2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Mérleg tér Mérleg tér - Kevei Andrea

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Mérleg tér - Kevei Andrea PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Starzyński Zsolt   
2010. március 14. vasárnap, 23:33
Kevei Andrea mondja el, hogy mi az, amit szeret és mi az, amin viszont változtatna városunkban.


Örülök, hogy szinte mindenütt ismerősökkel találkozom az utcán, a CBA-ban és a 272-es buszon. Egyébként elégedett vagyok a közlekedéssel is, a buszok elég pontosak és viszonylag gyakran járnak este is. A reggeli dugókat persze nem hiányolnám, és talán a vonat járhatna sűrűbben, hiszen gyors, kényelmes és környezetkímélő.

Szintén jó érzés, hogy a Volf György Könyvtárban mindig az ismerős, mindenkivel kedves és segítőkész könyvtárosokkal találkozom, a könyv és filmállomány is szépen gyarapszik. A művelődési házban egyre gazdagabb a programkínálat, ami esetleg hiányzik az egy klubhelység, teázó vagy akár egy olyan jellegű hely ahol kulturált keretek között lehet alkoholt fogyasztani, billiárdozni stb., tehát ahol a helyi fiatalság összejöhet és a szülőknek sem kell aggódniuk, hogy merre kószál a csemetéjük és eléri-e az éjszakai buszt. Ez persze lehetne máshol is, nem feltétlenül a művelődési házban, de valahol a központban. Nagy dolognak tartom a civil lakosokból álló, önkéntes városõrség létrejöttét, remélem tényleg kevesebb lesz majd a betörés.

Szeretem az erdőnket és örülök, hogy sok fiatalt, időst és kisgyerekes családot látok, akik szintén oda járnak, sétálni, kocogni, télen szánkózni, csúszkálni. Csak a motorosok zavarnak, akik hatalmas robajjal és füstfelhővel száguldanak végig a meredek, keskeny, kanyargós utakon, veszélyeztetve maguk és az arra sétálók testi épségét.  Ha tehetném, megtiltanám az erdei motorozást és inkább létesítenék egy helyet, ahol legalább másokat nem sodornak veszélybe. Az is jó, hogy már régóta minden ősszel és tavasszal megrendezésre kerül az erdőtakarítás. Rendszerint vidám hangulatban tisztogatjuk az erdőt, minél többen megyünk, annál jobb.

A Törökbálinti tó szintén hosszú évekig volt kocogásaink színhelye. Sajnos, amióta az építkezések megkezdődtek, már nem tudunk körben futkározni. A kis sétány szép lett, csakhogy mi épp azért jártunk oda, mert földúton kívántunk kocogni, amely sokkal kíméletesebb az ízületek számára.

Legyen minél több zöld, parkos rész, ücsörgő hely, és olyan is ahol gyerekek játszhatnak és a kutyás gazdik is figyelnek a hely tisztaságára. Ültessünk sok fát, például gesztenyét vagy platánt, legyenek szép fák és virágok az új Fõ utcán is. Jó lenne még több nyilvános sportpálya, na meg egy rendes uszoda is. Kisebb lenne a forgalom, ha Törökbálinton belül lehetőség szerint gyalog vagy kerékpárral közlekednének a lakosok.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!