minél többet keressen ezt már nem veszi el tőle senki.
Emlékszem az úriember aki most vezetője az egésznek nemrég valamilyen balhéba keveredett a polgármester úrral szembe mert okosabbnak hitte magát és árulta a tervrajzot az új iskoláról amivel meg is bukott. A polgármester kirúgta de utána lepapírozva ezt az esetet ismételten visszakerült,hogy miért az talány /politika/.
Akkor sem értettem azt a dugí állást miért támogatta a képviselő testület és miért voltak partnerek ennek a susmusnak.
Azok az emberek előtt meg megemelem a kalapomat aki szabadidejét feláldozza önzetlenül hangsúlyozom önzetlenül a köz érdekében.
Köszönöm,hogy hozzászólhattam.
166 2012. április 13. péntek, 18:01
Tudom
A Városőrség berkein belül nincsen és nem is volt osztozkodás. Csak megérdemelt és kiérdemelt munka után jár egy kis elismerés. Minimálbérnél kisebb összeget vesz fel a két szakmai vezető, Kalló Ferenc és Ibrányi Miklós, akik messzemenően megérdemlik ezt a kis juttatást. Minden tisztelet a Városőröknek a munkájáért. Jobb a közbiztonság és néhány ember az életét is ennek a szervezetnek köszönheti. Minden tagnak a legmesszemenőbbekig megbecsülésem.

Eddig nem gondoltam, de most már látom, hogy a régi polgárőrség vezetőinek is miből lett elegük. Kiemelkedően jól végezték a munkájukat és ezzel szemben rosszindulatot és gusztustalan viselkedést kaptak.

Örülök, hogy az éjszakáimat a Városőrök is vigyázzák.
Becsüljük meg ezt a szervezetet, mert mindig, minden körülmény között számíthatunk rájuk.
Aki ennél többet gondol bele, az vizsgáltassa meg magát.

Szép hétvégét mindenkinek, még a lelki sérült hozzászólóknak is.
165 2012. április 13. péntek, 11:29
Akli Miki
Kedves "lakos". Mihez képest is hiányzik 2,5 milliárd?
Mert akkora bevételt terveztek?
Vagy csak azért mert a bevételhez lehet a kiadásokat beállítani?
Be ne dőljön ennek a hiányzik a a pénz című népmesének.
164 2012. április 13. péntek, 07:48
zsiguci
A Tópark is egy eleme a felelőtlen,hibás képviselői "munkának". Szem a láncban.Pontosan ideillik.
Az iskola építése pedig a csúcs. Egy magalapozatlan,gigantomániás,pénzügyileg a lehető legrosszabbul eltervezett projekt. Messze a legrosszabb. 11,2 milliárd!!!!!
Ha nem jön ide a Pannon, ön szerint miből lett volna? Mert állítólag sok a törökbálint? gyerek.
Most hol az a rengeteg gyerek akinek lassan egy éve oda kellene járni??????????????
Hol tüntetnek hogy nincs iskola?
Tartok tőle hogy ez nem volt más mint pénzszivattyú,magánzsebekbe.
Egyébként azt mondja meg miképpen lehet egy törökbálinti típusú képviselő testületet rábírni arra, hogy számoljon el az utolsó fillérig mit ,mikor és miért költöttek ?
Itt az oldalon is legalább 3 példa volt arra, máshol mennyiből épül óvoda. Törökbálinton vajon miért két-háromszoros ez az összeg?
163 2012. április 13. péntek, 07:18
Egy lakos
Lehet, hogy alpári volt, de tárgyilagos, köntörfalazás nélkül.
162 2012. április 13. péntek, 07:16
Egy lakos
Önnek részben igaza is lehet, szerintem azt senki nem ígérte meg, hogy nem épül több ház a környékükön. Teljesen felesleges belemagyarázni a tóparkot ebbe a történetbe. Az iskolával kapcsolatos hozzászólása egyenesen csúsztatás, világosan tudható, hogy az iskola beruházás miért áll. Elfelejtik, hogy van egy kormány, aki minden pénzt elvonna legszívesebben. Úgy emlékszem 2,5 milliárd hiányzik a költségvetésünkből.
161 2012. április 12. csütörtök, 20:17
Csak úgy mondom
Kedves "Egy lakos"!Mitől ez a nagy indulat? Miért ez az alpári sítlus? Igen, Törökbálint befogadó, nagyon is rendes emberek lakják, akikhez nem méltó egy ilyen megnyilvánulás. Én még emlékszem, hogy a tükörhegyi telkeket akkoriban arany árban mérték, ez befolyt a település kasszájába. Ezt kéretik nem elfelejteni! Azok az emberek azért az ígértért vettek telkeket drága pénzen és építettek rájuk, hogy panorámás kertvárosban éljenek. Mindannyiónkért emelik fel a szavukat, amikor tiltakoznak az anomáliák ellen, ha észrevenné, ők az egyetlen szervezett civil összefogás, amely tesz is valamit értünk. Sokkal több kellene! Sőt, ahogy sokan írták, mi is összefoghatnánk! Miért a sok kidobott pénz, miért a Tópark torzója, miért a Tükörhegy alatti óriáslakótelep, minek az új iskola torzója, miért olyan költséges itt minden? Önnek nem fáj?

Nem elfelejteni: Törökbálint 1998-tól kezdődő jelentős felértékelődéséhez nagyban hozzájárult a Tükörhegy is. Ki is rekeszti ki kicsodát?
160 2012. április 12. csütörtök, 18:14
Egy lakos
Most hol laknál te gyökér, ha mi is tüntettünk volna a Tükörhegy ellen?

Szégyelljétek magatokat, hogy simán kirekesztenél mindenkit innen. Igen Törökbálint lakóközössége befogadó volt, és ezután is az lesz! Ha nem tetszik itt neked, akkor pucolj el innen, mert te sem tetszel nekünk!
159 2012. április 12. csütörtök, 17:14
első reakció
"Sem az épület környékének területéhez, sem pedig az épület engedélyeztetéséhez Törökbálintnak nincsen köze."

ÁÁÁ,dehogy, csak éppen hozzá kellett járulnia, mivel a közigazgatási határtól nem 200 méterre, hanem sokkal közelebb van.

"A feladatunk e rossz döntések következményeinek elhárítása, ahol még lehetséges, időben történő kijavítása."

Ez aztán arcátlanság Képviselők! Hát Önök tették azzá a szabályozási tervet kétszeri módosítással, hogy ez a lakótelep megépülhessen!

"A keresztet megjelenítő gyászjelentések postaládákba szórására különösen érzékeny időszakban, nagyböjtben, a nagyhetet közvetlenül megelőzően került sor, ami elkerülhetetlenül kapcsolt provokatív jelleget az akcióhoz."

Na ez akkora képmutatás és mellébeszélés hogy kommentálni sem érdemes.Arcátlan.

"Ugyanakkor kéri a Tükörhegyi Közéleti Egyesület tisztségviselőit, hogy legyenek partnerek ezen a területen is, a maguk eszközeivel segítsék elő az integrációt, tartózkodjanak a provokatív, szembenállást generáló megnyilatkozásoktól! "

Ja értem, fogjátok be a pofátokat,tűrjetek el mindent.Nagy szerencse, hogy a tükörhegyiek nem régi helybeliek, így nincsenek családi,baráti kapcsolataik a képviselőkkel, tehát mernek szólni a saját érdekeikért.


"Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – miként azt a közelmúlt több határozatában is kifejezésre juttatta – elkötelezett új településrendezési tervek kidolgoztatására és elfogadására."


Ó ,hogyne.Elkötelezettek.Na igen.Ennek eredményeként lett belterületbe vonva a Pistály feletti lakópark.És ezért hallgatnak a Rácz-zugi ügyről.
158 2012. április 12. csütörtök, 13:22
Elmondom...
"ami most következik"

Elmondom: SEMMI SEM LESZ! (Csupa nagy betűvel, hogy jobban látható legyen)

A jelenlegi helyzethez vezeető út forgatókönyvét nem helyben írták!
Az igen tisztelt Úrhölgyek és Urak, bólogató jánosokként csupán végrehajtották a feladatot! Gyarló emberek lévén, a sugalmazott vélelmezés szerint persze magukról sem feledkeztek meg...

A tervezett lakótelep építtetője jogerős engedéllyel rendelkezik. azt senki sem vonta vissza Tőle! Az építkezést jogilag meg is kezdte...

Törtökbálint népe abban bízhat, hogy egy zavaros politikai légkörben, az arra jogosult nem lesz olyan helyzetben, hogy az építkezéshez fűződő jogait illetve kötelezettségeit jogilag érvényesítse, ezáltal az érvényét veszti, de azért ez még odébb van!

Addig pedig utazhat egyet a mesevonaton, már, aki hisz a mesékben!

Egy komoly tűntetést munkanapon reggel hat és kilenc óra illetve délután négy és hét óra közötti időpontban kell szervezni az ilyen települések ki és bejárati útjaira, ha már figyelemfelkeltést akarnak, nem vasárnap délután, amikor látszólagos nyugalom van...
Lássa meg ország-világ, hogy itt igen nagy a baj!!!
De sajnos a történet itt nem erről szól... :((

Bizony ám!
157 2012. április 12. csütörtök, 12:31
zsiguci
Dehogy a svábok provokálták,hogy a bánatba lehet ezt belemagyarázni? Úgy kezdem, hogy nem értem mit akar ezzel telenadrág, hogy jöhet ez egyáltalán ide?( Az végképp nem derült ki, hogy ő maga ezek szerint "sváb".)
Számomra az derült ki , hogy érintett lehet , mint testületi tag.Erre vonatkozott a provokáltátok kifejezés.
Felesleges nemzetiségi kérdést csinálni abból, ami nem az,főleg felesleges azt gondolni, hogy a svábok engedték ide a tükörhegyieket, mert ez netto szamárság.Nem voltak abban a helyzetben.
156 2012. április 12. csütörtök, 12:23
borzongó
"A kutyamindenit, ott a fejlécen , hogy ki az!"

