2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Publicisztikák Bálinti „Rokonok”

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Bálinti „Rokonok” PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Emese   
2011. június 28. kedd, 10:58
Tisztességes döntést hozni az MMMH igazgatói állására kiírt pályázatánál kizárólag szakmai alapon lehet.

Két szálat kell széthajazni az események megértéséhez.


Az első történet.

A helyi kétharmados győzelem Törökbálinton is jutalmaz. Van, akit önkormányzati hivatalhoz juttat, van, akit jól fizető vállalkozáshoz segít, ahol a nagyvonalúan kezelt pótmunka a ráadás.

A helyi hatalom éber, tudja, helyzete labilis, ezért aztán mindig megerősítésre szorul. Óvatosan szövögeti szövetségesei védőhálóját, újabb pozíciókra vadászik.

Meg ugye ott van a család is, a fiúnak jól jönne az iskola mellé egy kis munka, persze önkormányzati, hiszen lassan olyanok már, mint egy nagy, boldog família. A művelődési házban csak akad valami állás a fiúnak, hiszen ügyes gyerek.

Ezen a ponton homokszem kerül a működő gépezetbe. Az igazgató asszony nem olvasta Móricz Rokonok című regényét. Persze az is lehet, hogy nagyon is ismeri, és ezért vagy egyenes gerince miatt nem tesz a hatalom kedvére. - Megbánod te ezt, eljáratom még veled a kállai kettőst! – gerjed haragra a helyi potentát, aki tudja, hamarosan elérkezik az ő ideje, hiszen öt év elteltével újra kell pályáztatni az MMMH igazgatói állását.

Kisvártatva meg is találja a saját jelöltjét a vezetői poszt betöltésére a kis pom-ponos lányok oktatójában, az európai ízléstől idegen amerikai módit kedvelő anyukák kedvencében. Én majd igazgatót csinálok belőled, - mondja magabiztosan, s a lehetőségtől megmámorosodott hölgy hamarosan úgy is viselkedik a házban, mintha máris övé lenne az áhított szék. Mit tesz isten, a ház munkatársai déli ebédekre, esti bulikra lesznek hivatalosak az igazgatói posztra kiszemelt hölgynél. A cukrozott méreg lassan hatni látszik. A puszi pajtásságban együtt töltött idővel arányosan kezdik alkalmatlannak találni igazgatójukat a ház vezetésére, könnyedén feledve a remek csapatként sikeres projektekben együtt töltött éveket.


A második történet.

A 2010-es év fekete betűkkel kerülhet Törökbálint önkormányzati krónikájába. A lex Bóka kiüti kezünkből a nemrégen elnyert mézes csuprot, a Telenor 2 milliárdos iparűzési adóját. A testület a kiesett bevétellel nem számolhat, ezért megalkotja a megszorítások költségvetését. Ez a város minden intézményénél 20% körüli működési költségcsökkentéssel számol. És persze a közalkalmazotti létszámot is kurtítani kell.

Ezt végre kell hajtani az MMMH igazgatójának is, néhány hónappal vezetői pozíciójának újbóli megpályáztatása előtt. Valakitől megválni sohasem fájdalommentes, még akkor sem, ha olyanokról van szó, akik amúgy is a csapat gyenge láncszemei voltak. Az egyik elbocsátott munkatárs, meglehetősen viharosnak ismert múlttal, sok-sok ismerőssel a városban, nem tudja feldolgozni, vagy éppen tudomásul venni saját alkalmatlanságát, amiért megváltak tőle. Szalad fűhöz-fához, intrikál, hangulatot gerjeszt.

Ilyen előzmények után kerül sor az MMMH igazgatói állás pályázatának kiírására. Ennek része az is, hogy a ház közalkalmazottjai szavaznak a pályázók közül arra, akit szívesen látnának a ház élén. A hat jelölt közül csak két emberre voksoltak a munkatársak, a táncoktatóra és a ház jelenlegi igazgatójára, mégpedig a tánctanfolyam vezető javára 7:5 arányban. Történt ez annak ellenére, hogy a mazsorett oktatásban eredményes hölgy a két szakértői vélemény szerint sem tudta öt éves szakirányú munkaviszonyát igazolni.

Volt még két pályázó, mindketten hosszú művház vezetői (Budaörs) illetve helyettes igazgatói múlttal (Budakeszi). Elgondolkodtató, hogy a két gyakorlott szakember egyike sem kellett a ház hét alkalmazottjának, a táncoktatóban látták a kívánatos vezetőt. Ez a nyilvánvaló tény a képviselőknek nem tűnt fel.

Az első pályázati kiírás az igazgatói állásra eredménytelen volt. A második pályázat értékelése pénteken ismét nem hozott eredményt, ennek részleteit az "Első kézből" című testületi beszámolónkból megismerhették.

Két pályázó maradt versenyben, miután a mazsorettes hölgyet - az erős képviselői lobbizás ellenére - a pályázati feltételek hiányos volta miatt végül is a testület többsége nem merte tovább támogatni.

