2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Publicisztikák Házimozi 2.

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Házimozi 2. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerki.   
2012. április 01. vasárnap, 18:41
A 2+2=4 zendülése egy nap alatt győzött, most az 1+1=3-mal küszködünk.Biztos mi vagyunk delíriumos állapotban, de itt a napok megint összekeveredtek.

Kedden-szerdán a tényfeltáró bizottságnak „a nagy terjedelmű, szövegazonos fordítás ellenére a disszertáció megfelel…” lényeggel napvilágot látott értékelése a magyar felsőoktatás tudományos tekintélyét átmenetileg az amish villamosságtan, illetve az észak-koreai emberi jogok szintjére rántotta le. Hogy voltak, akik ezt az összegzést bevállalták, lakmuszpapírként jelez. Hetek óta széles körben folyt a vita arról, hogy mit tartalmaz majd a bizottsági jelentés. Akik örökké átlátnak a szitán nyugodt mosollyal közölték: megpróbálják elkenni. Az események ismeretében mondhatni naivak viszont rázták a fejüket: ugyan, ezt nem lehet!

Nos, az előbbiek tippje jött be, legalábbis elsőre.    

Pénteken ugyanis már egy csalódott ember nyilatkozott a közszolgálati csatornákon, akit meglepett, hogy egyáltalán magyarázkodnia kell, mert másfél nappal korábban úgy tűnt, hogy győzött, sőt elégtételt kapott. Megismételte, amit hónapok óta hajtogatott, mármint, hogy a tudományos munkája az akkori szabályoknak megfelelt, a témavezető vezetett, az opponens opponált, dolgozata summa cum laude minősítést kapott, minden a korabeli jó gyakorlat szerint zajlott.

Ezen a ponton az immár garantáltan füstmentes értelmiségi lakásban kedvünk lett volna visszaszokni a dohányzásra és valakit abszintért szalajtani. Ezek szerint hetek óta nem világosította fel senki, hogy más szellemi alkotását nem lehet a saját nevünk alatt benyújtani, ez objektív! Nincs mit megmagyarázni, az ilyesmiért nem tudományos cím jár, hanem valami egész más. Ha már nem tudja magától, ami azért enyhén szólva szintén meghökkentő.  

Tudományos tekintetben a végeredmény csütörtökön született meg. Ez volt az igazság napja: a
Semmelweis Egyetem vezetése megunta az abszurdba fordult műsort, behúzta vészféket és néhány óra alatt lerendezte az ügyet. Kihirdette azt, ami az első perctől nyilvánvaló volt.

A politikai tanulságok levonása már egy másik történet. E téren deja vu érzésünk van. A politikusi szakma egy tekintetben olyan, mint a tűzszerész, aki a közbizalom tekintetében "felrobban", azt senki se varrja össze. Fantomként ténykedhet tovább, de a saját tábora se szívesen néz rá, mert olyasmit jelképez, amivel nem azonosul, a többieket pedig az őrületbe irritálja.  

Ez utóbbiról bőven van tapasztalatunk. Sajnos, a magyar közélet 2006 nyara, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követően elmaradt (le)lépés óta egy lázálom. Folyt. köv., sajnos bérletes a program.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (5)
5 2012. április 03. kedd, 18:23
patakparti
Minden jó ha a a vége jó?!?

Arra az egyre azért nyugodtan lehet a város buszke, hogy Tulassay rektor úr Törökbálint méltán köztiszteletben álló Polgára.
4 2012. április 02. hétfő, 10:48
Tankérem
"Egyszer volt, hol nem volt, vót eccő, hogy I. Fülkefor ablakába lőporfüstöt pödrintett a szél, mer az es tutta, hogy öregkatona lévire azt ügön szereti a kerál. Arra a szagra bír gondúkodni. Na, be es szítta mélyen, tábornokmód, oszt elnézett Magyarország feje fölött, ameddig a szem ellát, mer azér a fődgolyó néki es gömbölű vót. Látta, amit látott." (Parti N.L.)
Látja-e a kárt amit erkölcsben, etikában okoz?
Látja hát!
Látja-e ami egy valaha megbecsült sportoló, majd diplomata életében változik jóvátehetetlenül?
Naná, hogy látja!
Rombol, pusztít.
Eleinte csak barátok, családtagok közt. Aztán a rivális, de átmenetileg magához láncolt, majd szétvert pártokban.
Majd a nemzetközi kapcsolatainkban, manapság
meg a tudományos életben, sőt saját táborában is.
Destruktivitásból jeles!
Leülhet Viktor fiam!
3 2012. április 02. hétfő, 10:35
dr.leves
Szerintem az egész jobboldali "politikai elit" mehet pityipalkóval együtt a levesbe. Az is, aki próbálja védeni a védhetetlent ("a zálamelnők sérthetetlen") és az is aki "csak" csendesen asszisztál hozzá. Egy kdnp-s fickó mert megszólalni, rövid úton ki is fogják rúgni a brancsból. Nesze nektem nemzeti együttműködés meg konzultáció.
2 2012. április 02. hétfő, 10:24
exdoki
Schmitt a lopott palkotásával a nemzeti kétség megtestesítőjévé lett.
1 2012. április 01. vasárnap, 22:16
Lemondok
Olvasom a neten, hogy Orbán Viktor szerint a "Köztársasági elnök sérthetetlen az alaptörvény szerint, és ehhez tartják magukat" Hát akkor azt kell mondjam, hogy az alaptörvény nem az Én törvényem, és most ország világ előtt kijelentem, hogy lemondok az alaptörvényről, és inkább a kisdobos 12 pontja lesz az irányadó!

Az Én alaptörvényem, ami mondjuk ki eleve kizárja csalókat, az a Tíz parancsolat. Ennél egyszerűbben és érthetőbben nem lehet fogalmazni. De a kisdobos 12 pontja is többet ér az alaptörvénynél.

Egy dolgozatot nem lehet még hatalmas jóindulattal sem sajátnak tekinteni, akkor amikor a saját tartalom nem éri el benne a 10% sem. Ez így egy ingyen megszerzett Dr. cím!

Azoknak a becsületes hallgatóknak a szembeköpése, akik kemény munkával hozzák össze a diplomát. Sajnálatos, hogy pont a köztársasági elnök, aki a népiség megtestesítője, nem tudja és nem akarja tudomásul venni, hogy az ország vezetőinek, pláne a transzparens vezetőinek kell önkritikát gyakorolniuk.

A népet jelenleg megszégyeníti az elnök úr! Ezzel a húzásával nem, hogy magát védte meg, de még inkább mélyebbre süllyeszti az államba vetett bizalmamat, és kurvára szarul kezdem érezni magam ebben az országban. Vajon a feleség hogy érzi magát ebben a helyzetben???

A nép érdeke, hogy az ilyen ember a politika és egyéb helyek közelébe sem mehessenek. Ha nem megy el magától, akkor a népnek kell kényszeríteni, akár polgári engedetlenségi mozgalom indításával is. Én ott leszek!
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!