Azon az ocsmányságon, amit ti gyászjelentésnek hisztek, nincs semmiféle fejléc.
Kiabáljatok, vagy vakarjátok szines üvegekkel egymás hátsóját, de ez a szertartás gyalázás ez beteg agy szüleménye. Sajnálatra méltó aki ezt kitalálta. (Nagyon visszafogott voltam.)
155 2012. április 12. csütörtök, 12:05
teleanadrág
Ti provokáltatok? Ki az a Ti? Mi svábok?
Talán valami problémád van a svábokkal?
Zsiguci ejnye!
154 2012. április 12. csütörtök, 11:21
zsiguci
Telenadrág.Törökbálinton már elég kevés "sváb"van,vagy legalábbis csekély az arányuk és nem is értem mit akarsz ezzel.
Lehet, hogy a Tó-park biatorbágyi területen van, de az építéséhez ennek a testületnek HOZZÁ KELLETT JÁRULNIA, a bővítése pedig törökbálinti területen lenne(lásd csuka ügyei)A kulturált kérés eddig NULLA,ZÉRO,eredménnyel járt,lásd pistályi lakópark belterületbe vonása stb.
Elfogyott a türelem.Ennyi.A szép szó ereje a pénzzel szemben hatástalan volt.Ti provokáltátok ki ami most következik.
153 2012. április 12. csütörtök, 10:40
teleanadrág
Kedves Tükörhegyiek! Ha törökbálinti SVÁBOK olyanok lettek volna mint ti, akkor most Csepelen vagy Kőbányán építhettetek volna kis palotákat magatoknak. Felháborító a szórólapotok! A tiltakozásnak más módja is van! pl. kulturált figyelemfelhívó szórólappal, de ez nem az!Természetesen ha az volt a cél , hogy mindenki erről beszéljen, akkor elértétek. Elég visszataszító módon történt. Csak nehogy visszafelé süljön el a puska. Ja, és a Tó-parkos építkezés , nem törökbálinti területen van. Sajnos viszont nekünk kell néznünk.
152 2012. április 12. csütörtök, 10:35
sk
A 2012. ápr. 15-i Törökbálint Kertváros temetése rendezvényről bővebben a www.tukorhegy.hu oldalon lehet olvasni!
151 2012. április 12. csütörtök, 09:38
Rufusz
Az állásfoglalásból ki ne maradjon Palkóné a tükörhegyi telkeivel.És részletesen szerepeljen benne , miért kellett kétszer módosítani a terület szabályozási tervét.Miért nem felelt meg az eredeti nagy telkes, szimpla házas szellős tervezet?
150 2012. április 12. csütörtök, 09:31
vv
Úgy látom "tele a nadrág" a testületben. A rendkívüli ülés előterjesztésében azt írja Turai névtelen a szervező a gyászmenetnél. A kutyamindenit, ott a fejlécen , hogy ki az!
Csak háromszor ismétli, hogy állásfoglalást kér.
Tele a gatya!Most kell elzavarni őket!Menjünk a hivatalhoz,azt javaslom én is!!!!!
149 2012. április 12. csütörtök, 08:37
előjáték
Ajánlok egy fogadást. Szerintetek az idén vagy jövőre terjesztik be a Rácz-zug belterületbe vonását?

Nem vonták vissza a területet érintő támogató határozatot.
A lakóingatlanok adóztatása egyébként szükségtelenül ezért lett bevezetve.Kellő tiltakozás esetén fel fogják ajánlani adó kivezetési ellentételként a belterületbe vonás "ellenértékét".
Simán belterületbe vonták (bár itt sokan nem hitték) a pistályi területet a Mechanika mellett.
Érintettség.

Ezt a testületet le kell váltani mihamarabb!Amíg nem késő.
148 2012. április 12. csütörtök, 07:29
zsiguci
Például remek alkalom a "temetési beszédeket" az önkormányzat előtt tartani,követelve a testület lemondását!Addig nem menni haza!
147 2012. április 12. csütörtök, 07:16
zsiguci
Megszervezem ha kell.Nyilván segíteni fogtok.
146 2012. április 11. szerda, 22:04
csak úgy mondom-nak
Törökbálint Kertváros Temetése

2012. április 15. 15 óra, ravatalozás a Tópark körforgalomnál
15.30 autós gyászmenet indul a Tükörhegyre
16.00 koporsó elhelyezése Tb Tükörhegyen a Balassi B. u. elején
16.15 Beszédek
.......
.......
17.10 Faültetés a remény jegyében

"Ha Ön is aggódik (kert)városunk jövőjéért, gyermekeink életminőségéért, ha Ön is szeretné, hogy véleményünknek igenis súlya legyen, jöjjön el Ön is családjával, búcsúzzunk együtt a Kertvárostól!"

A Tükörhegyi Közéleti Egyesület szórólapjáról lehet tudni róla.
145 2012. április 11. szerda, 20:27
Csak úgy mondom
Hát menjünk. Te megszervezed? Szerintem nem mondanak le. De egy próbát megér. Sajnos, ez egy következmények néküli ország.

A Helyi Támában azt írják, a Tükörhegyi Közéleti Egyesület április 15-re szervez valamit. Ki tud többet róla?
144 2012. április 11. szerda, 19:23
zsiguci
Ezt mi tudjuk számon kérni, ha elzavarjuk őket.Ezért kell mielőbb megtenni.Ha odamegyünk ezren ,le fognak mondani.
143 2012. április 11. szerda, 17:15
Bekaptuk
"Az, hogy a Városőrség esetében elrendelték a vizsgálatot azt jelenti, hogy találtak tisztázandó dolgokat."- írja Dr nem schmitt.

A többi beruházásnál meg nem. És mi bekaphatjuk.
142 2012. április 11. szerda, 17:11
Mérlegelési jogkör
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál. Majd csak rádöbbenünk.
141 2012. április 11. szerda, 17:09
No comment
Dr nem schmitt-nek:

Az ügyészség mérlegelési jogkörében döntött: nem bűncselekmény.

Oszt jó napot?
140 2012. április 11. szerda, 17:05
Erről ki beszél?
A tavaly év eleji közmeghallgatáson Turai egymilliárd négyzázötvenmillió forintot mondott (Dr. nem schmitt kedvéért írtam betűvel, hogy ő is jól megértse), de akkor még feljött a szennyvíz és beázott a tető. Ki tudja, azóta mennyit költöttek rá?

Na ebben (is) megtagadta az ügyészség a nyomozást.

Nem mondom, hogy van kis lopás és nagy lopás, mert mindegyik csak lopás. De mint aki maga is építkezett, nekem is szúrja a szememet ez az 1,45 milliárd Ft. Nincs fórum, amely elszámoltatná a tisztelt testületet, miért ennyibe került. Vagy a többi nagyberuházás. Ehhez képest igazán eltörpül a városőrség pár milliója. (Bár minden forintért kár.)

Dr. nem schitt-nek írtam jó lassan, de nem értette: fura, hogy itt nyomoznak, amott, amarrébb és még amarrébb, ahol ezeknek az összegnek a sokszorosáról van szó, pedig nem. Ha a testület vörös színben játszana, már rég nem itt lennének. Ez vajon mi, ha nem kettős mérce? Mitől független az ügyészség?
139 2012. április 11. szerda, 16:37
kérdés
És mibe is került a törökbálinti, Csuka által beruh.fel.alpolg."felügyelt" ovi?
138 2012. április 11. szerda, 14:08
meg még ez is
http://kozbeszerzes.hu/lid/ertesito/pid/0/ertesitoHirdetmenyProperties?objectID=Hirdetmeny.portal_26496_2009

Zsámbék 8 csoportos óvoda 305mFt +ÁFA
137 2012. április 11. szerda, 12:36
akár ez is.
Kisapostag Község Önkormányzata
Képviselő-testülete
71/2010.(V.13.) ÖKT. számú
HATÁROZATA


Kisapostag Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Közép-Dunántúli Operatív Program Közoktatási infrastrukturális fejlesztés című KDOP-2009-5.1.1 kódszámú pályázati felhívásra készített pályázatot megismerte, mely a tulajdonát képező kisapostagi 224 hrsz-ú, természetben a Széchenyi u. 7. szám alatti ingatlanon valósul meg - benyújtásával egyetért.

A projekt címe: Új óvoda építése Kisapostagon

A projekt összes költsége: 131 356 325 Ft
Az elszámolható összes költség: 98 517 244 Ft
Önerő: 32 839 081 Ft

Kisapostag Község Önkormányzat Képviselő-testülete tudomásul veszi, hogy a pályázat utófinanszírozott, a pályázati költség előfinanszírozását a 2010. évi költségvetéséről szóló 4/2010.(II.23.) önkormányzati rendeletében biztosítja.

Kisapostag Község Önkormányzat Képviselő-testülete a pályázati önerőt a 2010. évi költségvetéséről szóló 4/2010.(II.23.) önkormányzati rendelete önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége szakfeladatán biztosítja, mely összeget nyertes pályázat esetén Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének átutal.