Itt már csak egy kérdés merül fel, miután biztosnak látszik, hogy a hatalom favoritja nem nyerhet. (Mondom én, hála istennek, hiszen gőze sincs, nemhogy tapasztalata egy művelődési ház vezetéséről. Nem is értem, hogyan merték elszánt támogatói kockára tenni Törökbálint jól működő intézményének jövőjét egy ilyen felkészületlen pályázó támogatásával!)

Tehát a kézenfekvő kérdés: miután a favorizált hölgyet ki kellett zárni a versenyből, miért nem a már bizonyított, bevált, városszerte megbecsülésnek és szeretetnek örvendő igazgató, Szabó Éva kapta, nyerte el a testület többségének támogatását a versenyben maradt budakeszi pályázóval szemben?

Vagy a hatalom annyira elvakult, hogy úgy érzi, mindegy, csak ne Szabó Éva legyen a nyertes?


Remélem, nem maradok egyedül a véleményemmel, miszerint a tisztességes döntés ebben az ügyben kizárólag szakmai lehet, hisz Törökbálinton az egyetlen népszerű és jól működő közintézmény – legalábbis eddig – a MMMH volt, s reméljük marad is.

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (50)
50 2011. július 20. szerda, 11:31
nem mindegy
Búcsú, jaj annyira okos vagy!
Ismered te egyáltalán Évát te szerencsétlen, barom.
Zsírszegény: ÁNTSZ látogatása normális vagy???
Egyél egy kicsit több szénhidrás ételeket, a másik mocskos.....remélem sosem kerül a posztra.
49 2011. július 05. kedd, 15:55
Búcsú
Vicces volt a hétvégén a búcsún is amit leműveltek "Szabó Éva És csapata" a RENDEZŐI SÁTORBAN!!!! Úgy látszik újra nyeregbe érzi magát, pedig remélem, hogy tényleg csak 1 év haladékot kapott és utána menesztik....
48 2011. július 05. kedd, 15:21
zsírszegény
Számomra Szabó Éváról leginkább árulkodó, a nem dohányzó házon belüli cigifüttől szürke falú, savanyúan bűzlő irodája. (Gyerekek: jelentsétek fel, lendítene a helyzeten az ÁNTSZ látogatása higyjétek el :)
47 2011. július 05. kedd, 15:18
fuszekli
Szabó Éva a legteletségesebben az ún. mobbing megvalósítását űzi, azaz a munkahelyi pszichoterrorét. Egy-két kivételes kolléga mentesül csak a napi szintű megalázások elől -ők, a barátok természetesen munkaidőkedvezménnyel jutalmazódnak vagy egyéb más módon jutnak előnyökhöz pl. kevesebb elvégzendő feladat, no meg olyan dolgok is amit leírni is szégyenlenék-.
Azok, akik kevésbé mély érzelmi életet élnek a főnökasszonnyal rendeszeresen rosszindulatú pletykák áldozatai, melyekről természetesen másodkézből, szülőktől, oktatóktól értesülnek csak az érintettek. A jó hangulat fokozására egymás előtt is szidalmazza a kollégáit, természetesen mindig azt, aki nincs jelen -fültanúja volta a jelenetnek-.
Továbbá a pontatlan munkaköri leírásokkal is sokat tesz a szakmaiságért, gyakorlatilag a dolgozók sem tudják meddig is tart pontosan a feladatkörük, pláne nem egymás távollétében (helyettesítés) pedig ezt igazán nem lenne bonyolult tisztázni, de szervezeti és működési szabályzatban talált ábra, mely a szervezeti struktúrát hivatott bemutatni (http://www.mmmh.hu/sites/default/files/szmsz2009vegleges.pdf) még Stephen Hawking számára is értelmezhetetlen -de legalábbis más művelődési házak dolgozói számára nevetség tárgya-.
Ilyen jól körülhatárolt feleadatvégzés mellett a kollégák jutalma, hogy igazgató néni felhatalmazva érzi magát – a hatalmával visszaélve – gúnyolódásra, lejáratássra, ahelyett, hogy venné a fáradságot és időben felkelne és bemenne dolgozni – ez 14 óra alőtt elő nem fordulhat – és konkrét értelmezhető instrukciókat adna.
De nem baj az érintettek szépen lassan évek alatt megtanulták, hogy értéktelenek és most, amikor egy kicsi remény villant és kapva kaptak rajta, rögtön újabb összeesküvéselmélet áldozatai, mert persze meg lettek vesztegetve ebédekkel :))), vacsorákkal :))) -ja és persze most is mérhetetlenül le lettek becsülve, mert nyilván nem a szabad akarat vezérelte őket, mikor a jelenlegi – le se tudom írni, hogy vezető, mert egy vezető élen jár és motivál és húzza maga után a csapatot – hatalmaskodót meg merték kérdőjelezni.
Bocsánat, hogy nem vagyok objektív, de hozzám nagyon közel álló emberek áldozatai ennek -a munkájára éppoly igényes, mint magára- asszonyságnak.
46 2011. július 02. szombat, 19:13
jóllátó
Partizán!

