2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Sport A pálya is lejtett, a tűz is kevés volt

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

A pálya is lejtett, a tűz is kevés volt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerki.   
2012. március 26. hétfő, 17:52
3:1-es, bosszantó vereség a Budafokon


A büfében meleg házi pogácsát lehetett kapni, a hangulat ennyiben a régi időket idézte. A Promontor utcai stadion azonban üresen ácsorgott, a csapatokat ezen a verőfényes tavaszi délutánon megfejthetetlen okból felküldték a műfüves edzőpályára.

A mérkőzéssel kapcsolatban mindenekelőtt érdemes tisztázni: a három pont sorsát Horváth Tibor döntötte el, aki a 80. percben 1:1-es állásnál szánalmasan „alibi” tizenegyest ítélt a hazai piros-feketék javára. Azért is nyugodtan kijelenthető, hogy a sípmester gyakorlatilag győzelemre vezette a hazaiakat, mert az első félidőben egy utolsó emberként elkövetett szabálytalanságnál a fővárosi bekk a pályán maradhatott. Zimon Gábor későbbi „felnyársalása” pedig még sárgát sem ért, az ötven méterről is hallható csattanást csak őszinte és mély elbeszélgetés követte a vétkessel. Horváth sporttárs akkor élénkült meg, amikor a hajrában az egyébként feleslegesen kifutó Kovacsics kapusnak a budafoki támadó nekiszaladt, miközben a labda megszerzésére semmi esélye sem volt. Amit a csatár „nagyhalálként” eladott, a bíró készségesen vett meg, általános elképedésre jött a második (az első jogos volt), mindent eldöntő hazai büntető. Nem meglepő, hogy a találkozót követően biztonsági őrökre is szükség volt a távozásához.

Ez azonban a történteknek csak az egyik része, ugyanis amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy a játékereje alapján ezen a mérkőzésen joggal esélyesnek tartott törökbálinti csapat maga adta meg az esélyt egy ilyen fordulatra. Az első negyedóra végén egy szép kiugratás után Bukovec által megszerzett vezető gólnál még minden rendben lévőnek tűnt. A fekete-fehérek a mezőnyben – legalábbis az első félidőben - ügyesen gömbölyítették a labdát, ami mellettük szóló rutin és az egyéni képzettség alapján nem volt meglepő. Hátul azonban időnként meglepő hibák csúsztak be, a hazaiak a „semmiből” jutottak lehetőségekhez, melyek közül egyet ki is használtak. Közben Kovacsics büntetőt védett, és a kontakthibás védekezésől csúnyább dolog is kisülhetett volna, ha a befejezéseknél az ellenfél támadói pontosabbak. (A budafokiak az addigi 17 mérkőzésükön 11 gólt szereztek, egy mérkőzésen két gólt csak kétszer sikerült elérniük, annál többet egyszer sem.)

Akik arra számítottak, hogy a TTC megnyomja a második félidőt, hogy ezen a – mondjuk ki - kiesési rangadón biztosan begyűjtse a három pontot, melléfogtak. A bálintiak inkább csak erőlködtek, rengeteg volt az átadási hiba, a játékosok keveset kommunikáltak egymással, lassanként alábbhagyott a kezdeti lendület. A mérkőzés igencsak leült, ami a fiatal budafoki labdarúgók ellenében kétségkívül csalódás, mindez egy ikszre így is elég lett volna, de e tárgyban - mint arról fentebb már szó volt - Horváth spori másként döntött.

A pofon remélhetőleg még idejében jött. A fekete-fehérek utolsó előttiek, a még bennmaradó helyen lévő csapat – éppen a Budafok – 4 ponttal többet gyűjtött. Szombaton a mieinknél egy hellyel előrébb álló III. Kerület látogat az Alsóerdősor utcába. Az immár kötelező győzelem, kivívásához azonban lényegesen több tűz és sokkal komolyabb koncentráció szükséges.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!