2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Publicisztikák Előttem az utódom

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Előttem az utódom PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas Gábor   
2013. február 12. kedd, 11:11
"a fiatalok most újra példát készülnek mutatni, konok elszántságból, következetes érdekérvényesítésből"

 

Borzadva nézem, mi folyik az oktatásügy körül. Írhatnám azt is, elborzadok attól, hogy mi pénz folyik el az egyetemektől, közép és általános iskoláktól, mi csurog bele egyenesen futballstadionokba, Kövér-gárdába, Fekete-féle művészeti akadémiába. És még sorolhatnám…  De azt sem jó figyelni, hogyan feszül egymásnak a két nagy pedagógus szakszervezet, megegyezés helyett, illetve, hogy milyen bamba béketűréssel viseli a gyermekeinket oktató, nevelő tanárság a KLIK nevű gigahivatal packázásait, a hoffmani beszólásokat krétáról, lúdtalpról, hájas gyerekről, sikertörténetről, gördülékeny átmenetről.

De a fiatalok most újra példát készülnek mutatni, konok elszántságból, következetes érdekérvényesítésből, színes és ötletes kommunikációból, asszertívitásból. Szülőként és pedagógusként is büszke vagyok rájuk.  Le merem írni:

Van mit tanulnunk tőlük!

 

 


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (2)
2 2013. február 13. szerda, 09:20
jj
Bizony lehetne tőlük tanulni,hogy ne hagyjuk a hátunkon vágni már a fát! Jó lenne tudomásul venni,hogy aki éhezik,fázik,nem tudja taníttatni a gyerekét,annak nagyon nem hiányzik a több milliárdból épülő stadion,mivel,soha nem jut oda! Élhető ország kellene,nem csak a kivételezetteknek-de az egész Magyarország lakosságának! Ne kelljen félni,hogy mit hoz a holnap-tiszta ,átlátható,élhető jövőt szeretnénk a gyerekeinknek,unokáinknak-és utána jöhetne a szórakozás-a stadionok építése,ha majd más már rendbe van!!
1 2013. február 13. szerda, 00:28
st
Így is lehet nézni.

Meg emígy is:
“Borzadva nézem, mi folyik a diáktüntetések körül. Írhatnám azt is, elborzadok attól, hogy mi idő folyik el az egyetemi hallgatók, a közép- és általános iskolás tanulók tanulásra fordítandó idejéből, amit a szülők fizetnek. Mi csurog bele egyenesen a politikába. És még sorolhatnám… “

Nem lesz könnyű öregsége annak a generációnak, amelyiket ez az elégedetlen, követelőző, hónapok óta bulizó és ennek a tanulást is alárendelő generáció kell hogy egyszer majd eltartson.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!