2018. április 19., csütörtök

Logo


Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Házimozi PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerki.   
2012. március 28. szerda, 17:42
Tegnap furcsa érzés volt hallani, amikor bejelentették: 2+2=5!
Ez hivatalos. Az ügy le van zárva.

Ismerőseimmel azonnal összejöttünk egy hajdan füstös lakásban, de mivel ma már szinte egyikünk se cigizik, inkább csak borozgattunk. Tanácskoztunk a helyzetről. - Ez szörnyű - mondta egyikük -, mégiscsak tiltakozni kellene!

- A végén azt is kitalálják – így a másikunk -, hogy az egyik tojás nem a másik tojásra hasonlít, hanem inkább egy lóra.

Volt köztünk egy aggályoskodó pacák, aki erre a fejét csóválta. - Nem lehet felületesen kijelenteni, hogy egyik tojás hasonlít a másikra – állapította meg. - A probléma áttekintéséhez megfelelő elmélyültség és idő kell. Ha például tudni szeretnénk, hogy az egyik tojás a másik tojásra hasonlít-e, vagy inkább egy lóra, a kérdés eldöntéséhez minimum kilenctagú vizsgálóbizottság felállítása szükséges, és fél év a szakvélemény elkészítéséhez. Nem beszélve arról, hogy amennyiben mégis a tojások hasonlítanának egymásra, ami azért nem lenne nagyon meglepő, tisztázni kell, hogy a Lehel piac felelős-e emiatt?

Bár mindannyian hiszünk az alapos munkában és úgy tudjuk, meglehetősen toleránsak vagyunk, ezt a fickót azonnal hazazavartuk. Még a poharát se ihatta ki. A hülyéket ugyanis nem tudjuk elviselni, abba a magasságba ez ideig sajnos még nem emelkedtünk.

Bekapcsoltuk a tévét. A híradóból megtudtuk, hogy a tiltakozás másoknak is eszébe jutott. Ám ők - velünk ellentétben - egészen a cselekvésig ragadtatták magukat. Mondjuk, elég siralmas látványt is nyújtottak, ahogy vonultak transzparensekkel a kezükben, melyekre ez volt írva: „2+2=4! – Ebből nem engedünk!” Valaki rosszmájúan megjegyezte, hogy a táblára írt matematikai művelet eredménye evidens, fantáziaszegénységre utal, hogy épp ezt emelik fel. Más azon élcelődött, hogy a kettő meg kettő négyből most könnyű nem engedni, hiszen éppen az a baj, hogy hozzáadtak. Ezen vihogtunk.

A felvételeket nézve kezdett elegem lenni egyre furcsább aktuális állapotainkból. Otthagytam őket, néhány órára átugrottam egy barátomhoz, aki történetesen nő. Mondtam neki, hogy valami hűvös, realista történelmi filmet szeretnék vele megnézni, amelyben minden a helyére kerül.

- Remek - csettintett -, itt van egy. Jön néhány nagydarab, kövér fickó és elfoglalják a várost. Minden szál az ő kezükben fut össze…

- De aztán a városiak összefognak és elkergetik őket… - okoskodtam közbe.

- Persze, összefognak, és együtt járulnak elébük, hogy kifejezzék a tiszteletüket és hálájukat. Ajándékokat visznek nekik, kegyeiket keresik, lányaikat hozzájuk akarják férjhez adni és legfeljebb a konyhájuk mélyén merik őket szapulni. Megnyugszanak. Legalább van valahogy, mert valahogy mindig kell lennie, többnyire ugyanúgy. El kell fogadni, nem ugrálni, vonulni kell a 2+2=5 táblákkal. A nagydarab, kövér fickók tulajdonképpen vágyaink kivetülései…

- Na, álljunk meg egy szóra – komorodtam el, mert én inkább cingár vagyok –, azért mégiscsak jön majd a Terence Hill…

- Nem az a lényeg, hogy jön-e, hanem hogy mi következik, miután elment. Vagyis hogy mi más következne?! Az emberek pont olyanok lesznek, amilyenek valójában. Nem tetszik? Pedig folyton azt szajkózzátok, hogy mindent nekik kell eldönteniük, aztán a végén megijedtek és legszívesebben elmenekülnétek.

- Hát én szembenézek! Nem térek ki a kor kihívásai elől! – hajtogattam az úton visszafelé, miközben sok mindent átfutott az agyamon.

Újbóli megjelenésemet ernyedt tréfálkozás fogadta. – Mi újság a városban, kettő meg kettő még mindig öt? – kérdezték álmosan.