Még mindig nem érted, a Fidesz saját emberekkel kívánja a teljes hivatalt megtölteni független attól, hogy ért-e hozzá. Ismerek olyan mostani fideszest, aki vizet prédikál és bort iszik, Őszerinte a tisztesség lenne a legfőbb erénye, csak sajnos nem ezekkel az emberekkel. Ez a választás pont erről szól!
45 2011. július 02. szombat, 18:29
partizán
'tisztességes'
fején találtad a szöget. Jobb helyeken nem lesz a kezdeti árajánlatból 300% vagy 400%-kal nagyobb összeg.
Nálam ez tisztességtelen. De nem akarom többet felhozni ezt a témát,nem ide tartozik és érti, aki akarja.

Az igazgatói poszt ennyire jól fizet, hogy 3X sem sikerül eredményesen szavazni a képviselőknek?
Mintha az atyaúristenről szavaznának.. nevetséges.
44 2011. július 02. szombat, 11:25
jóllátó
Partizán!

A pótmunka van lesz és volt, Ha tudnád, vagy adtál volna már be tisztességes árajánlatot beruházásokra, akkor tudnád, hogy minden árajánlatnak része a tartalék költségvetés, amely a fő összeg meghatározott százaléka, nem csak önkormányzati munkán van "pótmunka", van az magán cégeknél végzett munkáknál is, mert menet közben változhatnak a feltételek, előre nem látható körülmények stb....

Felesleges pótmunkával riogatni mindenkit.

Most a Fidesz eljárásáról van szó, amit a város ellen elkövettek, hova tovább politikai megfontolásból kívántak igazgatót kinevezni, még akkor is, ha törvényt sértenének, mert semmi nem számít. (Zárójelben említem, hogy egyéni magasztos érdekeik mellett). Budakeszin a bíróság vonta meg a kinevezést a törvényellenesen megválasztott igazgatótól. Itt is ez lett volna, ha megválasztják Papp Editet.

Úgy veszem észre, hogy mindenképpen a polgármester lejáratása lenne a cél, hiszen Őt okolták volna a törvénysértés miatt, mint ahogy szokott lenni, mert felelősségtudat az néhány képviselőn kívül egyikben sincs. Vajon ez törökbálint érdeke, úgy gondolom nem. Most a munkatársaknak, főleg akiket felhecceltek:

Sajnos tudomásul kell venni, hogy felhasználták őket gátlástalanul politikai céllal, és Ők felültek a pozíció ígérgetésnek, a mézesmadzagra mondjuk ki, ráharaptak. Csak azt nem mondták nekik, hogy ha nem sikerül a terv, akkor nekik ott kell maradni egy ellenségképében vezető igazgató vezetése alatt.

Nem irigylem most ezeket a munkatársakat. Több alternatíva is van a folytatásba kódolva: Az egyik, hogy a kollégák felismerik, hogy tovább kell dolgozni, hiszen egy jó csapatról van szó összességében, mindenki letett már az asztalra elismerésem érte! Második lehetőség a folyamatos áskálódás a munka szabotálása, ami Szabó Éva munkáját csorbítja, ekkor elkerülhetetlenek lesznek személyi kérdések a vezető részéről, hiszen nem lehet kockára tenni a intézmény működését, a vezetőnek ez a feladata.

Harmadik lehetőség, hogy aki nem tud, vagy nem akar együttműködni, az önként veszi a kalapját és tovább lép, (személy szerint ezt sajnálnám).

Végül üzenet a képviselőknek:

Uraim Önök nem azért lettek megválasztva, hogy a saját gesztenyéjüket sütögetve, politikai alkuk mellett döntsenek, hanem hogy törökbálint érdekeit messzemenőkig képviseljék, ez, amit Önök művelnek a kérdésben nem az, sőt éppen ellenkezőleg, meg lesz minden eszköz arra, hogy az Önök munkásságát a következő választáson ismertessük, és levonjuk a belőle a megfelelő konzekvenciát.

Végül Szabó Évának: A munkáját folytassa próbálja meg a csapatot együtt tartani, hiszen együtt hozták létre ezt a színes, programokban gazdag intézményt, ne hallgasson olyan olyan emberekre, pláne képviselőkre, akik a házat csak akkor látogatják ha szavazni kell oda menni, egyébként nem lehet látni Őket. Ezek a kritikák a részükről, mondva csinált lejáratókampány részei, sem a Házra, sem Önre nem jellemző.

További sok sikert a Munkácsy Mihály Művelődési Háznak és Szabó Évának!
43 2011. július 01. péntek, 20:17
partizán
jóllátó!

Törökbálintot a pótmunkáztatásokkal "BERUHÁZÁSOKKAL" verték tönkre.
Kellett hozzá egy milliárdos bölcsőde ugye..
Vagy éppen egy 11 milliárdos iskola.

Ki lehet a felelős?

1. Beruházásokért felelős! CSUKA ATTILA
2. Jegyző / jegyzők..
3. polgármester
4. mindenki aki tapsolt és asszisztált hozzá

Zsiguci! :) Nagyon jóó!

ügyfélbarát hivatal... vicc az egész
42 2011. július 01. péntek, 17:20
jóllátó
KiŐ-nek!

Sajnálhatod is, egyébként már több mint egy éve heccelik a kollégákat az igazgató ellen, erre rá jött még a munkáltató önkormányzat által előírt létszám csökkentés, amit most könnyű a szemére olvasni. Az egész csak a Fidesz politikai térnyerési akaratáról szól és nem másról. Végre Turai polgármester is rá jött, hogy ki akarják venni a vezetést a kezéből.