Felelős: Schreiner Béla polgármester

Határidő: azonnal

Ez egy 30 férőhelyes ovi.
136 2012. április 11. szerda, 12:27
vagy itt
http://www.nagykovacsi.hu/upload/Dokumentumok/(onkormanyzati-sajtoszolgalat).pdf
135 2012. április 11. szerda, 12:19
az átadásról
http://www.nagykovacsi.hu/?page=static_page&id=53
134 2012. április 11. szerda, 12:18
tessék
Önkormányzati sajtószolgálat herceghalom Kispatak Óvoda:http://www.nagykovacsi.hu/upload/Dokumentumok/doksi/alapko-ovi-megh.pdf
133 2012. április 11. szerda, 11:47
Ez az?
Más óvodát nem találtam herceghalmon. Tedd fel a linket ahol te találtad a 320 mill új óvodát
132 2012. április 11. szerda, 11:45
Ez az?
Meglévő óvoda bővítése


Óvoda

Óvodánk Herceghalom község egyetlen óvodájaként tölti be az óvodáskorú gyermekek intézményes nevelését. Eredeti funkciójának megfelelően működik, folyamatosan bővül. Az épület mellett nagy udvarral rendelkezik, amely megfelelő helyet biztosít a különböző programok megvalósításához. 2008-ban fedett udvari foglalkoztató épült. A gyermekek számára a kiszolgáló helyiségek száma megfelelő, minden csoportnak saját öltözője és mosdója van. A csoportszobák esztétikusak, tágasak, jól felszereltek. A testnevelés foglalkozások és a szabadidős mozgástevékenységek helyszíne a tornaszoba. A gyermeklétszám növekedésével az óvoda épületét európai uniós pályázat és önkormányzat segítségével bővíttettük, a felújítás mellett további két csoportszoba, valamint azok kiszolgáló helyiségei lettek kialakítva. Az óvoda udvara is megújult.
131 2012. április 11. szerda, 11:29
?!
Herceghalom.Óvoda.KÖZBESZERZÉS.
100 fős ovi 320 millió bruttó.
130 2012. április 11. szerda, 10:51
zsiguci
"az új óvoda és az iskola, meg az Anna-hegyi közmű ügyében az ügyészség megtagadta a nyomozást, mivel "nem történt bűncselekmény", hiszen "testületi határozat és közbeszerzés volt".
Ezért kell elzavarni ezt a testületet, mert amíg ők itt vannak SOHA nem derül ki az igazság.
129 2012. április 11. szerda, 08:55
Opszi
Témajavaslatok:

1. A Városőrség támogatásának felhasználása
- ami lehet hazavinni
2. A Városőrség vagyonának csökkenése (évi 1850 eFt)
- Azt már hazavitték
3. Kik hozzák a döntéseket a Városőrségben
- Na kik?
4. Az egyesület működése (alapszabály stb.)
- alapszabálytalan
5. Bedolgozók, beszállítók
- Van a Kolibri, meg a... Kolibri, ja és ott van még a Kolibri
6. Dologi és bérköltségek aránya
- Felháborító
7. Miért van az, hogy más szervezetekkel ellentétben a Városőrség vezetői díjazás ellenében "munkálkodnak"?
- Na miért?
128 2012. április 11. szerda, 08:34
Dr. nem schmitt
Erről ki beszél?
A leírt szövegnél lassabb nincs. Addig olvashatod amíg meg nem érted. Javaslom, olvasd el még néhányszor!
127 2012. április 11. szerda, 08:30
Erről ki beszél?
Dr. nem schmitt-nek:

lassan mondom: pár milliónál van mit nyomozni, a milliárdoknál nincs? Hunvaldéknál volt, Tb.-on nincs? Hol van az a bizonyos egyenlő mérce?
126 2012. április 11. szerda, 08:23
Dr nem scmitt
A rendőrség vagy az ügyészség a feljelentés tartalma és azt azt alátámasztó iratok tartalma alapján dönti el, hogy a nyomozást megindítja vagy bűncselekmény hiányában azonnal elutasítja. Az, hogy a Városőrség esetében elrendelték a vizsgálatot azt jelenti, hogy találtak tisztázandó dolgokat. A végső következtetést a nyomozás, ill. az ügyészségi vizsgálat eredménye adja majd. Ha rendőrség megalapozottnak találja feljelentésben szerepelő információkat, akkor az ügyet vádemelési javaslattal adja tovább.
125 2012. április 11. szerda, 08:21
Mikor lesz már rend?
26-os komentnek: én a közterületes két urat szoktam dél körül gyakran a Corá-ban látni, vásárolnak, bizalompontos pultnál állnak sorban, kajálgatnak. Nagyon elfoglaltak.

Én bejelentettem anno egy területfoglalást, hetekig nem hoztak határozatot, de a munka megkezdésekor kijöttek, megbírságoltak, amikor nem akartam "magunk között elintézni"az ügyet. Éppen a határozatot is kihizhatták volna, bokros teendőjük mellett. (Régen mire visszavittük a befizetett postai csekket, az ügyintéző már kezünkbe nyomta a határozatot. Igaz, akkor nem volt ISO minőségbiztosítási rendszere a hivatalnak.) Bejelentettem a jegyzőnek, aki visszaírt, hogy kivizsgálja, de egy sor nem sok, annyit sem kaptam. Azóta a jegyző elpályázott a XI. kerületbe.

Ezeket minek tartjuk közpénzen?

Az adócsoport egy jó szakemberét áttették a közterületre, helyette felvettek pár hozzá nem értőt, máig nem kaptunk adóról határozatot.

Azzal, hogy a hivatal az adófizetés határidejét március 15-ről május 15-re tolta, a befizetett adók két havi banki kamatától esett el az önkormányzat. Ez kár. Ezért ki felel? Turai megint jól átszervezte a hivatalt.
124 2012. április 11. szerda, 08:14
Javaslat
Szerki!

Témajavaslatok:

1. A Városőrség támogatásának felhasználása
2. A Városőrség vagyonának csökkenése (évi 1850 eFt)
3. Kik hozzák a döntéseket a Városőrségben
4. Az egyesület működése (alapszabály stb.)
5. Bedolgozók, beszállítók
6. Dologi és bérköltségek aránya
7. Miért van az, hogy más szervezetekkel ellentétben a Városőrség vezetői díjazás ellenében "munkálkodnak"?
123 2012. április 11. szerda, 08:02
zsiguci
Szegény csuka.Még elbőgöm magam.
122 2012. április 11. szerda, 08:02
Erről ki beszél?
Látunk csodát: a városőrségnél elrendelték a nyomozást, az új óvoda és az iskola, meg az Anna-hegyi közmű ügyében az ügyészség megtagadta a nyomozást, mivel "nem történt bűncselekmény", hiszen "testületi határozat és közbeszerzés volt". Pedig ott sokkal nagyobb pénzek forogtak. A feljelentő tisztes polgárok, szakemberekel dolgoztatták ki a túlértékelést. De az nem számított.

Erről ki beszél? Ez miért marad feledésben?

Az idei közmeghallgatás miért maradt el?
121 2012. április 11. szerda, 07:52
Na végre valaki
Egyetértek Békével!

Hozzák nyilvánosságra, ki mennyi pénzt vett fel, milyen címen eddig a Városőrségben!

A többi csak duma!
120 2012. április 11. szerda, 07:45
béke
Ez már kezd zűrös lenni!!!!!!
Talán ennek a lapnak utána kellene járnia a tényeknek és pontosan leközölni a város lakóival ami nincs ennyire összezagyválva.
Talán akkor belelátunk ebbe az ügybe!!!!!
Talán erre képes a szerki.
Előre is köszi.
119 2012. április 11. szerda, 07:35
Uncsi vagy
világos, vicces, lassan mondom!

Neked esténként nem járőrben kellene lenned? Ehelyett egész éjszaka a billentyűket nyomod, meg barkochbázol és fogalmad sincs kivel beszélsz.

Ráadásul egyetlen szöveggel, ami jelzi a szellemi kapacitásodat.
118 2012. április 11. szerda, 07:26
ügyvéd
Jogilag a szabálytalan felfüggesztés miatt, arra az időre is megítélik a vezetőségi tagnak az elmaradt juttatást. Az ítélet szerint jogfolytonosnak tekintik azt az időt, amit a szabálytalan kizárás miatt nem tudott a szervezetben eltölteni (Munka Törvénykönyve szerint). Ez nem kétséges, tetszettek volna szabályosan eljárni, csak akkor nem tudták volna kizárni. Erre legfeljebb csak úgy lett volna lehetőség, ahogy a Csukát hátba támadták.
117 2012. április 11. szerda, 07:09
mélassabban mondom
Talán a Géczy,Vokány,Elek, na ne röhögtess!
116 2012. április 10. kedd, 23:21
lassan mondom
Kecskés János nem adott 24 órás ügyeletet, nem végzett szakmai munkát, nem kezelte a járőrök és az autó ki és beérkezését, ....

Szóval kizárása után csak úgy eszébe jutott (de szerintem inkább te javasoltad), hogy perelje 750.000 Ft "elmaradt béréért" a városőrséget.

Te semmi hasznosat nem teszel, felügyelő bizottság elnökeként sem, önös érdekből le is mondtál, s egy óra szolgálatod sincs a városőrségben.
115 2012. április 10. kedd, 23:02
semmi
"Kecskés János" .... "(bérköltséget) akart magának kizárása után a semmi munkáért"

Valószínű ugyanazért a semmi munkáért, mint amit most az a néhány ember végez, és felveszi a lentebb kiszámolt összegeket. Irtó okos valaki
114 2012. április 10. kedd, 22:46
vicces
Kecskés és Csuka lennének a megtisztulás emblematikus figurái? - röhejesen vicces hahahaaa :)))

Kecskés János felperesként 750.000,-Ft + kamatait "illetményt" (bérköltséget) akart magának kizárása után a semmi munkáért, ezért is perelte a városőrséget. Tagok számára iratbetekintés biztosított!
113 2012. április 10. kedd, 22:42
agyrém
Jha, gyorsan sikkasztottatok, hogy Kecskés fel tudjon jelenteni, na nemá
112 2012. április 10. kedd, 22:40
agyrém
Hogy mer itt valaki bosszúról beszélni? Talán a tisztességes, ingyen dolgozó emberek érdekében tett cselekedetekről lehet beszélni. Megértem, ha ez bizonyos köröknek nem tetszik, nem ezért nyalták egymás seggét éveken keresztül, hogy most kipiszkálják őket a biztos jövedelemből.
111 2012. április 10. kedd, 22:35
világos
Nem más ez itt, mint Kecskés és Csuka gyűlölet hadjárata.

Ők halmozzák a kudarcokat, ezért utálják, igyekeznek tönkretenni mások eredményeit, munkáit!

Persze mindenhol akadnak ilyen energiavámpírok, a városőrségnek őket dobta a sors, hogy teher alatt nőhessenek. Ez is a civil kontroll egyik formája.

További sok sikert Városőrség!
Hol lehet városőrnek jelentkezni?
110 2012. április 10. kedd, 22:28
észrevétel
Egy kis számítás! 2011-es bérjuttatások: 3.546.000 Ft.

(1.)
Ha ezt az összeget három ember veszi fel, ez így néz ki:

3.546.000/3 = 1.182.000 Ft/fő/év.

1.182.000/12 hó = 98.500 Ft/hó fejenként!

Közhasznúság nyomait sem látni, ugyanis az egyenlő mögött ezt kellene látnunk

= 0,- Ft.

