2018. április 23., hétfő

Logo

Címlap Publicisztikák Quo vadis Törökbálint?

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Quo vadis Törökbálint? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas Gábor   
2011. február 17. csütörtök, 13:23
"Egy cég színvonalát a menedzsment színvonala határozza meg, ha hanyatlásnak indul, le kell váltani a vezetőségét."

 

Vannak embertársaink, akiknek parányit fejlettebb az énjük. Az ilyenek tudat alatt két csoportra osztják a maradék emberiséget: Azokra, akikből hasznot húzhatnak és a többiekre – a haszontalanokra, akadékoskodókra.

Nekünk „haszontalanoknak” akadékoskodóknak viszont nem könnyű megkülönböztetni a jó képességű embert a mindenre képestől. A nagy cseh színész Rudolf Hrušínský otthon tükröt akasztott a vécé ajtajára, pontosan a trónussal szemben. Hogy naponta lássa magát ebben a méltatlan helyzetben és eszébe jusson, hogy ép olyan közönséges halandó, minta a többiek, hogy ne tartsa magát többre csak azért, mert más a foglalkozása, mint egy cipésznek, lakatosnak, pincérnek, vagy könyvelőnek.

A demokrácia rossz dolog, de jobb rendszert egyelőre nem találtunk ki, mondta hajdanán Churchill. A demokrácia lehet gyenge, ha van, aki visszaéljen vele. Ha a többiek nem elég éberek, mindig akad valaki, aki alá tudja ásni a demokráciát. Úgy látom, a politika különös emberfajtát vonz magához. Azon keveseken kívül, akik szolgálatnak tekintik a politizálást, elsősorban a becsvágyók, a lusták, és a hatalomimádók tartják kívánatosnak. Nálunk ahol a demokrácia még viszonylag fiatal, a politikai karrier ráadásul még azokat is csábítja, akik más területen sikertelenek voltak. Számukra a politika a személyes érvényesülés, esetleg a megtollasodás eszköze lehet. Amíg egy településen annyira kényelmesek, naivak, vagy erkölcsileg ennyire engedékenyek a polgárok, hogy képtelenek megkülönböztetni a jó képességű vezetőktől a mindenre képeseket, addig törvényszerűen úgy fogunk járni, ahogy most jártunk.

Egy cég színvonalát a menedzsment színvonala határozza meg. Nincs olyan hosszabbtávon is életképes cég, amely holmi politikai akarat alapján választaná ki a vezetőit. Ha egy cég hanyatlásnak indul, le kell váltani a vezetőségét. De hol találunk egy jó vezetőséget?

Nem lenne okosabb a Törökbálint nevű nagyvállat vezetését egy tapasztalt és elismert cégre bíznánk? Mondjuk egy japánra, vagy dél-koreaira?

 


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (100)
100 2011. február 25. péntek, 14:26
Sünike
Tisztelt "darázs"!

Mégegyszer mondom: Nagyon is tisztában van mindennel!!!
A talányosnak vélt felvetésre Önmaga válaszolt, egyébként pedig nagyon jól tudja, hogy minden összefügg mindennel.
Mindent nem lehet tejbepapis módon közreadni!

Tetszik vagy sem, ezen az oldalon a közélet megvitatása zajlik. Azaz politizálás. Ha valaki veszi a fáradságot és a bátorságot, akkor szerintem alapvető, hogy rendelkezzen bizonyos információval, átlátóképességgel, tudja helyre tenni a mozaikokat. Olvasson a sorok között!(Ezt általánosságban mondom)
Különben csak az idő telik és semmi hozadék...(Ez is nagyon sokféle lehet!)

A múlt szerepe: Nem elsőáldozós gyermekekről beszélünk, ezért fontos annak megismerése.
Ezzel láthatóvá válna, ki honnan indult, hogyan és hova ejtőernyőzött, uram bocsá' hová küldték, mitől és miért lett Ö független.

Ha tetszik, kitől?
Erre mondtam én, hogy "Tőlünk!!!"
Ön pedig, ha több lépcsőben is, de megadta a választ: "legfeljebb papíron, statisztikailag." független, mert egyébként nem az.
Miért is, mert emberek vagyunk és nem gépek.

De nem ragozom tovább, Ennyi idő alatt lepörgettek egy napirendi pontot és már el is fogadták pl. a Tükör-hegyi átsorolás(bocsánat, módosítás)ügyét! Anno...

Hány esztendő után rágjuk a gumicsontot?!

Hányan figyeltek anno?!

Hányan látták és értették a hátteret?!

Hányan beszéltek erről nyíltan és hányan ködösítettek, beszéltek mellé?!

És hányan altattak...?!

Volt-e, van-e közöttük független, valójában már olymindegy. A nyomdafesték mindent elbír...
Hazudni hűséges(?) szeretőt lehet, de a ledér az azért feslett marad!
Mire azonban egyesek erre rájönnek, addigra ott a baj...

Az alap témát nem én vetettem fel, de ez is benne van!!!

Köszönöm, hogy elolvasta és Tisztelettel kérem, ne mondja nekem, hogy nem világos..., mert nagyon is tudja és értette, hogy miről beszéltem.

Elnézést kérek, mennem kell.

További szép napot.
99 2011. február 25. péntek, 12:26
darázs
Sünike! Nem lehetne esetleg teljesen egyértelműen fogalmaznia? Vagy esetleg a felvetett témához kapcsolódni?
Mostani "kiegészítését olvasva már az sem világos mire reagált.Milyen "illetékes" hatóságnak mit kell feltárni a múltban?
Hogy jön ez a "független-nem független" viszony vitájához? Már megbocsásson , de az ténykérdés, ha valakit egy párt jelöl attól nem lesz "pártkatona" sőt nem is kell vállalnia az adott párt hitvallását, ezért bátorkodtam egy szerény kiegészítést eszközölni a független polgármesterek vannak többségben című felvetéshez,annyiban, hogy a dolog azért nem ilyen nyilvánvaló,sőt azt is hozzá kellett volna tennem, hogy sok esetben valamely párt tagja! polgármesternek indul független jelöltként. Ezért az a szilárd véleményem és ez nem polémia, hogy a független jelöltség nem a pártfüggetlenség záloga.Sőt azt sem lehet kijelenti, hogy a "polgármesterek 3/4 nem pártember",(sic! drukker)legfeljebb papíron,statisztikailag.
Remélem érthetően fogalmaztam.
98 2011. február 25. péntek, 12:04
Sünike
Tisztelt "darázs"!

Dehogynem érti...

Egyébként, hogy világosabb legyen a dolog:

Amíg az illetékes hatóság nem tárja fel és teszi mindenki által hozzáférhetővé, kutathatóvá a múltat, addig minden csak polémia!!!

Ahogy az Ön, úgy az én vélekedésem is.

Már pedig taktikázás folyik, ami nem lehet véletlen.

Ennek tudatában, így minden felvetésnek, vélekedésnek, közel azonos a súlya.


Mindent soha sem fogunk megismerni, az élet és a politika már csak ilyen,

A szóba hozott politikai függetlenségeket is a kérdőjelek sokasága övezi.

