2018. április 20., péntek

Logo

Címlap Helyi közélet Testületi döntések…

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Testületi döntések… PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Hídvégi Ferencné   
2012. október 08. hétfő, 09:50
az október 1-i és a 4-i rendkívüli ülésekről

Állásfoglalás Papp Béla volt önkormányzati képviselő elhunytával kapcsolatban - Újabb támogatás a Kegyeleti-park rekonstrukciójához - Ismét zárt ülés az iskolaprojektről

 


A képviselő-testület október 1-én rendkívüli ülésen őszinte együttérzését fejezte ki Papp Béla középiskolai tanár, volt önkormányzati képviselő és alpolgármester elhunyta miatt a gyászoló családnak. A város a rövid, de súlyos betegségben elhunyt volt képviselőt saját halottjának tekinti, a család szempontjait és kérését tiszteletben tartva gondoskodik a temetési költségek családdal történő megosztásáról.

Papp Bélát 2012. október 10-én 15 órakor helyezik örök nyugalomra a törökbálinti temetőben a református egyház szertatása szerint.


Újabb támogatás a Kegyeleti-park rekonstrukciójához

A törökbálinti Kegyeleti-park és Walla-kripta műemléki környezetének rekonstrukciójára a képviselő-testület szeptember 6-i ülésén 2,5 millió Ft-ot biztosított. Ez az összeg azonban nem bizonyult elegendőnek a parkon belüli sétányok kialakítására ezért október 4-én a testület újabb 677 ezer Ft támogatással járult hozzá a munkálatok befejezéséhez.

A törökbálinti Kegyeleti-park és a Walla sírbolt újbóli felavatására 2012. október 27-én, szombaton 15 órakor kerül sor. A Walla-kriptában az átadás ideje alatt ideiglenes kiállítás tekinthető meg a Róth Miksa Emlékház anyagából.


Veszélyben az iskola-projekt?

A képviselő-testület „Javaslat a törökbálinti 16 + 8 tantermes projekttel kapcsolatos 163/2012. (V.31.) ÖK határozat visszavonására, illetve helyette új telekértékesítési határozat hozatalára, valamint beszámoló a projekttel kapcsolatos tárgyalásokról” címmel zárt ülésen tárgyalt a két évvel ezelőtt felfüggesztett építkezés legújabb fejleményeiről. A határozatot nem hozták nyilvánosságra.

A polgármester indokolása szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2012. szeptember 26-án közölte a tárgyaláson résztvevőkkel, hogy összesen 2 hét áll rendelkezésre ahhoz, hogy a még elvégzést igénylő feladatok teljesüljenek. Amennyiben bármi akadály miatt e célok nem valósíthatók meg, a Kormány által a törökbálinti 16 + 8 tantermes projektre biztosított forrást más önkormányzatok feladatainak finanszírozására átkormányozzák. Erre a sürgető körülményre figyelemmel volt szükség a rendkívüli ülés összehívására.

A témával kapcsolatban legutóbb szeptember 20-án szintén zárt ülésen tárgyaltak. Az akkor nyilvánosságra hozott határozat itt olvasható: Testületi döntések szept. 20.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!