(2.)

Ha négyen osztoznak a támogatáson, akkor így néz ki.

3.546.000/4 = 886.500 Ft/fő/év.

886.500/12 = 73.875 Ft/hó/fő.

Mi a hasznom ebből nekem, mint köz???

Betörések vannak, garázdaság van, nyugdíjasok szállítása kampányjelleggel van, Cora bevásárlás van, stb.... Amúgy minden fasza!

Uraim hivatalosan is lehetne biztonsági embereket alkalmazni közpénzen, mondjuk olyanokat, akik kijárnak éjszakánként és nem alamizsnát kapnak jól kitalált kedvezményrendszerben, vagy még azt sem.

Lényeg a vezetőség javadalmazva legyen. Szégyelljétek magatokat mind, akik ebben részt vesztek.

Kedves városőrök! tényleg így akartok működni??? Ti ingyen, aki meg semmit nem tesz, az javadalmazzák.
109 2012. április 10. kedd, 22:05
Vágópisti
Te most itt barkochbázol meg népszámlálsz?

Nem baj. Addig sincs a kezed a kasszába.
108 2012. április 10. kedd, 21:32
???-nek is
Most jössz? Itt ti ketten írogattok, meg én :-)))

Én már meguntam, de látom ti még strapáljátok magatokat. De minek?

Betegek vagytok!

Itt próbálkoztok szánalmasan gyűlöletet kelteni.
107 2012. április 10. kedd, 18:37
Justicia
Sikkasztás

Vagyon elleni bűncselekmény. A sikkasztás során az elkövető a rábízott idegen dolgot tulajdonítja el jogtalanul, vagy azzal sajátjaként rendelkezik. A sikkasztás a tulajdonjogot, ezen belül tulajdonos, birtokos rendelkezési jogosultságát támadja. Ugyanakkor az elkövető a ráruházott bizalommal is visszaél. A sikkasztás sok szempontból megegyezik a lopással, lényeges különbség azonban, hogy míg a lopásnál az elkövető maga szerzi meg az eltulajdonított értéket, addig a sikkasztás esetében az értéket a károsult önként bízta az elkövetőre.317. § (1) Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el.


1/2005. Büntető-polgári jogegységi határozat a sikkasztás bűncselekményének elkövetési tárgyáról, valamint más ingatlanának csalással történő elidegenítésekor a vagyon elleni bűncselekmény sértettjéről.

(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha a sikkasztást kisebb értékre vagy a szabálysértési értékre elkövetett sikkasztást

a) bűnszövetségben,

b) közveszély színhelyén,

c) üzletszerűen

követik el.


(4) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást nagyobb értékre,

b) kisebb értékre elkövetett sikkasztást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon,

c) a sikkasztást kulturális javak körébe tartozó tárgyra

követik el.


(5) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást jelentős értékre,

b) a nagyobb értékre elkövetett sikkasztást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon

követik el.


(6) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást különösen nagy értékre,

b) a jelentős értékre elkövetett sikkasztást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon

követik el.


(7) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást különösen jelentős értékre,

b) a különösen nagy értékre elkövetett sikkasztást a (2) bekezdés

a)-c) pontjában meghatározott módon

követik el.
106 2012. április 10. kedd, 14:44
???
De sok egyforma beírás van. Ez már unalmas!
Bűnsegéd vagy bűntárs vagy?
Nézd meg a BTK-ban.
Sötétségi felvilágosítás:kérdezd meg a főnöködet
hol lehet jelentkezni.
105 2012. április 10. kedd, 14:02
világos
Nem más ez itt, mint Kecskés és Csuka gyűlölet hadjárata.

Ők halmozzák a kudarcokat, ezért utálják, igyekeznek tönkretenni mások eredményeit, munkáit!

Persze mindenhol akadnak ilyen energiavámpírok, a városőrségnek őket dobta a sors, hogy teher alatt nőhessenek. Ez is a civil kontroll egyik formája.

További sok sikert Városőrség!
Hol lehet városőrnek jelentkezni?
104 2012. április 10. kedd, 11:44
nem értem
Szerintem nem közhasznú, hanem saját-hasznú szervezet. Így hitelesebben hangzik!
Ez gyönyörű közpénzt néhány ember javára. Ez az igazi közhasznúság. Tagok meg csicskuljanak, nevetséges kedvezmények pár boltban, városőrök mikor nyílik ki a szemetek? Végül is rajtatok élősködnek!
103 2012. április 10. kedd, 09:00
nemecsek
Folyamatosan másról beszéltek próbáljátok védeni azt, amit nem lehet. Az a helyzet, hogy tessék közzétenni pontosan mindent, lássuk kik voltak akik beszállítottak, tételesen mit és mennyiért.
hány liter üzemanyag fogyott tárgy évben stb...

Teljesen felesleges ennek,vagy annak a bosszújáról beszélni. Nagyon helyes, hogy valaki tett végre valamit, ezért tart itt az ország. Az elmúlt 20 év csak a lenyúlásról szólt.

Ez a városőrség????
102 2012. április 10. kedd, 07:58
zsiguci
Ugyanaz folyik a Városőrségnél "kicsiben" mint a Képviselő testületben "nagyban."
101 2012. április 09. hétfő, 23:27
Zsebre megy
"Személyi kiadások:

2010: 1887 e Ft
2011: 3546 e Ft"
100 2012. április 09. hétfő, 23:25
Ez a lényeg
"Elmondta azt is, hogy nehezen tudja elfogadni, hogy egy civil szervezetet túlzottan dotálnak, mivel az önkormányzatnál megszorítások vannak és meg kell húzni a nadrágszíjat. „Azt pedig elfogadhatatlannak tartom – tette hozzá Fernengel András –, hogy egy közhasznú egyesületnél személyi kifizetések vannak. A Kerekdombnál például ingyen dolgoznak.” A képviselő szerint egyébként is felháborító, hogy 45 éves nyugdíjazott rendőrök azért kapnak pénzt, hogy ráböknek a térképre, aznap merre menjenek járőrözni. „Ezt a rendőrség is meg tudná tenni” – hangsúlyozta Fernengel."
99 2012. április 09. hétfő, 23:21
Nem értem
Egyszerűen nyilvánosságra kell hozni, hogy ki mennyi pénzt vesz fel a Városőrségben fizetésként, megbízási szerződéssel, bedolgozóként vagy egyéb módon és nincs ok a vitára.
98 2012. április 09. hétfő, 23:18
Mi van?
Halnak!

?
97 2012. április 09. hétfő, 23:12
halnak
Halacska, Janit is te vitted rossz utakra! Te bűnöd az egész.
96 2012. április 09. hétfő, 22:58
Világos mint a sötétség
Mások eredményeit tönkretenni: a közpénz eredményes lenyúlására gondolsz?

Kecskés János az Akciócsoportnál dolgozott meglehetősen magas rangban. Gyilkosok és más kő kemény bűnözők elfogása volt a feladata. Valószínűleg tud különbséget tenni bűn és nem bűn között. Az, hogy nevével vállalta a rendőrségen és ügyészségen a bejelentéseket, az azt jelenti, hogy átléptetek egy határt a bűn és a nem bűn között.
Rajtatok már csak Polt Péter segíthet.
95 2012. április 09. hétfő, 22:39
világos
Nem más ez itt, mint Kecskés és Csuka gyűlölet hadjárata.

Ők halmozzák a kudarcokat, ezért utálják, igyekeznek tönkretenni mások eredményeit, munkáit!

Persze mindenhol akadnak ilyen energiavámpírok, a városőrségnek őket dobta a sors, hogy teher alatt nőhessenek. Ez is a civil kontroll egyik formája.

További sok sikert Városőrség!
Hol lehet városőrnek jelentkezni?
94 2012. április 09. hétfő, 22:18
Megáll az ész
Egynémely hozzászólás itt teljesen érthetetlen. Hát kik költik itt a köz pénzét? A Városőrség jelenlegi vezetése.
6 millióból 4-et zsebre.
Az első évben pedig 14(!) millió Ft-ot. Miközben a városban alapvető dologra 1-2 millió hiányzik.

Szeretném megkérdezni: valóban Tamásinál vagy hol közelebb nem volt Suzuki? Na ne röhögtessenek!
De ha már itt tartunk Törökbálinton is lehet autót vásárolni. Három kereskedés is van. Škoda, Ford, Seat. Lokálpatriótaként nem kellett volna ezek közül a típusok közül választani?. Adó és munkahely helyben?
Miért gondolják, hogy mindenki hülye ebben a városban?
93 2012. április 09. hétfő, 21:38
para
Szerintem ezek az urak simán le kellene , hogy mondjanak, mint a köztársasági elnök, ebből már úgysem jönnek ki jól. Szó szerint hülyék a tagok, ha tovább tűrik ezt a vezetést a nyakukon.

"A városőrség mindenkire számít..."

Menjünk!

Igaz, hogy nem kapunk érte lófaszt sem, de a vezetők meg a beszállítók szépen kapnak a közpénzből, csak számlát kell becsatolniuk. Ennyi. Az hogy ki mibe tankol mikor, hol, mennyiért, azt úgy sem tudják ellenőrizni. A számlák közül ki kellene gyűjteni az üzemanyag számlákat felszorozni a gyári átlagfogyasztással, össze vetni a jármű kilométeróra állásával. Na ezen lepődnénk meg de nagyon! Ezt az ügyészség úgy is elfogja végeztetni szak szervizben, azzal, hogy megvizsgálják a kilométeróra volt-e hekkelve, kevesen tudják, hogy a km óra több helyen rögzíti a km óra állását, pont úgy mint a "fekete doboz"
92 2012. április 09. hétfő, 20:01
kérdés?
Felesleges arról beszélni, hogy mit nem tett meg kicsoda. Arról beszéljünk, hogy miért nem működik számviteli törvény szerint a szervezet. Megalapozott gyanú nélkül nincs nyomozati cselekmény uraim!

Jó néhány településen működik polgárőrség, ingyen végzik tevékenységüket. Itt miért nem tudna? Ekkora támogatással egy 50 ezer fős települést lehet védeni egész évben.
91 2012. április 09. hétfő, 18:23
Tehettél volna
A felügyelő bizottság elnöke miért mondott le, és lemondása után miért támadja minden fórumon a Városőrséget?