A dolgot nem boncolom tovább, mert biztos vagyok benne, hogy tudja miről beszélek.
97 2011. február 25. péntek, 11:36
darázs
Sünike,Nekem az első két mondata még világos.A többi fejtegetésével mit szeretne mondani? Mi aggályos? Ki nem lehet eleve független? Megbocsásson , de annyira elvontan fogalmaz, hogy pont annyira nem lehet érteni,mit is akar tulajdonképen megállapítani? Vagy mondani?
96 2011. február 25. péntek, 11:18
Sünike
Tisztelt "darázs"!

Ami biztos: Tőlünk!!! Az átlag polgártól...

A civil lakosság közül, tudja bárki is bizonyítani hitelt érdemlően, hogy honnan is indult és milyen kapcsolat és függési rendszere lehetett (lehet) esetleg a háttérben?
És bele lát valaki is egy jelenlegi vagy hajdan volt tagnyilvántartásba? Nem, feltéve, ha nem önmaga a tagnyilvántartó!

Ezért, aggályos a megállapítás.

Aki egy kaméleon, az eleve nem lehet független, főleg nem politikai értelemben!!!
Aki ennyire "vágyja" a hatalmat és nem válogat a cél elérése érdekében, ott egy olyan mozgató rugó (erő) lehet a háttérben, amit nem kötnek a kisember orrára!

Az elégedjen meg a "választás" (szavazás) lehetőségével.

A kártyát a színpadok mögött keverik és osztják!!!

De ezt Ön, vélhetően jobban tudja...
95 2011. február 25. péntek, 10:34
darázs
Nagy tévedés a statisztika alapján kijelenteni, hogy Magyarországon a polgármesterek többsége független.Ez így ebben a formájában statisztikailag igaz ,tartalmilag nem.De ha elfogadjuk az Ön állítását akkor Törökbálint polgármestere független.
Politikai pártnak ugyanis nem tagja.Attól, hogy a Fidesz támogatta,politikai értelemben független maradt.
94 2011. február 25. péntek, 03:26
drukker
Kedves K. Adolf!

Jól hangzik amit írt, de túl általánosító és egy komoly tévedés van benne. Magyarországon nagyon sok településre nem igaz az, amit írt. A 3200 településből a legtöbb helyen nem pártpolitikai ember ül a trónusban, hanem független jelölt, aki adott esetben az ismert helyi Béla bácsi vagy Kati néni. Az Ön felvetése csak a 10ezer főnél nagyobb településekre igaz.

Független polgármester jelöltek országosan összesített eredményei választástípus szerinti bontásban:

jelölt: 7.001 db
megválasztott: 2.471 db
kapott szavazat: 1.447.702 db

Ebből látszik, hogy a 3200 településünkből majdnem 2500-on független polgármester van! Azaz a települések több mint 3/4-ében nem pártember!
93 2011. február 24. csütörtök, 13:18
kekó
Törökbálinton ez csak egy álom!
Befejezve a mondatát.
92 2011. február 24. csütörtök, 13:14
Farkas
Tisztelt Adolf Krakoczki!
Egyetértek. Ezt a cikket néhány szó átírásával akár országos újságban is meg lehetne jelentetni. (Nem az írás színvonalát, hanem sajnálatos tartalmi aktualitását érzem oda is valónak.)
Természetesen -az írás már csak ilyen- felrázni, ha úgy tetszik, finoman provokálni szerettem volna. Én Hajdu "tanár úr"-ral és a médiatörvény első változatával ellentétben úgy vélem, nem a demokrácia feladata a sajtó ellenőrzése, hanem pont fordítva.
Az újság csak szócső, jöhet-mehet az információ, de (ki)tenni valóban máshol kell (magunkért). Ki- ki a maga területén, kompetencia körében. Gyógyítás, takarítás, tanítás,rendszerfejlesztés, keresekedés, tetőácsolás, környezetvédelem, vagy a településfejlesztés terén.
Csak remélni és kívánni tudom, hogy demokráciánk előbb-utóbb mégis csak kitermeli a közösségért tenni tudó és akaró, lelkiismeretes képviselőket is.
91 2011. február 24. csütörtök, 09:01
lea
Ebben Önnek igaza van. Elvárom, hogy a választott vezetés ne megsértődjön, hanem párbeszédre hívja a lakosságot, fontolják meg a felvetett lehetőségeket, lássák be, ha esetleg tévedtek, keressenek együtt megoldásokat és új lehetőségeket.

Elvárom, hogy egy-egy a lakosság életviszonyait érintő döntés előkészítése során a helyi képviselők fórumon tájékoztassanak és tájékozódjanak a lakók véleménye felől és annak figyelembe vételével hozzanak döntéseket.

Elvárom, hogy a helyi képviselők havonta tartsanak egyeztetést a lakossággal.

Elvárom, hogy valóban képviseljék az érdekeinket.

Elvárom, hogy átlátható legyen a közélet.

Elvárom, hogy az előkészítés, a javaslat, a határozat és a szerződések, azok módosításai, a kifizetések bárki által hozzáférhetőek legyenek a település honlapján.

Elvárom, hogy a település vezetői köszönjenek előre, ha már ismernek minket és ne várják meg, amíg pl. hölgyek előre köszönnek nekik.

Elvárom a szolgálat alázatát, mert ezzel leszenk többek és nagyobbak azok, akik ezt a rögös utat felvállalták.

Van egy polgármester, akinek nem lehet előre köszönni. Szerény, alázatos ember, aki mindekit ismer és mindenkinek segíteni akart és tudott. Aki célul tűzte, hogy gyermek a településen ne nélkülözzön, ember ne fázzon. Ő a legrégebbi magyar polgármester. És ez nem mese.
90 2011. február 24. csütörtök, 08:52
kekó
Tisztelt:Adolf Krakoczki
Mi ezzel természetesen tisztában vagyunk ez ellen harcolunk de a törvények és a közöny/belefáradás,napi gondok,megélhetés stb./felszabdalja az ész érveket és ezt használja ki a politika.Ha valaki ellent mond nekik rettegjen.
Minden pártra vonatkoztatom!
89 2011. február 23. szerda, 22:28
Adolf Krakoczki
Tisztelt Farkas Úr!

Most vagyok ezen a Forumon először. Meglep, hogy majdnem mindenki név nélkül kommentálja a cikkeket. Talán ezért is tart itt a magyar politika ahol tart, mert választópolgárai még egy Forumon sem tudják / merik nyilvánosan a választott képviselőjüket kritikával támogatni, legyen az pozitív vagy épp negatív.

Tetszik a cikk, ám nem mindenben értek egyet. A politika világában a klasszikus "job-rotation" érvényesül teljesítménytől függetlenül, azaz szinte mindegy, hogy ki nyer egy választáson a vesztes hátrébb / melle / mögé ül egy másik székbe, hiszen ugyanott maradt, a politikában. Persze a kivételek erősítik a szabályt.
A tapasztalat azt mutatja, hogy az átlagszavazó nem a teljesítményre szavaz, hanem az ígéretre, amit a választások előtti 2 hónapban kap/hall. Ahhoz, hogy ez megváltozzon egy ilyen kistelepülés életéből ki kellene iktatni/irtani a politikát és csak olyan vezetőket szabadna csak megszavazni akik minden felettinek tekintik a település és ennek lakói sorsát. Ez nem egy törökbálinti hiányosság, hanem országos.

