2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Sport Most a hajszál jó oldalán voltunk

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Most a hajszál jó oldalán voltunk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Spiriev Attila   
2012. május 07. hétfő, 18:00
Nagy küzdelemben öt ponttal győztünk a Pécsi EAC ellen, így összesítésben egyetlen pontocskával megnyertük a párharcot.

 

MTK Törökbálint - PTE-PEAC PVSK  78-73
(23-21, 10-14, 22-23, 23-15)

Törökbálint, Bálint Márton Iskola Sportcsarnoka, 150 néző

Arról "helyszűke miatt" már nem is számolunk be, hogy a csapatunkból éppen kinek mije fáj. Inkább annak örültünk a mérkőzés kezdetekor, hogy így vagy úgy, de - Nedelcu Gergő kivételével - mindenki ott volt a bemelegítéskor. A feladat egyszerűen összefoglalható volt: a pécsi négypontos vereség után legalább öt ponttal le kellett győzni a baranyai együttest. No de, hogy pont öttel...?

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, és öt perc után már-már kezdtünk kényelmesebben ülni székeinken, amikor hét ponttal vezettünk. Na ekkor ültünk a mérkőzés során utoljára komfortosan... A negyed végére máris két pontra csökkent a fórunk (23-21), így összesítésben még mindig a pécsieknél volt az előny.

A második játékrészben aztán át is vették a vezetést a vendégek, és a félidőben két ponttal (azaz összesítésben hat ponttal) övék volt az előny (33-25).

Helyzetünk csöppet sem javult a nagyszünet után, sőt kezdett meglépni a vendég együttes. A harmadik negyed derekán már hétpontos pécsi vezetésnél fészkelődtünk izgatottan a nézőtéren (39-46), és vártuk, hogy csak megindul majd a játékunk. És meg is jött a jel, mégpedig Bihari Máté adta meg, aki nemes egyszerűséggel kitépte a támadó pécsi játékos kezéből a labdát, végigrobogott a pályán, majd betépte az ellenfél gyűrűjébe a játékszert. Megindultunk! De a negyed végén még mindig a vendégek vezettek (55-58), összesítésben hét ponttal.

A záró etapban fokozatosan utolértük az ellenfelet, majd a vezetést is átvettük, sőt két perccel a vége előtt már nyolc pontra nőtt az előnyünk. Ezután kihagytunk büntetőket, az ellenfél meg bedobott mindent, és kilenc másodperccel a vége előtt háromra csökkent a különbség, azaz összesítésben egy ponttal a Pécs vezetett. A mérkőzés legeredményesebb játékosa, Hajmásy Péter három másodperccel a vége előtt megszerezte számunkra az áhított ötpontos előnyt, és már zúgott a "szép volt fiúk", amikor a játékvezetők visszarendelték a támadást, négy másodpercre visszaállíttatták az időmérőt. De szerencsére a pécsiek ezzel a lehetőséggel már nem tudtak élni, és így éppen a szükséges különbséggel szereztük meg a győzelmet.

Azt nem lehetne állítani, hogy ez volt az év mérkőzése, és azt sem, hogy top formában játszottunk. De a csapat összeszedte a még meglévő erejét, és kiküzdötte a sikert, amiért maximális gratuláció illeti meg a játékosokat és az edzőket.

Ezzel a győzelemmel kivívtuk a jogot, hogy az NB-I/B összesített 5-6. helyéért játsszuk majd a bajnokság utolsó két mérkőzését, mégpedig az alapszakaszban a Nyugati csoportot megnyerő Nagykanizsát kiverő Soproni MAFC ellen.

Molnár István vezetőedző: A csapatok mind a két mérkőzést nagyon komolyan vették. Így nagyszerű csata alakult ki a  találkozókon. Azt gondolom, szerencse is kellett a továbblépéshez, de sokat is tettünk érte.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!