2018. április 23., hétfő

Logo

Címlap Sport Diákolimpia Országos Elődöntőn második a Bálint Márton Iskola kosárlabda csapata!

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Diákolimpia Országos Elődöntőn második a Bálint Márton Iskola kosárlabda csapata! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Spiriev Attila   
2010. május 27. csütörtök, 09:08
  Folytatta remek szereplését a Bálint Márton Iskola III. korcsoportos fiú kosárlabda csapata, amely a Diákolimpia Országos Elődöntőjében a második helyet szerezte meg.

A Diákolimpia Pest Megyei Döntőjének megnyerése után május 17-én Törökbálint adott otthont a Diákolimpia Országos Elődöntő tornájának. A küzdelem az Országos Döntőbe kerülésért zajlott. A kiírás értelmében a döntőt rendező megye (ezúttal Baranya megye) bajnoka automatikusan az Országos Döntő résztvevője. A további hét résztvevő pedig az hét elődöntő torna győztese. Az Országos Diákolimpia Elődöntőin 18 megyei bajnok, Budapest 1-2. helyezettjei, valamint egy külön selejtezőn keresztül nyolc további iskola csapatai szereztek indulási jogot.

A Bálint Márton Iskola együttese nem könnyű csoportba került, de remekül helytállt!

Bár a Diákolimpia Országos Döntőjébe nem sikerült bekerülni, de az Országos Elődöntőben elért második helyezés is jelentős siker.

A tornán az első mérkőzésen a Budapest I. kerületi Batthyány Általános Iskola, Hallgató Csaba által vezetett együttese, tulajdonképpen a Vasas előkészítő csapata volt az ellenfél. A mérkőzésen nagy csata után, végül biztosan győzött a törökbálinti csapat.

Az első helyért a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskola ellen is derekasan küzdött a kissé már elfáradt csapat csapa, de nehezen állta a sarat az összeszokott, és korosztályos szinten rutinosnak mondható debreceniek ellen, akik a győzelemmel a tornaelsőséget is megszerezték.

Végeredmény:

1. Debrecen, Kossuth Lajos Általános Iskola

2. Törökbálint, Bálint Márton Általános- és Középiskola

3. Mezőberény-Bélmegyer Kistérségi Általános Iskola

4. Budapest, Batthyány Általános Iskola


A Bálint Márton Iskola csapatának tagjai: Dobos Márk, Fábián Adrián, Fülöp Kistóf, Galambos Attila, Geléd Dávid, Göttli Bálint, Grész Renátó, Havasi Bence, Heiszer Dániel, Herczku Ádám, Iványi Kristóf , Jokhel Mátyás, Nagy Adrián

testnevelő tanár: Kis Tivadar
edző: Molnár-Werner Zsuzsanna

 

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!