2018. április 20., péntek

Logo

Címlap Sport Középszerű, avagy középcsapat?!

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Középszerű, avagy középcsapat?! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Pilis Péter   
2013. június 14. péntek, 17:13
A 2012/13-as versenyévadban ingadozó játékot mutató Törökbálint, az NB II Breyer csoportját a 6. helyen zárta.
Az elmúlt évi 9. helyhez képest nem csupán a helyezés vonatkozásában tekinthető előrelépésnek.

 

Az első három évi NB II-es szereplések kissé elkényeztető ezüstérmei után nem is annyira a 6. hely, sokkal inkább a párharcok minőségét érdemes kiemelni. A 2 évvel ezelőtt meghatározó játékosait elvesztő csapatunk egyre inkább kezd magára találni, s a ”kiegészítő” emberek mind jobban felnőnek az NB II követelményeihez. A helyi sportolókat jól egészítik ki a környező településekről (Budaörs, Budajenő, Diósd, Érd és Budapest) érkező barátaink. Csapatunk tagjait nem csupán a közös sportélmény, hanem mind jobban mélyülő barátságok is összekötik.

Balog Gabi sporttársunk oktató-munkájának köszönhetően hétről-hétre játékos formában ismerkednek iskoláink alsó tagozatos diákjai a sakkjáték alapelemeivel. Az idő múlásával reményeink szerint ő köreikből kerülnek ki megkezdett munkánk folytatói, a jövő bajnokai.

A Budaörsi Illyés Gimnáziumban érettségi vizsgái előtt álló Torday Balázstól már megszoktuk, hogy rendre a legjobb egyéni eredményeket mutatja fel, pedig a folyamatosan emelkedő élőpontszámai következtében egyre előkelőbb helyre kerül az erőlistán. 75%-os teljesítményével csak Sallai Kálmán és budajenei Hajdu Roland tudta tartani a lépést.

Baranyai-Molnár Ádám, 2012. Pest Megye bajnokaként ugyan a korcsoportos diákolimpián idén nem tudta megismételni tavalyi menetelését, de elért 40%-os teljesítménye 7 éves korát is figyelembe véve egész kiválónak mondható. Játékával nem csupán jóval korosabb ellenfelei elismerését váltotta ki, hanem megszerezte első élőpontjait is, mellyel sikeresen iratkozott fel a nemzetközi FIDE listára.

Az NB II-es szereplés hátországát biztosító megyei „kis csapat” egy igen szoros küzdelemben úgy szorult csoportjában a 8. helyre, hogy a bronzérmes – egyébként 6,5 -4,5-re felülmúlt - Dunaharasztitól csak 6 pont választotta el a végelszámolásnál. Hogy mindkét csapat a végére lendült bele igazán, bizonyítja, hogy a nyári „szünet” aktívabb eltöltése, mind több egyéni versenyeken való felkészülés jól szolgálhatja a kezdeti bizonytalanságokon való átlendülést.

Azonban ezek az egyéni versenyek nem csak időigényesek, hanem rendkívül költségesek is. Az utazás, a nevezési díjak és az ott tartózkodás költségeit csak igen kevesek képesek teljes egészében magukra vállalni. Sakkszakosztályunk egyetlen anyagi támogatójának, a törökbálinti Önkormányzat folyamatosan apadó támogatása bizony egyre komolyabb feladatok elé állítja a szakosztály vezetését. 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!