2018. április 23., hétfő

Logo

Címlap Zöldvilág Korizás

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Korizás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerk.   
2011. január 04. kedd, 23:07
Sportolásra alkalmas vastagságú a Tó-park jege.
Alpolgármesteri invátáció.

FELHÍVÁSTisztelt Lakosság!

2011. január 5-től kezdődően a Tó-park – mint tulajdonos – hozzájárulásával lehetőség nyílik a törökbálinti tavon korcsolyázásra. Minden nap 14-17 óra között csak a kijelölt helyen, mindenki saját felelősségére használhatja a pályát. A jég vastagsága 15-20 cm (január 4-i mérés szerint).

Amennyiben a jég minősége nem megfelelő, akkor a kijelölést megszüntetjük.

A helyszínen minden nap szolgálatot teljesít a Városőrség.


Törökbálint, 2011. január 4.Elek Sándor
alpolgármester


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (29)
29 2011. január 26. szerda, 14:25
Élet
Kedves Tóbiás, azt a pofont mindenki megkapka tőlem.
28 2011. január 26. szerda, 14:18
Tóbiás
Születésem óta Törökbálinton élek ( 30 éves ). Mivel a szüleim természet és sport szerető emberek így véletlenül ezek a dolgok tőlem sem állnak távol ! Mióta eszemet tudom ezen a tavon horgászok , télen korcsolyázok , most már a saját gyerekeimmel tenném ha ez a Tópark dolog nem lenne !
A Tópark NEM a törökbálintiaknak épül !!!!!!!!!!!!!! Hanem az " igen tisztelt " Városvezetőknek !!
Remélem az élettől ezért majd megkapják a megérdemelt hatalmas pofont !!! ( amitől megdöglenek )
27 2011. január 26. szerda, 14:03
Tóbiás
Tényleg lehet ?
Akkor miért zavart el minket a biztonsági őr ? Kértem tőle , hogy aki az utasítást adta , azt hívja ide : Az igen tisztelt "úr" ki is jött , de odajönni hozzám már nem mert !
Mellesleg a horgász egyesületet abszolút de nem zavarja , ha korcsolyáznak a tavon !
26 2011. január 06. csütörtök, 21:19
nem amnéziás
hehe, szerintem te rosszul emlékszel. a közművesítés költségeit nem a volt meggyes, hanem a mai bevásárlóközpont (SCB) területének eladásából finanszírozták - részben (120 millió Ft) + a lakossági kőkemény hozzájárulás. az ügyletet egyébként még 1989 körül hozták össze. az első szabadon választott önkormányzatnak nem volt ezzel más dolga, mint aláírni a szerződést. a meggyesből összességében szinte semmi bevétel nem volt - mármint az önkormányzatnak.
25 2011. január 06. csütörtök, 20:46
őslakos
Bizony, bizony a telkek árának nagy része a SIMEX zsebébe került, az önkormányzat filléreket kapott. A gázt és csatornát saját zsebünkből fizettük, aztán a kész közműveket az akkori polgármester szépen eladta szolgáltatóknak. A Sasad egyébként tán összesen harminc hektárt adott a kárpótlásba, mert előtte szépen RT-alakult.A tükörhegy emlékeim szerint TSZ tagi föld volt. aztán lett meggy ültetvény.
24 2011. január 06. csütörtök, 19:58
haha
Te haver neked nagyon rossz az információd de még hirdeted a hülyeséget. Ámen!
23 2011. január 06. csütörtök, 19:49
hehe
Tisztelt haha!
Az átminősítésért cserébe Törökbálint megkapta a Tükörhegy 1.,2.,3-at össz.32 hektárt a Sasadtól.A telkek eladásából,Törökbálint kasszájába került a telkek árának az 50%-a,amit az akkori községünk közművesítésére fordítottak.(persze ezen felül,minden egyes háztartás is hozzájárult bizonyos összeggel)
Így ez esetben semmi szín alatt nem beszélhetünk magán haszonszerzésről,sokkal inkább közérdekről!
22 2011. január 06. csütörtök, 18:01
fóka
Zsiguci nagy igazat mondtál. Minden jel arra mutat, hogy a háttérben telekspekuláció van, amihez jópár képviselő segédkezett.
21 2011. január 06. csütörtök, 15:10
jj
Érdekes -ha a Tópark a tulaj ahol korizni lehet miért a város örség vigyázza?????-na és miért Elek úr hirdeti meg,most éppen nem a pénzkeresési munkáját végzi?-mint a meg hallgatás idején??Na és mit szól hozzá a jogerős 2016-ig bérlő a Horgász egyesület????
20 2011. január 06. csütörtök, 13:49
zsiguci
Tisztelt hehe (16.)

