2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Sport Folytatódott a csoda!

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Folytatódott a csoda! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Spiriev Attila   
2012. március 05. hétfő, 13:05
Folytatta győzelmi sorozatát az MTK Törökbálint. A Baja elleni hazai mérkőzésen szenzációs elszántsággal többször is jelentős hátrányból álltunk fel, és egy óriási hangulatú hosszabbításos 'thriller' során szereztük meg a győzelmet.

MTK Törökbálint - Bajai Bácska  104-101
(22-20, 20-25, 21-29, 26-15, 15-12)

Törökbálint, Bálint Márton Iskola Sportcsarnoka, 150 néző

Hogy sok sebből vérzünk, azt tudjuk, és már többször is leírtuk. De azt nem lehet elégszer megörökíteni, hogy fantasztikus egységgé alakult csapatunk, és együtt-egymásért küzdve már-már csodaszámba illő eredménysort produkál. Az éppen kispadon ülők együtt izzanak a pályán lévőkkel, és a szurkolóink lelkes bíztatása további erőt kölcsönöz játékosainknak, és az őket vezénylő Molnár István 'karmesternek'. Így történt ez szombaton este is, ez eredményezte a 'csoda' folytatódását.

Két bajai kosárral kezdődött a mérkőzés, de hamar kiegyenlítettünk, és az első negyedben egyik gárda sem tudott jelentősebb előnyhöz jutni. A játékrész zárása nekünk sikerült jobban, két ponttal vezettünk (22-20).

A második tízperces periódus első időszakában fokozatosan meglépett a Baja. Három perccel a félidő vége előtt már 11 egységnyire is duzzadt az előnyük (30-41). De ismét jól sikerült a negyed zárása, és három pontra felzárkóztunk (42-45).

Fordulás után megint a vendégek voltak eredményesebbek. Küzdöttünk, hajtottunk, de apró hibák gyakran megakadályozták, hogy közelebb kerüljünk. Ráadásul Délity Bence szinte még az öltözőből is betalált, és csakhamar megint mínusz tíznél találtuk magunkat. A húsz másodperccel a játékrész vége előtt nyolc pontos hátránynál indított támadásunk végén Hajmásy Péter triplája kipördült, a lepattanót pedig Délity a félpályán túlról juttatta a gyűrűnkbe. Demoralizálónak is nevezhetnék e kosarat - ha nem a mi csapatunkról írnánk. Mindenesetre 11 pontos hátránnyal kezdtük a negyedik felvonást (63-74).

És a különbség egy ideig csak nem akart csökkenni. Alig több mint öt perc volt hátra, és még mindig egy tízes volt közte. De csapatunk egy pillanatra sem adta fel! Szurkolóink fergeteges bíztatása közepette lépésről-lépésre kúsztunk egyre közelebb, és négy másodperccel a negyedik negyed vége előtt két ponttal átvettük a vezetést! Két másodperccel a vége előtt mezőnyfaultot ítéltek ellenünk, és mivel már túl voltunk a megengedett csapatszabálytalanság számon, két büntetőt dobhatott az ellenfél egyik legjobbja, Ágfalvi Bálint. Le a kalappal előtte, hogy a szinte fülsiketítő hangzavar ellenére bedobta mind a kettőt - aminek mi persze ezúttal csöppet sem örültünk... De még mindig volt hátra két másodperc. Meg is volt a helyzet, de a kosárra törő Bihari Máté szorongatott helyzetben nem tudta a gyűrűbe juttatni a labdát, és ezúttal néma maradt a síp.

Hosszabbítás!

Öt perc ráadás következett, amiben megint a Baja jutott előnyhöz. Két játékperc után négy ponttal vezettek a vendégek. De ekkor Hajmásy Péter végre bevágott egy triplát, és feljöttünk egy pontra.  Hagyma kosara egyúttal jel is volt a végső rohamra, mert ezután csakhamar átvettük a vezetést, és végre már nem mi futottunk az eredmény után. Bár azért levegőhöz nem jutottunk, mert amint vezettünk három ponttal, már jött is a bajai tripla. Az utolsó percek az állóképesség, az elszántság, és nem utolsó sorban az idegek csatája volt. Mint az utóbbi időben már oly' sokszor, ezúttal is parádésat nyújtott csapatunk a legfontosabb időszakban, és végül három ponttal megnyertük a mérkőzést.

