2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Lapszemle Szabályosan működik az Arany Alkony

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Szabályosan működik az Arany Alkony PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerk   
2012. április 21. szombat, 18:49
A szakmai feltételeknek és a jogszabályoknak megfelelően működik a törökbálinti Arany Alkony idősek otthona, ezért nem indokolt a fenntartó működési engedélyének visszavonása.

 

Ezt a Pest megyei kormányhivatal közölte az MTI megkeresésére.

Az ügy előzménye, hogy a Kálvin János Presbiteri Misszió korábbi elnöke, Égető Ferenc még tavaly december 30-án azt közölte, kilenc idősotthon - köztük egy Pest megyei, törökbálinti intézmény - működtetését kívánják visszaadni forráshiány miatt, ezért kezdeményezték a működtetési engedélyek visszavonását a fővárosi és a Pest megyei kormányhivatalnál.

A fővárosi kormányhivatal a nyolc budapesti intézmény működési engedélyének visszavonásáról hozott határozatot, ám a fővárosi önkormányzat fellebbezése nyomán a döntést felfüggesztették. A legfrissebb fejlemény pedig az, hogy az idősotthonok épületeinek tulajdonosa által alapított nonprofit társaság nyújtott be működési engedély iránti kérelmet a hatósághoz.

Az ügy másik szála Pest megyei; az ott működő kormányhivatal a napokban átfogó helyszíni ellenőrzést végzett a törökbálinti otthonban, ahol 143 idős ember ellátásáról gondoskodnak.

A megyei kormányhivatal - az MTI-nek most megküldött tájékoztatója szerint - az ellenőrzés során megállapította, hogy a személyes gondoskodást nyújtó intézmény megfelel a jogszabályban előírt általános szakmai, tárgyi, személyi és működési feltételeknek, azaz biztosítják a teljes körű ellátást az idős lakóknak.

A kormányhivatal szociális és gyámhivatala ezért a törökbálinti intézmény működési engedélyét nem vonta vissza. Mint írták, a fenntartó képviseletében eljáró Erdős János (a misszió új elnöke) nyilatkozott arról, hogy a továbbiakban folyamatosan biztosítják a szociális intézmény működésének feltételeit.

A kormányhivatal mindezek alapján azt közölte, nem tartja indokoltnak a működési engedély visszavonását, ahogy azt a korábbi vezető, Égető Ferenc kezdeményezte.

forrás: stop.hu


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!