Ma minden településen az lesz polgármester, aki egy erős márka alatt (politikai brand) eladja magát a lakosságnak. Én ebben még középtávon sem látok változást (azaz, még én sem fogom megmérni, pedig még fiatal vagyok). Ez nem érdeke egyetlen-egy politikai pártnak sem. Persze a mindenkori ellenzek, az épp aktuális hatalmon levő párt ellen általában mindent támogat, de az nem mérvadó. Számtalan példát tudnék hozni az üzleti életből, hogy hogyan lehet egy pocsék árut megvenni csak azért mert márkás termék, de nem fogok.

De még rövidebben összefoglalva, a jelenlegi politikai berendezkedése egy akármelyik magyarországi településnek nem teszi lehetővé azt, hogy egy település élére egy politikailag támogatott polgármester helyett egy igazi városgazda / városvezető kerüljön, így a hatékonysági érvelése és a gazdasági szférával húzott párhuzamot elfogadom, de nem látom megvalósíthatónak. Sajnos.

A demokráciában az állampolgárnak nem csak jogai vannak, hanem kötelességei is ahhoz, hogy ez működjön. Az egyik ilyen kötelessége, hogy a választott képviselőit (teljesítménytől függetlenül) időnként beszámoltassa vagy épp felelősségre vonja ha az nem végzi megfelelően a munkáját, illetve épp ellenkezőleg, támogassa, javaslatokkal éljen, hogy a vezető a hibaiból tanulva korrigálni tudjon, hiszen azért van ott, hogy a települést legjobb tudása szerint képviselje/vezesse.

Üdvözlettel,
Adolf Krakoczki
88 2011. február 23. szerda, 16:16
Kitekintő
Kedves "szemezgető"!

Értem Önt, pusztán az összefüggésekre kívántam rávilágítani és, hogy kinek a kézébe futnak össze a szálak!
Nem kívánom a figyelmet elterelni.

Sajnos, ezek a Hölgyek és Urak, amíg nincs jogi számonkérés, már nem fognak megváltozni!!!

Igen a "csapásiránynak" más mederben kell megindulni...
87 2011. február 23. szerda, 15:55
szemezgető
Kitekintő! teljes mértékben igazat adok önnek csak így elterelődik a szó amiről írtam és figyelemfelkeltésre szántam.! Mindenki egy kicsit érdeklődjön és tegye közzé és akkor remélem egy picit visszafogják magukat az elit hölgyek és urak.
Ez egy konkrét ügy!ne nagyoljuk el,mindent külön külön mert akkor nem jelent semmit.
86 2011. február 23. szerda, 15:34
Kitekintő
Kedves "szemezgető"!

Először egy kérdés: Ki állította össze az őszi választásokra a jelöltek, jelölhető személyek listáját a Fidesznél?

A válasz: Aki a lapokat keveri és osztja!
Ugye tudja, hogy ezek után kire gondolok?

Valójában félre kellene tenni a politikát de nem lehet!
Miért is? Mindjárt megérti.
Kérem figyelje az összefüggést.

Az ősszel helyben nem indult a választáson a korábbi radikális erő a MIÉP! Az ujdonsült viszont igen. Akkori helyi elnöke a jelenlegi kormányzó párt tagságából került a tisztségbe. Az igen daliás bajusszal rendelkező helyi vezető nem állított jelöltet abban a körzetben, ahol a jelenlegi alpolgármester (ifj. Elek S.) indult!!!
Mivel így ebben a körzetben nem volt szavazatuk, ezáltal esély nem volt még a listáról sem, hogy közülük bárki is bekerüljön!

A "mágus" két legyet is ütött egyszerre:

1) A testületben nincs radikálisan szóló kritikus hang!

2) ifj. Elek S. esélye biztosabbnak tűnt!

Kérdés, ezért adott-e, adhatott-e valamit cserébe?

Igen adhatott: Az ujdonsült radikális erő akkori helyi vezetőjének felesége kapott egy külsős bizottsági helyet!!! Az újságban olvasható volt.

Ezek után még egy kérdés: Tessék mondani, Turai úrtól mikor kapott, kaphatott volna a helyi MIÉP valamit is?

Na ugye!!!

Egyébként országosan is ez a helyzet nagyban is.

Azaz, AZ ELLENZÉKEM IS ÉN VAGYOK!!!
A külömbség annyi, hogy több irányból történik a mozgatás!!!

Visszatérve a helyi üggyel kapcsolatos kérdéshez, tehát a válasz: A Polgármester!
85 2011. február 23. szerda, 15:18
zf
lac!
Ha jól tudom, Hajdú úr valahol az Arany, vagy a Petőfi utca környékén él.
84 2011. február 23. szerda, 14:18
szemezgető
Akkor legyünk tárgyilagosak:
Mit keresett a Géczy egy iskola állományába?
Miért lett onnan elzavarva?
Miért lett először kirúgva a Fideszből majd hirtelen egy csomó ember elbocsátása után újra aktiv ember és tag lett?
Beruházási TANÁCSNOK,hogy lehet semmiféle tapasztalat és iskola nélkül?
Ki támogatja és segíti ezekben a mutyikban.
Ha valaki tudja a választ már eggyel előrébb vagyunk és kezdünk világosan látni,hogyan megy ez minálunk.
83 2011. február 23. szerda, 13:58
Kitekintő
A betyár mindenit, az fel sem merül(?), mi van, ha feladatot teljesítenek???!!!
Persze, vélhetően ezért benyújtják, benyújhatják a számlát, megsüthetik a maguk pecsenyéjét.

Persze, hogy mindenben igaza van Kedves "Lupus in fabula".
Itt egyet lehet és kell tenni, ÖSSZEFOGNI A NEMES CÉLÉRT!!!
Nem utolsó sorban, összehangolni a dolgokat, hisz szemlátomást külömböző cikkekhez történt hozzászólások vannak, de valójában egyről beszélünk.

Élhető jövőt, tiszta közéletet akarunk!!! Nem csak magunknak, a leszármazottainknak is.