- Közel se! – feleltem bátran új meggondolásaim birtokában. - Holnap délre talán már hat és fél lesz, és erről kizárólag a mindent jól kifundáló nemzetközi érdekkörök tehetnek.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (24)
24 2012. április 01. vasárnap, 18:39
zsiguci
Schmitt megtette azt a "szívességet" hogy összehozta az ellenzéket.Hihetetlen.
23 2012. március 30. péntek, 21:55
Vileda
Van két bűzös felmosórongyunk. A kormánypárti meg az ellenzéki. Mi egyszerű polgárok akár jobbra akár balra fordítjuk a fejünket a bűz mindenhonnan csavarja az orrunkat.
22 2012. március 30. péntek, 21:47
kesergő
++Dr!

Igazad van! Schmittből kihúzták a gerincoszlopot olyan nyugott volt, mint a mű légy. Valami szar készül még, amit alá kell írnia, addig nem engedik el!
21 2012. március 30. péntek, 21:41
Szégyen
Lassan szépen rájövünk, hogy nem kell nekünk a nagypolitika, elég lesz nekünk civilben is, és nem kell majd ezeknek a semmirekellőknek a szembe hazudozásait eltűrnünk. Hol van a Magyarok Becsülete?....Hol!
20 2012. március 30. péntek, 21:39
Dr fordító
Tengerparti, neked elég ha csak önmagadért szégyelled magad, mert hazug vagy.
19 2012. március 30. péntek, 21:24
tengerparti
patakparti!

Nem vagy valami igényes. Én még jobban szégyelltem, hogy magyar vagyok, amikor kiderült hogy egy d-209-es kommunista tartótiszt vezeti az országot.
Ahhoz képest egy kis plágium csak botlás.
Magam részéről sem kormánypárti sem ellenzéki nem leszek a jövőben. Csak egy ember a tízmillióból.
18 2012. március 30. péntek, 20:34
patakparti
Most először szégyellem életemben, hogy magyar vagyok.

De tudjátok mit: szégyellje magát az, aki miatt szégyenkeznem kell. Ezt egy civilizált, európai klubban nem lehet elmesélni. Ezzel a teherrel fognak részt venni a sportolók a londoni olimpián. Ezzel a teherrel fog élni az ország!

Ezzel a teherrel fog élni az ország?
17 2012. március 30. péntek, 16:59
++Dr
Jelenleg a giliszta inkább tűnik gerincoszlopnak nem pedig Schmitt!
16 2012. március 30. péntek, 16:23
Gyors
Az is egy érdekes egybeesés, hogy 1988. március 30-án alakult meg a Fidesz, vagyis éppen 24 éve.
15 2012. március 30. péntek, 16:16
nemár
Nekem az tetszik, hogy a Tarlós azt mondta, hogy az okozta a kárt Magyarországnak, aki elindította a plágiumbotrányt, nem pedig schmitt.