Mindenki tudott valamit beletenni a közösbe. Szarvas Gábor csapatkapitányhoz méltó módon vezéregyéniségként játszott. Bihari Máté produkciója szinte leírhatatlan, mindenhol ott volt, minden átadásba belekotort, elveszettnek tűnő labdákat szerzett meg, ráadásul a pontgyártásból is alaposan kivette a részét. Szabó Balázs minden rutinját bevetette - és mekkora szükség volt rá! Hajmásy Péternek ezúttal kevésbé ment a dobás, tüzelt, tüzelt, de ritkábban talált. De a legfontosabb pillanatokban csak jó helyre hajította a narancssárga gömböt. Nedelcu Gergő küzdött, mint az oroszlán, és mindezt fegyelmezetten és hasznosan tette. Merza Domonkos bátortalanul kezdett, de remekül belejött, és fontos kosarakat is szerzett. Baross Kristófról pedig végre leírhatjuk, hogy az utóbbi időben meccsről-meccsre egyre jobban teljesít. Kulcsszerepe volt a mostani sikerben, nagyon fontos lepattanókat szerzett, és a gyűrű alatt sem remegett meg a keze. De kitűnőre vizsgázott a kispadon is mindenki, szinte együtt lélegzett az egész CSAPAT.

A drukkereket pedig külön ki kell emelni, mert parádésan bíztatták, segítették a csapatot.

A győzelemmel már matematikailag is biztos, hogy a Keleti-csoport legjobb négy együttese között zárjuk az alapszakaszt, és így a felsőházban, az összesített 1-8. helyezésért játszhatunk majd a rájátszásban. Sőt, egyúttal már az is biztossá vált, hogy az alapszakaszban nem lehetünk rosszabbak, mint harmadikok.

Az elmúlt hónapok történéseit ismerve ez egy fantasztikus eredmény!

De azért az jellemző - és egyben sok mindent megmagyaráz -, hogy a meccs után az öltözőben a boldog mester a boldog csapatának nagyrészt már a következő időszakról beszélt... Aztán jöhetett az 'ősemberi' csatakiáltás!

Molnár István vezetőedző: Több mérkőzés óta erőn felül teljesítünk. Most nagyon bután védekeztünk, de szerencsére az utolsó negyedben a "hatodik játékosunk" - a közönség - segítségével meg tudtuk oldani a feladatot. A hosszabbítást igazi csapatként sikerült a magunk javára fordítani.A hosszabbítás utolsó másodpercei és az öröm pillanatai.Csak nyerünk és nyerünk, ez van!

(Fotók: Boinitzer Tamás és Bodrogi Dávid)

*****

Ősszel Baján, az egyik legerősebb U20-as alakulat ellen, 15 ponttal kapott ki akkori együttesünk, és mint ismeretes, azóta még tovább fiatalodott a csapatunk. Ráadásul sérülés miatt nem volt mindenki bevethető. Ennek tükrében az elért eredmény egyáltalán nem rossz, de sokáig még a meglepetés is lógott a levegőben.

U 20: MTK Törökbálint - Bajai Bácska  66-79
(23-20, 18-14, 12-20, 13-25)

Az első negyed után három ponttal, a félidőben már héttel vezettek fiataljaink. A fordulás után volt egy rossz periódusunk, de még így is csak egy ponttal ment a Baja a harmadik negyedben. Utána sokáig öt-hat pont volt a különbség, de a végén a korábban kihagyott sok ziccer, és a rossz büntetődobás százalék megbosszulta magát.

Molnár Tamás: Három negyeden át bírtuk. Egy komoly U20-as csapat ellen sajnos csak eddig. Kevesen vagyunk, és a negyedik negyedre elfáradtunk, elfogytunk, és a kellő pillanatokban sok ziccert, büntetőt kihagytunk. Illetve még mindig ott tartunk, hogy a nehéz pillanatokban hiányoznak olyan játékosok, akik átlendítenék a csapatot a holtponton. Gratulálok a csapatnak a három negyedhez!


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!