2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Helyi közélet Törökbálinti Polgármesteri Hivatal – az informatika megcsúfolása

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Törökbálinti Polgármesteri Hivatal – az informatika megcsúfolása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Andor Mihály   
2014. október 11. szombat, 20:54

...Van tehát egy, az adómból drága pénzen fölépített informatikai rendszere a polgármesteri hivatalnak, amelyben a hivatalnokok csak név szerint tudnak keresni, de a helyrajzi szám – vagyis a megadóztatott ingatlan legfőbb ismérve – szerint nem....

 

 

A száraz tények: idén február elején interneten átutaltam az önkormányzatnak az építményadónk első féléves részletét, 8560 forintot. Mivel az adóbevallást annak idején a feleségem nevére töltöttük ki, és mivel egy folyószámlán vagyunk, ami viszont az én nevemen van, a közlemény rovatban föltüntettem, hogy melyik helyrajzi számú ingatlan adóját fizetjük. Aztán szeptember elején véletlenül a második félévi 8560 forint helyett a teljes évit, 17 120 forintot utaltam át. Ennél az utalásnál már nem csak a helyrajzi számot tüntettem föl a közlemény rovatban, hanem feleségem nevét is beírtam.

Októberben értesítést kaptunk arról, hogy van 8560 forint túlfizetésem, feleségemnek pedig 188 forint késedelmi díjat kell fizetnie. Bementem a hivatalba, és bemutattam a banki igazolásokat a befizetésekről, mondván, hogy nem jogos a késedelmi díj, mert az első részletet már február elején befizettük. Az ablaknál ülő hölgy közölte, hogy a februári befizetést nem tudták hová könyvelni, mert nem írtam be a feleségem nevét. Ezért úgy tekintik, hogy az egész évi adót szeptemberben fizettem be, vagyis az első félévi részletet későn.

Van tehát egy, az adómból drága pénzen fölépített informatikai rendszere a polgármesteri hivatalnak, amelyben a hivatalnokok csak név szerint tudnak keresni, de a helyrajzi szám – vagyis a megadóztatott ingatlan legfőbb ismérve – szerint nem. És ami még szebb: ennek a tehetetlenségnek az árát velem fizettetik meg késedelmi díj formájában. Aztán, hogy még szebb legyen: februárban megjelenik az informatikai rendszerben egy túlfizetés, amiről nyolc hónap múltán értesítenek, és akkor is kérvényeznem kell, hogy visszafizessék. Mire ez meg fog történni, már legalább kilenc hónapja parkol náluk a pénzem, amire egy fillér kamatot sem fizetnek. Ügyes!!!

Andor Mihály

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (1)
1 2014. október 16. csütörtök, 10:59
Peet
Ez a fantasztikus informatikai rendszer még azt is tudja, hogy ha kitöltünk egy adóbevallást, az abban megadott adatok nem menthetőek elektronikusan. A mentés ugyanis csak az üres adatlapot képes menteni!
Milyen kár, hogy csak név alapján "tudnak" ha tudnak beazonosítani egy ÉpA befizetést!
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!