Le kell váltani a Fideszt a város vezetéséről ez nem vitás, lásd Szabadszky Péter bizottsági tagsága, Csenger Zalán Annamária építészi állása. Nem csodálkoznék, ha Papp Edit nemsokára a helyi Fidesz tagja lenne.

Túlságosan sokat akar a Fidesz törökbálinton, ahhoz képest, hogy tönkre verték a várost a főnökei a parlamentben!
41 2011. július 01. péntek, 15:36
szabó jános
mert nem a kávéházban kereste. Ott biztosan rátalált volna.
40 2011. július 01. péntek, 02:22
kiő
Most komolyan ki ez a Szabó Éva??? Nem egyszer, s nem kétszer vettem már részt a művelődési ház rendezvényein, de nekem sosem tűnt fel az oly nagy megbecsülésnek és szeretetnek örvendő igazgató...
39 2011. június 30. csütörtök, 17:25
Remény
Bízom abban amit írtam.

Eredmény, hogy csak egy évre született kedvezőtlen döntés és nem ötre!
38 2011. június 30. csütörtök, 15:15
Látó
Kedves "akárkibárkivalaki"

Önnek, aki az ábrázatát valószínüleg a hátsó fertályán hordja, lopva ugyan e szöveget, de mégis igen szerényen, csak ennyit üzenek:

"Én ideológiailag nem vagyok elég képzett"

üdvözlettel: egy látó
37 2011. június 30. csütörtök, 14:46
akárkibárkivalaki
egy látónak:
"Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!"
36 2011. június 30. csütörtök, 13:20
Látó
Kedves Szabó János és Szabó Jánosw!

Mert minden tisztességes megnyílvánulást elszabott, Ön egy valódi L-szabó: posztója sincs, s amivel vághatná - életlen az olló.
Ne írjon szamárságokat, inkább léggitározzon - így szerezzen örömöt mindnyájunknak. Ezzel a dallal kezdhetné: "mások vittek rossz utakra engem..."

üdvözlettel: egy látó
35 2011. június 30. csütörtök, 13:00
Lófő
Ne reménykedj Remény! És ne rőhögtess már!P.E.-dnek aztán semmi nem jár! Pláne egy ilyen beosztás, amihez sem képessége, sem végzettsége nem van. Kész.
Ébredj és ne álmodozz már erről többet.
34 2011. június 30. csütörtök, 12:54
zsiguci
Kétségtelen, hogy Pné Sz.G.tesztoszteron szintje mára magasabb lett, mint Ramboé ,fénykorában.És ez még nem a csúcs.
Sokat dolgozott rajta a volt (és jelenlegi) K.Ú szerkesztőgárdája, hogy ez az állapot bekövetkezzen a vezetésben.Csak maguknak tehetnek szemrehányást.
33 2011. június 30. csütörtök, 12:37
Ami jár az jár
Nem csak ez a nap nekik jár, hisz szegények annyit marakodtak, hogy mennyi pénzt osszanak szét maguk között s hogy kinek a kije jusson jobb pozícióhoz.
Szóval a pihenés az jár,az ügyfélbarát cím meg má holvan...!!!
32 2011. június 30. csütörtök, 11:15
ügyfélbarát hivatal?
Nem kapcsolódik szorosan a cikkhez, de döbbenten tapasztaltam, hogy ma technikai okok, holnap pedig a köztisztviselői nap miatt elérhetetlen a polgármesteri hivatal. Most az ingatlan- és teleadó bevallás beadásának utolsó napján. Szuper. Most akkor a lakosságnak van hivatala, vagy a hivatalnak lakossága? A holnapot értem, de mi van ma? A hosszú hétvége első napja?
31 2011. június 30. csütörtök, 10:58
szabó jánosw
Azt hiszem, ezzel a döntéssel teljes mértékben bebizonyosodott, hogy a várost Palkóné Sz. Gabriella vezeti és nem a polgármester
30 2011. június 30. csütörtök, 10:52
Remény
Bízom abban, hogy Palkóné Sz. Gabriella ez idő alatt felismeri, hogy 10 év után Évának köszönet, a lehetőség pedig Papp Editnek jár.

