2018. április 20., péntek

Logo

Címlap Sport Beindult a futsal-élet Törökbálinton

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Beindult a futsal-élet Törökbálinton PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szalma Balázs   
2013. január 12. szombat, 19:45
Interjú Szalai Gáborral, a Törökbálinti Focisuli Egyesület edzőjével

A Törökbálinti Focisuli Egyesület az idén újabb csapattal bővült: már az U15-ös korosztállyal is járjuk a tornákat. Az U13-asokhoz hasonlóan ők is a futsalban igyekeznek minél eredményesebbek lenni. Erről beszélgettem edzőjükkel, Szalai Gáborral.


Elsőként engedj meg egy – sok olvasó számára – tisztázó kérdést: mi is az a futsal valójában?

A futsal lényegében teremlabdarúgás, de sokan egy kalap alá veszik a kispályás focival, tévesen. A futsal más világ, mint a kispálya: 4+1-en játsszák, más a labda és kicsit a szabályok is különböznek.


Mióta vagy kapcsolatban a labdarúgás világával?

12 éves voltam, amikor a TTC-ben focizni kezdtem.


Mikor kezdted edzői pályafutásodat?

Nem olyan régen, 2012 elején csatlakoztam a Focisuli edzői karához.


Milyen eredményeket ért el eddig az U15-ös csapat? Mi volt a legnagyobb siker, illetve csalódás számodra a csapat életében?

A legnagyobb siker talán az, hogy nagyon jó közösség alakult ki, nagyon lelkesek a gyerekek, és minden edzésen szinte teljes létszámban megjelenünk. Ez persze az eredményeket is hozza magával. A kupákat, amelyeken szerepeltünk, szinte kivétel nélkül éremmel zártuk, és a bajnokságban is az előkelő második helyen állunk.
Milyen céljaid vannak a csapattal a közeljövőben?

A mostani szezon tanulóév számunkra, de jövőre U17 kiemelt bajnokságban indulunk, ahol már a középmezőny is nagyon erős, ezért ennek elérése a minimum célkitűzés.

 

Hol folytathatják majd pályafutásukat a „kiöregedő” gyerekek?

Néhány hónapja alakult meg a felnőtt csapatunk, amely szeptembertől a Futsal NB2-ben fog szerepelni; reméljük hamarosan minél több fiatal játékossal a keretben.


Hogyan alakult ki a felnőtt futsal csapat kerete? Ki vezeti az edzéseket?

Páran már régóta együtt kispályáztunk és ehhez a maghoz jött pár új ember. Edzőnek sikerült hozzánk csábítani Mersich Pétert, az ország egyik legjobb futsal csapatából, a budaörsi székhelyű Aramisból, aki nagyon jó edzéseket vezényel és mi, fiatal edzők is sokat tanulhatunk tőle.


Tervezitek az Aramisszal való szorosabb együttműködést is?

A két egyesület között nagyon jó a viszony, Péter is így kerülhetett hozzánk. Az, hogy milyen szoros lesz, lehet az együttműködés, még a jövő zenéje. Már az is nagy előrelépés, hogy a fiatal játékosaink szem előtt lehetnek, és ezáltal hozzásegíthetjük őket a folyamatos fejlődéshez és kiugrási lehetőséghez.


Milyen bajnokságban, tornákon léptek pályára? Milyen eredményeitek voltak ez idáig?

Szeptemberig leginkább futsal kupákat tervezünk, aztán az NB2-ben szeretnénk minél jobban szerepelni. Nyertünk amatőr futsal ligát, de például a legutóbbi Szilveszteri profi tornán is csapatunk szerezte meg az aranyérmet.


Mik a rövid- és hosszú távú célkitűzéseitek?

Első NB2-es szezonunkban a középmezőny a cél, de folyamatos fejlődéssel és fiatal tehetségek beépítésével a későbbiekben az NB1 is elérhető lehet.


Összességében hogyan tekintesz vissza az elmúlt (2012-es) esztendőre?

Mindenképpen sikeres volt 2012, már csak azért is, mert elindult valami Törökbálinton a futsal irányába, mind a gyerekek, mind a felnőttek között. Ez egy dinamikusan fejlődő sportág, ami megfelelő támogatással szép sikereket érhet el Törökbálinton.


További információk és elérhetőség: www.tbfocisuli.hu (06-70/409-6583)


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!