Megbocsáss , de ezt így beállítani értelmetlen. Az önkormányzatoknak nem nagyon volt más lehetősége a pénzhez jutáshoz, mint bizonyos területek átminősíteni.Törökbálinton is ez történt, meg máshol is,lásd Budaörs.A probléma azzal van, hogy néhányan itt, helyben saját zsebüket sokkal fontosabbnak találva a közösség érdekeinél úgy forgatták ,alakították a szerintem nagy vonalakban racionális és elfogadható mértékű 2001-es TSZT , hogy az már nyomokban sem emlékeztet az eredetire.Sem mértékét sem tartalmát tekintve.Tehát értelmetlen azt állítani, hogy ha semmit sem sorolnak át , akkor most jó lenne, mert nyilvánvaló, hogy ha később születik ilyen TSZT, akkor láthatóan sokkal rosszabb feltételeket alakítottak volna ki,azok akik a régit módosították, egyébként látható vagy követelődző igény nélkül.
A probléma az egyre pofátlanabbul keresztülvert és a közösséggel szemben, ellentmondást nem tűrően keresztülvert egyéni érdekeken van,tehát itt kell lépni és határozottan megvonni a bizalmat a jelenlegi képviselő testülettől.(Csak példaként mondom, a 2001-ben átsorolt területek nagy része ma is üresen áll, tehát minden változtatás vagy új igény mögött valami egészen más van a közösség érdekei helyett, nem valódi, adóbevétel teremtő gazdasági szándék, hanem egyszerű ingatlanspekuláció!)
19 2011. január 06. csütörtök, 09:47
haha
Tisztelt hehe csak arra akartam rámutatni,hogy ha nem minősítik át a környezetet, ha nem szavazzák meg akkor mit csináltak volna a multik.Visszatértünk megint a magánhaszon szerzésre és nem a közösség érdekére!Apropó,ha ilyen jó a rálátás miért nem hozod nyilvánosságra.
18 2011. január 06. csütörtök, 08:11
xy*
Kedves Kürtimiki!

"Szellemes" sorod elkápráztatott. Állítom, irodalmi képességed meghaladja Hajdú tanár úrét. Köszönjük!
17 2011. január 05. szerda, 23:38
raktárváros
Egy dolgot jó lenne megjegyezni: a szardobáló versenyben nem az a fontos ki mennyit dob, hanem az hogy kire mennyi ragad. Továbbá aki nem meri az arcát válalni az inkább maradjon csendben.
16 2011. január 05. szerda, 22:58
hehe
Haha!
Az akkori SASAD "játszotta át" a multinak,megtehette,mert ellopták a magyar állam tulajdonát"akkori törvényes kereteken belül".Spontán privatizáció címszó alatt...
Csak a tudatlanság beszél belőled,járj utána a valóságnak.
15 2011. január 05. szerda, 18:23
kürtimiki
Kimentem ma fél három körül a Tóparkra, az ottani, kedves, közlékeny biztonsági őrön kívül egy lélek se.
Nyilvánvaló: A törökbálintiakat "ezeknek" többé nem lesz könnyű jégre vinni.
14 2011. január 05. szerda, 17:56
jogász
Egyetértek "mm" írásával. Ez a fórum azért született hogy mindenki elmondhassa ha problémája van. Az idős egyedül élő nem bántott senkit csak segítséget kért.
Utánanéztem tényleg nem volt meghirdetve az állás ami pedig közalkalmazottaknál kötelező. Tehát lehet kérni egy kivizsgálást. Ha a Polgármester rendelte el a felvételt akkor ellene, ha nem akkor a családsegítő vezetője ellen. A törvényt mindenkinek be kell tartani.
Van akinek az adó a probléma, a tükörhegyieknek a maguk dolga, a létszám leépítés áldozatainak a munkanélküliség, az idős néninek a személyiség jog megsértése ha férfi fogja fürdetni vagy várni kell mert kevés a női gondozó.
Aki a bántó sorokat írta az nem tiszteli az időseket pedig talán neki is vannak idős hozzátartozói. Mindenkinek azt tanácsolóm tiszteljük az időseket mert egyszer mi is azok leszünk.

Kérném a administátor akihez a néni fordult segítségért hogy írjon egy pár sort hogy lesz-e cikk ebből az ügyből.
13 2011. január 05. szerda, 17:52
Hoppárézimi
Kedves "szociális érzékeny",

túlbecsüli mind E.S. iyen ügyekben elvárható aktivitását, mind az e-mail megbízhatóságát. A világ
kulturált felében működnek a levelezőszerverek, Törökbálinton azonban parlamenti bizottsági meghívók és egyéb intéznivalók esetében egyszerűen nem képesek megbírkózni a feladattal... a ... szerverek....
12 2011. január 05. szerda, 17:24
szociális érzékeny
Kedves idős egyedőlálló.