Olyan fájdalmas, olyan borzasztó ez???
82 2011. február 23. szerda, 13:25
lupus in fabula
Mit lehet itt még csalódni? Minden rábízott vagyonnal mindenkinek el kell számolnia. Ha leküldik a gyereküket a boltba, őt is elszámoltatják, nem? Különben soha nem tanulna rendet. Itt nem egy kenyér áráról beszélünk, s még meg vannak sértődve, hogy átláthatóságot, elszámolást kérünk? Mik ők, istenek?
81 2011. február 23. szerda, 09:55
Delta X
Ne védek én senkit, de ha tárgyilagosan vizsgálsz meg valamit, és nem zsigeri érzések alapján ítélsz az megóv a későbbi csalódástól
80 2011. február 23. szerda, 02:33
dani
Delta X. de véded őt.Úgy írod, mintha rólad lenne szó.Hm-hm.
Burkinak igaza van.Beruházásokért felelős alpolgármester volt.Megint visszajutunk az elejére,miszerint senki nem felelős semmiért és minden a legnagyobbb rendben.A nép meg kussoljon.Korábban többen ajánlottak megoldásként átfogó ügyészi vizsgálatot.Kezdem úgy érezni,óriási szükség van rá!Megtudnánk,hogy ki mit írt alá,milyen hatáskörben.
79 2011. február 22. kedd, 23:44
Delta X
Burki!
Az iskola projectet nem csuka intézte! A polgármester ez a programot saját hatáskörben tartotta, valamint Géczy K. aki a Bálint M állományában főállásban a tagiskola építés előkészítésére lett felvéve. Ez kiderül az iskolával kapcsolatos előterjesztésekből. Nézz utána!
Pannon: Csuka nem volt alpolgármester a Pannon ügy idején, hanem ellenzéki képviselő. Ennek is nézz utána! Stb.
Tájékozódj mielőtt mielőtt állítasz valamit!
78 2011. február 22. kedd, 22:53
burki
Amennyiben jól emlékszek, iskola építést és működtetést.
Becsődöltünk volna teljesen? Ez a kérdés egyben egy kijelentés is.
Visszakérdeznék.
Ki intézte az iskolát?
A válasz után lehet csókolgatni az akkori beruházásokért felelőst.És még nekem van fóbiám.
77 2011. február 22. kedd, 22:43
lux
A "megúsztuk" azt jelenti, hogy az iskolát átvállalta a központi költségvetés a válságalapból.

Miért volt szükség rá?
76 2011. február 22. kedd, 22:16
burki
DELTA X!

Hogyan jön ide? Kérem szépen tények vannak.Tó Park, Pannon, Tükörhegy 4, Éget-völgy, Új Iskola...( azt megúsztuk)Turai vagy Csuka nekem egy kutya. Szépen nyalták falták egymást a meghallgatáson.

Ez nem gyűlölködés,hanem vélemény. Bár védheted őket, akkor is amikor a nem túl távoli jövőben mi fogjuk megfizetni az elcseszett döntéseiket.Semmi sértő nem volt a kommentáromban.

Párdon', ha már a fóbiámról beszélsz: ki is volt az, aki az embereket egymásnak ugrasztotta a meghallgatáson? -nagyon szép órája volt az exfideszes képviselő úrnak".
75 2011. február 22. kedd, 22:15
Kalman69

A királyi honlapon találtam az alábbiakat szeptemberből:
http://www.torokbalint.hu/4dsoft/cms/Torokbalint/Onkormanyzat/
Polgi/Mell/Jelentes20100903mellHitel.pdf.


és http://www.torokbalint.hu/4dsoft/cms/Torokbalint/Onkormanyzat/
Polgi/Mell/Jelentes20100903mellTobbeves.pdf


Ha ezeket összeadjátok akkor kiderül, hogy nagyon sok pénzről kötöttek szerződést, amelyek jelenleg is élő kötelezettséget jelentenek...több mint 10 milliárd forintra. Ami most történik az már csak kármentés, de a felelőtlenségnek ugye nincs gazdája. De felelőse csak-csak?

74 2011. február 22. kedd, 20:58
Régimódi
Szerintem Hajdú és csapata arra játszik, hogy összeugrassza különböző településrészen élőket. Ez egy veszélyes és ízléstelen politizálás
73 2011. február 22. kedd, 20:39
lac
Engem is érdekelne, Hajdu úr hol él?
72 2011. február 22. kedd, 20:14
Delta X
Búrkifli!

A döntéseket ingatlankérdésekben 95%-ban egyhangúan hozta a képviselő testület az elmúlt 6-8 évben. A testületet a polgármester vezeti! Hogy jön ide csuka? A fóbiáiddal orvoshoz menj!
Egész jó kis vita volt, amíg bele nem rondítottál!
71 2011. február 22. kedd, 20:13
költőkém
Ha tudják, olvassák el a Kerthelység c. lapot. (Az "i" betű nemkem is hiányzik a címból.)

Ingyenes, de nem mindenkihez jut el. Vajon miért? Ki fizeti? Kinek a pénzéből fényezi magát az, aki ebben nyilatkozik és hangulatot kelt a választópolgárok demokratikus megnyilvánulásaival szemben? Ki terjeszti?

Hajdu úr tárcájában "nosztalgiázik", milyen jó volt egykor egy olyan Törökbálinton élni, "...ahol nem azzal szórakoznak bizonyos erővonalalnak látszó közösségek, hogy heti kérdésözönnel árasztják el a településvezetést..."

Pedig most még csak (szépen) kér a nép...

"...oly boldog-e rajt mint akarom, s mint a barom, melyet igába hajt..."
70 2011. február 22. kedd, 20:06
Ikrub
Burki

Nyugi!
Olvasd el mit írtál mert összefüggéstelen! Mindenki azt mondta, hogy nem szabad eladni. A stílus maga az ember, úgyhogy gondolkozz azután írogass. Egyébként pedig a személyeskedők miatt nincs érdemi vita. Ki kíváncsi a gyűlölködésedre?
69 2011. február 22. kedd, 20:00
lea
Kedves Kommentezők!

Az 56. bejegyzésben írt "tehermentes ingatlanok"-at a polgármester úrtól olvastam a Kerthelység c. kiadvány 2011. februári szám 3. oldalán. Elnézést, ha félreérthető lett volna, nem az én találmányom.

Idézek a hivatkozott helyről Turai Istvántól: "Törökbálint Város gazdasági potenciálja - még a közelmúltban a helyi iparűzési adózás terén bekövetkezett, számunkra kedvezőtlen változása mellett is - lehetővé teszi hiteleink visszafizetését. Emellett a város rendelkezik forgalomképes, tehermentes ingatlanvagyonnal is, amelynek értéke még a jelenlegi kedvezőtlen ingatlanpiaci viszonyok mellett is nagyobb, mint a város adósságállománya."
68 2011. február 22. kedd, 19:55
burki
A 20,000 Ft/ nm egyáltalán nem eltúlzott. Sőt... 1995 körül Budaörsön átellenben egy nm volt 50-60,000 Ft/!!!!!! Ezt ki kéne használni az önkormányzatnak, de dilettánsok tömkelege ül a hivatalban. Másik dolog pedig: most nem szabad eladni! nyomott árakon? normálisak ezek? Csukáról ne beszéljünk! Remélem valaki helyreteszi hamarosan.. ennyi kárt senki nem okozott a városnak!

