2018. április 20., péntek

Logo

Címlap Sport Shaolin

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Shaolin PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Major Sándor   
2013. április 18. csütörtök, 08:48
A Törökbálinti Shaolin Kungfu Egyesület tavaszi programja és eredményei.

 

Országos Bajnokság

A Magyar Tradicionális Kung Fu és Wushu Szakszövetség idei Országos Bajnokságának I. fordulója március 23-án, szombaton került megrendezésre Székesfehérváron a Vodafone (ARÉV) Sportcsarnokban. A versenyt a Törökbálinti Shaolin Kungfu Egyesület illetve a BSzVE Gongfu Székesfehérvár szakosztálya szervezte. A bajnokság célja hogy a különböző kategóriákban induló versenyzők pontokat gyűjtsenek a magyar bajnoki cím megszerzéséhez.

A rendezvényt, a szokásokhoz híven, tradicionális és látványos kínai oroszlántánc nyitotta meg, mely a hagyományok szerint elűzi a rossz szellemeket és jókedvet hoz az emberek szívébe.

A versenyre a vártnál is több induló érkezett. 130 fő, 90 kategóriában mérte össze tudását, ami összesen 273 nevezést jelent.A látványos formagyakorlatok kategóriáiban számos pusztakezes és fegyveres gyakorlatot láthattak az érdeklődők. A tradicionális formagyakorlatokkal az erőt és a hatékonyságot, míg a modern wushu gyakorlatokkal a látványt és az akrobatika szépségeit mutatták be az indulók.

Akik jobban kedvelik a küzdelmi kategóriákat, ők is számos meccset izgulhattak végig, hiszen mind light contact, mind full contact kategóriában szurkolhattak a versenyzőkért. A délelőtt 10 órakor kezdődő verseny végül este 18:00 órakor ért véget.


A törökbálinti csapat 17 indulóval 5 arany, 6 ezüst és 3 bronzéremmel zárta a versenyt.

Gratulálunk minden résztvevőnek a sikeres szerepléshez.


Shaolin Törökbálint HKF Országos Bajnokság I Forduló 2013.03.23.

Tradicionális Külső erő
Egyéni pusztakezes Formagyakorlat
Kósa Benő
1. helyezett
Tradicionális Külső erő
Egyéni hosszúfegyveres Formagyakorlat
Oláh Roland  
2. helyezett
Tradicionális Külső erő
Egyéni pusztakezes Formagyakorlat 
Oláh Roland 3. helyezett
Tradicionális Külső erő
Egyéni pusztakezes Formagyakorlat
Kósa Panna 1. helyezett
Tradicionális Külső erő
Egyéni pusztakezes Formagyakorlat 
Séra Domonkos 3. helyezett
Tradicionális Külső erő
Egyéni hosszúfegyveres Formagyakorlat
Séra Milán 2. helyezett
Tradicionális Külső erő
Egyéni pusztakezes Formagyakorlat
Séra Milán 3. helyezett
Tradicionális Külső erő
Egyéni hosszúfegyveres Formagyakorlat
Süli Botond 2. helyezett
Tradicionális Külső erő
Egyéni rövid fegyveres Formagyakorlat
Süli Botond 
1. helyezett
Light Kontakt küzdelem -75 kg 
Turcsány Erik 
2. helyezett
Full Kontakt küzdelem -75 kg
Turcsány Erik
2. helyezett
Light Kontakt küzdelem +90 kg Orsányi Iván Márk 2. helyezett
Light Kontakt küzdelem -85 kg Molnár Sándor 
1. helyezett
Full Kontakt küzdelem -85 kg Molnár Sándor
1. helyezet

A verseny fő támogatója a Sebők és Társa Kft. volt, akiknek ezúton is megköszönjük támogatásukat, hiszen a szervezés során komoly segítséget nyújtottak a logisztikai feladatok ellátásában.

Ezúton szeretnénk ismételten megköszöni Törökbálinti Város Önkormányzat és a Munkácsy Mihály Művelődési Ház támogatását és segítségét, amivel hozzájárultak a rendezvény sikeres megszervezéséhez és a törökbálinti csapat eredményességéhez. Köszönettel tartozunk minden önkéntes segítőnek – tanítványoknak, hozzátartozóknak –, hogy értékes szabadidejükben a bajnokság megszervezésében segédkeztek, és hozzájárultak ahhoz, hogy egy sikeres és eredményes verseny jöjjön létre.


Szövetségi Szintvizsga

Március 30. került megrendezésre a szövetségünk szintvizsga rendszerének teljesítésére, ahol legfiatalabbak is megmérették magukat. A vizsgán 77 fő vett részt ebből 14 fő képviselte a törökbálinti csapatot, akik közül 13–an sikeresen teljesítették a vizsgát. Gratulálunk az eredményekhez.Európa Bajnokság április 8-14.

2013. Évi tradicionális Európa-bajnokságon a Magyar válogatott 23 Európai ország részvevőivel mérette meg magát. A Magyar csapatot 5 törökbálinti egyesületi tag is erősítette, akik teljesítményükkel hozzájárultak a Magyar válogatott eredményeihez.

A „bukaresti pálya néhol lejtett” a hazai csapatnak, de a végeredmény tekintetében nem kellett szomorkodnunk. Az érem összesítésben a felnőtt válogatott a 4., a Junior pedig az 5. helyen szerepelt a 23 ország tekintetében.A Törökbálinti Egyesületből Molnár Sándor állhatott dobogóra (-85 kg ban ). A döntőbe jutásért finoman fogalmazva is igen csak kérdéses eredmény született, a Román ellenfelét hozták ki győztesnek.

Pontszerző 5. és 6. helyezéssel erősítette az összesített eredményt Telegdy Ákos, Séra Milán és Süli Márk.

Gratulálunk a résztvevőknek.Soron következő programjaink

-  A 2013 évi törökbálinti Majálison a már hagyományosnak tekinthető Kungfu bemutatóra készülünk, ahol ismételten szeretnénk elkápráztatni a nézőközönséget.

- Június 1. kerül megrendezésre Szövetségünk jubileumi nyílt X. Magyar Chan Wu Bajnoksága, amelynek szervezési munkálataiban is aktív szerepet vállalunk, valamint versenyzőinkkel is megmérettetjük magunkat.

- A nyári szünetet követően az augusztusi edzőtáborunkban kezdjük meg a felkészülési munkát az őszi verseny sorozatra, ahol reményeink szerint ismételten kimagasló eredményekkel tudunk szerepelni.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!