Valós problémát elnöki jogosítvánnyal "pénzügyi szakember" "könyvelő" rendezhetett volna, de nem tette, mert egy ilyen eset sincs. Vezetői tisztség nélkül viszont vidáman vádaskodhat, támadhatja azokat akiket gyűlöl.

Ez lehet lemondásának a logikus oka?

A gyűlölet hajtja, nem a jó szándék. (feljelentések, ügyészségi vizsgálat kérése, vizsgálat lezárása elötti ítélkezés)A 77-es komentben magáról ír a hozzászóló, aki azonos veled (Közhasznú?).
90 2012. április 09. hétfő, 17:01
Tehetünk valamit?
Nem csoda, hogy ügyészség, rendőrség vizsgálja az ügyet.
Sajnos ettől ez még lehet szabályos, a jó erkölcs szabálya pedig ezeknél az uraknál úgy látszik ismeretlen fogalom.
89 2012. április 09. hétfő, 16:42
Közhasznú?
Elnézést nem 28, hanem 29. Átlógott az ujjam a két billentyűn.
88 2012. április 09. hétfő, 16:35
Közhasznú?
Van egy tétel, amit nem sikerült teljes mértékben értelmeznem.
A közhasznúsági jelentés 6.sz melléklete a vezető tisztségviselőknek nyújtott juttatásokról szól.
Előző évben (2010) ez 0 Ft volt. 2011-ben, a tiszteletdíjak, megbízási díjak soron 702eFt.

A megbízási díjat könyveléstechnikailag az eredménykimutatásban az egyéb személyi jellegű kifizetések között kell hozni. Viszont itt 277 eFt szerepel. Nem tudom melyik a helyes szám, de ha a 702 eFt, akkor az eredménykimutatás személyi jellegű ráfordítások sorát (amely 3546 eFt) meg kell emelni a 702-277= 425 eFt-al. Így összesen a személyi jellegű kifizetések összege 3971 eFt.

Vagyis a Városőrség a 6 millió önkormányzati támogatásból 28 eFt híján 4 millió Ft-ot költ személyi kifizetésekre.
87 2012. április 09. hétfő, 16:02
felhasználó
Ezt úgy hívják, hogy sárkány ellátó vállalat, szét kell zavarni az egészet. Egyszerű pénz kifizetőhelyé vált az egész szervezet, a becsületes tagok fel vannak használva, tiporják a becsületüket.
86 2012. április 09. hétfő, 15:40
nem vicces
Szóval megbízási szerződéseken keresztül is csorog a pénz kifelé
85 2012. április 09. hétfő, 15:37
Közhasznú?
2010 Dologi kiadások
Üzemanyag, ruházat nyomtatvány: 3587 eFt
Posta, telefon, fenntartás, szállítás,karbantartás 738 eFt
Biztosítás: 1214 eFt
Bankköltség 31 eFt

2011. Dologi kiadások
Üzemanyag, ruházat, nyomtatvány: 1284 eFt
Posta, telefon, könyvelés, oktatási díj, fenntartás, karbantartás: 1348 eFT
Biztosítás: 625 eFT
Bankköltség 51 eFt

Ha azonos km teljesítményt számolunk mindkét évre akkor a 2 millió Ft többlet valószínűleg a ruhák beszerzése, feliratozása lehet. Nem is olyan rossz üzlet.

Ugyanakkor érdekes, hogy a biztosítási díj a felére csökkent az előző évhez képest, ami azt jelentheti, hogy vagy a díj csökkent a felére, vagy a biztosítotti létszám.

A 2011. évi közhasznúsági jelentés, ami azóta eltűnt a Városőrség honlapjáról a következőt tartalmazza:

Kimutatás a vezető tisztségviselőknek nyújtott juttatásokról:
6.sz melléklet

Tiszteletdíjak, megbízási díjak

előző év tárgy év(2011)
0 Ft 702 eFt
84 2012. április 09. hétfő, 15:18
vicces
Kecskés és Csuka lennének a megtisztulás emblematikus figurái? - röhejesen vicces hahahaaa :)))

Kecskés János felperesként 750.000,-Ft + kamatait "illetményt" (bérköltséget) akart magának kizárása után a semmi munkáért, ezért is perelte a városőrséget. Tagok számára iratbetekintés biztosított!
83 2012. április 09. hétfő, 15:00
Közhasznú?
Személyi kiadások:

2010: 1887 e Ft
2011: 3546 e Ft
82 2012. április 09. hétfő, 14:19
Lakos
Érdekelne!

Rátapintottál a lényegre. Erről szól manapság minden. Hogyan lehet hasznot húzni valamiből. És ha valaki ezt szóváteszi, azt megpróbálják minden lehetséges módon lejáratni, eltakarítani. Remélem, hogy Kecskés úr sikerrel jár, és akkor valami tisztulás elindulhatna Törökbálinton is.
De félő, hogy a fideszes ügyészség elsikálja ezt az ügyet is.
81 2012. április 09. hétfő, 12:38
Abovó
Igen Csuka Attila még most is tag, a tagok listáján ott van, csak a fotóját nem rakták ki, biztosan nincs sehol róla fotó
80 2012. április 09. hétfő, 09:22
Érdekelne
Ennek a Kalló Ferencnek egyébként mennyi a fizetése?
79 2012. április 09. hétfő, 08:45
grándé
Úgy látom a valódi hírt még senki nem cáfolta meg.
Csak valami lejáratás és mocskolódás van.
Netán ez is politika?
78 2012. április 08. vasárnap, 21:21
egy városőr
A helyes név: Kalló Ferenc!
77 2012. április 08. vasárnap, 21:07
egy városőr
Bíró!

Nem teljesen jól vagy informálva,ugyanis Csuka Attila nem mondott le, csak a felügyelőbizottsági elnök posztról. Mivel jelezte Kalló Dénesnek, hogy problémát lát a városőrség gazdasági ténykedései között. Csuka Attila egyébként pénzügyi területen képzett, úgy tudom, hogy könyvelő. Azért látta jobbnak a lemondását, mert a vezetőség semmit nem tett a feltárt problémák megoldására. Egyébként a polgármesteri hivatal delegálta a szervezetbe.

Lemondása után Hajdu Ferencet delegálta a hivatal, ha jól emlékszem, akkor fél év úgy telt el, hogy még taggyűlés sem volt, ahol megválaszthatták volna, ezért fél év után vissza adta a megbízatást a polgármesternek.

(A felügyelőbizottság elnökét a hivatal delegálta, valószínűleg pont az volt a cél, az időhúzással, hogy maguk közül válasszanak, hogy a hivatal ne tudjon mindenről).

A megbízatás visszaadásával kialakult az a helyzet, hogy több mint egy évig nem volt a felügyelő bizottságnak elnöke, mivel egyik képviselő sem vállalta, ezért egy év múlva maguk közül választottak.

Abovó Csuka Attila még most is tag.
76 2012. április 08. vasárnap, 20:39
Ki van szarban?
Én e két cimbora helyében nem akarnék unalomból, kedvtelésből, szórakozásból másokat megfingatni!
75 2012. április 08. vasárnap, 20:34
tudjuk
- lenyúlt lóvé
- osztrák bank
- remek kamat
- élünk, mint marci hevesen ... most!
74 2012. április 08. vasárnap, 20:25
bíró
A 67 kommentre:

Akkor azt is írd ide a tárgyilagosság kedvéért, hogy Csuka Attilát és Kecskés Jánost a bíróság egyazon napon tartott tárgyalásán visszahelyezte a tagsági jogviszonyba.

Erre a tárgyalásra a városőrség részéről úgy hírlik senki nem ment el, vajon miért?

Ezt követően Csuka Attila maga kezdeményezte a lemondását, talán így helyes nem?
73 2012. április 08. vasárnap, 20:24
Ki van szarban?
Kecskés és az őt irányító Csuka biztosan.

Kecskés János felperesként 750.000,-Ft + kamatait "illetményt" (bérköltséget) akart magának kizárása után a semmi munkáért, ezért is perelte a városőrséget. Tagok számára iratbetekintés biztosított!
72 2012. április 08. vasárnap, 20:17
kinek higyek?
A 63-as kommentelőnek!

Csukát a Csenger Zalán záratta ki, amikor is felülbírálta azoknak a fideszes tagoknak a demokratikusan leadott szavazatait, akik nagy többséggel szerették volna ismét Fidesz képviselőjeként látni Csuka Attilát.

Ezért mivel a Csuka elnökséggel senkinek semmi baja nem volt, kivétel ez alól Vokány Attila, Géczy Krisztián, Földvári László, Elek Sándor, Szabadczki Péter, akik végül is a tagságot is kizáratták. Csak azért, hogy belső ambícióikat akadály nélkül keresztül vihessék. Ezen ambíciók sora közé tartozik a városőrség felhasználása anyagi haszonszerzés céljára is.

például: a városőrség vezetése pénzért dolgozik- Géczy a vezető, Vokány legyárt, beszállít mindent, amit csak lehet, Szabadczki külsős bizottsági pozíciót kap úgy, hogy lövése sincs semmiről és folytathatnánk, hogy mi a közös nevező? A Fidesz tagság)

A Csuka Attila kizárását követően teljesen természetes volt, hogy a tagság szinte egyként állt ki, az antidemokratikusan eltávolított Csuka Attila támogatása mellett. Most már látszik, hogy nem is volt olyan véletlen ez az antidemokrácia, hiszen azóta kiderült a nagy politikában is ugyan az a helyzet. Az tisztán látszik, hogy a kizárt tagok, akik aláírták a Csuka Attila független képviselőjelöltként való indulásának támogatásáról szóló nyilatkozatot, nem gondolták, hogy a fent említett néhány belső ember ezt saját maga előrehaladása miatt hozta össze.

Ha megfigyeljük az utóbbi egy év eseményeit, látható, hogy különös egybeesések sora van kibontakozóban, amit nemsokára tapasztalni fogunk, csak figyelni kell!