Miért nem fordul egyenesen Elek Sándorhoz (elek.sandor@torokbalint.hu) Miért vállalja magára e közvetett út nehézségeit?

Olvasván korábbi jegyzését, miből kiderül Ön nem rendelkezik levelezési címmel, ....sebaj, ezen úton ajanlom fel személyes segítségemet ennek megoldására. Használata egyszerűbb mint a forum használata.

A szerkesztőség biztos segítségünkre lesz a személyes kapcsolat kialakításában.
11 2011. január 05. szerda, 17:20
mm
"akkor én is névnélkül" írója szégyellje el magát amiért egy idős egyedül élő hölgyet képes így megbántani. El kellett volna előtte olvasni a hölgy összes írását és nem csak vagdalkozni.

Igenis neki nagy problémát jelen és a többi idős női gondozottnak ha férfi fürdeti. A hölgy segítséget kért a problémájára és nem támadott senkit úgy mint a sértegető sorok írója.

Az írásnak olyan a jellege mintha az érintettek közül írta volna valamelyikük.

De ha már itt tartunk meg volt hirdetve az állás? Lehet hogy sokkal jobb jelentkezett volna és ráadásul nő. Megkérdezték a házi gondozókat hogy férfire vagy nőre van szükség?
Milyen érdekes hogy a szociális iroda vezető férjének pont megfelelő végzettsége van igaz most száradt meg tinta rajta ugye? (úgy szeretem az én kis öregeimet szokta mondani nyilvános helyen) Tehát előre eldöntött dolgok voltak ezek. Mi a helyzet spórolnunk kell 2011-ben és létszámokat építünk le, vagy még sem?

Nagyon kilóg a lóláb hogy ennyire ráugrott valaki egy segítséget kérő idős ember levelére.
Jó lenne ha először átgondolná mielőtt megbánt valakit még akkor is ha telibe talált.
10 2011. január 05. szerda, 17:02
idős egyedülélő
Kedves akkor én is név nélküli író!

Nagyon rosszul esnek a szavai mert a rosszindulat szól belőlük. Tisztelettel kérem Önt, hogy figyelmesen olvassa el az előző írásaimat.Nekem az a problémám, hogy akit felvettek az férfi. Ezzel a férfi gondozók száma 3 főre emelkedett, miközben a női gondozottak létszáma közel 30 fő (legalább is ezt mondták a szociális irodában) Most vagy férfi fog minket fürdetni vagy várunk a sorunkra amíg a két gondozónő eljut hozzánk.
Elek Sándor Úrtól csak annyi volt a kérésem hogy vizsgáltassa ki ezt a jogszabályba ütköző ügyet, bízva abban hogy tiszteli és szereti az időseket. Láttam az írását ezen a fórumon és gondoltam hogy akkor ő biztosan olvassa az írásokat, kizárólag ezért fordultam hozz.
Azért nem merem leírni a nevem mert félek, hogy megszüntetik velem a szerződést és itt maradok mindenféle segítség nélkül.
Nincs semmilyen ismerősöm ha lenne akkor neki fizetnék és nem az önkormányzatnak.
Tisztelettel kérem ha csak bántani akar akkor ne tegye mert így is van épp elég baja az embernek ha megöregszik.
9 2011. január 05. szerda, 16:29
akkor én is név nélkül
Tisztelt idős egyedül élő!

Érdekes ha ekkora problémának éli meg a házigondozásban beállt változásokat, és méltatlannak találja a helyzetet, de bírálata során nevét nem vállalja.
Ön kifogásolja, hogy valakinek a valakijét vették fel, viszont Ön is Elek úr édesanyjára hivatkozik hozzászólásában . Ez több mint vicces, nem gondolja ?? Ha az úrnak megvan a megfelelő végzettsége és volt hely a házigondozók között, akkor mi alapján utasították volna el jelentkezését? Hisz diszkrimináció lett volna valamilye szinten. Netán Önnek van ismerőse, akit szeretett volna a házigondozók között látni? Mert csak erre tudok gondolni...
8 2011. január 05. szerda, 12:01
parlamenter
"kedves" Elek "úr",

