2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Sport Csak négy percig volt igazán partiban a Veszprém

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Csak négy percig volt igazán partiban a Veszprém PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Spiriev Attila   
2015. március 04. szerda, 21:03

A február 20-ról elhalasztott kedd esti mérkőzésen magabiztos győzelmet aratott együttesünk Veszprémben. PE Veszprémi KK - MTK Törökbálint  69-89 (16-25, 13-14, 18-24, 22-26)

 

Bíró Bence meggyógyult, viszont Spiriev Olivér vírusos torokgyulladás miatt nem utazhatott a csapattal a február 20-ról, a hazaiak kérésére elhalasztott mérkőzésre Veszprémbe. A vendéglátóknál Kámán Tamás és Vertetics Ádám sérülés miatt nem állt Mérész Csaba edző rendelkezésére.

Az első percekben nem  tudtunk mit kezdeni a 212 cm magas, sokéves A-csoportos, sőt nemzetközi tapasztalattal is rendelkező Szabó Tiborral. A center a Veszprém első 10 pontjából 8-at magára vállalt. Négy perc után 12-10-re a hazaiak vezettek. Ekkor viszont Bódi Ferenc triplája mintegy jeladásnak bizonyult, és már az első negyed végére 9 pontos előnyhöz jutott az MTK Törökbálint (16-25).

A második játékrész két hazai kosárral indult, de a mieink közül mindig volt valakinek válasza a veszprémi pontokra. Hol Wehner Zoltán, hol Bihari Máté, hol Jakab Péter talált a hazai gyűrűbe, és Baross Kristófnak is volt néhány kifejezetten jó megoldása. És ami talán a legfontosabb: egészen jól működött a védekezésünk. A félidő végéig mindössze 29 pontot jegyezhettünk fel a vendéglátók oldalán, így 10 pontos előnyünknél vonulhattak a csapatok a nagyszünetben az öltözőbe (29-39).

A harmadik negyedben, főkét Wehner és Bódi kosaraival, már 15 ponttal is megléptünk (34-49), de néhány hibánkat kihasználva a Veszprémnek sikerült egy 8-0-ás szakaszt produkálni, amivel már-már felcsillant számukra a remény (42-49). Azonban jött Wehner hárompontosa, Bíró Bence harcosan szerzett kosara, Jakab 2+1-es akciója, majd érkeztek Bihari és Baross találatai, és egy 12-0-ás rohammal 19 pontos előnyhöz jutottunk, így gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Sípos triplájával a záró játékrész előtt 47-63-ra alakult az állás.

A negyedik negyedben néhány igazán szép megoldást is láthattunk. Horváth Kristóf a hárompontos vonalon túlról és közelebbről is eredményes volt, Jakab, Bihari és Bódi is több szép akciót vezetett, Bíró Bence pedig két sikeres tempó dobással vetette magát észre. Öt perccel a vége előtt már 51-77 volt az állás. Szarvas Gábor, az MTK Törökbálint vezetőedzője a végén minden benevezett játékost pályára küldött.

E győzelemmel csapatunk bebiztosította a helyét a felsőházi rájátszásban. Az alapszakaszban még öt mérkőzésünk van hátra, a következő vasárnap lesz Budapesten a Gabányi Sportcsarnokban, ahol az a MAFC II. ellen lépünk pályára, amelynek a keretéből sokan az A-csoportban szereplő csapatnak is a tagjai. Figyelem! A mérkőzés az eredetileg kiírt 17 óra helyett 18:30-kor kezdődik.

Szarvas Gábor vezetőedző: Ugyan az alapszakasz során nem most kaptuk a legkevesebb pontot, de úgy érzem, a mai mérkőzésen nyújtottuk a szezon eddigi legjobb védekezését. Kellő energiát fektetett mindenki a védekezésbe, tudatosak voltunk, segítettük egymást. Tudtuk arra kényszeríteni az ellenfelet, hogy azt csinálja amit mi szeretnénk. Emellett a támadással is elégedett vagyok. Bódi Ferenc extra dobóformája mellett hatan is kétszámjegyű ponttermést értek el, ami remek csapatjátékra vall. Nagyon tetszett a mai produkciónk, minden dicséret megilleti a csapatot.

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!