Ámen
29 2011. június 30. csütörtök, 08:12
anonim
Nem fehér, nem fekete, hanem szürke a füst. Nem kapott minősített többséget egyik pályázó sem. Egy év múlva új pályázat, addig is a jelenlegi vezetőt bízták meg.
28 2011. június 30. csütörtök, 06:29
ófalusi
Nem tudja valaki mi történt tegnap a testületi ülésen? Fekete vagy fehér a füst? Vagy csak füstölgünk...tovább.
27 2011. június 29. szerda, 22:10
tiszta lap?!?
Szabó Éva - mint szakmailag, mint emberileg - már jóval korábban megbukott vezetőként, mint ahogy az igazgatói pályázat kérdése egyáltalán felmerült volna!
Az MMMH csak látszatra jól működő intézmény. Ha valaki tüzetesebben átnézi a programstruktúrát, maga is láthatja, hogy az adottságai által sokall többre lenne hivatott. Ezeket a jelenlegi vezető sem felmérni, sem kiaknázni nem volt képes.
Egy ötletekkel teli, tehetséges, nagy munkabírású csapatot kapott, akiknek igen nagy szerepe van abban, hogy az MMMH ilyen elismert intézménnyé válhatott. Szakmaiság? Ezek az emberek sokat letettek az asztalra. Ez tény. Egy jó vezető ezt felismeri, megbecsül és motivál. A jelenlegi vezető ehelyett valami érthetetlen oknál fogva inkább elnyomja a bennük rejlő tehetséget.
S ne feledkezzünk meg a gazdasági oldalról sem (lásd: programokra szánt költségkeret felélése, pályázatok hiánya, meggondolatlan gazdasági lépések). Tehát a hatékony gazdasági működtetésre a jelenlegi vezető eddig sem volt, s nem is lesz alkalmas. A pályázata nem más, mint hangzatos ígéretek sorozata.
Az egyenesség, gerincesség, emberi oldal kérdését most nem feszegetném. De legalább eszembe jutott volna megkérdezni azt a 7 embert (is), aki a változás szükségességét felismerte, s sokat kockáztatva le is tette mellette a voksát. Mert ezen cikk irója ezt valamiért elmulasztotta megtenni. 1-2 embert meg lehet vezetni, de 7 ember esetében (nem beszélve az elbocsátottakról) már nem hiszem, hogy "cukrozott méregről" kell beszélni.
26 2011. június 29. szerda, 17:40
Nagy János
"Az önkormányzattól kapott 30 millió forintból még csak-csak futotta némi rendezvényre (igaz nagyon borsos áron), de bevételt szinte semmit nem produkált.
Itt megjegyezném, h más művelődési házak 20-30 millió forintot pályáznak össze egy évben és abból gazdálkodják ki rendezvényeiket, addig ő egy fillért sem tudott megszerezni pályázatok útján. Csak halkan jegyzem meg, hogy már nem is lesz alkalma pályázni, mivel több munkaügyi per is folyik a ház ill. ellene és vesztes munkaügyi per esetén (aminek igen nagy a valószínűsége)a házat kizárják legalább 5 évre mindenféle pályázatból. Mint vezető is teljesen megbukott. Egy ötletekkel teli, nagy munkabírású, jól együtt dolgozó, fiatal társaságot kapott az új ház beindításához, amit az eltelt pár év alatt sikerült teljesen szétvernie. Aki nem értett vele egyet bizony kérdésekben -meg sem hallgatta véleményüket- napról-napra megalázta, kirekesztette, árulónak bélyegezte meg. Jó példa erre az utóbbi 4 ember kirúgása is, akik veszélyt jelentettek leendő igazgatóvá választására, mert volt véleményük a dologgal kapcsolatban."
25 2011. június 29. szerda, 17:38
Nagy János
"Papp Edit a példátlan összefogás favoritja:

+ Az MMMH dolgozóinak a többsége
+ több mint félezer törökbálinti lakos (aláírás)
+ Fidesz + LMP + MSZP + Független Platform
(Elek Sándor, Géczy Krisztián, Gyarmati Mihály, Fernengel András, Kiss István, Albert Gábor)

Szabad ezt figyelmen kívül hagyni?"
24 2011. június 29. szerda, 17:36
Nagy János
Ostoba!
23 2011. június 29. szerda, 17:34
Macko
Tisztelt Vitatkozók!

Igen szűken látja valaki, aki bírálja Szabó Évát!
Járt már valaki a szomszéd települések művelődési házaiban, jelentem én igen, és nem egyszer, tehát van összehasonlítási alapom. Még a nagy Budaörsi Művelődési Ház is elbújhat a mienk mögött. Biatorbágy úgy szintén, az Érdi-ről már nem is beszélek, mert nem lehet.

Természetesen minden vezetőnek lehetnek hibái, erre fel kell hívni a figyelmét. De a létszámcsökkentést a számlájára írni az csúsztatás, inkább írnám a Fidesz számlájára, ahogy Törökbálintot elintézte egy toll vonással!

Ez a választás nem szól másról, mint a helyi nem csak létszámában, hanem megcsappant népszerűségű Fidesz erődemonstrációjáról.

Egy évvel a választás előtt illusztris Fidesz tag megígérte Pap Editnek, hogy igazgatót csinál belőle!!!
Erről szól az egész. Már csak azon csodálkozom, hogy a tartózkodó képviselők mit keresnek ilyenkor a szavazáson, talán nem tudja mit akar... Tartózkodni otthon is lehet!
22 2011. június 29. szerda, 16:46
Tódor Emánuel
Legjobb pályázat? Ki mondja? A hivatalos szakértő? Mármint ugyanaz, aki első körben Papp Edit pályázatát tartotta egyedül értékelhetőnek, majd két hónap múlva ugyanazt a pályázatot ki akarta záratni? (Vajon mi történt közben? Csak nem hívta fel valaki?) Elolvasta egyáltalán valaki a pályázatokat? Különben is, Szabó Évának volt tíz éve, hogy a terveit megvalósítsa. Most meg fűhöz-fához kapkodva próbálja elhitetni, hogy ha ő marad, akkor lesz itt Bálinton olyan, de olyan kulturális élet... :D
21 2011. június 29. szerda, 16:07
Gabesz
A cikk írója is biztos a kávéházba jár iszogatni délután kettő és nyolc között, bevanrúgvakérem.