Továbbá kíváncsi leszek, hogy hagyják-e majd a napligeti beépítést! NEM SZABAD MEGENGEDNI! nem tudom elképzelni, hogy van épeszű ember, aki támogatja.CSak akkor, ha valamiféle érdeke nem fűződik hozzá! De URAIM! Országomat egy lóért?? Nem kell több LAKÓTELEP, LAKÓÖVEZET!! Százszor inkább cégeket csábítanának ide, akik adóznának a városnak.
67 2011. február 22. kedd, 19:12
darázs
Egy kis viszonyítás:

1. Az adós társaság tulajdonában lévő Törökbálint 3050/319847, valamint 2877/319847 részarányú tulajdoni illetőségei, amelyek természetben Törökbálint külterületén a Mechanika Ipartelepen a 133, 24 és 15 számú épületekben, és a hozzájuk tulajdoni arány szerint tartozó földterületben testesülnek meg. A 133. számú kétszintes épületben 112 m2 iroda és 889 m2
raktár és egyéb helyiségek találhatók. A 24. számú épületben 164 m2 műhely, 32 m2 raktár, 72 m2 egyéb helyiség van. A 15. számú épület 214 m2 alapterületű műhely és iroda.
Az ingatlanok együttes irányára 500 000 000 Ft (ötszázmillió forint).
66 2011. február 22. kedd, 19:04
Sünike
Az nem baj, a lényeg a megmentésben van!
65 2011. február 22. kedd, 19:01
KM
At Égettvölgy egy részén vannak ilyen leletek, és ezt a két hektárt - ami nem önkormányzati tulajdon - az önkormányzat területcserével megmenti. Törökbálint elődtelepülése talán egyszer mindenki által látogatható régészeti emlékhely lesz. De biztosan nem holnap
64 2011. február 22. kedd, 18:37
Sünike
Az Égett-völgyben vannak a felbecsülhetetlen értékű Árpád korabeli régészeti leletek.
Ebből kifolyólag ezen terület nem lehet eladó!!!!!
63 2011. február 22. kedd, 17:13
KM
Szerintem is áll a piac, és szerintem sem szabad most eladni. Ebben egyetértünk. Egy lakó ingatlan árával viszont nem szabad összehasonlítani, mert teljesen más a piaci értékképzés.
62 2011. február 22. kedd, 15:59
Sünike
Kedves "KM"!

Azt elfogadom, hogy momentán áll a piac, de nem lesz ez mindíg így.
Egyéb iránt, miért kell mindent általuk, nekik eladni? Egyáltalán eladni...
Nem hiszem, hogy erre bárki is felhatalmazást adott volna!
Az adott példánál maradva pedig, szerintem ez az elrettentő negatívum csimborasszója.
A cégvezetés azóta is dörzsölheti a markát...

Kérdezem, úgy átlag piaci árat számolva, mennyibe kerül a településen egy összközműves ingatlan /m2 ára? Milyen összeggel számol az Illetkhivatal(?), az adott térségben honos árral!
Na ugye!

Persze, mindent el lehet kótyavetyélni, de egy felelős gondolkodás hagy valamit az utókornak is.

Az árra visszatérve, a közelmúltban mintha az MM úthálózatának felmerült megvásárlása kapcsán is hasonló árral számolt volna a hozzászóló.

Egyébként sem közvetítéssel, de ingatlankereskedelemmel sem foglalkozom.
61 2011. február 22. kedd, 14:37
KM
Kedves Sünike!
A 20.000 Ft/m2-t eltúlzottnak érzem, mint vetítési alap. A Pannonak 10 e-ért sem kellett, pedig ha annyira olcsó lenne befektetési céllal is megvásárolta volna. De ha Te tudsz 20e ért vevőt, akkor az a javaslatom, hogy menj be a polgármesterhez és közvetíts az üzletben.
60 2011. február 22. kedd, 13:45
Sünike
Kedves "Arany János"-tól idéző!

Pedig olyan szép, amikor a "borostyán" felkapaszkodik a kicsi ablakrácsra... :-))

Megjegyzem, már törvényben rögzítetten is bűntetni kívánják az utcáról való mutogatást, bekiabálást.

Nagyon köszönöm e gyönyörű idézetet.
59 2011. február 22. kedd, 13:42
XY
Kedves lea!
A forgalomképes, tehermentes ingatlanok a "Pannon" terület mellett, az Égettvölgyben találhatók és évek óta nem sikerül értékesíteni.
58 2011. február 22. kedd, 13:13
Sünike
Kedves "lea"

A kérdés: Meddig?

Lásd, Pannon-nak "értékesített" terület (8 hektár!). "Eladási" ár: 520 millió Ft + áfa.

A közmeghallgatás óta a volt alpolgármestertől, Csuka A. úrtól tudjuk, "másfél milliárdba van nekünk a Pannon"!!!

Mennyi is a mínusz'???
Az ingatlan valós piaci áráról most nem beszélek. (Ha 20 ezer Ft / m2-rel számolok vagyis 80.000 x 20.000 az 1.600.000.000,-Ft azaz egy milliárd hatszázmillió Ft!!!
1,5 milliárd + 1,6 milliárd az már 3,1 milliárd, ebből lejön az "eladási" ár, az 520 millió + áfa és valójában ennyire fáj nekünk a Pannon!!!
Mecsoda' különbség...
Ha az idén ide fizeti az adóját, még úgy is ingyen kapta a telket, valójában kamatmentes hitelben is részesült!!!
Így, még súlyosabb a kép!

Amint látja, egy-két ilyen kis furmányos "bótos'" húzás és már nem is "fáj" az a forgalomképes és tehermentes ingatlan...


Egyéb iránt, nem a kisember fizeti itt az "adót" (annak nagyságára gondolok), hanem a "Pannon"!!!!!
Vagy lehet, hogy nem is volt ezt olyan helyes sugallmazni anno???

Nem kicsit, nagyon!!!!!

Az érintettek egyet ne feledjenek: Semelyikőjüknek nincs joga a lakosságot stresszelni, holmi adósarc-val!!!

Vagyunk egy páran, akik értékelnénk, ha valami mással szórakoznának!!!

Addig is, talán elkellene számolni...

Nem lassan, gyorsan és...
57 2011. február 22. kedd, 12:13
Sünike
Kedves "még jobb"!

Pedig Ő nem is szenved amnéziában!
Vagy lehet, hogy mégis...?

Áááá, dehogy, csak nagy a teher és van úgy, hogy lámpalázas az ember fia.
56 2011. február 22. kedd, 09:12
lea
Valami nem stimmel az adósságállománnyal. Ft-hiel: 1.365.930.000,- plusz EURO-hitel: 3.166.795,- EURO (278,75 Ft-os árfolyamon számítva = 882.744.106,- Ft).

1.365.930.000,- Ft plusz 882.744.106,- Ft = 2.248.674.106,- Ft, ha tudom a polgármester úr levezetését követni.

Gondolom, ez csak a tőke.

Az iskolaépítést nem tartalmazza. Viszont vannak forgalomképes, tehermentes ingatlanjai a városnak.
55 2011. február 22. kedd, 08:13
még jobb
nemecsek ernő és sünike! A közmeghallgatáson a pénzügyi iroda vezetőjének segítségét kérve is csak 2 milliárdos hitelállományt említett polgármesterünk. A többiről nem tud?
54 2011. február 22. kedd, 01:51
Arany János
Előtted a küzdés, előtted a pálya,
Az erőtlen csügged, az erős megállja.
És tudod: az erő micsoda? – Akarat,
Mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat.
53 2011. február 21. hétfő, 23:37
Sünike
Azaz 666 millióval több a hiány!

