2018. április 20., péntek

Logo

Címlap Sport Megvan a bronzérem!

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Megvan a bronzérem! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Spiriev Attila   
2014. június 10. kedd, 20:59

A harmadik helyért vívott párharc visszavágóján idegenben is sikerült legyőzni a TF-Budapest gárdáját, és ezzel sportszervezetünk történetében először megszereztük az NB-I/B bronzérmét! Gratuláció mindenkinek, aki hozzátett ehhez a nagyszerű sikerhez, és köszönet szurkolóinknak az egész évben nyújtott kitartó és lelkes biztatásért!

TF-Budapest - MTK Törökbálint  81-84 (15-24, 25-23, 17-13, 24-24)

Vajon sikerül-e a rájátszásban kiváló formát mutató TF-Budapest ellen idegenben is győzni? Csapatunk erre mindenképpen "igen" választ akart adni, és nagyon felkészült a mérkőzésre. Nagy örömünkre a találkozó kezdetére szurkolóink létszáma meghaladta a hazaiakét - és micsoda hangulatot teremtettek!

Baross Kristóf kosarával nyitottunk, majd a hazaiak két büntetője után Wehner Zoltán (2+1), Bódi Ferenc (tripla), Baross (támadó lepattanó után) és Spiriev Olivér (2+1) révén 11 pontot szereztünk zsinórban! Ezután kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, de úgy tűnt, hogy Baross reggel "vért ivott", Bihari Máté és Bíró Bence is remekelt, így uraltuk a palánk alatti területet. A TF csak egy utolsó másodperces tempóval tudott egy kicsit közelebb kerülni (15-24).

A második játékrészben is kitűnően működött a védekezésünk, szinte olvastuk az ellenfél támadásait, a mi akcióink pedig szépen folytak. Bihari Máté a gólszerzésben is beindult, és két egymás utáni kosara, majd Spiriev akciója után már 16 ponttal vezettünk (16-32). A hazaiak ezután ügyesen használták ki a külső segítséget, és visszajöttek a meccsbe (30-35). De Baross továbbra is remekelt, Szarvas Gábor egyre jobban bemelegedve vezényelte a csapatot, Wehner pedig okosan játszva egyre-másra szerezte a pontokat. Sajnos az utolsó másodpercben megint kaptunk egy kosarat, ezúttal egy triplát, de így is hét pont előnnyel mehetett csapatunk a félidőben az öltözőbe (40-47).

A harmadik játékrész elején (43-49-nél) ráfújták az egyébként remekül játszó Spirievre a negyedik faultot is, és le kellett ülnie. Lendületbe jöttek a hazaiak, és a negyed hetedik percében átvették a vezetést (55-52). De Bihari kosarával majd Bódi triplájával megint fordítottunk (55-57). Bár ezt egy TF gól követte, utána Wehner triplájával alakult ki a harmadik negyed utáni állás (57-60).

Egy 2+1-es TF akcióval kezdődött a negyedik etap, de utána Bihari harcolt ki és dobott be két büntetőt, majd megint Baross volt eredményes (60-64). Két bedobott hazai büntető után Szarvas bevarázsolt egy triplát, majd Bihari dobott egy középtávolit, amit ide-oda két-két pont követett (64-71). Spiriev megint megpróbálkozott a pályára lépéssel: egy betörés után szépen osztotta ki Wehnernek a labdát, és Clutch úr ezúttal sem hibázott, ült a tripla (64-74). Aztán irányítónkra rá is fújták gyorsan az ötödik személyit. De ekkor már csak öt perc választott el minket az áhított éremtől. A TF persze nem adta föl, és ezt egy sikeres hárompontossal jelezték. Az utolsó idényét játszó Szarvas Gábor úgy döntött, hogy itt zárja le szép pályafutását, és újabb triplát vágott be a hazai gyűrűbe! (67-77)

De azért még így is maradt izgalom a maradék néhány percre. Több helyzetünk kimaradt, labdaeladásaink is voltak, ráadásul egy megkérdőjelezhető sportszerűtlen faultot is ítéltek ellenünk, és hirtelen egy pontra csökkent az előnyünk (76-77). Ekkor Csempesz Balázs nagyon szép passzát Bihari váltotta gólra, majd labdát szereztünk, és a tiszta ziccerben lévő Wehnerelleni szabálytalanságot követően megítélt büntetőből is két pontot szereztünk (76-81). Egy gyors hazai kosár után Bihari toldotta meg eggyel a mi szerzett pontjainkat (78-82), és ekkor már alig volt hátra játékidő.