= Tarlósnak nem érték az igazság. Ilyenek a főnökeink, hát na.
14 2012. március 30. péntek, 14:53
drsenki
Ebben a történetben nem Schmitt a lényeg, ő csak 1 nyomorult kis senki, egy madzagon rángatott talpnyaló (talán madzag sem kell neki, hiszen egész életében erre trenírozott). Az igazi kérdés, hogy kétharmadban fürdő fényességes tekintetű I. Fülkeforr, szeretett és tisztelt, népe üdvén éjt napallá téve fáradozó Fel- és Alcsútdobozi MáriávalÚtközbenTalálkozó párt- és miniszterelnökünk talál-e egy mégschmittebb méginkább-bábot, vagy megtartja a régi bohócot. A másik kérdés, hogy a Zemberek meddig viselik el békésen (mert a többség ezt teszi, leginkább félelemből), hogy bamba alattvalóként kezeljék őket a huszonegyedik században. Én már nem sokáig.
13 2012. március 30. péntek, 14:05
Mormogó
Irány az okmányiroda! Mert ugye annak, akinek módosul a neve, ez a dolga. Fogja a Semmelweis Egyetem szenátusi döntésének 33:4 arányú döntését igazoló papírját, összegyűjti eddigi hivatalos dokumentumait, befárad, sorszámot kér, sorban áll, igényel új személyit, lakcímkártyát, jogosítványt, forgalmit, útlevelet, befizeti mindennek az illetékét és két-három hét múlva kap mindenből egy újat, postán kézbesítve. Ezen felül lehet bíbelődni még az adó- és TAJ-kártyával és még ki tudja hány irattal.
A NYENYI-ről nem is beszélve.
Hiába ezt elschittelték...
12 2012. március 30. péntek, 13:24
Türelmes
A tett halála az okostojás!
A Berlusconi-Kahn-Nixon-Wulff-Guttemberg tengely immár teljessé válhat.
Nekik sem ment könnyen, a mi Palkónk is vajúdik még.
11 2012. március 30. péntek, 13:16
Andressew
"Utoljára akkor volt ilyen történelmi együttállás Magyarországon, amikor 1989 júliusában egybeesett Kádár János halála és Nagy Imre rehabilitálása. Shakespeare nem merte volna megírni ezt a giccset egy királydrámában. Rendkívül tragikus módon helyreállt a köztársaság erkölcsi rendje. Ezen a héten úgy született meg a történelmi együttállás, hogy szinte egy napon határozott a főváros közgyűlése Károlyi Mihály szobrának eltakarításáról és a Testnevelési Egyetem (most Semmelweis) arról, hogy Dr. Schmitt Pál doktor maradhat, mert ugyan lopott, mint egy turbószarka, de nem ő a hibás, hanem az egyetem. (Ezt a szomorúoperettet már tényleg nem merte volna Shakepeare se megírni.)
Ezen a héten csakugyan kimúlt a Magyar Köztársaság szelleme. Félő, hogy a következő nagy történelmi együttállás rettenetes tragédia lesz, a katarzis legcsekélyebb reménye nélkül. Mert ne gondolja senki, hogy az úgynevezett nép hosszú távon el tudja viselni, hogy kihúzott gerinccel kell csúszni és mászni a zsarnokok kedvére."
10 2012. március 30. péntek, 12:25
eldoktorov
Ne örüljetek!
Úgyis újraszámolják!!!
9 2012. március 30. péntek, 12:24
Lánczos Vera
"Megtudtuk a döntést: Schmitt Pál nem mond le (legalábbis amikor e sorok íródtak, még ez volt a helyzet.) Ez a végkifejlet – miként a történet – sem Schmitt Pálról szól azonban, hanem a hazai közgondolkodásról, az egész társadalom mentális állapotáról. Ott kezdődött, amikor 2002-ben egy szabad és demokratikus választás eredményét a vesztesek megkérdőjelezhették, annak ellenére, hogy a választás előtt ők voltak kormányon, tehát az ő feladatuk és kötelességük volt a választás törvényes feltételeinek biztosítása, a jogállami garanciák érvényestése. A plágiumügy lényege, hogy az alternatív valósággyártás csúcspontjává vált. A kérdés az, el lehet-e még mindig adni belföldön egy szabad szemmel is mindenki által jól látható botrányról, hogy nincs, nem történt semmi, ha a valósággyártás bajnokai ezt az „alternatívát” választják a helyzet megoldására. Őszintén kíváncsi vagyok az eredményre, mert akár így végződik a játszma, akár úgy, a társasjáték további sorsára is döntő befolyással lesz."
8 2012. március 30. péntek, 10:53
Dr Nélküli
Ez egy "következmények nélküli ország".
Bizony. Szerkinek mostanság gyakoriak a hasonlóan ööööö, hogy is kell ezt finoman, politikailag korrekten mondani? szóval fura cikkei.
7 2012. március 29. csütörtök, 18:11
dr. hit
Az kell, mindenből az erős. Hitből, gyomorból, meg ebből az itókából is.
A NER legyen veletek.
6 2012. március 29. csütörtök, 08:44
Révész
Már az MNO is ezt írja szerkesztőségi cikkében:
"... téved, amikor úgy tesz, mintha a jelentés tisztára mosta volna a disszertáció szerzőjét. Abból ugyanis feketén fehéren kiolvasható, mi történt; azt mindenki meg tudja ítélni. Nem a jog, hanem az erkölcs, a szakmai tisztesség mércéjével.
A Fidesz lezártnak tekinti az ügyet. Sírjunk vagy nevessünk? A KDNP reményei szerint a jelentés pontot tett a politikai támadások végére. Tényleg erős hit kell ahhoz, hogy valaki ezt komolyan is gondolja."
5 2012. március 29. csütörtök, 07:45
Kizoti
De mi az írás trágya?
4 2012. március 29. csütörtök, 05:26
patakparti
game over ---> ma reggelire: www.mno.hu, eddig ki-tartotta (vissza)?

De jobb lesz vajon majd????
3 2012. március 28. szerda, 19:11
Doktor Úr
Fritz Tamás jobboldali ideológus írta, hogy ez egy "következmények nélküli ország".

Kíváncsi leszek, hogy most Schmitt ügyében is ez lesz é a véleménye.
2 2012. március 28. szerda, 18:43
dr. hungarikum
Nem csoda, az egész ország egy lázálom... vagy inkább lázárlom... Lesz még lejjebb, narancsosok?
1 2012. március 28. szerda, 18:24
Dr. Schmitt alias Bubó
Ezt az írást Szerki középsúlyos delírium tremens hatása alatt követhette el, mert teljesen értelmetlen.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!