Mit is jelent a számmisztikában a személyhez kötődően ez a szám?
Tudja ezt Valaki?
52 2011. február 21. hétfő, 22:49
Sünike
Igen, a Rendőrhatóság is neheztelés nélkül végezte a munkáját a közmeghallgatás előtt...!
Gondolom, az egyesület elnöke sem neheztelésként élte meg a reá irányuló figyelmet...
51 2011. február 21. hétfő, 22:36
@
A 48-as kommentről jutott eszembe:

-Megbocsátok - mondta Amon Goeth a Schindler listájában, majd rövid gondolkodás után lelőtte a lengyel kisfiút.
50 2011. február 21. hétfő, 21:09
Sünike
Kedveseim, "tévedni emberi dolog!
Mondta a sündisznó és lemászott a drótkeféről"...

Ebben a nagy kavarodásban számít már valamit is egy pár százmilla???

Olyan kicsinyesek tetszenek lenni...
49 2011. február 21. hétfő, 19:26
nemecsek ernő
A nyomtatott változatban Törökbálint adóssága Hárommilliárd-százhatvanhatmillió-hétszázkilencvenötezer forint.

Nem 2,5 milliárd, amint azt Turai úr a közmeghallgatáson mondta.

Állítólag csak bennfentesek kapják az ingyenes havilapot. Ez igaz? Miből fényezik magukat?
48 2011. február 21. hétfő, 19:18
nemecsek ernő
Idézet a Kerthelység (az "i" betű lemaradt!) internetes oldaláról, Turai István:

"1. Bár példa nélkül való, hogy egy helyi civil szervezet fegyelmi eljárás megindítását kezdeményezze a polgármester ellen, nincs bennem szemernyi neheztelés sem a Tükörhegyi Közéleti Egyesület vezetőivel, elnökével szemben."
http://kerthelyseg.hu/?p=4815

Aha
47 2011. február 21. hétfő, 17:53
lux
Pedig annak néznek. Elolvastam a február 24-i testületi ülés előterjesztéseit, a garanciális javításoknál vannak összegek, nagyon brutál. Talán tényleg okosabb a homokba dugni a fejünket, mert ezek olyanok, mint a francia arisztokrácia a nagy francia forradalom után: semmit sem tanultak és semmit sem felejtenek.
46 2011. február 20. vasárnap, 18:58
jj
"Keko" és mindenki.meddig várunk,hogy változás történjen ,ne nézzenek tovább bábnak bennünket!Azt az aláirást.de a demonstrációt sem tartanám elhamarkodottnak már most sem!
45 2011. február 20. vasárnap, 17:01
B.J.
Csenger-Z húga nem felelt meg a feltételeknek. Nincs meg a kormányrendelet szerinti képesítése és közigazgatási gyakorlata. Éppen munka nélkül volt.
Szerinted ha Kovács Annamáriának hívnák felvették volna?
44 2011. február 20. vasárnap, 16:06
naív
Azt olvastam a Kerthelységben, hogy január 1-től Törökbálint főépítésze Csenger-Zalán Annamária. Az önkormányzat honlapján viszont pályázatot hirdettek a főépítészi állás betöltésére - április 1-től. Akkor most mi van? Miért most kell a pályázatot kiírni, amikor már be van töltve az állás? Megköszönném, ha valaki felvilágosítana.
43 2011. február 20. vasárnap, 15:34
én
"Láss, láss, láss, már láss,
Sorsod az elpusztulás!
Az országnak harmada éhengebed,
Az éhség, a szenny marja fel testedet,
Éhhalálra ítélt ez a rend."

Ha valaki nem ismeri/ismeri fel akkor ez egy mozgalmi dalból való idézet.
Kb. 50 éves. Szomorú hogy még ma is időszerűnek hangzik, főleg most.
Miért? El lehet gondolgodni rajta, főleg a kedves városvezetésnek.
Mert ha egy idősebb ember megy el kéregetni az valahogy természetes? de egy fiatal aki egy darab kenyeret kér mert már 2 napja nem evett.
Na hát ez elkeserít és mélyen elgondolgodtat hogy hova jutott Törökbálint és az ország.
Jól van ez így???
42 2011. február 20. vasárnap, 15:31
lucius
Nyugodtan csöngess be Csukához.. Ő tud'hassa' mennyi, hogyan , miért , kinek ment.. ( és vissza')
Bár nem biztos, hogy készséges lesz, legalább az óragyűjteményét meg"mutassha"...
41 2011. február 20. vasárnap, 12:31
Véleményem szerint
Kezdjünk akár aláírásgyűjtésbe, tegyék fel a netre a tiszteletdíjakat, tematikusan a testületi határozatot, a hozzá tartozó pályázatot, a nyertes szerződéseit, a terveztetéseket, megbízási díjakat, pontosan honnan mennyi pénz érkezik, milyen hiteleket vettek fel, miért, azt mire fordították, ki mindenki mennyit kap az adóforintokból. Közérdekű adat, az átláthatóságot biztosítja, a tisztaságot és megértést segíti.

Nem megsértődni kellene, hanem feltenni a kezeket, nincs takargatnivalójuk. A szavazók bizalmat szavaztak, de azt igazolni is kell.

A világon nics olyan, higy megválasztottatok, innentől semmi közötök. Minden demokráciában kell lennie elszámoltatásnak, különben diktatúrának hívják.
40 2011. február 20. vasárnap, 09:14
derry
Az érdiek kimentek a polghiv. elé,hogy megkérdezzenek egyet-mást,mi nem megyünk????????
39 2011. február 19. szombat, 09:54
kekó
4-színű pofátlan, lenéző,lekezelő mar...!
Csak válasz volt Juhásznak.
38 2011. február 18. péntek, 21:31
jj
Nagyon müködik itt sajnos a haveri gárda !!!!munkát-beosztást nem igazán kap senki sem ha nem valakinek a valakije,és hol vannak most itt szocik??Itt egy város van akinek nem megfelelően intézik a dolgait,párt szintől függetlenül,de érdemes azért meg nézni milyen delegáltak ülnek az önkormányzati irányitó székeiben!!
37 2011. február 18. péntek, 19:52
vártam
'Nem lenne okosabb a Törökbálint nevű nagyvállat vezetését egy tapasztalt és elismert cégre bíznánk? Mondjuk egy japánra, vagy dél-koreaira?'

