2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Publicisztikák Ki lesz Bálinton az „asztalszolga”?

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Ki lesz Bálinton az „asztalszolga”? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Emese   
2011. szeptember 02. péntek, 14:19
Az Alaptörvény Asztala avagy a hatalom szakralizálása

Valamivel több, mint 24 órányi időt kaptak az önkormányzatok jegyzői, hogy a hét pontban összefoglalt államtitkári leiratot követve 2011.09.01-re Az Alaptörvény Asztala (ALAPASZ) névre hallgató hivatali oltáron elhelyezzék az első szakralizált világi dokumentumot, a 2012.01.01-ével hatályba lépő új magyar Alkotmányt.

Az ALAPASZ gondozására és szolgálatára egy külön munkatársat kell kijelölni. Javasolnám, hogy a piros-fehér-zöld zsinórok mintájára (a zsinór az alkotmány és a golyóstoll asztalhoz való rögzítésére szolgál, hiába, nemcsak Ausztriában, itthon sem bíznak a magyarban) az asztalszolga is öltse magára a nemzeti színeket. Hölgyek kánikulában egy kis leleménnyel a nemzeti lobogóból ötletes, szellős nyári ruhát varázsolhatnak maguknak.

Bocsánat, ha úgy érzik, hogy tréfálkozni merészelnék a nemzeti jelképekkel! Nem én kezdtem, a piros-fehér-zöld zsinórmértéket fentről húzták meg.

Nem irigylem hivatali elöljáróinkat!  Hol is állíthatnák fel méltó módon az ALAPASZ-t az évek óta helyhiánnyal küzdő önkormányzati hivatalunkban, ami amúgy is négy-öt különböző épületben szorong? Egy széket is kell mellé tenni, meg dekorációt, hogy aztán az állampolgár kedvére nézegethesse az alaptörvény 28-29. oldalát, hiszen az üveggel fedett dokumentumból csak ez látszik. S ha úgy érzi, hogy már csak ez az alaptörvény hiányzik az otthonából, akkor azt Kövér Lászlótól a saját lakcímére meg is rendelheti.

Kicsit azért kidolgozatlannak érzem a kétharmados rendeletgyár legújabb ukázát. Nincs egy árva sor se arról, mennyi ideig is legyen az ALAPASZ ilyen módon elhelyezve? Október 23-ig, november 7-ig (ja, bocs, ez már nem aktuális, de valahogy ez az ALAPASZ úgy megzavart) vagy karácsonyig? Ha karácsonyig, akkor utána mehet rá a kivilágított karácsonyfa az angyalkákkal? Esetleg az ALAPASZ-t  el kellene gondosan tenni, mint önkormányzati ereklyét, amit azután jelesebb ünnepeken, mint a szent jobbot augusztus 20-án, körbe lehetne hordozni?

Mindenesetre az ALAPASZ-nak  a NYENYI mellé kell kerülnie. Majd később szentháromsággá bővíteni az új államalapító képével.

A bálinti testülettől amúgy sem idegenek a szakrális szimbólumok. Van már turulmadarunk, országzászlónk, polírozott Wass Albert szobrunk, elöljáróink betonba merevített lábnyoma, lesz kettős keresztünk.

Akkor meg mi hiányzik?

Apróságok. A Fő utca, a városháza, egy bölcsőde, a félbehagyott iskola, sportcsarnok, uszoda befejezése, a Tóparki tarvágás és gödör, valamint a téglagyár rehabilitációja, kerékpárút, autóbusz végállomás, használható körforgalom, temetőbővítés, térfigyelő rendszer, és így tovább. Ez a pár semmiség.

Jut eszembe, az ALAPASZ-ra feltétlenül kell üveg, mert a hivatali egerek nagyon szeretik a papírt, és nem válogatósak. 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (5)
5 2011. szeptember 21. szerda, 11:02
vadparaszt
Nem is értem miről beszélnek/írnak az urak!
Még soha a történelem folyamán nem volt ilyen jól felkészült, nagytudású kormányunk és önkormányzatunk. Vita azért nincs, mert a nagy nemzeti egyetértés ezt nem teszi szükségessé!
Van-e valaki, aki nem így látja ezt kies hazánkban?
4 2011. szeptember 06. kedd, 18:50
zsiguci
Bizottsági ülések vitái? Uramatyám! Felkészületlenség és érdektelenség! Ez a helyzet.Ilyen szerencsétlen,ötlettelen testület még nem volt.
3 2011. szeptember 06. kedd, 14:34
Fernengel mondta!
"Sok esetben úgy tűnik, a testületi üléseken érdektelenség vagy felkészületlenség miatt nincsenek hozzászólások, viták, ötletek egy-egy napirendi pont tárgyalásakor. E mögött a látszólagos csend mögött a bizottsági ülések vitái húzódnak."
2 2011. szeptember 05. hétfő, 19:47
jj
Ha olyan gyorsan végeztek 40 napi rendi ponttal akkor szépen sorban -fel váltva lehetnek +Asztal szolgák"!!!!!el végre nem kevés juttatásért "képviselnek" bennünket!!
1 2011. szeptember 05. hétfő, 09:18
patakparti
Úgy hallottam a képviselőink biztos nem jelentkeznek asztalszolgának, nem az asztal mellett üléssel töltik el napjaikat. Minden bizonnyal a kíváló előkészítésnek hála,alig egy óra alatt végeztek szeptember első napján úgy negyven napirendi pont tárgyalásával a második félév első nem rendkívüli ülésén. Ez ám már a hatékonyság, ez ám a professzionalizmus. Nem is tudom a cikk írója miről beszél!
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!