2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Sport Szép győzelemmel kezdtük a rájátszást

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Szép győzelemmel kezdtük a rájátszást PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Spiriev Attila   
2012. április 18. szerda, 15:27
Az NB-I/B felsőházi rájátszásának első mérkőzésén 14 pontos előnyt sikerült szereznünk a jövő vasárnapi bonyhádi visszavágóra.

 

MTK Törökbálint - Bonyhádi KSE  96-82 (27-23, 17-20, 27-21, 25-18)
Törökbálint, Bálint Márton Iskola Sportcsarnoka, 200 néző


A play-off első találkozójára nálunk mindenki összedrótozta magát. Így héthetes gipsz után visszatért az irányító Spiriev Olivér, összeragasztott ujjakkal, de rendelkezésre állt ujjficama után Nedelcu Gergő és hátfájdalmai ellenére bevetésre várt Baross Kristóf is. Csapatunk nagyon elszántan készült. Játékosaink többségének még nem volt része felsőházi rájátszásban, így különösen izgatottan vártuk az előző két évben bajnoki ezüstérmes Bonyhád elleni első mérkőzést.

Csapatunk Spiriev Olivér - Szarvas Gábor - Hajmásy Péter - Bihari Máté - Szabó Balázs összeállításban kezdte meg sportszervezetünk történetének első felsőházi rájátszásbeli mérkőzését. Bár a vendégek szerezték az első két kosarat, utána felvették a ritmust a mieink, és öt perc után már mi vezettünk (15-10).

A mérkőzés első részében nálunk Hajmásy Péter, míg az ellenfélnél elsősorban a rutinos Panta István volt tarthatatlan. Az első negyedet négypontos előnnyel zártuk (27-23).

A második negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok az egyre feszültebb légkörű összecsapáson. A bonyhádiak folyamatosan reklamáltak, vezetőik és kísérőik közül néhányan a karzatról üvöltözve demonstrálták, hogy jó ismerői és aktív használói a trágár kifejezéseknek. A balhézás egy rövid időre meg is zavarta a mieinket, és néhány pontos hátrányba kerültünk, de sikerült rendezni a sorokat, és a félidőre - ha csak egy ponttal is, de - visszavettük a vezetést (44-43).

A második félidőben látszott, hogy a szünetben Molnár István vezetőedző jól kiértékelte a látottakat, és felhívta a figyelmet arra, hogy miben kell változtatnunk. Bár utána is voltak hibáink - például túl sok volt a kihagyott büntető -, de lépésről-lépésre sikerült előnyhöz jutnunk.

Bihari Máté ezúttal is hozta a tőle megszokott megalkuvás nélküli küzdést és teljesítményt, Hajmásy Péter folytatta a pontgyártást, Szarvas Gábor kifejezetten gólerősen játszott, Spiriev Olivér remekül szervezte a játékot, és nagyon hatékonyan játszott, míg a palánk alatt "váltott lovakkal" próbáltuk felvenni a küzdelmet Pantával.

A harmadik negyedet hétpontos előnnyel zártuk (71-64).

Mivel kuparendszerű, oda-visszavágós párharcról van szó, így minden pontnak jelentősége lehet. Így aztán nagyon fontos volt, hogy a záró játékrészben sikerült tovább növelni az előnyt, és végül 14 pontos fórt szereztünk a visszavágóra (96-82).

Hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, az jövő vasárnap este Bonyhádon derül ki. Számítunk arra, hogy a bonyhádi katlanban a külső körülmények nem nekünk kedveznek majd, és a kétszeres ezüstérmes nyilván minden rutinját felhasználja a továbbjutás érdekében, de bizakodva várjuk a visszavágót is. Egy hetünk van arra, hogy a mostani mérkőzés tapasztalatait is kiértékelve jól felkészüljünk a bonyhádi összecsapásra, és megpróbáljuk a sikeres idei szereplésünket még szebbé tenni.

Molnár István vezetőedző: Mindenképpen bravúrnak számít a Nyugati csoport 2. helyezett Bonyhád csapatának legyőzése, hisz ők az utóbbi években folyamatosan az NB-I/B bajnoki dobogóján végeztek. A mérkőzés egyes pillanataiban jól látszott, hogy sokkal nagyobb rutinnal rendelkeznek. Most is kiderült, hogy a rájátszás egy másik "kávéház". Közepes teljesítménnyel értük el ezt a nagyszerű eredményt, de a párharc esélyese ennek ellenére a Bonyhád, akiknél valószínűleg "különleges körülmények" között fogunk játszani, de mi is ott leszünk és megpróbáljuk...!!!

 


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!