NEM!!!

haha' , úgy tudom, hogy vannak még 'tökös legények és legénynék'... Törökbálinton.
Sajnos a jó lassan érlelődik, de ki fogja vájni a maga medrét.
36 2011. február 18. péntek, 17:45
James Bond
Úgy legyen!
35 2011. február 18. péntek, 17:18
darázs
Ne keverd a sz...t.Haveri kutyák szoci oldalon merültek fel barátom.
Attól, hogy valaki valamelyik bizottság tagja,ilyet nem tehet és nem is tud megtenni.
34 2011. február 18. péntek, 16:56
James Bond
Úgy tudom a Csenger-Zalán a nemzetbiztonsági bizottság tagja úgyhogy vigyázhatunk. Haveri kutyák ilyesmi...
33 2011. február 18. péntek, 16:43
csere
IP cím figyelés: és a MI személyiség jogaink, az smafu. majd ha lesz olyan nyomozás, ahol titkosszolgálati eszközöket is használhatnak, na majd akkor kell IPtleníteni magunkat.
addig pedig: KOMMENTRE FEL
32 2011. február 18. péntek, 13:26
darázs
Kétlem , hogy a nevezettek jól feküdnének a felső vezetésnél,nagyon kétlem.Én pedig ezt nem tudom elképzelni az ügyészségről,nonszensz.
31 2011. február 18. péntek, 13:19
Véleményem szerint
Hogy utána "továbbküldés" menüben egyenesen azoknál landoljon, akik már most "CIRKUSZ"-t és "HANGULATKELTÉS"-t kiáltanak, Te is hallgasd meg a neten Turait és Hajdut. Vannak, akik semmiből sem tanulnak csak "üzengetnek", hogy gondolunk-e arra, ki mindenki láthatja kárát a nagy vélemény-nyilvánításunknak?

Nem vagyok elrontója, kezdjünk aláírásgyűjtésbe. Tíz emberrel el tudnak bánni, ezerrel nehezen.

Én sajnos az ügyészségről is el tudom képzelni, hogy keresik az IP címünket, ki mindenki írt a becsület sértésére alkalmas kifejezéseket másokról.
30 2011. február 18. péntek, 12:14
darázs
Kedves "véleményem szerint"

A miniszterelnöknek van email címe,aki akarja eljuttathatja ezeket a híreket,meg fogja kapni.
29 2011. február 18. péntek, 11:18
darázs
Igazad van ,összekevertem a másik vízgereblyézővel, az Elekecskével.Köszönöm a korrekciót.
28 2011. február 18. péntek, 11:13
tény
Kedves darázs! Hajdu alpolgármester fizetése nem 250 ezer, hanem 436 ezer Ft.
27 2011. február 18. péntek, 11:11
koko
Igazán azt nem értem mi a "hozadéka" a Fidesz számára a HajdÚ-Palkó-Turai-Elek vonósnégyes,mert én igencsak azt látom náluk jobban senki sem erodálhatná a szavazókat.
26 2011. február 18. péntek, 11:07
darázs
Kedves Peet. Nyilván értettem amit írtál, de nem hiszem az országgyűlési választási rendszer ideillik,nem tudunk vele itt mit kezdeni,nekünk pont elég a helyi.Szerintem.
25 2011. február 18. péntek, 10:22
Hírmondó
Kedves Véleményem Szerint!

A kezdetek kezdetén maga Kövér Úr kapott tájékoztatást arról, hogy mire számíthatnak - kik is Ők valójában (mármint a kritika alá vont személyek)...
Ezek után jelöltek lehettek, ma meg arogáns, lekezelő, cinikus képviselők!

Sajnos ez így működik.
Egyébként mindenről tudhatnak...
24 2011. február 18. péntek, 10:21
Peet
Hogy a Darázs csípjen meg!
Javasolnám, hogy olvasd el még egyszer szerény gondolataimat!
Néhány konkrét helyi dolog felől igyekeztem az általános (mint pl. a választási törvény) felé haladni, ahol a végén már nem csupán a helyi képviselőről beszéltem.
Egyébként a felelősségre vonást, az elszámoltatást nem csupán lelkiismereti alapon pártszínektől függetlenül támogatom!
23 2011. február 18. péntek, 10:04
véleményem szerint
Hajdú úr véleményem szerint nemtetszését fejezte ki, amiért egy képviselő a "közmeghalás" végén megbontotta az egységet.

Nekünk oda kellene írni minden bejegyzéshez, hogy "véleményem szerint", mert véleményt szabad nyilvánítani, tényt nem, előbb-utóbb úgyis rajtunk ütnek.

Nincs valaki, aki ezeket a híreket eljuttatná O.V. környzetébe?
22 2011. február 18. péntek, 09:58
lac
Mire való a közmeghallgatás? Hogy a T. Testület felmérje az elégedetlenkedőket és leszámoljon velük, vagy hogy képet kapjanak az emberek véleménxéről és ők mint VÁLASZTOTT (nem elfelejteni!) KÖZ-SZOLGÁK ennek megfelelően képviseljenek minket?
21 2011. február 18. péntek, 09:55
haha
Csak egy pár szót szeretnék mondani még:
-úgy látom ennek a felfordulásnak/pozitívan értve/nem volt semmi hatása mert nem dőlt meg a mostani rezsim.
-akinek van vér a pucájába az nem a mi képviselőink sajnos.
-amit meg akarnak tenni azt megteszik és kész!
A hatóság tudására jutott sok bűncselekmény és mi lett belőle"semmi".
Ezért nevezheti csőcseléknek az embertársait egy diploma nélküli tanár mint képviselő beosztású senki,és ezért lehet még tovább a helyén a bandavezér a többi sleppjével együtt.
Okos dolgok kerültek itt napvilágra ebben a fórumban de nem hatékony eléggé mert nem mindenkit ér el,ezért várjuk az újság megjelenítését és egy tökös legényt vagy legénynét,hogy indítson már el valami igazi nagy reformot itt TÖRÖKBÁLINTON.Én sok sikert kívánok ehhez és támogatni fogom ahogy csak tudom!
20 2011. február 18. péntek, 09:21
koko
Hajdúkám fel kéne ébredni! Nem mi vagyunk érted, hanem te élsz belőlünk és úgy látszik nem csak élsz, visszaélsz!Jobban tennéd ha szerényen eltűnnél a közéletből.amíg megteheted.(jelzem, fogy az időd)

Választó
19 2011. február 18. péntek, 09:18
darázs
Úgy látszik még zaklatni is fognak, ahelyett, hogy magukon kezdenék a takarékoskodást.Hajdú meg jobb ha hallgat, ember nem tudná megmondani mit is csinál havi 250 ezer forintos pénzért.Hol a diplomája?
18 2011. február 18. péntek, 08:37
lac
Bizony, azon a videón a polgármester elmondja, hogy sokan nem vallották be az ingatlanadót, lesz majd sok munkája az adósoknak. Vajon mire gondolt?
17 2011. február 18. péntek, 06:40
@
Albert Gábor tűnik a legderekabbnak.

A jegyző úr a hivatal gazdálkodásáról: nincs GAMESZ, ezt is a hivatal fizeti. Lesz.

"Minek tulajdonítja a jegyző úr - kérdezi a riporter - hogy ekkora szórás van a valóság (90-300 ezer Ft bruttó) és a hitt adatok (400 millió Ft bérjellegű kiadás) között?"

Talán csak nem az, hogy nem teszik közzé? Bajtek Gyöngyvér - honlapról letöltött számadatok alapján feltett - kérdéseire miért nem válaszoltak a közmeghallgatáson?