Sorsszerű, hogy az utolsó másodpercekben a búcsúzó csapatkapitány, Szarvas Gábor állhatott a büntető vonalra. Ahogy kell, és ahogy szokta, szépen be is dobta mind a kettőt, majd társaival együtt lement a pályáról, hogy szép gesztusként a fiatalok legyenek bent, amikor lefújják a bronzérmet érő meccset. De ezt azok, akik tudták, hogy Szasza most játszott utoljára, már csak homályosan látták, mert jó néhány szempár egyszerre lett a szokottnál nedvesebb...

Aztán vége, jöhetett az ölelkezés, a nagy köszönet a drukkereknek, és persze az elmaradhatatlan örömtánc - amibe ezúttal kivételesen az edzők, vezetők is beszálltak.

Az eredményhirdetés során az érmeket az MKOSZ képviseletében Benczur Lajos adta át, miközben zúgott a vastaps és a "Szép volt, Fiúk!"

Valóban szép volt, köszönjük!

Molnár István vezetőedző: Úgy gondolom, hogy a mérkőzés túlnyomó részében a mi akaratunk érvényesült. Mindig volt olyan játékos, aki bizonyos pillanatokban hátán vitte a csapatot. Nem szeretek játékosokat kiemelni - hiszen ez csapatjáték -, de ma"Bigi" személyében volt egy olyan ember, aki a pályán mindenhol ott volt.
Gratulálok a fiúknak a mai teljesítményhez, s az egész idényben végzett munkájukhoz. A bronzérem nagy siker egy ilyen kis csapat életében, amit nagyon meg kell becsülni.
Szeretném itt megköszönni azoknak az embereknek, közönségünknek a segítségét, akik ehhez az eredményhez hozzásegítettek bennünket. Talán az a legnagyobb siker, hogy Törökbálinton egyre többen és jobban szeretik a kosárlabdát és a csapatot, amit megmutatott az is, hogy a mai napon idegenben is hazai pályát teremtettek számunkra.

Spiriev Attila ügyvezető igazgató: Gratulálok az egész CSAPATNAK, minden játékosunknak, Molnár István vezetőedzőnek, Molnár Tamás technikai vezetőnek és a csapatunkhoz tartozó minden családnak! Nagy öröm számunkra, hogy megnyertük történetünk első bajnoki érmét, és ezzel dicsőséget tudtunk szerezni a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK), Törökbálint Város valamint az ELITE Basket kosárlabda struktúra számára. Köszönöm minden segítőnknek, támogatónknak, szurkolónknak, partnerünknek, hogy hozzájárultak a sikerhez.
Külön köszöntöm az aktív sportpályafutását ezen a mérkőzésen befejező csapatkapitányunkat, Szarvas Gábort, akinek egyúttal azt is köszönöm, hogy vezetőedzőnk egészségügyi problémái miatt ő készítette fel csapatunkat az utolsó hetek mérkőzéseire.
Nagyon remélem, hogy ez a siker tovább erősít minket és minden segítőnket abban a hitben, hogy idővel még feljebb tudunk lépni a ranglétrán, és végig tudjuk járni az odavezető utat!

Az MTK Törökbálint NB-I/B bronzérmes csapatának tagjai: Baross Kristóf, Bihari Máté, Bíró Bence, Bódi Ferenc, Csempesz Balázs, Fernengel Bálint, Fleck Bálint, Hájer Ádám, Major Gergely, Mostbacher Antal, Spiriev Olivér, Szarvas Gábor, Tóth Richárd, Wehner Zoltán

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!