nem inkább a parlamenti vizsgálóbizottság üléseire
kellene felkészülnie?
7 2011. január 05. szerda, 11:04
idős egyedülélő
Kedves haha!
Köszön hogy Ön legalább válaszra méltat ez jól esik. Nem tudom melyik újságnak kellene írnom mert a Kerthelység nem írja le az igazságot, a Törökbálint újság adminisztrátorát már kértem hogy írjanak egy figyelem felkeltő cikket. Bízom benne hogy megtörténik. Polgármester Úrnak ha írnánk a szőnyeg alá söpörné, hiszen ha érdekelné igazán mi van velünk nem engedte volna meg ezt a becstelen dolgot, és nem utasította volna a családsegítő intézményvezetőjét (persze ha ez egyáltalán igaz, és az intézményvezetőnek sem lett volna kötelessége megtenni a felvételt hiszen ismernie kell a törvényt) A szoc. iroda dolgozói szerint ez az intézményvezető barátnője a szoc. iroda vezetőjének.
Kilátástalannak tűnik a dolog közben 20-30 idős női gondozott szenved ettől a méltatlan helyzettől.
6 2011. január 05. szerda, 10:44
kürtimiki
Szellem-város szellem-jegén szellem-nótát szellent a szél...
5 2011. január 05. szerda, 09:46
haha
Tisztelt "idős egyedülélő"Farkasra ne bízzunk a bárányt.Ön szerint valamit is mozdul az ügyben a főnöke barátai ellen? Ha már ennyi évet leélt akkor tudnia kéne.Szerintem írja le és küldje el valamelyik újságnak.Tisztelet minden idős embernek!!!!!!
4 2011. január 05. szerda, 09:14
idős egyedülélő
Tisztelt Elek Sándor úr!
Olvasom az írását,feltételezem ezek szerint Ön is olvassa amit mi írunk.
Ezúton tisztelettel kérem, hogy amit tegnap írtam az idős emberek kiszolgáltatottságával kapcsolatban kérem olvassa át. Szeretném kérni, hogy kezdeményezzen egy vizsgálatot, hogy hogyan lehetséges hogy házi gondozónak felvették a szociális iroda vezetőjének a férjét. Takarékosságot hirdettek meg és közben felvesznek olyan embert aki valakinek a valakije. Ennél sokkal nagyobb gond hogy nincs szükség férfi gondozóra mert így is már van kettő.
Ismételten kérem Önt járjon utána, tegyen valamit idős egyedül élő gondozásra szoruló nők nevében. Bízva emberségességében és édesanyja emlékében akit én nagyon jól ismertem és szerettem. Kérem ne engedje hogy idős napjaink kiszolgáltatottságait még jobban növelje ez a dicstelen helyzet. A szociális iroda dolgozói akik szintén végtelenül fel vannak háborodva azt tanácsolták hogy írjunk nyílt levelet a Polgármester Úrnak.
Köszönöm és bízom Önben, hogy ki áll mellettünk.Kérem méltasson válaszra, várom sorait.
3 2011. január 05. szerda, 08:52
haha
Ez már igen Elek jó fiú akar lenni tavaly Geczy Krisztián szervezkedett a Városfejlesztő Őrs-sel /aki tanította a Turait angolra ezért került be a csapatba/most meg ő,jövőre majd másik képviselő. Mi közük a tó-parkhoz?Ja bocsi onnan is kapnak pénzt,hogy reklámozzanak?Vagy meg akarják hálálni amit onnan kaptak?Akkor miért nem volt odafigyelve mikor meg lehetett volna szerezni a Törökbálint részére és nem átjátszani egy multinak.Azt merem állítani reklám a multinak,és legyünk hálásak nekik. Gusztustalan!!!!
Nem rossz indulat beszél belőlem csak az igazság. Ha valaki nem hiszi járjon utána.
2 2011. január 05. szerda, 08:48
Árpi
Ez most a legfontosabb feladatod Elek?
Igaz ,máshoz meg nem értesz.
1 2011. január 04. kedd, 23:43
régi törökbálinti , egykor a tavon sokat korcsolyázó olvasó
Szívből köszönjük a Tó-park hozzánk való jóságát. Nagy kár, hogy csütörtöktől (hatodikától) jelentős enyhülés várható. Ez már a hétvégén tudott, előrejelzett volt.Mint ahogy az is ismert, hogy a vízi-rendészet álláspontja alapján a 10-12 cm-es jég már biztonságosnak mondható. Tehát ha az újévi első hét végére megnyitják a törökbálintiak régi kedvelt kori-helyét annak még értelme is lett volna.Így persze - előre borítékolom - a melegedésre való tekintettel szombatra le is zárják majd a tavat. Hozzáteszem: akkor viszont jogosan. Még szerencse, hogy a környéken pl. a tárnoki kis horgász tavon (M7 mellett, Sóskút-Tárnok út szomszédságában) nem egy nagy beruházó kegyére kell várnunk. És nem csak a 14.00 és 17.00 óra közötti időszakra korlátozva. Így hosszabb ideje ide járunk a családommal. Bár régen volt, de annak idején mintha arról lett volna szó, ez a beruházás nem jelenti a tó körüli helyi sport lehetőségek megszűnését. És a kori ugyebár sport, még ha csak télen űzhető is...
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!