Igaza van a lejeb kommentelőnek, lassan össze áll a kép és rájövünk miért is volt itt a Csuka Attila útban!

Visszakanyarodva az eredeti poszthoz, nagyon érdekes, hogy mindenhol ugyan azok neve kerül elő, ahol valamiféle haszon lelhető, ennek megszerzése elintézhető a Fidesz árnyékában.

Ha most megkérdeznék egy volt helyi Fidesz tagot, vállalná-e ismét a tagságot ilyen előzményekkel? Nem állok messze a valóságtól, ha azt vágná rá rögtön, hogy isten ments!
71 2012. április 08. vasárnap, 20:11
bubó
Valakik nagy sza..... van mert beindult a bizonygatás.
Mentegetőzünk mentegetőzünk?
70 2012. április 08. vasárnap, 20:10
Nepper
Jelzem, a tamási Suzuki Hirt-ből a Hirt fideszes országyülevészi népviselő is egyben. Zártkörű társaság.
69 2012. április 08. vasárnap, 19:42
a városőrség honlapjáról jegyzőkönyv idézet
"...Géczy Krisztián a Törökbálinti Városőrség Polgárőr Egyesület elnöke a mai napon azzal a kéréssel fordult a Törökbálinti Városőrség "Polgárőr Egyesület elnökségének tagjaihoz, hogy az elnökség járuljon hozzá a városőrség tulajdonában lévő járőrautóban szolgálatot teljesítő járőrpár balesetbiztosításának megkötéséhez. Elmondta, hogy több biztosítónál érdeklődött ez ügyben, ő az AXA biztosító ajánlatát tartja a legjobbnak. Az elnökség minden tagja egyetértett a biztosítás megkötésével."

Kecskés is egyetértett!

A létszám 93 fő volt, szavazattal bíró tagok bürokratikus procedúra után váltak.
68 2012. április 08. vasárnap, 19:27
Jegyzőkönyv
Huha!

Úgy látom valaki bakot lőtt és ettől ideges lett.
11-2=9 és nem 93. Ennyi!
67 2012. április 08. vasárnap, 19:26
a városőrség honlapjáról jegyzőkönyv idézet
"...Ibrányi Miklós: Javasolta Kecskés János Egyesületi Titkári pozícióból történő visszahívását. Indoklásul elmondta, hogy Kecskés János titkár többször, sokak füle hallatára kijelentette, hogy semmilyen körülmények között nem hajlandó együttműködni az Egyesület elnökével, Géczy Krisztiánnal. Destruktív magatartásával akadályozza az elnökség munkáját, ezért javasolja a titkár visszahívását, és egyben új titkár választását.
A javaslatot az elnökség megjelent tagjai egyhangúlag támogatták.
Ibrányi Miklós javasolta továbbá Kecskés János kizárását a Törökbálinti Városőrség Polgárőr Egyesület tagjainak sorából, az alapszabály 5.3 bekezdésének e pontjára hivatkozva, mely kimondja hogy az egyesületből kizárható az a tag, aki cselekedetével, magatartásával súlyosan sérti az Egyesület érdekeit, jó hírnevét, veszélyezteti annak céljait.
Indoklásként Ibrányi Miklós elmondta, hogy Kecskés János aláírásával, Egyesületi
titkári pozíciójából, olyan nyílt levél terjesztésébe kezdett Törökbálint város területén,
melynek valóságtartalma szinte egyenlő a nullával, sok a valótlanság, és a
félretájékoztatás benne, alkalmas a Városőrségről kialakult kép negatív befolyásolására.
A levelet az elnökség megjelent tagjai elolvasták, értelmezték, majd a városőrség
honlapján közzétették válaszukat.
Kecskés János kizárását a Törökbálinti Városőrség Polgárőr Egyesület tagjainak sorából
az elnökség jelenlévő tagjai egyhangúlag jóváhagyták.
A harmadik napirendi pontnak megfelelően Kalló Ferenc elnökségi tag kérte Csuka
Attila kizárását a Törökbálinti Városőrség Polgári Egyesület tagjainak sorából,
ugyancsak az 5.3 bekezdésének e pontjára hivatkozva, mely kimondja hogy az
egyesületből kizárható az a tag, aki cselekedetével, magatartásával súlyosan sérti az
Egyesület érdekeit, jó hírnevét, veszélyezteti annak céljait.
Indoklásként Kalló Ferenc elmondta, hogy 2010.08.23.-án az esti órákban lakásán
megjelent Csuka Attila alpolgármester úr, aki akkor még a Törökbálinti Városőrség
Polgári Egyesület Ellenőrző bizottságának elnöke volt, és megfenyegette őt. Az esetről
Kalló Ferenc azonnal egy feljegyzést írt, melyet a jegyzőkönyvhöz csatoltunk.
A kizárási indítványt az elnökség megjelent tagjai egyhangúlag támogatták, mivel ezt az
eljárást elítélendőnek, és egy városőr taghoz méltatlannak találták."
66 2012. április 08. vasárnap, 18:51
..............
Nem adok nevet te sem adsz magadnak na mind1 látszik h megint analfabéta vagy. Ja és konkrétan le............arom amit írtál mert nem érdekel h megint milyen infót írsz nem arról írtam neked hanem tök másról arról meg nem beszélve, hogy nyugodtan te is ott lehettél volna mint az említettek vendégként. És én itt be is fejeztem a vitát nem fogok lesüllyedni a te szintedre. Majd ha olyat írsz ami igaz és nem hamis infó akkor irogass.
65 2012. április 08. vasárnap, 18:46
.................
Jegyzőkönyvnek a 39-es írásához még. Nyugodtan menj föl a városőrség honlapjára megadom a címet nehogy ezt is eltéveszd és másik oldalra menj föl aztán megint valami kamu infót írj: www.varosorseg.com ezen az oldalon megtalálod a hivatalos jegyzőkönyvet. Olvasd el figyelmesen aztán náspángold el az informátorodat, hogy cikibe hozott és hamis infókat adott neked.
64 2012. április 08. vasárnap, 18:42
Jegyzőkönyv
62. beírónak (ha már nevet sem volt képes adni magának)

Az hogy a tizenegyből kettő még csak megfigyelő volt, csak tovább rontja a helyzetet. Akkor hogy is van a 93 fő biztosított, 1,2 millióért? Az a kis jutalék ennyit ér?
63 2012. április 08. vasárnap, 18:30
.................. ....
BVnek a 41-es beírásához. A fideszeseket Csuka záratta ki, mikor független képviselővé vedletten támogatói aláírásukat kérte választások előtt. Ez ugyanis automatikus kizárással jár a pártból. Kecskést is úgy használja fel mint őket, oszt kiköpi.
62 2012. április 08. vasárnap, 18:04
..................
Jegyzőkönyvnek a 39-es beírásához. Egy kicsit pontatlan információkkal rendelkezel a 2010.11.04.-es gyűléssel kapcsolatban ,mert azon a gyűlésen Simon L.-né és Lak Csaba csak jelen voltak akkor nekik még nem volt joguk szavazni. Úgy, hogy szerintem cseréld le az informátorodat mert nem jó infókat szállít neked és nézz utána jobban annak amiről írni akarsz és miután biztosra mentél utána írd le.
61 2012. április 08. vasárnap, 15:14
Hettita
Ha Oszama bin Pista 2014-ben elhúz akkor ez a csapat ész nélkül marad. És mint ilyen, egymást is felfalják.
60 2012. április 08. vasárnap, 15:05
Csongor
Sanyika mindenképp megborul. A tükörhegyiek nem valószínű, hogy még egyszer megválasztják a parlamenti vizsgálóbizottságos ügy óta. Géczy meg úgy hírlik, hogy már faragja a Fideszben. Ez a polip saját karjaiba is harap.
59 2012. április 08. vasárnap, 14:43
KJ
Jólértesült te egy .......rosszul értesült vagy.
Ezt már leírtad a hvg.-ben is pedig nem igaz.
Ezt úgy hívják finoman,hogy ködösítés és mások kimosására irányul mert kapsz valamit érte.Gusztustalan a családot is belekeverni és főleg fröcsögni rajta mint egy Jól értesült..... .
58 2012. április 08. vasárnap, 14:30
zsiguci
Ha Géczy megborul,Sanyika is megborul.Felbillen az"egyensúly".Szerintem elsikálás lesz.
57 2012. április 08. vasárnap, 14:28
zozi
Kedves Jólértesült.Turai a feleségét nyomta be.Lett bármilyen következménye?
56 2012. április 08. vasárnap, 14:21
Lotti
Ezt csak az ügyészség tudja elsimítani. Attól függ gézyék mennyit érnek odefennt.
55 2012. április 08. vasárnap, 14:14
Jólértesült
Úgy értesültem Kecskés a nejét akarta könyvelőnek benyomni, persze a jelenlegi könyvelési díj többszöröséért! A vezetőség ezt nem vállalta be, mint azt sem, hogy szakmai munka nélkül jövedelmet kapjon! Az építő kritikával nincs baj, az rendjén való, a valótlan lejárató bosszúhadjárat ellen nehéz védekezni, pláne úgy, hogy "kényelemből" elfelejtik sokan, hogy egy botnak két vége van!
54 2012. április 08. vasárnap, 14:12
zsiguci
Lotti, nem kollektivizálom.Adresszálom.Az összes műcivil szervezet mögött valamelyik képviselő áll. Ezt kapták mozgástérnek,ajándéknak,pénzforrásnak, nevezd aminek akarod.Leosztották maguk között a szerepeket, Turai karmestersége alatt. Vagy szerinted nem így van?
Most csak a Városőrségnél borul a bili,egyenlőre. Mindenképpen törekedni fognak az elsimítására , mert felborul az "egyensúly",ebben legyél egészen biztos.
53 2012. április 08. vasárnap, 14:02
Csongor
Ez az eset jól mutatja, hogy a pénz mozgatja a politikát. A politikai hatalom kell ahhoz, hogy a pénzszivattyút működtetni lehessen. Ennek a polipnak karjait egyértelműen turai tartja.
52 2012. április 08. vasárnap, 13:54
Nem igaz
Jó lenne, ha ez a topic arról szólna amiről a cikk ír, és nem általában a városról, az országról vagy planétáról. Csak terelsz!
51 2012. április 08. vasárnap, 13:52
Lotti
zsiguci!

