2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Sport Nem bírtunk a szerb centerekkel, pénteken jön a hazai folytatás

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Nem bírtunk a szerb centerekkel, pénteken jön a hazai folytatás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Spiriev Attila   
2015. április 20. hétfő, 20:09

A győri mérkőzésen megsérült Bódi Ferenc nélkül felálló csapatunk elvesztette első play-off mérkőzését a rájátszás előtt tovább erősödő, például újabb szerb centert igazoló Salgótarján otthonában. A két győztes meccsig tartó széria második találkozója pénteken lesz Törökbálinton, a győzelemhez nagyon kell szurkolóink biztatása.

Konecranes-Salgótarjáni KSE - MTK Törökbálint  100-80 (25-15, 26-17, 22-23, 27-25)

Salgótarján Város Sportcsarnok, 400 néző

A bajnokság nagy részében még szerbként játszó, majd nemrég honosított Nikola Tutus öt pontjával a Salgótarján kezdte jobban a mérkőzést. Bíró Bence 2+1 akciója révén mi is beköszöntünk, és 7-7-nél utolértük a hazaiakat. 10-9 után viszont egy 15-2-es salgótarjáni roham következett, az első negyedet 10 pontos hátránnyal zártuk (25-15).

Sajnos a második játékrészben is az öt szerb játékossal (közülük négy honosított) felálló hazaiak akarata érvényesült, nálunk csak a mindenhonnan kitűnően célzó Wehner Zoltán tudott igazán eredményes lenni. A félidei szünetre tetemes különbség alakult ki (51-32).

Viszont a harmadik negyedet kitűnően kezdtük, előbb Jakab Péter triplája ért célba, majd Wehner dobott egy újabb hárompontost, és látótávolságon belülre kerültünk (51-38). Bár Strahinja Pribics kosarával a második félidőben is beiratkozott a Salgótarján, Bíró 53-40-re módosította az eredményt. Viszont utána a bíró nem adta meg egy triplánkat, szabálytalan elzárásra hivatkozva. Ez csak azért volt furcsa, mert a másik oldalon a szerb centerek sorra adhatták a szabálytalan blokkokat, nem is beszélve arról, hogy szinte minden elindulásuk lépéshiba volt - de mindezt nem szankcionálták a játékvezetők. Ezután megint gödörbe kerültünk, és csakhamar 21 pontra nőtt a hazai előny (61-40). Bár ezt a negyedet megnyertük, a záró játékrész előtt már csak az volt az igazi kérdés, hogy tudjuk-e csökkenteni a hátrányt, ami - az elképesztő versenykiírás alapján - az esetleges harmadik mérkőzés helyszínét illetően bír jelentőséggel (73-55).

Harcolt a csapatunk, és közelebb is tudtunk lopakodni: öt perccel a vége előtt 14 pontra csökkentettük a hátrányt (81-67). Utána viszont néhány rossz megmozdulásunk illetve egy-egy rossz ütemben érkezett furcsa ítélet következtében megint lejtmenetbe kerültünk, és két és fél perccel a vége előtt, 92-69-nél, már 23 pont volt a hazai előny. Még utána is megpróbáltunk faragni a különbségen, ami egy darabig sikerült is, hiszen feljöttünk 96-80-ra, de az utolsó két kosarat a Salgótarján dobta.

Sajnos ezen a meccsen nem sikerült azt a játékot mutatnunk, amit szerettünk volna. Főleg a két szerb center, Tutus és Dusan Vuletic volt számunkra kezelhetetlen, de egyébként is az volt a jellemző, hogy ha bement a gyűrűnk alá a labda, az szinte biztos salgótarjáni pontokat jelentett. Hiába sikerült a mezőnyből 30 százalékon tartani a hazaiakat (igaz mi is csak 32 százalékos mezőnymutatót jegyezhetünk), a palánkunk alól a dobásaik 70 százaléka kosárral zárult, ha pedig nem, akkor sokszor visszaszedték a saját lepattanójukat, esetleg büntetőt dobhattak belőle. Ráadásul nyolc 2+1-es akciójuk volt, ami lélektanilag is megviselő.

Úgy összegezhető, hogy ez a meccs nem a mienk volt. De most előre kell tekintenünk, el kell végezni a szükséges és lehetséges korrekciókat, és mindent meg kell tenni a hazai mérkőzés megnyeréséért. És ha ez sikerül, akkor egy döntő, harmadik találkozón már minden megtörténhet.

Óriási szükség lesz a szurkolói buzdításra, kérünk minden drukkerünket, hogy péntek este jöjjön el és segítse, űzze, hajtsa játékosainkat! A mérkőzés pénteken, 19 órakor kezdődik, az 50.000 forintos félpályás dobásra 18:50-ig lehet jelentkezni.

Szarvas Gábor vezetőedző: Az első félidőben egy kicsit túlmisztifikáltuk a tényt, hogy megkezdődött a play-off. A Salgótarján főként a mi hibáinkból tudott érvényesülni. Annyi történt, hogy 1-0-ra vezet az ellenfél. Dolgozunk azon, hogy kiharcoljunk egy harmadik mérkőzést, lehetőség szerint Törökbálinton. Várunk minden szurkolót péntek 19 órakor, nagy szükség lesz a segítségükre!

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!