2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Sport Gyerek sakkverseny az MMMH-ban

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Gyerek sakkverseny az MMMH-ban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Balog Gábor   
2014. július 01. kedd, 22:28

A versenyen 25 gyerek vett részt, mindenki egy csoportban versenyzett, de a díjazás már 4 csoportban történt: kisfiú, kislány, nagyfiú, nagylány.

2014 június 7-én a Törökbálinti TC gyerek sakkversenyt rendezett a törökbálinti Munkácsy Művelődési Házban. Az eredményeket a csatolt táblázat mutatja. A versenyen 25 gyerek vett részt, mindenki egy csoportban versenyzett, de a díjazáson már külön értékeltünk 4 csoportot: kisfiú, kislány, nagyfiú, nagylány. A párosítást számítógép végezte, svájci rendszerben. Ez utóbbi azt jelenti, hogy minden fordulóban a körülbelül azonos pontúakat párosítja össze a gép. Ez egy rendkívül igazságos párosítási forma. Azt jelenti, hogy minél többet nyer valaki, annál több pontot szerzett ellenfelet kap a következő fordulóban. És fordítva is igaz. Minél többet veszít valaki, annál kevesebb pontos ellenfele lesz utána. A versenyt Izsák Gyula nemzetközi mester, sakkoktató-, valamint Balog Gábor mesterjelölt, sakkoktató bonyolította le. Versenyre jöttek gyerekek Törökbálintról, Budaörsről és Budapestről (IX. kerület, XII, kerület, XV. kerület).

A versenyen induló minden gyereket meg tudjuk dicsérni a küzdeni tudásáért, de néhány gyereket különösen kiemelnénk. A svájci rendszerben lebonyolított verseny sajátosságaiból adódóan minél előrébb lévőkkel játszott valaki, annál erősebbek voltak az ellenfelei, és a holtverseny esetén annál előrébb került az azonos pontúak között. A versenyt Fischhof Dávid nyerte meg, aki több éve sakkozik versenyszerűen. A 7 játszmából elért 6,5 pontja elég meggyőzőnek tűnik. Megverte a majdnem 8 évvel idősebb Székely Leventét is. Székely Leventének egy megingása volt csupán, a többi partit hozta. Murányi Levente teljesítménye nagyon jó, többször kapott már kupát a kisfiú csoportban. Elsősként 7 játszmából 5,5 pontot szerezni, nagyon jó teljesítmény. Az első helyezett nem tudta megverni.

Az óvodásoknál Hujber Vilmos nyerte a kupát, 6. helyezése, valamint a szintén óvodás korú Nagy Barnabás 8. helye ebben a mezőnyben szintén szenzációs eredmény. Nem voltak túl erős ellenfeleik, de a megszerzett 4,5, illetve 4 pont óvodásoktól egészen kiváló eredmény. A lányoknál a kupákat a Kiss Réka (nagylány csoport) és Kiss Luca (kislány csoport) testvérpár nyerte. Mindkét lány nagyon komolyan sakkozik és nagyon komolyan is küzdenek. Kiemeljük még a kisfiúk közül a Kosár Nagy Márkot és a Dévényi Márkot, mivel nagyon erős ellenfelekkel játszottak. Mindkettő játszott a teljes mezőny két legjobbjával.

A verseny teljesen sportszerű körülmények között zajlott le. Sok sikert és eredményes versenyzést kívánunk mindenkinek a további sakkozáshoz.

Balog Gábor

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!