Nem érdemes a bűnöket kollektivizálni, mert az általában azt jelenti, hogy nincs felelős. Ez az eset viszont nem ilyen. Ne maszatolj!
50 2012. április 08. vasárnap, 12:50
zsiguci
Erről szól a komplett testület.Kanalazni a közös kasszában.
49 2012. április 08. vasárnap, 12:22
kinek higyek?
BV a 41-re!

Igazad van!

A helyi politikai erők irányítják, illetve fejik a városőrség kasszáját. Itt van a lent említett Vokány és a cége. Ez a cég gyártotta: a szóróanyagot, az igazolványokat, a kabátbeszerzést, majd a matricázást, a hűtőmágneseket, az autó matricázását mindent, amit lehet.

Vokány a Törökbálint Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke. Beszámláz abba a városőrségbe, amelynek felügyelőbizottságának a tagja, senkiben fel sem merült az egy ideig, hogy ez összeférhetetlenségi aggályok merülnek fel.

Szerintem minimum a hűtlen kezelés megállapítható, nem tartom valószínűnek, hogy több árajánlatot megvizsgáltak volna a különböző beszerzések előtt.


Kecskés János!

Örülök, hogy még van olyan ember, aki mer tenni is ezek ellen.

A tisztességes városőröket járatja le ez a vezetés, azokét, akik ingyen dolgoztak, miközben a politikához közel állók szépen kerestek a szervezet működtetésén.

A tagságnak azonnal új vezetőséget kell választania, mert elfog süllyedni a hajó e-nélkül.
48 2012. április 08. vasárnap, 11:56
zsiguci
Turai minden képviselőt "megvett"kit így kit úgy.
Ezt a képviselő-testület gyorsan el kell zavarni.
Követeljünk a közmeghallgatást,hamarosan postázzák mindenkinek az ingatlanadó csekket.Tényleg fizetni akarjátok őket tovább?
47 2012. április 08. vasárnap, 11:55
Lotti
Az ügy lényegén nem változtat
46 2012. április 08. vasárnap, 11:49
Jegyzőkönyv
Apró pontosítás magamon, a Városőrség 2009 év végén és nem tavaszán alakult. Vagyis a másfél év az egy év. De az se rossz.
45 2012. április 08. vasárnap, 11:16
Puccoló
Úgy látom Gyarmati úr is megszolgálja turainak a Városfejlesztőben felvett milliókat.
44 2012. április 08. vasárnap, 11:14
Puccoló
Szerencsésebb lenne, ha Géczy és Elek urak távoznának a közéletből. Ennyi szarkeveréstől már bűzlik a város.
43 2012. április 08. vasárnap, 11:03
zsiguci
Jó reggelt.
42 2012. április 08. vasárnap, 10:57
Lotti
Jegyzőkönyvnek!

Hát ha ezt is elsimítja az ügyészség akkor tényleg vége a jogállamnak.
41 2012. április 08. vasárnap, 10:39
BV
Elek, Géczy, Vokány rajta voltak a helyi fideszből tömeges kizárást akaró aláírók között is.

Lassan összeáll a kép. Megszereznek egy politikai pártot, megszereznek a városőrségen keresztül pénzt. Vagyis cél a totális hatalomátvétel.
De úgy tűnik Kecskéssel valami belekerült a palacsintába.
40 2012. április 08. vasárnap, 10:25
Szavazó2.
Csengert semmi sem zavarja,odalökte Eleknek a várost,külszolgálatra jelentkezett,nem lesz képviselő neve elhallgatását kérő forrás szerint.
39 2012. április 08. vasárnap, 10:18
Jegyzőkönyv
Kecskés Jánost 2010 11.04-én zárták ki (először) a városőrségből.
Jelen voltak: Géczy K, Kaló Ferenc, Ibrányi M, Vokány Attila, Gyarmati M (jegyzőkönyv hitelesítő), Elek Sándor, Schléger Z, Simon L-né, Lak Csaba, Gentischer L-né, Kecskés J.
10 igen 1 nem (Kecskés)

Gyarmati a Kecskést kizáró szavazás után rögtön távozott (elvégezte a dolgát)

A Városőrség 2009 tavaszán alakult, és másfél évvel később még 10 ember zárt ki egyet. Vagyis az 1,159 millió Ft-os biztosítás megkötésekor (2010.06.18)nem lehettek 93-an hivatalosan és szabályosan.

Egyébként a kizárást megszavazók nevei is önmagukért beszélnek.
38 2012. április 08. vasárnap, 09:45
JK
"A rendőrség eljárását azonban a volt egyesületi tag lassúnak találja, és meg is kifogásolta az ügyészségen..."

Gondolom így maradt elég idő utólagos lepapírozásokra, a sumákságok eltüntetésére
37 2012. április 08. vasárnap, 09:30
Arsene Lupin
."(Mellesleg én is nagyon szívesen kotorásznék az Ön zsebében, majd "vigyázok" a házára.Még le is papírozom.)" 9. hozzászóló

Erről én is halottam, hogy állítólag egy kis pénzért cserébe "vigyáznak" házara. Egész szép havi pénz jön össze egyeseknek. Ha valaki tud konkrétumot jelezze! Mindenesetre a bevételek között nem látok ilyen forrás megemlítését.
36 2012. április 08. vasárnap, 09:18
Szavazó
Tisztelt Csenger Zalán Úr!

Ön nem zavarja, hogy a helyi fidesz vezetés kompletten érintett lehet a városőrség sztoriban?
Elek, Géczy, Szabaczki stb.
35 2012. április 08. vasárnap, 09:10
Freddy
Egyetértek az előttem szólóval, de azzal a pontosítással, hogy külön kell választani a becsületesen és önzetlenül dolgozó városőröket a megkérdőjelezhető vezetőiktől.
Egyébként maga a tagság nyilvánosságra hozhatná, hogy ki és mennyi pénzt vett fel különféle címeken, ki az, aki bedolgozik és számláz a városőrségnek. Szerintem ez segíthetné a tisztánlátást az összefonódásokról. Úgy tudom, hogy Kecskés is hasonló kérdésekre keresett választ, ezért próbálták tiszta erőből eltávolítani.
34 2012. április 08. vasárnap, 08:41
grándé
Emberek hát nem a közpénzről szól az egész?
Nem inkább támogatni kellene az ilyen embert aki kiáll helyettünk ezekkel a szervezett közpénz lenyúlókkal szemben.
Ezen az oldalon legtöbbször arról olvasok,hogy ki mit hogy lopott el de most látom először valaki tesz is valamit hangsúlyozom a mi pénzünkért.
33 2012. április 07. szombat, 21:55
Civil vezető
„A támogatási szerződésben nem szerepel megkötés, hogy az a működési költségeken belül milyen arányban fordítható bérköltségekre, illetve dologi költségekre.”

Meglepődve olvastam a polgármester szavait, mert egy-két éve nekünk is maradt pénzünk és akkor azt a tájékoztatást kaptuk a gazdasági irodán, hogy nem használhatjuk másra mint a pályázatban kiírt feladatra, következő évre sem vihetjük át, ezért költsük el valahogy. Más civilszervezet vezetőivel is beszélgettem már hasonló problémáról, és ők is így jártak.
Ehhez képest a polgármester most az ellenkezőét mondja.
32 2012. április 07. szombat, 21:38
Egy bálinti
Egy budakeszi lakosnak

Alvin és a mókusok - Én még tudok tükörbe nézni

"Sikkasztó brókerfiú
Egy piti kis adócsaló
Jó az ügyvéd, kimossa mindíg
Egy napot sem ült még, pedig oda való"
31 2012. április 07. szombat, 21:07
EGO
Jani barátunknak az elmult 2 évben végzett munkájáért!

http://www.youtube.com/watch?v=3GsvlXoOM9E
30 2012. április 07. szombat, 20:32
bubó
Azt hiszem itt elterelés van mert ez nem a városőrség munkájáról van szó hanem tőlük ellopott pénzről.
A politikus más hátán kapaszkodik fel és azt minden áron megakarja tartani és ha bukik nemes célokkal tarkítva akarja puhítani a bukását illetve ismerősei által tusolni próbál.
Ha nem volt alátámasztva szerintem nem merte volna megkockáztatni a feljelentést és előtte nem egy évet várt volna a tisztázásra /körlevél, felszólítások stb./.
Turai megint lebukott a hazudozásaival.
Lehet,hogy egymás pecsenyéit sütögetik a Krisztiánnal.Neki elég hosszú a nyelve mindenhol.
29 2012. április 07. szombat, 20:21
Kolibri
Armanit javaslom, abban csinosak lesztek.

De félre az iróniát!
Először is. Senki sem bántja a városőröket. Minden tisztelet azoké, akik a szabadidejüket önzetlenül a közösség javára áldozzák. Teszik mindezt a biztonságunkért mindenféle díjazás nélkül.

A probléma ott van, amikor valaki a mások áldozatos munkáját anyagi vagy politikai haszonszerzésre használja és erre bizony van példa. (Pl. Géczy K.) Ráadásul mindezt úgy, hogy fogalma nincs jogszabályokról, alapszabályról, arról, felelősséggel hogyan kell vezetni egy szervezetet. Ezáltal beleszalad törvénytelenségekbe, szabálytalanságokba és magával ránthat egy csomó becsületes és jó szándékú embert, sőt az egész szervezetet.
Mindehhez megkapja a politikai hátteret a polgármestertől, a fidesztől, a képviselő testülettől és ettől rettenetesen nagy embernek érzi magát.
Közben a tanácsadói amíg lehet viszik a lóvét.
De az ostor a végén mindig elcsattan.
28 2012. április 07. szombat, 19:01
agyrém
Remekül néznének ki a Városőrök ezekben a párszázas mellényekben, főleg rendezvényeken, ráadásul több órán keresztül viselik, több évre tervezve. Mellesleg szerinted havi 16 órát áldozva a szabadidőből tényleg nem érdemlik meg a Városőrök az S476-os jobb mellényt?