Hogy lenne a "hatalom favoritja", Papp Edit a példátlan összefogás favoritja:


+ Az MMMH dolgozóinak a többsége
+ több mint félezer törökbálinti lakos (aláírás)
+ Fidesz + LMP + MSZP + Független Platform
(Elek Sándor, Géczy Krisztián, Gyarmati Mihály, Fernengel András, Kiss István, Albert Gábor)

Szabad ezt figyelmen kívül hagyni?
20 2011. június 29. szerda, 16:03
szabó jános
Kedves Péter!
Ugyan arról a Szabó Éváról beszélünk mindketten? Valószínű, de olyan mintha két külön személyről beszélgetnénk. Igaz azt is megértem, hogy az ember nem nyilatkozhat másként az élettársáról.
19 2011. június 29. szerda, 15:53
Látó
Kedves Vitázók!

Talán nem ártana figyelemmel lenni az alábbiakra:

- A Szabó Éva vezette MMMH működése példaértékű a régióban - és nyugodt szívvel elmondhatom - azon túl is.
- Szabó Évának a szűk szakmai körben is nagyszerű híre van.
- Emberségét dícséri, vezetői rátermettségét bizonyítja, hogy a történtek ellenére is képes volt úgy működtetni a művelődési házat, hogy a kívülállók nem vettek észre semmit, az odabent játszódó tragikomédiáról.
- A legjobb pályázatot természetesen Ő nyújtotta be.
- A legmagasabb szakmai végzettséggel is Ő rendelkezik (egyetem).
- Pezsgést hozni ebbe a házba? - kell-e buborék a jó pezsgőbe?

Tisztelettel: egy látó
18 2011. június 29. szerda, 15:31
szabó jános
Kedves Tanult Barátom másik valaki!
Ugyan áruld már el, melyik főiskolán oktatják a művészeti szolgáltatás szervező, művelődési szolgáltatás szervező szakot. És vajon milyen tantárgyak tartozhatnak e témakőrbe?
17 2011. június 29. szerda, 15:04
másik valaki
szabó jános, (már persze, ha hozzám szóltak a kérdések)
Az a mérnök és az a tanár, aki beéri recepciós munkával és termek bérbeadásával, annak úgy kell! Bár bizonyára nem véletlenül éri be.
Szerintem, nem árt, ha egy művelődési házban közművelődési szakemberek dolgoznak, úgy, mint rendezvényszervező, művészeti szolgáltatás szervező, művelődési szolgáltatás szervező stb. Ha ez nem lenne lényeges, - gondolom - nem lennének ilyen irányú szakképzések. Az utolsó kérdésedre nem tudok válaszolni, szerintem hiba volt.
16 2011. június 29. szerda, 14:58
szabó jános
Most, hogy mondod kedves Emánuel, én is inkább Szabó Évát láttam a kávéházban iszogatni, mint a kollégáit.
15 2011. június 29. szerda, 14:51
Tódor Emánuel
És ha már a ivászat került szóba: mint az elmúlt években a Szabó Éva bebizonyította, a művházat lehet minden nap órákon át a kávéházban terpeszkedve, iddogálva-pöfékelve is vezetni. Erről bárki megbizonyosodhat, ha bármelyik nap benéz oda délután kettő és nyolc között. Ezt még a Turai is szóvá tette neki, nem is egyszer.
14 2011. június 29. szerda, 14:31
szabó jános
még valaki!
Jó lenne ha elmondanád, mit értesz szakember alatt. Akikről beszélsz miért nem szakemberek? Recepciós munkához szerinted túl kevés egy mérnöki diploma? Vagy a termek bérbeadásához kevés egy tanári diploma???? Jó lenne, ha elmondanád mégis milyen végzettség kellene ezekre a szakterületekre. Ha ezt meg tudod mondani, akkor azt is áruld el, hogy a szakmaiság csúcsát megtestesítő igazgató asszony miért nem ilyen végzettségű embereket vett fel annak idején?
13 2011. június 29. szerda, 14:30
noname
Szakember: jó-rossz?
Törvényesség: a kizárás hmmm...
12 2011. június 29. szerda, 14:19
még más valaki
Más Valaki!

azt hiszem, hogy értettem a lényeget - ha egyetértek valamivel, legközelebb azt is megírom!

De: ettől még a kolléga is 'hozzászólhat', ha még oly szubjektív is!

Amúgy: a szakmaiság sehol nem árt...

Tegyük fel: nem személyeskedne senki az igazgatói állás kapcsán és öt/hat jelentkezőből választhatott volna a testület... de csak tegyük fel...
11 2011. június 29. szerda, 14:11
másik valaki
még másik valaki!
Látom, a lényeget vetted. Az olyan lényegtelen apróságokat jelentő szavak, mint szakember, törvény elkerülték a figyelmedet. Mindegy, nem kell mindent érteni.
10 2011. június 29. szerda, 13:56
Fásultság de meddig?
Rokonok? Nos a cikk írója biztos valahol rokon(szenv) a megfáradt MMMH vezetőséggel, s a frissítő változásnak kíván gátat állítani.

