2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Sport Parázs meccsen győztünk Kecskeméten

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Parázs meccsen győztünk Kecskeméten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Spiriev Attila   
2012. február 29. szerda, 13:54
Matematikailag még nem jelenthető ki, de a realitások szerint a kecskeméti diadallal biztosítottuk helyünket a csoport legjobb négy csapata között.

Történetünk során először a felsőházi rájátszásban vehetünk részt.


Kecskeméti Főiskola - MTK Törökbálint  83-84

(32-22, 12-23, 17-23, 22-16)

Kecskeméti Főiskola Sportcsarnoka, 100 néző


Az első öt perc kiegyenlített játéka után a negyed második felében a hazaiaknak sikerült a saját játékukat játszani, ráadásul szinte mindent bedobtak, és tízpontos előnyre tettek szert (32-22). Ráadásul az amúgy is igen szűk rotációnk mellett további gondot jelentett, hogy Szabó Balázsra három faultot fújtak rá.

A második játékrészben nagyon fegyelmezetten játszott a csapatunk, és ekkor javarészt a mi akaratunk érvényesült. Elsősorban Szarvas Gábor és Bihari Máté húzták a szekeret. Előbb csökkentettük a hátrányt, majd a félidőben már egy ponttal nálunk volt az előny (44-45).

Fordulás után Szabó Balázst néhány perc alatt kifújták, de ekkorra Hajmásy Péter is elkezdett betalálni, és Baross Kristóf is remekül játszott. Elmentünk nyolc ponttal, amiből a negyed végéig hetet meg is tartottunk. Nagyon feszült volt a hangulat. Az ellenfél edzője folyamatosan beszólogatott játékosainknak, sőt vezetőedzőnknek is, és a hazai közönség sem a saját csapatának buzdításával, hanem a mieink pocskondiázásával volt elfoglalva. Sajnos a játékvezetők sem álltak e helyzet magaslatán, ami nem csak a több tévesnek tűnő ítéletben jelentkezett, hanem abban is, hogy hagyták elszabadulni az indulatokat. A negyed vége előtt az ellenfél centere, Gruda Gergely szándékosan fellökte Bíró Pétert, majd a kialakult lökdösődés után mindkét játékost kiállították, sőt a padról a pályára belépő - addigra már kipontozódott - Nedelcu Gergőt is.

Miután a kedélyek némiképp megnyugodtak, a záró felvonásban néha felzárkózott a Kecskemét, de végig mi vezettünk, és nagy izgalmak közepette, egyetlen pontocskával megnyertük a derbit.

Örömünkbe sajnos üröm is vegyült. A lefújás után játékosaink érthetően nagyon örültek az igen nehéz körülmények ellenére kivívott győzelemnek, és boldogan ünnepelték magukat a csapatunkat végig bíztató szurkolóink előtt. Ekkor az ellenfél drukkerei közül sokan berontottak a pályára, inzultálták sportolóinkat (sehol egy közbeavatkozó rendező!), majd az ellenfél egyik játékosa, Pongó Máté odament Bihari Mátéhoz, és fellökte őt! Erre a játékvezetők nemcsak a magáról megfeledkező Pongót, hanem - teljesen érthetetlenül - a mi játékosunkat is kiállították. (Megjegyzendő, hogy a három játékvezető mellé beígért komisszár nem volt jelen a mérkőzésen.)

Kár, hogy a hazaiak képtelenek voltak sportszerűen elviselni a vereségüket, de mi ne ezzel foglalkozzunk, hanem örüljünk annak, hogy csapatunk ismét óriásit küzdött, végig nagyon akarta a győzelmet, és ennek eredménye a siker.

Molnár István vezetőedző: Az első negyed után "fejben" sikerült rendezni a játékunkat, és egy védekezés-váltással megzavartuk a nagyon tehetséges fiatalokkal felálló "kecskemétieket". A külső körülményekkel nem foglalkozunk - van gondolatom erről is - de most sokkal fontosabb a Baja elleni mérkőzés.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!