Menj a sunyiba! Csinálni nem akarod, csak beszélsz róla, sajnos még sokan vannak így! :-(((
27 2012. április 07. szombat, 18:40
Láthatósági mellény: 440-773 Ft-ig
http://www.argep.hu/trend/LATH/Lathatosagi-melleny.html

Persze te a drágát veszed, mert nem a te pénzed
26 2012. április 07. szombat, 18:36
Láttam amit láttam
Én nem régen a CORA-ban láttam városőröket. Két megpakolt bevásárló kocsi tartalmát rakták a csomagtartóba. Egy kis hétvégi bevásárlás.
25 2012. április 07. szombat, 18:29
Keresek én ezen bőven-nek
Tetten érhető volt a hazugságod!

Az a baj, hogy magadból indulsz ki és ezért mindenki csak csal, lop és hazudik!
24 2012. április 07. szombat, 18:29
Jólértesült
Tudtátok, hogy Géczy már budakeszi lakos?
23 2012. április 07. szombat, 18:27
Civil
3 és fél millió fizetésre? Mondjatok még egy törökbálinti civilszervezetet ami ezt megengedheti magának. Megnéztem néhány Törökbálinthoz hasonló város polgárőrhonlapját, és mindenhol díjazás nélkül dolgoznak.
22 2012. április 07. szombat, 18:19
Keresek én ezen bőven
Az jó, mert még drágább. Mennyi jutalékot kapsz?
21 2012. április 07. szombat, 18:02
Keresek én ezen bőven-nek
Utánanéztem a neten: a mellény ára: 2.757,-Ft
http://www.magictools.hu/spd/PW-S476/Portwest_S476_Vezetoi_melleny_egyszinu

A Városőrök havi 16 órai szolgálatot vállalnak, s kapják a mellényt. Vállaljon Ön is havonta 2 éjszakai szolgálatot, ismerje meg a Városőrséget, beleláthat, beleszólhat a működésbe, mint minden Tag. Kérem ne támadjon bennünket, inkább segítse munkánkat!
20 2012. április 07. szombat, 17:56
Ügyész
Toborzó cinikus pofátlanságán nem is csodálkozom.

Majd a Polt Peti elsimítja. Kicsit megszaladtak a fiúk a költségekkel, de hát Istenem. Emberek vagyunk. Bele bele nyúlunk a kasszába. Petikém intézkedj légy szíves. Ez az egész csak kommunista rémhírterjesztés.
19 2012. április 07. szombat, 17:13
Keresek én ezen bőven
Toborzó persze, hogy toboroz. Mindenkinek egy 1000 ft-os mellény, 3000-ért rányomja, hogy városőrség. Ezen is lehet keresni egy kis pénzt. Gyertek miné' többen!
18 2012. április 07. szombat, 16:14
toborzónak
Elég lassú a szoftvered koma.Segítsek?
17 2012. április 07. szombat, 16:11
toborzó
Várjuk hölgyek, urak, fiatalok (18 év felett), vállalkozók, nyugdíjasok jelentkezését! www.varosorseg.com
16 2012. április 07. szombat, 16:00
toborzó
Bármi más érdemi munkára, szolgálatra, feladatra!
15 2012. április 07. szombat, 15:51
toborzónak
Jelentkezzen"Bármi másra?" Édes Jó Istenem,néhány embernél de mellényúltál!
14 2012. április 07. szombat, 15:33
helyi adózó
És fizetést is kapok?Amíg Önök Tolna megyében autókáznak?
13 2012. április 07. szombat, 15:26
toborzó
A Városőrség mindenkire számít, így Önre is (helyi adózó), jelentkezzen érdemi munkára, GYALOG sétálgatásra, vagy bármi másra.
12 2012. április 07. szombat, 15:25
zsiguci
Amit itt helyi Fidesz fedőnéven előadnak az vicc.Inkább Ali Baba és a negyven rabló néven kellene működniük.
11 2012. április 07. szombat, 15:24
Remember
Ja! És még valami. Kecskést 11-en zárták a Városőrségből, hosszú hónapokkal a megalakulás után. Hogy is jön a 11 a 93-hoz? Egyébként Ön akkor ott volt?
10 2012. április 07. szombat, 15:21
Remember
Szabó úr!

Egy-két dologra emlékeznie kellene!
Kecskés hosszú hónapokon keresztül jelezte Géczynek a működési, elszámolási problémákat, de választ nem kapott.
Ezután nyílt levéllel fordult a város polgáraihoz a problémáival. A levél után hónapokkal, Önök kizárták a Városőrségből, szabálytalanul, az Alapszabály be nem tartásával, ami után a bíróság visszahelyezte tagi jogaiba Kecskést. De válaszok az Önök részéről továbbra sincsenek.
Szóval a dolog úgy kezdődött, hogy Kecskés visszaütött.

Egyébként egyetlen év alatt a Városőrségnél 100%-al nőtt a bérkifizetés, miközben Géczy a képviselő testületben azért kért plusz 1 millió Ft-ot, mert felment a gázolaj ára. Bravó! Nem tudom mit szólnak a pedagógusok és közalkalmazottak, akinek most 15-30%-al csökkent a fizetése.
9 2012. április 07. szombat, 14:52
helyi adózó
Kedves Szabó úr!Árulja már el mi bánatot keres egy civil szervezetben politikus?(Jó,jó tudom, némi készpénzt, meg kopogtatócédula gyűjtő hadakat)
De, mégis,mitől "civil" szervezet? Akkora lóláb lóg ki ezekből az ügyekből, hogy nem fér az oldalra.Nem kellene korporatíve hülyének nézni mindenkit,pontosan tudjuk ,miért grundolnak szervezeteket"maguknak helyi politikai nimandok.Hogy itt is fényezgetik magukat, az pont olyan, mint amikor Gyurcsány a Rózsadombon talált egy "kóbor" kislányt.Éppen, ha nagyon akarnának érdemi munkát végezni, akkor GYALOG sétálgatnának , nem autóval,higgyje meg hatékonyabb.És olcsóbb nekünk adófizetőknek.(Mellesleg én is nagyon szívesen kotorásznék az Ön zsebében, majd "vigyázok" a házára.Még le is papírozom.)
8 2012. április 07. szombat, 14:27
Szabó Richard
Van egy sértődött, tagság (közgyűlés) által nyilván okkal kizárt Kecskés János volt vezetőségi tag, aki feljelentget bosszúból rendőrségen, ügyészségen, bíróságon perel pénzt magának ...

S vannak akik a feljelentések ügymeneteként indított vizsgálatok lezárulása előtt máris rossz véleményt alkotnak, mert így esik jól nekik, ez szolgálja érdekük, ettől boldogok. A másik felet meg sem kérdezik, mert minek; sikeres, népszerű a Városőrség - fúj, nehogy már!

Kecskés János (és tüzelői) felett ítélkezzünk, ha alaptalanul rágalmazta a Városőrséget, s keltette rossz hírét sok ember áldozatos munkájának!

Tehát várjuk csak meg a vizsgálatok végét!

A Városőrségnél a nap 24 órájában elérhető ügyelet van (a Kerekdombnál gondolom nincs így tisztelt "független" Képviselő), elég telefonálni, esetleges kételyekre, kérdésekre választ fognak adni.

A Városőrök életet is mentettek, s nagy segítséget nyújtanak a Rendőrségnek, Törökbálint polgárainak, de a honlapon 16 oldalas évértékelés, beszámoló és más közhasznú információ is olvasható a Városőrség Törökbálint/Letöltések menüpont alatt.

Honlap: www.városőrség.com
7 2012. április 07. szombat, 13:45
szomorú történet
Miért is lenne, hiszen a helyi politikai "elit", élükön a polgármesterrel, az alpolgármesterrel, a volt jegyzővel és a fidesz helyi elnökével is a városőrség tagja.
6 2012. április 07. szombat, 13:23
zsiguci
Egy újabb ügy, aminek az égvilágon semmilyen következménye nem lesz.
5 2012. április 07. szombat, 12:05
Szégyen
A régi polgárőrségben egyetlen fillért sem vett fel senki a saját zsebére. Mint ahogy a jelenleg is működő Hegyőrségben sem.
4 2012. április 07. szombat, 11:51
Tudta-nem tudta
2011.09.27. A polgármester naplójából


"Szeptember 14-én felkeresett Kecskés János úr, akit a Városőrség a közelmúltban zárt ki tagjai sorából. Átadott egy 12 kérdésből álló feljegyzést, amelyek – megfogalmazásukból adódóan – állításokat is tartalmaznak. Jelezte, hogy feljelentést tett a rendőrségen a Városőrség vezetését terhelő hűtlen kezelés gyanúja okán."

Tavaly szeptember óta a polgármester tudott a Városőrség körüli "bonyodalmakról".
3 2012. április 07. szombat, 11:42
Nem igaz
1. Turai nem hazudik
2. Géczy nem lop
3. Fernengel nem LMP listás

Vagyis minden igaz
2 2012. április 07. szombat, 11:34
na és?
Karbantartás,fenntartás???? Több, mint az üza költség? Talán zsebben tartás a helyes kifejezés.(Mindenki T.Pityesz zsebében,azért nincs gágogás)
Ezt a képviselő testületet le kell váltani!
1 2012. április 07. szombat, 11:26
Közhasznú?
Közhasznúsági jelentés
(forrás:Városőrség.hu)

Összes bevétel: 6364 eFt, ebből 6000 eFt helyi önkormányzattól.

Bérköltség: 2574 eFT
Személyi jellegű egyéb kifizetés: 277 eFT
Bérjárulékok: 695 eFt
Összesen: 3546 eFt

Anyag jellegű költségek:
Üzemanyag, ruházat, nyomtatvány: 1284 eFt
Posta, telefon, könyvelés, oktatási díj, fenntartás, karbantartás: 1348 eFT
Biztosítás: 625 EfT
Bankköltség 51 eFt
Összesen: 3308 eFt

Vagyis üzemanyagra kb 1 milliót költ a Városőrség, és az összes bevételük több mint fele személyi kifizetésként zsebekbe vándorol.

Ha a kiadási oldalt "szükségesség" szempontjából elemezzük, akkor ezt a szolgáltatást a város kb. 2 millió Ft-ból bőségesen megtudná oldani.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!