Szerencsétlen, visszatetsző ez az igyekezet, hatásosabb lett volna, ha Szabó Éva pozitívumait emeli ki a cikk irója.

Így azt gondolom: madarat tolláról, embert barátnőjéről....

Ui.: több mint 500 törökbálinti (jómagam is) aláírtuk Papp Edit ajánlását. Élhetnék a lehetőséggel, de nem sorolom Évi hibáit. Inkább lehetőséget kívánok Editnek!

Elismerésem annak a 7 intézményi dolgozónak, akik állásukat kockáztatva, vállalni merték véleményüket, Szabó Éva intézményvezető és Szabados Zoltán intézményvezető-helyettessel szemben.

Tudom, hogy a "kis tánctanárocska" pezsgő életet, szeretetet és boldogságot hoz(na) a Munkácsy Mihály Művelődési Házba is!!!
9 2011. június 29. szerda, 13:52
még másik valaki
és ha 'valaki' kolléga, az hátrány?
szeretné megosztani (szubjektív) véleményét a 'nagyközönséggel'...
8 2011. június 29. szerda, 13:34
másik valaki
Húúúú, de képben van "valaki"! Csak nem a vezetőnő egyik kollégáját tisztelhetjük?
Amúgy, szerintem az ötletgazdagság, nagy munkabírás, fiatalság kevés. Szakembernek kellene lenni.Csak halkan jegyzem meg, ebből a fiatal társsaságból egyesek nyilván remekül elboldogulnak mint pedagógus, borász, lelkész, nyilván jogász is, (akinek a szakterülete a munkaügyi perek) és még ki tudja mi, de a közművelődéshez, mint szakmához halvány gőzük sincs. Ettől persze, szakmai irányítás mellett akár még jól is dolgozhatnak. Csak nem kellene osztogatni az észt, mint felkent szakember.
Csak nem az a remek technikus jelentett veszélyt a leendő igazgatóválasztásra, akit a munkaideje java részében a kávéházban lehetett látni sörözgetve? Elég nagy baj, már csak emiatt is, hogy nem előbb lett menesztve.
Szintén halkan jegyzem meg, hogy a debreceni virágkarnevál szervezése nem közművelődésben eltöltött, igazolható jogviszony. Meg kellene végre érteni, hogy a törvényt nem Szabó Éva, nem a törökbálinti képviselő testület, alkotta, hanem az erre illetékes országgyűlés.
7 2011. június 29. szerda, 12:23
valaki
Kedves Justicia!
Ugyan kinek lenne az jó, ha ma 7 szavazatot kapna a szerző által nagyra becsült Szabó Éva? Ebben a nehéz gazdasági helyzetben a lehető legrosszabb választás lenne a jelenlegi igazgató. Az hogy szakmailag alkalmatlan a feladatra, azt az utóbbi időben teljes mértékben bizonyította. Az önkormányzattól kapott 30 millió forintból még csak-csak futotta némi rendezvényre (igaz nagyon borsos áron), de bevételt szinte semmit nem produkált.
Itt megjegyezném, h más művelődési házak 20-30 millió forintot pályáznak össze egy évben és abból gazdálkodják ki rendezvényeiket, addig ő egy fillért sem tudott megszerezni pályázatok útján. Csak halkan jegyzem meg, hogy már nem is lesz alkalma pályázni, mivel több munkaügyi per is folyik a ház ill. ellene és vesztes munkaügyi per esetén (aminek igen nagy a valószínűsége)a házat kizárják legalább 5 évre mindenféle pályázatból. Mint vezető is teljesen megbukott. Egy ötletekkel teli, nagy munkabírású, jól együtt dolgozó, fiatal társaságot kapott az új ház beindításához, amit az eltelt pár év alatt sikerült teljesen szétvernie. Aki nem értett vele egyet bizony kérdésekben -meg sem hallgatta véleményüket- napról-napra megalázta, kirekesztette, árulónak bélyegezte meg. Jó példa erre az utóbbi 4 ember kirúgása is, akik veszélyt jelentettek leendő igazgatóvá választására, mert volt véleményük a dologgal kapcsolatban. A technikust pl. annak
ellenére elküldte, hogy tudta nem marad olyan technikus a házban aki az ott lévő komoly technikát kezelni tudja. Ezért van az, hogy komolyabb technikai munkákra technikust kell bérelnie a háznak, pl. foklbeats. És azt sem tartom túl ideális állapotnak, hogy az ott maradt félállású technikus a múlt hónapban pl. 60 óra túlmunkát végzett.
Kedves Justicia! Ugye Ön sem gondolja komolyan, hogy a szerző által mutyizósnak nyilvánított testület piszkálta fel az ott dolgozókat, hogy 7-5 arányban az igazgató ellen szavazzanak és támogassák az Ő kis üdvöskéjüket? Az meg sem fordult a fejében, hogy egy elkeseredett társaság jajkiáltása volt ez a szavazati eredmény? (ezt úgy is bevállalták, hogy tudták komoly megtorlások következnek, ha visszaválasztják Szabó Évát!)És arra sem gondolt, hogy esetleg ezek az emberek tényleg alkalmasnak találják a "kis tánctanárocskának" aposztrofált pályázót, aki mellékesen hosszú évekig volt a debreceni virágkarnevál főszervezője (ami ugye kicsit nagyobb kihívás, mint mondjuk a Lendvai Kórusnak szervezni egy koncertet)? Vagy az lenne még a hátrány, hogy egy nagy cégnél volt sok évig gazdasági vezető?
Talán el kellene gondolkodni ezeken a dolgokon is!
De ha Ön ezek után is úgy látja, hogy hajrá Szabó Éva, lelke rajta!
6 2011. június 29. szerda, 12:19
Tódor Emánuel
A valamikori 15 fős dolgozó létszámból mindössze 5 fő támogatta a jelenlegi igazgatót. Ez elég sokatmondó, tekintve, hogy még úgy sem sikerült többséget szereznie a saját beosztottjai körében, hogy hármat - Hajdu Ferenc alpolgármester utasításával ellenkezve - márciusban kirúgott, egy hónappal saját megbízatásának lejárta előtt. Volt tíz éve, hogy bizonyítson, de szakmailag és emberileg is megbukott.
Ez a cikk csöpög a rosszindulattól Takácsné Papp Edit ellen, aki soha nem viselkedett a fent leírt módon. Hogy miért hízeleg a cikkíró Szabó Évának, aki mindig is lenézte és megvetette ezt a lapot és munkatársait, és akivel kapcsolatban egyenes gerincet emlegetni enyhén szólva is nevetséges, azt nem tudom.
5 2011. június 29. szerda, 10:13
Justicia
Csak a tisztánlátás érdekében:

