2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Sport Drámai csatában a bravúr sem volt elég

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Drámai csatában a bravúr sem volt elég PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Spiriev Attila   
2012. március 26. hétfő, 17:48
Hosszabbítás után: MTK Törökbálint - EKF-Eger-HÉSZ  96-99


Alfred Hitchcock is csettintene együttesünk jó néhány mérkőzésének izgalmait látván. Bár a listavezető Eger elleni hosszabbításos derbin ezúttal a listavezető vendégek jöttek ki jobban a végjátékból, a drámai csata után a vastaps mindkét csapat játékosainak szólt.

Lassan Lajos bácsit, a Bálint Márton Iskola portását is meg kell kérnünk, hogy kezdjen melegíteni... Miközben az irányító Spiriev Olivér lába még mindig gipszben van (ha minden igaz, kedden már leveszik), újabb meghatározó játékosunk, ezúttal a center Szabó Balázs dőlt ki a sorból. A népszerű "Rodman" lázas betegen feküdt otthon, mialatt csapattársai a tabella élén álló Eger elleni rangadóra készülődtek.

Az amúgy is igen szűk rotációnk így még tovább csökkent, és Molnár István vezetőedzőnek a titkos afrikai esőcsináló receptjei között kellett keresgélnie ahhoz, hogy megfelelő taktikát találjon az éllovas elleni mérkőzésre.

A találkozó kezdetére összegyűlt szépszámú közönség így nem tudhatta, hogy egy sima hazai zakót vagy egy újabb csodát láthat Törökbálinton. Nos a csoda ezúttal elmaradt, de óriási bravúrral hosszabbításra kényszerítettük a tabella éllovasát. Sajnos a végén három ponttal mégiscsak a heves megyeiek nyerték meg a rangadóhoz méltó, kitűnő mérkőzést.


MTK Törökbálint - EKF-Eger-HÉSZ  96-99
(16-24, 28-31, 21-12, 20-18, 11-14)

Törökbálint, Bálint Márton Iskola Sportcsarnoka, 250 néző


Szarvas Gábor, Hajmásy Péter, Bihari Máté és Baross Kristóf mellett a felnőttek között bajnokin életében először Merza Domonkos kapott helyet a kezdő ötösünkben. Rajtuk kívül még Nedelcu Gergő lépett pályára, így összesen hatan játszották le a listavezető elleni hosszabbításos csatát...

Az elejétől fogva óriási iramú találkozó első perceiben oda-vissza estek a kosarak egészen 10-10-ig. Ekkor viszont egy 12-0-ás rohammal az Eger meglépett, és örülhettünk, hogy az első negyed végére mínusz nyolcra sikerült kozmetikáznunk az eredményt (16-24).

Parádésan kezdtük viszont a második játékrészt, és az egész mérkőzésen fantasztikusan játszó Bihari Máté vezetésével a negyed derekán még a vezetést is átvettük (36-36). Sajnos utána megint az Eger percei következtek, és a nagyszünetben tizenegy pontos vendégelőnynél beszélgettek sokan arról a nézőtéren, hogy ezzel együtt derekasan helytáll csapatunk. És a java még hátra volt!

A második félidő elején újabb rohamra indultunk, és az utolsó negyed előtt más csak két pont volt a hátrányunk (65-67). Az utolsónak gondolt etap nagyrészt úgy zajlott, hogy az Eger elment négy-öt ponttal, amit mi időnként lecsökkentettünk 1-2 pontra. Így ment ez egészen az utolsó percig, amikor viszont a közönség üdvrivalgása közepette kiegyenlítettünk, sőt még egy támadást is vezethettünk a győzelemért. Itt az újabb csoda? Sajnos ezúttal nem sikerült az utolsó másodpercekben megnyerni a mérkőzést, és jöhetett a hosszabbítás (85-85).

Na, az viszont úgy indult, mint egy rémálom, és pillanatok alatt óriási hátrányba kerültünk Két perccel a vége előtt kilenc egységnyivel vezetett az Eger. Ekkor a végső erőtartalékokat is bevetettük, de már csak arra volt idő, hogy három pontosra csökkentsük a hátrányt (96-99).

Ha azt nézzük, hogy mi volt a jelenlegi felállásunkkal a papírforma, akkor bravúrt hajtottunk végre azzal, hogy hosszabbításos meccset játszottunk a listavezető Egerrel. Ha magát a mérkőzést elemezzük, akkor elmondható, hogy így is megvolt a lehetőség a győzelemre, és nem sokon múlt, hogy nem mi örülhettünk felhőtlenül a végén.

Ezzel együtt a szépszámú közönség felállva, hosszan tapsolta meg a küzdeni tudásból ezúttal is csillagos ötösre vizsgázó csapatunkat.

Eldőlt, hogy - függetlenül attól, hogy mit játszunk a jövő héten Hódmezővásárhelyen - az NB-I/B Keleti csoportjában az alapszakaszban a harmadik helyen végeztünk, és a rájátszásban az 1-8. helyért küzdhetünk. Mivel kuparendszerben lesz a rájátszás, így a Nyugati-csoport másodikjával - valószínűleg a Bonyháddal - kell majd egy oda-visszavágós összecsapáson a legjobb négybe jutásért játszani. Most úgy gondoljuk, hogy talán könnyebb lett volna a nyugati harmadikkal megmérkőzni, arról nem is beszélve, hogy így most idegenben kell megvívnunk a visszavágót. Nagy kár tehát, hogy nem sikerült az újabb csodát végrehajtani, de így is bravúrosan küzdött a csapat, és ez nagyon jó alapot és belső tartást kell adjon a folytatáshoz.

Bár a pontos dátumokat még nem tudjuk - sőt bizonyosan még az ellenfelet sem -, vélhetően három hetünk lesz most felkészülni a rájátszásra (ebben benne van a Vásárhely elleni bajnoki is). Reményeink szerint addigra mindenki felépül, és akkor bárki is lesz a Nyugati-csoportból az ellenfél, igyekszünk vele sikeresen megküzdeni.

Molnár István vezetőedző: Nagyszerű, közönségszórakoztató mérkőzés volt, ami egyébként az edzők rémálma. Az első félidő gyenge védekezéséért, és a rendes játékidő utolsó támadásában elkövetett taktikai fegyelmezetlenségünkért nagy árat fizettünk. Ha hárman támadunk, és csak hárman is védekezünk, nehéz jó eredményt elérni, hiszen ezt a játékot öt-öt ellen játsszák. Az elkövetkező három hétben az a feladatunk, hogy a rájátszásra újra felépítsük önmagunkat.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!