2018. április 20., péntek

Logo

Címlap Sport A Balatonnál táborozott a Focisuli színe-java

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

A Balatonnál táborozott a Focisuli színe-java PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szentkúti Csaba   
2012. augusztus 28. kedd, 20:39
Egyesületünk a tavalyi sikeres edzőtáboron felbuzdulva idén nyárra két tábort is beépített szakmai programjába.

 

Nem meglepő módon az első alkalom bizonyult népszerűbbnek: július 4-től 8-ig Balatonszemesen fejlesztettük a fiatal labdarúgók képességeit.

Az elmúlt évben az igazolt játékosaink számának drasztikus növekedése következtében a táborra éppen kétszer annyian fejezték ki jelentkezési szándékukat, mint a tavalyi gyomaendrődi „kiképzésre”: ezúttal nem kevesebb, mint 40 gyerek. Elsősorban az idősebbek irányában bővült csapatunk, hiszen ezúttal az U13-as és az U15-ös korosztályunk is jelentős létszámban képviseltette magát. Mindennek eredményeképpen a játékosok életkora kereken tíz évet ölelt át, hiszen az előkészítő csoportból jelentkező legfiatalabb, öt éves futballista-palántától a 15 évesig találkozhattunk velük. A „személyzetet” ez alkalommal már hat plusz egy edző, valamint néhány szülő és segítő alkotta, akik igyekeztek gondoskodni a tábor zökkenőmentes lebonyolításáról.

A szerda délelőtti utazást a viszonylag rövid távolság következtében hamar letudta a különbusszal illetve néhány személyautóval útnak induló gárda. A táborhely elfoglalását és megismerését, felfedezését követően a délután folyamán egy játékos nyitóedzés keretein belül ismerkedtünk meg a helyi Balatonszemes megyei másodosztályban pallérozódó csapatának, ha nem is minden igényt kielégítő, de rendben tartott futballpályájával. A nagy meleg ezúttal még nem zavarta a lurkókat, a tábor végére persze már másképp álltak hozzá a kérdéshez… A napot egy kiadós balatoni pancsolással zárta az - iskolától/óvodától - felszabadult gyereksereg.

A tábor érdemi része a második illetve a harmadik napon zajlott le: a délelőttök folyamán egy kiadós reggeli futást illetve tornát követően igazán tartalmas, hosszú, és ezáltal kimerítő edzésen vettek részt a kis focisták. Becsületükre legyen mondva, hogy a már délelőtt kialakuló kánikula ellenére igyekeztek a feladatokat a tudásuknak megfelelően maximálisan végrehajtani. Természetesen az edzői kar is igyekezett minél színesebb, változatosabb edzésprogrammal előrukkolni: grassroots rendszerben folytak az edzések, vagyis a gyerekek hatfős csoportokban hat különböző feladatot hajtottak végre egymás után, úgymond forgószínpad-szerűen. Persze a délutáni csobbanások sem maradhattak el, ám nem maradtak labda nélkül a gyerekek a vízben sem: rendkívül izgalmas fejelőbajnokságokat rendeztünk a felnőttek bevonásával.

A szakmai munka eredményességének megjelenését volt hivatott szolgálni a délutáni edzőmérkőzések megszervezése. Csütörtökön az U13-as és U15-ös csapataink a helyiek kiöregedőfélben lévő hasonló korosztályú csapatával mérkőztek, míg pénteken az U9-es és az U11-es gárdáink mutathatták meg, mit tudnak a közeli Balatonboglár jól küzdő csapatával szemben. Az edzői kar tagjai elméleti foglalkozások keretein belül értékelték, elemezték a látottakat, amelyek sok tanulsággal szolgáltak.

A szombati nap hasonlóan alakult, valamivel kisebb terheléssel, hiszen a napsütés, a meleg, a Balaton fokozatosan szívták el a gyerekek energiáit – persze voltak lemerülhetetlen gyerekek is. A záró estén nem maradhatott el a közös bográcsozás, valamint a szobák közötti ügyességi – gyakorlati és elméleti feladatokat is magában foglaló – vetélkedő, ami olyan hosszúra nyúlt, hogy a második félidejére csak vasárnap reggel kerülhetett sor.

A búcsúnap délelőttjén sok szülő érkezett meg a gyermekéért, akikkel együtt még egy utolsó nagy pancsolásban vehettek részt. A kalandok pedig nem értek véget, ugyanis többen bátorkodtak, és vonattal tették meg a hazautat, a többség persze személyautókkal utazott haza. Így vagy úgy, de biztos, hogy mindenki rengeteg élménnyel gazdagodott a tábor során; ami viszont edzőinknek a legfontosabb: bízunk benne, hogy az elvégzett munkának meglesz majd a gyümölcse az őszi szezonban.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!