Szabó Éva mellett:

Turai István, Palkóné Szabó Gabriella, Hajdu Ferenc, Hámoriné Olár Mária, Rothauszky Györgyné, Csuka Attila

Ellene:

Elek Sándor, Géczy Krisztián, Gyarmati Mihály, Fernengel András, Kiss István, Albert Gábor

A cikk első részének alanya: Vokány Erika
A második részé pedig László Tünde

Remélem a mai ülésen már heten lesznek Éva támogatói!!!!
4 2011. június 28. kedd, 18:05
Nemezis
„Vagy a hatalom annyira elvakult, hogy úgy érzi, mindegy, csak ne Szabó Éva legyen a nyertes?”


Vajon a szerző mit akart ezzel mondani?

6 képviselő Szabó Évára szavazott, a másik hat nem. Akkor melyik hatalom az elvakult? Az egész képviselő-testület biztosan nem. Így általánosítani meglehetősen inkorrekt.


Törökbálinton a Fidesz van hatalmon, vagyis Turai és még hat társa. Értelem szerűen egy igazgató választás sima ügy kellene, hogy legyen. A szakadás ezek szerint a Fidesz frakción belül lehet, de akkor a polgármester miért nem a csapatában tesz rendet? Miért maszatolja el a frakciója felelősségét ebben az undorító csörtében?

Az előterjesztés szövegezése szerintem egyáltalán nem „imponálóan mértéktartóak, tárgy-és tényszerűek, emellett igazak” hanem tisztességtelen azokkal a képviselőkkel szemben, akik nem vesznek részt ebben a gusztustalan hatalmi játszmában.
3 2011. június 28. kedd, 16:39
"Rokonok"
Megnéztem az előterjesztést, de azt nem értem, hogy a polgármesternek akkor van frakciója vagy nincs? Kinek üzent az előterjesztés szövegében?

Találtam egy másik előterjesztést is, amiből megtudjuk, hogy Bükre hivatalos külföldi kiküldetésre mehetnek néhányan. Vagyis Bük már nem magyar terület. Legalábbis az oktatási és kulturális referens szerint.


Határozati javaslat:
Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
1) úgy dönt, hogy a Büki Nyár 2011. elnevezésű összművészeti fesztiválján megrendezésre kerülő aratóünnepségre 2011. július 16-ra : …...............................................-t, …...............................................-t és …............................................-t delegálja.
2) a kiküldetést hivatalos külföldi látogatásnak minősíti.
3) a delegáció tagjai részére – a 2011. évi költségvetése terhére - biztosítja a számlával igazolt költségeik megtérítését.

Felelős: polgármester
Határidő: azonnal
A döntés titkos szavazással, egyszerű szótöbbséggel történik.
Az előterjesztést tárgyalta: -
Az előterjesztést összeállította: Vokány Erika
2 2011. június 28. kedd, 16:25
Talány
Nevek nélkül ez a cikk kívülállónak teljesen értelmezhetetlen
1 2011. június 28. kedd, 12:55
pártatlan
Érdemes elolvasni Turai István előterjesztését a városhonlapján, sorai ezúttal imponálóan mértéktartóak, tárgy-és tényszerűek, emellett igazak.

http://www.torokbalint.hu/4dsoft/cms/TorokbalintApp/forgatokonyvquerywww?id=13
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!