Miért nincs fenn Tb honlapján az összes közérdekű adat?

"Eltűnt a 13. havi fizetés, a ruhapénz, a cafeteria csökkent, hat éve nem volt fizetés emelés" - folytatja Dr. Horti István.

Apropos: Tessék ingatlanadót bevallani, aki még nem tette volna!
16 2011. február 18. péntek, 06:13
@
"...én magam átvilágítás ellenes vagyok.., rábízzuk egy felőlős szakemberre és utána azt mondjuk, hogy hát barátom ez nem igaz, ezt lehetne kevesebb pénzből is csinálni..."

Hajdú Ferenc mondta
15 2011. február 18. péntek, 06:08
@
Nézem tovább, Hajdú Ferenc alpolgármester úr több alkalommal CIRKUSZ-nak minősíti a közmeghallgatást.

Szerinte volt, aki igen-nem válaszokra KÉNYSZERÍTETTE volna a polgármester urat, továbbá nem teljesen tudunk azonosulni a testület által képviselt vonallal. Ej-ej! Nem is kérdeztünk - mondja. Mondja, Önök mindent megválaszoltak, barátaim?

Minek tartják Önök Önmagukat, isteneknek? Ezek az emberek ahelyett, hogy okultak volna, jó alaposan megsértődtek?
14 2011. február 18. péntek, 05:48
Kalman69

http://www.torokbalint.hu/4dsoft/cms/TorokbalintApp/index?id=93&
resource=Torokbalint%2FCivilbalint%2FVideoalbum%2FTBTV2011021
4.html&fontsize=0


Tb hivatalos honlapján a polgármester úr étékeli videon a közmeghallgatást.
Hallgassátok meg, nagyon tanulságos! A felszólalókat HANGULATKELTŐKNEK nevezi.
Nem olvassa a kommenteket, de jár a településen. Még a templomban sem köszön, nőknek sem, Pista, Te kivel kommunikálsz?
A tükörhegyi projekt az ÁTSOROLÁSOK miatt történhetett, a visszalépés kártérítést vonhat maga után, mondja. Vajon ki sorolta át? Nem éppen Te, Pista?
Ki a kérdező, nem tudjátok? Pl: "nem mindenki a saját érdekétől függetlenül szólalt fel, hogyan lehet tolerálni, ha a vélt érdek a település érdekével szemben áll" - MICSODA?!

13 2011. február 17. csütörtök, 20:04
polt
Kedves Peet,
ez is fogahtó lenne, ha az ügyészség akarná. Több balos testület a testületi határozatai miatt előzetesben van.
12 2011. február 17. csütörtök, 19:49
darázs
Kedves Peet.Nem kéne keverni,az önkormányzati képviselőjelölteket nem védi mentelmi jog, ez csak az országgyűlési képviselőjelöltekre vonatkozik a választás lezárultáig.
11 2011. február 17. csütörtök, 19:38
Peet
Törökbálinton már annyiszor bizonyosodott be, hogy a Testület tudatosan megy szembe a hatályos jogszabályokkal, hogy ezen már csodálkozni sem igen érdemes! ...De meddig is?
A "Medicatus", a "Tópark" a Művelődési Ház kontra szomszédok ügyben is minden szabályos volt mindaddig, míg vki nem kezdte bizonygatni, hogy bizony nem az! Sok esetben nem hallgatnak saját ügyvédjükre, jegyzőjükre (anélkül, hogy bármelyiküket védeni akarnám).
Az ún. többségi döntés egyben elmossa az egyéni felelősség kérdését! Ezesetben ugyanis nem lehet a többségi döntnökök egyikén sem számon kérni sem a vonatkozó jogszabályok ismeretének hiányát (alkalmazását pláne), sem a motivációt! A Turai-Csuka együttműködés csak addig volt működőképes, amíg az Keller megbuktatásáról szólt! Megbonthatatlannak tűnő barátságuk ma már inkább történelem!
Választási rendszerünk hibáit nem csupán a visszahívhatatlanság intézménye, hanem az is jellemzi, hogy büntetőeljárás alá vontak (az ártatlanság vélelmének maximális kihasználásával)is minden gond nélkül jelöltethetik magukat, s jelölti státuszuk köztörvényes esetekben is automatikus mentelmi jogot biztosít a számukra. Ettől a szemlélettől, ettől az állapottól igen nehezen lehet eljutni mondjuk bármiféle alkalmassági kontrolig.
A jelöltek közötti választás pedig még ennél is kiszámíthatatlanabb!
10 2011. február 17. csütörtök, 17:10
csere
nem tudom, gondolom.

akinek 'vaj van a füle mögött' az vigyáz. nem megy a napra.

GONDOLOM, ha szándékosan szavaztak meg olyat, ami törvényellenes, akkor arra nagyon nehéz lesz bizonyítékot találni, hogy mi volt a motiváció. érted: motiváció!

ha hozzá nem értésből vagy hanyagságból született törvénysértő határozat, akkor a baj a hivatal és a testület és a polgármester munkájával van

egyéb GONDOLATOM nincs arról, hogyan lett/lehetett törvényellenes a döntés
9 2011. február 17. csütörtök, 16:00
koko
"arra biztosan vigyáztak (akiknek vigyázni kellett), hogy minél kevesebb dolgot lehessen visszafelé megtalálni."

Ezt honnan tudod?
8 2011. február 17. csütörtök, 15:53
csere
T. Koko!
mit tudok honnan? - már ha nekem szól a kérdés.
7 2011. február 17. csütörtök, 15:40
koko
Ezt te ,honnan tudod? Ezzel is megbuktak.
6 2011. február 17. csütörtök, 15:29
csere
jelenteni, főleg 'fel', akkor lehet, ha az ember TUD valamit. SŐT: bizonyítani is tudja azt, amit tud... na innentől nehéz a dolog! arra biztosan vigyáztak (akiknek vigyázni kellett), hogy minél kevesebb dolgot lehessen visszafelé megtalálni.

ha végig olvassa valaki az ombudsmani ajánlást, látható, hogy nem 1szerű az ügy.
5 2011. február 17. csütörtök, 15:03
darázs
Ha nem tesz senki feljelentést,akkor bizony ez így lesz.
4 2011. február 17. csütörtök, 15:00
csere
ha lesz is ilyen, addigra lejár a ciklus és megint mehetünk 'fülkeforradalomba'... ami után (talán) semmi nem változik, megint...
3 2011. február 17. csütörtök, 14:52
darázs
Kedves csere!
Visszahívhatóság nem létezik, mint jogintézmény.Törvényileg éppen pont leválthatóak,elmarasztaló ,jogerős bírósági ítélettel.
2 2011. február 17. csütörtök, 14:44
Farkas
Persze, az csak ugratás...
1 2011. február 17. csütörtök, 13:59
csere
a baj az, hogy törvényileg leválthatatlanok - úgy tudom!

arra várni, hogy lemondanak, hát... legalább is hiú ábránd!

bár, a felvetéssel egyetértek - az nem biztos, hogy a távol keleti részével is!
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!